Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 209 Antal kommentarer: 60 Antal følgere: 5 Følg denne blog

Alter Speicher – i hjärtat av Lübeck!

Sidst opdateret: 16-11-2021
Dette indlæg er læst 281 gange
Oprettet: 10-11-2015

Då Happydays var på studieresa till legendariska Lübeck, tog vi självklart en paus för att se den vackra, gamla UNESCO-listade stadskärnan på ön mitt i floden Trave. Vi promenerade över gångbron vid Musik und Kongresshalle, där också sightseeingbåtarna ligger vid kaj och följde härefter Beckergrube på väg mot den vackra gågatan, som skär sig igenom ön på mitten. På vägen stannade vi vid ett av de hotell, som man bara skall bo på, om läget är ett måste.  

Här mitt på Beckergrube, tornade Phönix Alter Speicher Lübeck upp i ett gammalt pittoreskt gavelhus i röd tegelsten. Lanternorna vid ingången bjöd oss välkomna, medans de gotiska bokstäverna över dörren berättade historien om svunna tider. Bättre läge är svårt att hitta, om man vill uppleva den gamla hansastadens dygnsrytm på nära håll. Här kan man strosa hem till hotellet genom de charmiga historiska gatorna, efter en middag i en av Lübecks många restauranger i källarna under de välvda loften. Man kan gå på upptäcktsfärd i gågatans många butiker, njuta av ett skummande gott, glas tysk kvalitetsöl eller besöka berömda Niedereggers marsipanbutik på Breitestrasse – och hela härligheten på lagom gångavstånd från Phönix Alter Speicher Lübeck. Ingen anledning till brådska här inte!

Hotellet är inte fullproppat med moderna bekvämligheter och liknande, men det är heller inte nödvändigt, när man bor mitt i kultur-orkanens öga. Men hotellet är rent och fräscht, personalen är välkomnande, och under sommaren kan man njuta av ett gott glas vin i den lilla gårdsträdgården, som just precis kommer plats mellan de andra husen i staden.

Søren från Happydays

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.