Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Smaklökarna – Happydays receptblogg

Smaklökarna - Happydays receptblogg
Blog oprettet: 19-09-2014 Blogindlæg i alt: 58 Antal kommentarer: 10 Antal følgere: 4 Følg denne blog

Albóndigas - italienska köttbullar med spagetti

Sidst opdateret: 17-11-2021
Dette indlæg er læst 283 gange
Oprettet: 07-05-2014

Recept för 4 personer

2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 matsked olivolja
750-1000 gram passerade tomater
2 stycken lagerblad
1 tesked socker
75 g vetebröd (gärna lite torrt)
10 gram persilja
20 gram basilika
½ dl. parmesan
450 gram nötköttfärs
1 ägg
2 dl. mjölk
Havssalt
Peppar

400 gram fullkornsspaghetti

Hacka lök och vitlök. Värm hälften av oljan i en gryta och fräs den hackade löken vid jämn värme i ett par minuter. Löken får inte ta färg. Tillsätt den hackade vitlöken och fräs ytterligare ett par minuter. Kom hälften av lök- och vitlöksblandningen i en skål och ställ åt sidan.
Blanda de passerade tomaterna och den resterande lök- och vitlöksblandningen i grytan och tillsätt lagerblad, salt och peppar. Låt såsen puttra i 15 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker.

Albóndigas (köttbullar): 
Mixa vetebrödet till grova smulor och blanda dem med lök- och vitlöksblandningen som du har ställt åt sidan. Hacka persilja och basilika och blanda hälften av detta i skålen tillsammans med parmesan, nötköttfärsen, ägg, mjölk, salt och peppar. Rör smeten ordentligt och forma små köttbullar. Sätt dem på en bakplåt med bakplåtspapper och ugnsbaka dem i ugnen i 15 minuter på 210 grader varmluft (eller 200 grader utan varmluft).
Häll hälften av tomatsåsen i ett ugnsfast fat. Lägg köttbullarna i fatet och häll resten av såsen över. In i ugnen igen och ugnsbaka färdigt i 180 graders värme i cirka 20 minuter och pynta den färdiga rätten med resten av persiljan och basilikan.

Koka spagettin och servera med parmesan.

Buon appetito! 

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.