hotel moselpark
hotel moselpark
hotel moselpark
hotel moselpark
 • Familjevänligt hotell
 • Pool, wellness och nattklubb
 • Gröna omgivningar
cd top arrow

Semesteridyll vid Mosel

6 dagars bilsemester på 3-stjärnigt hotell i Bernkastel-Kues vid Mosel, Sydtyskland

Vid den romantiska vinbyn Bernkastel-Kues knyter Mosel en rejäl rosett i landskapet, och här bor du på toppen av vinparadiset - omgiven av vinterrasser, liv och glada dagar på Hotel Moselpark. Här är folk i alla åldrar välkomna och det familjevänliga hotellet bjuder på lite extra lyx i form av ett stort inomhus wellnessområde med swimmingpool och mjuka liggstolar samt fina möjligheter för att prova kägelbanan, spela tennis, ta sig en svängom i nattklubben - eller bara vandra i naturidyllen. För Hotel Moselpark ligger granne med stadens gröna kurpark, och det går dessutom mysiga stigar genom de branta vinterrasserna, hela vägen ner till flodpromenaden längs Mosel (2,2 km). Här, där Mosel slingrar sig fram som mest, genom det historiska landskapet av berg och borgruiner, flodpromenader och ren semesteridyll, är Bernkastel-Kues en av de typiska vinbyarna med smala gator, korsvirkeshus och bra matställen. Mosel slingrar sig genom ett gammalt kulturlandskap, där kelter och romare dyrkade vin redan för 2.000 år sedan - så du har också hamnat i Tysklands äldsta vinregion, där allt vinet dyrkas på de branta sluttningarna ner mot floden. Resultatet är bl.a. det eleganta Rieslingvinet - ett av världens bästa vitvin - och på vinmuséet nere i centrum af Bernkastel-Kues kan du smaka på upp till 150 olika sorter av regionens vin under de gamla källarvalven (3 km). Gör också bilutflykter längs med Mosel, där det vackra landskapet tar dig med storm. Det kan också rekommenderas att kliva ombord på en turbåt, där man sakta glider längs floden och får se alla sevärdheter från vattensidan. Men det kan också rekommenderas att åka på två hjul längs den cykelled, som har blivit utbyggd genom åren: Mosel Radweg bjuder på vackra panoramavyer längs flodsträckan och det är en njutning att glida fram med vinden i håret. Du kan också spatsera över vinberget till grannbyn Traben-Trarbach, en fin vandring på ca. 5 kilometer. Besök t.ex. också världens brantaste vinberg, Bremmer Calmont (35 km), den kända vinbyn Piesport (20 km), den populära vinbyn Cochem (58 km) och inte minst staden Trier (53 km), som är Tysklands äldsta stad med några imponerande ruiner från sin romerska forntid.
Utsikt från vinterrasserna över vinbyn Bernkastel-Kues
Bo i den välkända vinbyn Bernkastel-Kues vid Mosel
Över staden tronar borgruinen Landshut med anor från 1000-talet
Det populära flodbåtarna lägger till vid Bernkastel-Kues
Den charmiga veteranbussen Landshut Express tar dig till borgruinen
Moselpanorama vid Brauneberg på vandringsleden Moselsteig
Ta med barnen, det finns massor att uppleva för dem också!
På Hotel Moselpark finns det bortskämning för stora som små
Här kan du plaska i timmar i hotellets stora swimmingpool
Dessutom finns det lekplats, kägelbana och tennisbanor
Nattklubben Palmträdgården på Hotel Moselpark
Se fram emot god mat och vin på din semester vid Mosel
Historiska Marktplatz i Bernkastel-Kues med Michaelbrunnen
Vy över värdhusgatan Hebegasse i Bernkastel-Kues
Stadens vinmuseum erbjuder smakprover på upp till 150 lokala viner!
Det gamla klostret och klosterträdgården St. Nikolaus i Bernkastel-Kues
Flodbåten passeras Bernkastel-Kues och borgruinen Landshut
En annan av Mosels mest fotograferade flodkrökar ligger vid Bremm
Det går en 365 kilometer lång vandringsled längs Mosel
Besök medeltidsfästningen Reichsburg vid Cochem
Cochem är en av Mosels allra mest besökta vinbyar
Panorama från vinbergen runt Mosel - här Kobern-Gondorf
Moselkröken vid Kröv, där ännu en liten vinby skapade för länge sedan
Gör en utflykt till Trier och se den historiska Porta Nigra
Moselidyll och vinterrasser vid Bernkastel-Kues
Bernkastel-Kues i kvällsljus sett från Hotel Moselparks läge i höjden
Burg Landshut har sedan år 993 tronat på klipphyllan över Mosel

Ankomst

Hotel Moselpark

Hotel Moselpark
Hotel Moselpark
Hotel Moselpark
Hotel Moselpark
Hotel Moselpark
Hotel Moselpark
Hotel Moselpark
Hotel Moselpark
Hotel Moselpark
Hotel Moselpark
Hotel Moselpark
Hotel Moselpark
Hotel Moselpark
Hotel Moselpark
Hotel Moselpark
Hotel Moselpark
Hotel Moselpark
Hotel Moselpark
Hotel Moselpark
Hotel Moselpark
Hotel Moselpark
Hotel Moselpark
Hotel Moselpark
Hotel Moselpark
Hotel Moselpark
Hotel Moselpark
Hotel Moselpark
Hotel Moselpark

Adress

Im Kurpark
54470 Bernkastel-Kues
Tyskland

Hotellfakta

Hotel Moselpark är beläget i höjden över vinbyn Bernkastel-Kues vid stadens kurpark. Härifrån går det en brant stig genom vinodlingarna ner till stadens flodpromenad vid Mosel (2,2 km), där turbåtarna lägger till.

På hotellet finns det 24-timmars öppen reception, lobby med lånedator och gratis trådlöst internet (Wi-Fi), restaurang Olivenhain, bar, nattklubb Palmträdgården (där det ofta spelas upp till dans), hiss, tennisbanor (mot avgift) och trevliga sällskapsrum med bl.a. kamin. Utanför hotellet finns det lekplats och solterrass, med uteservering vid bra väder.

I wellnessavdelningen är det fri tillgång till stort inomhus poolområde med uppvärmd swimmingpool, liggstolar, bastu, solarium (mot avgift) och fitnessrum (mot avgift) samt möjlighet för tillköp av diverse wellnessbehandlingar.


Alla rum är enkla i stil och inredning och har eget badrum, hårfön, telefon, TV, gratis trådlöst internet (Wi-Fi) samt balkong.
Man får låna badrock i receptionen vid ankomst.
Notera:
Barn i extrasäng inkvarteras i våningssäng och man får i detta tillfälle en liten lägenhet med våningssängsrum, fullt utrustad kokvrå samt balkong.

Bra att veta:

Sträckan från hotellet ner till centrum av Bernkastel-Kues är brant och ej ägnad åt dig med gångbesvär.

Beställ alltid wellnessbehandlingar i god tid

Hotellet kan inte garantera, att det finns lediga tider för diverse wellnessbehandlingar med kort varsel. Kontakta därför hotellet direkt och i god tid före ankomst, om du vill vara säker på at få önskad behandling och tid.

OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 15.00.
Utcheckning senast kl. 11.00.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 7.00-10.00.
Valet mellan middag och buffé görs av kökschefen.

Husdjur

Hotellet har ett begränsat antal rum, där hund är tillåtet (avgift EUR 12 per dygn betalas direkt på hotellet). Därför är det endast tillåtet att ta med sig hund på hotellet, om informationen ges vid resebeställningen! Om man inte på förhand har informerat att husdjur medföljer, kan man riskera att bli avvisad vid ankomst eller tvingas betala en extra städavgift. Det är ej tillåtet att ha med husdjur i hotellets restaurang.

Restips

0-50 km

 • Flodpromenaden vid Mosel: 2,2 km.
 • Bernkastel-Kues bestod från början av två små vinbyar, som har vuxit ihop över Mosel. Här lägger många turbåtar till på Bernkastel-sidan, där man kan kliva ombord och segla upp eller ner längs Mosel: 2,5 km.
 • Moselländischer Weinkultur finns inte bättre representerat än i det vinkulturella centret och vinmuseet på Kues-sidan, här hittar du en hel multimediavärld av vinupplevelser, och här finns museumsbutik, vinotek med 150 olika slags vin till vinprovning samt vinbistro med lättare rätter: 2,5 km.
 • Moselsteig är en 365 kilometer lång vandringsled längs Mosel, indelad i fina, markerade etapper. Den är nominerad till Deutschlands schönstem Wanderweg 2016. Etappen från Bernkastel-Kues till vinbyn Ürzig är 17,5 km lång, varar i ca. 5,5 timmar. Leden är medelsvår och startar på Marktplatz: 3 km.
 • Borgruinen Landshut har sedan år 993 tronat över Bernkastel-Kues från sin ensamma klipphylla. Man kan vandra dit upp, och det är en brant tur eller ta den mysiga, gula bussen Landshut Express från stadens centrum: 4 km.
 • Piesport är känd för mer än sitt (berömda) vitvin, bl.a. finner du bl.a. fornminnet efter den största romerska vinpressanläggningen norr om Alperna, som man fann år 1985 vid foten av den berömda sluttningen "Piesporter Goldtröpfchen". Här trampade man vin omkring år 400 på en 44 x 20 meter stor areal: 20 km.
 • Karmeliterklostret Springiersbach från år 1102 med den vackert utsmyckade barockyrkan: 21 km.
 • Den tvådelade byn Traben-Trarbach har vuxit ihop över Mosel och var omkring år 1900 Europas största vinby efter Bordeux. Välståndet gav en byggexplosion av vackra byggnader inspirerat av tidens härskande jugendstil och Belle Époque, som i dag pryder staden tillsammans med medeltidens romantiske korsvirkeshus. Upplev även stadens klockspel med 28 bronsklockor, som spelar varje dag kl. 12 samt varje timme kl. 15 till 18: 25 km.
 • Kurbadet Moseltherme Traben-Trarbach med mineraliska bad, bastulandskap, utom- och inomhusbassänger m.m.: 27 km.
 • Bremmer Calmont är med över 5.300 hektar världens största dyrkade areal med Riesling och med en lutning på ca. 65 grader, är det samtidigt världens brantaste vinberg: 35 km.
 • Beilstein är känt för att vara en av Mosels kanske vackraste och mest romantiska landsbyar: 49 km.
51-100 km

 • Bruttig-Fankel med den stämningsfulla gamla stadsdelen, där det välbevarade Schunksches Haus från år 1652 och Altes Rathaus från 1612 är bland sevärdheterna: 51 km.
 • Trier, romarnas gamle högborg och Tysklands äldsta stad. Flera av stadens historiska byggnadsverk finns med på UNESCOs världsarvslista. Se t.ex. den mer än 2.000 år gamla romerska stadsporten Porta Nigra, stadens signum: 53 km.
 • Vulkan-Eifel är de sovande vulkanernas land. Ett av Mellaneuropas största vulkanlandskap, där du kan uppleva de fascinerande naturfenomenen längs vulkanvägen med tre kratersjöar. Passa på att besöka det fascinerande vulkanmuseet i Daun: 53 km.
 • I stämningsfulla Cochem arrangeras både medeltidsfestivaler och riddarturneringar under sommaren. Besök även utsiktspunkten Pinnerkreuz vid stadens signum, Burg Reichsburg, med panorama över Moseldalen. Ta bergbanan upp från centrum: 58 km.
 • Sagoslottet Burg Eltz är en av de bäst bevarade och vackraste borgarna vid Mosel. Här kan man högt över dalen, vandra mellan tjocka murar från 1100-talet och besöka slottets skattkammare (öppet april-oktober): 77 km.
 • Den 120 meter höga klippan Lorelay på Rhens smalaste plats. Här förliste många skepp förr i tiden. Idag är klippan mest känd för diktarens Heines romantiska omkväde om den överjordiskt vackra Loreley, som med sin sång lockade skepparna i döden: 84 km.
 • Hexentanzplatz ligger 454 m.ö.h. på en 60 hektar stor platå mitt mellan Rhen och Mosel. Med Gothes diktverk har området fått mytisk status och är ett väldigt populärt utflyktsmål. Häxor från när och fjärran träffas fortfarande här under Valborgsnatten den 30 april: 87 km.
 • Burg Thurant är vinbyn Alkens varumärke från år 1197. Härifrån har man en fantastisk utsikt över flodlandskapet: 96 km.

Karta

Radie runt hotellet:


Hotel Moselpark
Im Kurpark
54470 Bernkastel-Kues
Tyskland


E 007° 3.211'
N 49° 55.032'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Moselsteig - 365 km vandringsleder med Moselpanorama
Baserat på 14 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
4 av 5
Service
3.8 av 5
Inkvartering
3.5 av 5
Faciliteter
3.5 av 5
Frukost
4.4 av 5
Middag
3.6 av 5
Läge
3.7 av 5

Hotel Moselpark

Pris per person i dubbelrum
SEK 3.449:-

Semester vid Mosel inkl.

 • 5 övernattningar
 • 5 x frukostbuffé
 • 5 x middagsbuffé
 • Lån av badrock
 • Rum med balkong
Det lilla extra från Happydays
 • 20 % rabatt på turbåtarna från KD Köln-Düsseldorf på Mosel (jul-aug) och Rhen (medio apr-medio okt)
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer