Hoteller til ferien med happydays_dk
Øjeblik - vi henter hoteller til dig!
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 253 Antal kommentarer: 69 Antal følgere: 5 Følg denne blog

25-årsdagen för Berlinmurens fall

Sidst opdateret: 22-11-2021
Dette indlæg er læst 395 gange
Oprettet: 20-10-2014

25-årsdagen för Berlinmurens fall

Berlins 45 kilometer långa symbol på det kalla kriget och stadens dramatiska historia behöver ingen närmare introduktion för de flesta. Men under 2014 finns det en speciell anledning att ta på sig de historiska glasögonen och besöka Tysklands huvudstad, som den 9 november firar 25-årsdagen för Berlinmurens fall.  

Själva årsdagen och dagarna upp till årsdagen blir markerade med en praktfull specialutställning med 8.000 lysande heliumballonger, som sträcker sig 15 kilometer genom Berlins centrum längs den forna gränsen mellan Öst- och Västberlin. Ljuskedjan blir levandegjord av tusentals av personligheter med var sin historia om Berlinmuren, och längs gränsen kan man uppleva utställningar, rundvisningar, och mycket mera. På flera platser i staden kan man dessutom uppleva historiska filmcollage på storskärmar, och från Berlins många utsiktspunkter har man möjlighet för att få överblick över alla händelser och känna den helt speciella stämningen, som kommer att prägla staden i dessa dagar.  

Själva utställningen äger rum den 7-9 november 2014, men resten av året kommer det finnas många möjligheter till att fördjupa sig i historien genom flera olika specialarrangemang.

Annars är ju Berlin i sig själv en stor kuliss av imponerande byggnadsverk och historiska monument, som kan upplevas under alla årets årstider. Och en semester i Berlin är inte fulländad förrän man har sett alla de stora sevärdheterna som bland annat Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, Gendarmenmarkt, TV-tornet och Berliner Dom.

Känner man för att vända bort blicken från de historiska monumenten en stund, kan det rekommenderas att göra en utflykt till Deutsches Currywurst Museum eller Ritter Sport Museet – en säker hit för stora och små. Eller prova på en Trabi-safari, en guidad tur genom Berlin i en äkta östtysk Trabant.

Här kan du bo på din semester i Berlin
 

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Berlin
;