Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 247 Antal kommentarer: 67 Antal følgere: 5 Følg denne blog

6 halvkonstiga jultraditioner

Sidst opdateret: 25-10-2021
Dette indlæg er læst 333 gange
Oprettet: 27-11-2015

Varje år firas julen i stora delar av världen, och varje land har sin helt unika tradition som ska hållas vid liv. Vi har samlat några halvkonstiga traditioner på denna sida – kanske är det någon du aldrig har hört talas om förut.

Visste du till exempel att ...

... I Italien kommer en häxliknande gammal dam, ridande på en kvast, med gåvor till barnen – om de har varit snälla. Annars får de nöja sig med kol i en säck.

... I de bayerska bergsområdene i Tyskland sätter man på sig stora dräkter av hö och djävulsmasker och så springer man genom staden Bischofswiesen att skrämma invånarna.

... I Belgien har man två jultomtar: St. Nicholas och Pere Noel. St. Nicholas utför detektivarbete för Pere Noel genom att spionera på de belgiska barnen, och på julafton får alla snälla barn julklappar och alla stygga barn får kvistar. 

... I England skriver barn också önskelistor. Men i stället för att skicka dem till jultomten, säger traditionen att man skall bränna önskelistorna i den öppna spisen, med hopp om att askan stiger genom skorstenen och flyger till Nordpolen, där man tror att jultomten bor.

... I Norge gömmer man alla kvastar på julafton, så att häxor och onda andar inte ska stjäla dem.

... I delar av Spanien är figuren Caganer ett mycket populärt inslag under julen. Han ses till exempel ofta i julspel – med byxorna nere runt hans vrister, medan han bajsar på marken.

Och om du inte tror på oss, prova att googla på det :-)

God Jul till dig!

Från alla oss på Happydays.

 

 

 

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
;