Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 243 Antal kommentarer: 66 Antal følgere: 5 Følg denne blog

8 dagar i fantastiska Toscana

Sidst opdateret: 22-11-2021
Dette indlæg er læst 1393 gange
Oprettet: 20-01-2017

Det äkta, vackra Toscana

Festklädda kvinnor och män flanerar upp och ner längs gatan, arm i arm på en torsdag kväll, medan de utövar den italienska traditionen ”fara bella figura”, att se bra ut. Det är 35 grader varmt i Toscana och jag sitter med det andra glaset vin och njuter av den pulserande stämningen av högljudda italienare, på den sista kvällen i Montecatini Terme.

Det ovanstående är essensen av Italien för mig, som jag gång på gång återvänder till p.g.a. charmen, självförtroendet och inte minst … den läckra maten. Montecatini är inte ett undantag. Staden sjuder av äkta italiensk stämning och här har jag möjligtvis fått den bästa pizza jag någonsin har smakat.

Besök Lucca, Siena, Pisa och Florens

Det bästa med Montecatini Terme är dock stadens läge. Men en bil kan du lätt komma runt och besöka några av Toscanas mest charmiga städer, som t.ex. Siena där Piazza del Campo är en av höjdpunkterna samt den lite större staden Lucca med sin intakta ringmur, charmiga torg och en spännande historia.

Dessutom har man möjlighet för att göra en utflykt till Florens eller besöka det lutande tornet i Pisa – som är precis så skevt som man föreställer sig att det är. Även om det är en lite längre utflykt, så är resan hit en fantastisk upplevelse. Toscana är så vackert, med ett böljande, grönt landskap som breder ut sig så långt ögat kan nå. På bilturen kör man förbi många vinodlingar med tillhörande vingårdar, ofta byggda i sten för många hundra år sedan.

I de 8 dagar jag hade på mig, besökte jag de nämnda städerna, där Lucca och Siena helt klart var dem jag uppskattade mest. Dels för att stämningen var lite mindre turistig än t.ex. Pisa, där det svart av människor och dels för att man kunde ta på den historiska stämningen samt hitta de bästa restaurangerna medan man gick vilse bland de smala, kullerstensbelagda gränderna.

En kväll tog jag också linbanan upp till Montecatini Alto som är den gamla stadsdelen i Montecatini Terme. Den röda, gamla linbanan är en extra prick över i:et som ger en extra dimension till resan.

Avkoppling på semestern och boka tid på kurhotell

Staden är känd för sina kurbad och SPA-anläggningar, därav efternamnet Terme. Här finns det rika möjligheter för avkoppling, om man vill lägga sig i blöt i ett av de många kur- och SPA-baden som Montecatini Terme är så kända för. Lägg bilnycklarna på hyllan och besök en av stadens kurhotell istället.

Ät och drick gott i Italiens gröna hjärta

Det är inte semester, om man inte äter och dricker gott. Det toscanska köket är präglat av kvalitet, enkelhet och kärlek till maten. Som tidigare nämnt, var det i Montecatini Terme, som jag fick den bästa pizza jag någonsin har ätit. Dessutom ligger staden på kort avstånd från många vingårdar med egen vinproduktion som kan provas efter avtal. Ett vingårdsbesök är helt klart något att rekommendera, då det också ger en fin inblick i områdets kultur och traditioner på nära håll samt inte minst en hel del smakprover på några av Italiens bästa viner.

Så om du tänker på att du gärna vill resa till Toscana på semester, så har jag bara en sak att säga: res dit!

Lill Christensen

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Toscana #Grand Hotel Nizza et Suisse