victors residenz hotel frankenthal
victors residenz hotel frankenthal
victors residenz hotel frankenthal
 • Cirkelrunt panoramacafé
 • Centrumhotell
 • Ljusa, komfortabla rum
cd top arrow

Romantiska Sydtyskland

6 dagars bilsemester på 4-stjärnigt hotell i Frankenthal, Rheinland-Pfalz

Drygt 9 timmars bilresa söder om Malmö ligger den kända vinregionen Pfalz, området kallas av de lokala för paradiset - och det med rätta. I skydd av Sydtysklands berg ligger den härliga semesterdestinationen där det medelhavsliknande klimatet skjutsar iväg sina ljumma vindar över vinodlingar och exotiska träd. Och det tyska gemytet är så gediget att man kan ta på det, kanske är det de 1800 solskenstimmarna om året som gör att man blir på så gott humör av att bo här? Se fram emot det milda vädret och det idylliska landskapet som bjuder in till härliga utflykter till fots eller på en cykel - här har du också en fin möjlighet att utforska Rhens flodlandskap (8 km) och den berömda tyska vinvägen. Du bor centralt, nära den gamla stadsporten Speyretor som markerar ingången till Gamla stan i den lilla staden Frankenthal. Det komfortabla hotellet är en modern skapelse med vacker arkitektur: Victor's Residenz-Hotel Frankenthal är byggd som ett stort, runt torn! Dina semesterdagar startar med att du tar hissen upp till frukostbuffén på åttonde våningen, där utsikten från panoramacaféet inte kan ge dig en bättre start på dagen. Över en kopp morgonkaffe kan man så planera i vilket väderstreck man helst vill utforska den sydtyska lustgården där träd som bär frukter som citron, fikon och kiwi växer. Här kan man verkligen få sitt lystmäte stillat vad gäller kulinariska upplevelser i form av goda viner och smakrika rätter från Rheinland-Pfalz. Beger du dig ut på den tyska vinvägen som vindlar sig fram förbi den ena pittoreska vingården efter den andra och där du alltid är välkommen att titta in och få ett smakprov eller två av de smakrika Pfalz-vinerna så får du en fin inblick i regionens ädla drycker. Starta t.ex. i vinmetropolen Bad Dürkheim (22 km) som varje år står som värd för världens största vinfestival - Wurstmarkt. Passa också på att besök drottning Silvias födelsestad Heidelberg (41 km), den fina kulturstaden med det pampiga slottet och ett praktfullt läge vid Neckarfloden och Odenwald-kullarna. För barnfamiljer ligger Tysklands största nöjespark, Europapark i Rust (178 km), endast 2 timmars bilresa bort. Här bor du också nära universitetsstaden Mannheim (15 km), belägen mellan Rhen och Neckar, som bjuder på massor av fina shoppingmöjligheter och möjligheten för att beundra den stora samlingen av tysk och fransk konst på Kunsthalle Mannheim. Strax utanför staden ligger den mycket vackra botaniska parken, Luisenpark Mannheim (18 km), med många tematrädgårdar och bl.a. en kinesisk trädgård med tehus - en underbar och välbesökt oas där du lätt kan tillbringa många timmar. Har du inte upptäckt denna del av Tyskland ännu, den sydtyska regionen Rheinland-Pfalz, så kan det rekommenderas att förlägga sin nästa bilsemester hit.
Semestra i vinregionen Pfalz i Sydtyskland
Och bo på en arkitektonisk rund hotellpärla ...
... inbjudande rund och med en modern och komfortabel inredning
Från panoramacaféet på åttonde våningen har du fri utsikt åt alla håll
Området är känt för sitt milda klimat och sina vinodlingar
Här finns många fina vandrings- och cykelleder att ta sig runt på
Klimatet är medelhavsliknande och växtligheten frodas
Vinodlingar i raka rader så långt ögat kan se
Gör en avstickare in någon av alla de charmiga sydtyska städerna
I denna del av Sydtyskland kan du köra till både Rhen och Mosel
Vinsemester i Rheinland-Pfalz
Det är fler och fler som upptäcker regionens vandringmöjligheter
Du bor också nära Rhens blå vatten med alla de äventyrliga slotten
Missa inte en uflykt till den vackra staden Heidelberg och se slottet
I Heidelberg föddes Sveriges nuvarande drottning Silvia
I staden Speyer kan du bl.a. se den pampiga katedralen
Den imponerande katedralen byggdes redan på 1100-talet
Här vinstaden Boppard am Rhein
Passa på att göra en båtsightseeing på Rhen eller Mosel
Glöm inte att ta med kameran!
Det är mycket avkopplande att glida fram på Rhen eller Mosel
Du bor nära den charmiga universitetsstaden Mannheim
I Mannheim finns flera sevärdheter - här det historiska vattentornet
Smaka på Pfalz goda viner
Ta på dig kängorna och bege dig ut i den sydtyska naturidyllen
Sydtysklands berg sluttandes ner mot Rhens vatten
Spelar du golf finns det fina möjligheter att ta en runda
Victor's Residenz-Hotel Frankenthal

Ankomst

Victor's Residenz-Hotel Frankenthal

Victor's Residenz-Hotel Frankenthal
Victor's Residenz-Hotel Frankenthal
Victor's Residenz-Hotel Frankenthal
Victor's Residenz-Hotel Frankenthal
Victor's Residenz-Hotel Frankenthal
Victor's Residenz-Hotel Frankenthal
Victor's Residenz-Hotel Frankenthal
Victor's Residenz-Hotel Frankenthal
Victor's Residenz-Hotel Frankenthal
Victor's Residenz-Hotel Frankenthal
Victor's Residenz-Hotel Frankenthal
Victor's Residenz-Hotel Frankenthal
Victor's Residenz-Hotel Frankenthal
Victor's Residenz-Hotel Frankenthal
Victor's Residenz-Hotel Frankenthal
Victor's Residenz-Hotel Frankenthal
Victor's Residenz-Hotel Frankenthal
Victor's Residenz-Hotel Frankenthal
Victor's Residenz-Hotel Frankenthal

Adress

Mina-Karcher-Platz 9
D-67227 Frankenthal (Pfalz)
Tyskland

Hotellfakta

Redan från utsidan är Victor's Residenz-Hotel Frankenthal en skön upplevelse, med sin runda arkitektur. Med inspiration från cirkeln och sfären har arkitekter låtit sig inspireras sedan urminnes tider och runda torn byggdes redan på grekernas och romarnas tid. Detta cylinderformade, moderna hotell byggdes år 1994 och har löpande renoverats under årens gång, nu senast år 2016.

Hotellet ligger centralt i Frankenthal, nära stadsporten Speyretor (400 m) och stadens lilla gågata med shopping, caféer och restauranger. På hotellet finns det lobby med reception och gästdator, 104 rum fördelade på 8 våningar som nås via hiss, liten bistro-bar, dryckesautomat, cykeluthyrning samt wellnessavdelning med bastu, ångbad, infraröd kabin och bubbelpool (mot avgift). På åttonde våningen ligger det cirkelrunda panoramacaféet med fin utsikt i alla väderstreck.

Det finns avgiftsbelagd parkering vid hotellet (EUR 16 per dygn) samt offentlig parkering i närheten, t.ex. på den stora parkeringsplatsen Parzevalplatz (600 m) och i parkeringsgaraget vid CongressForum (200 m), båda mot avgift (EUR 13,50 per dygn).


Alla dubbelrum är 16 m² stora och har badrum, hårfön, dubbelsäng eller 2 fristående enkelsängar, skrivbord med stol, telefon, TV och gratis trådlöst internet (Wi-Fi). Vid inkvartering i dubbelrum med extrasäng är rummet 25 m² stort och har separat sovrum.

Bra att veta:

Det finns möjlighet att beställa rum där det är tillåtet att röka. Vänligen uppge detta vid beställning.

OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 15.00.
Utcheckning senast kl. 11.00.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 6.30-10.00.
Middag serveras kl. 18.00-21.00.

Husdjur

Hotellet har ett begränsat antal rum, där hund är tillåtet (avgift EUR 12 per dygn betalas direkt på hotellet). Därför är det endast tillåtet att ta med sig hund på hotellet, om informationen ges vid resebeställningen! Om man inte på förhand har informerat att husdjur medföljer, kan man riskera att bli avvisad vid ankomst eller tvingas betala en extra städavgift. Det är ej tillåtet att ha med husdjur i hotellets restaurang.

Restips

0-50 km

 • Den medeltida stadsporten Speyretor, porten till Frankenthals Gamla stan med butiker, caféer och restauranger: 400 m.
 • Erkenbert-Museum i Frankenthal, med konst- och kulturutställning som sträcker sig över 1.500 år. Vistelsen inkluderar fri entré: 800 m.
 • Utmana varandra i tennis på Tennisclub Grün-Weisse i Frankenthal: 1,5 km.
 • Sola och bada vid det populära friluftsbadet Strandbadweiher Frankenthal: 1,5 km.
 • Doppa tårna i Rhen vid den närmsta brädden: 8 km.
 • Besök rekreationsområdet Silbersee som är ett stort vattenfyllt stenbrott med fina vandringsstigar runt sjön: 10 km.
 • Fina shoppingmöjligheter och chans för att se den stora samlingen av tysk och fransk konst i Kunsthalle Mannheim, i universitetsstaden med samma namn, belägen mellan Rhen och Neckar: 15 km.
 • Den mycket populära och stora botaniska parken Luisenpark Mannheim, en riktig oas: 18 km.
 • Ta en runda golf på Golfclub Mannheim: 20 km.
 • Den historiska staden Worms där Luther år 1521 förklarades fredlös av den tysk-romerska kejsaren Karl V och riksdagen. Aktuell just nu, 2017 äger 500-års jubileet för Martin Luther och reformation. Se t.ex. stadens imponerande katedral: 20 km.
 • Gör en bilutflykt och upplev hela den tyska vinvägen, med alla pittoreska vinbyar och vingårdar. Starta i Bockenheim i norr och avsluta i Schweigen (70 km): 21 km.
 • Vinmetropolen Bad Dürkheim, som kan stoltsera med att ha världens största vinfestival, Wurstmark. Festivalen äger rum varje år i september månad: 22 km.
 • Vinbyn Deidesheim med bl.a. St. Ulrichs kyrka från 1478, stadsparken med medelhavsterrass och Schloss Deidesheim: 26 km.
 • Friluftsbadet Oase in Paradiesgarten: 27 km.
 • Kletterwald i Speyer, utnämnd som en av Tysklands vackraste klätterparker, i byn ligger också ett teknikmuseum och Sealife; stort akvarium: 27 km.
 • Den lilla nöjesparken Holiday Park: 29 km.
 • Kurpfalzpark Wachenheim an der Weinstraße, en stor naturskön park i Pfälzerwald med vandrings- och cykelleder, sommarsightseeingtåg, svantrampbåtar på sjön, piratborg och sommarrodelbana: 30 km.
 • Åk med det historiska ångloket Kuckucksbähnel från byn Neustadt: 31 km.
 • Den vackra staden Heidelberg, belägen mellan Neckarfloden och sluttningarna av Odenwaldkullarna, känd för sitt praktfulla slott och ett kulturliv i särklass, som kuriosa kan nämnas att vår drottning Silvia är född här: 41 km.
51-100 km

 • Se den japanska trädgården i Kaiserslautern: 55 km.
 • Museet för tid i Rockenhausen: 63 km.
 • Naturcenter Pfälzerwald und Nordvogesene med spännande utställningar och en vandringsbana uppe bland trädtopparna: 70 km.
 • Burg Berwartstein, på den ointagliga klippan Berwartstein bodde Hans Trapp, den berömda marskalken och befälhavare för alla Kurpfälzischen trupper. Hans räder och missgärningar är lika legendariska som hans slott: 75 km.
 • Besök Opels bilfabrik i Rüsselheim. Spännande rundvisning i historien och produktionen bakom Opel, som också kan beställas hemifrån vid hänvändelse till Opel Forum: 75 km.
 • Se t.ex. det pampiga slottet i Kahlsruhe: 76 km.
 • Frankfurt am Main: 84 km.
Över 101 km

 • Tysklands största nöjespark, Europapark i Rust: 178 km.
 • Besök den historiska franska provinsen Alsace: 180 m.

Karta

Radie runt hotellet:


Victor's Residenz-Hotel Frankenthal
Mina-Karcher-Platz 9
D-67227 Frankenthal (Pfalz)
Tyskland


E 008° 21.108'
N 49° 31.771'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Vi är Happydays - filmen om din semesterfabrik
Baserat på 3 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
5 av 5
Service
4.4 av 5
Inkvartering
4.4 av 5
Faciliteter
4.4 av 5
Frukost
5 av 5
Middag
5 av 5
Läge
2.8 av 5

Victor's Residenz-Hotel Frankenthal

Ring og hør nærmere

Semester i Sydtyskland inkl.

 • 5 övernattningar
 • 5 x frukostbuffé med panoramautsikt
 • 1 x 3-rätters middag inkl. vinmeny på Weinstube Filling i Frankenthal
 • 2 x lunchpaket att ta med på utflykt
 • 1 glas vin som välkomstdrink
 • 1 entré till Erkenbert-Museum i Frankenthal
 • 1 stads- och vandringskarta
Det lilla extra från Happydays
 • 20 % rabatt på turbåtarna från KD Köln-Düsseldorf på Rhen (från mitten av april)
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer