landhotel spornitz
landhotel spornitz
landhotel spornitz
landhotel spornitz
landhotel spornitz
 • Hotell med egen Trabant
 • Trivsamma sällskapsrum
 • Cykeluthyrning
cd top arrow

Nostalgi och natur i Mecklenburg

3 dagars bilsemester på 3-stjärnigt hotell i Mecklenburg-Vorpommern, Nordtyskland

Då Muren föll, blev Mecklenburg-Vorpommerns historiska och landskapliga skönhet tillgänglig för alla. På denna minisemester kommer du ut på ett äventyr mellan praktslott, hansastadsromantik och korsvirkesidyll längs de mer än 200 glittrande sjöarna och den 1.700 kilometer långa kusten vid Östersjön - och här med fokus på den särskilda nostalgi som historien har lämnat bakom sig. På Landhotel Spornitz bor du mitt i natur- och kulturprakten med en hög inkvarteringsstandard - härligt att återvända till efter dagens upplevelser. Och så kan du få en åktur med hotellets egen Trabi - den ikoniska Trabanten från DDR-tiden som med sin tvåtaktsmotor är en unik retro-upplevelse. Och utflyktsmål finns det gott om omkring Landhotel Spornitz, beläget i hjärtat av kanallandskapet Lewitz mitt mellan de två stora sjöarna Schweriner See och Plauer See, söder om Rostock. Till de största kulturskatterna hör barockslottet i Ludwigslust (19 km) och det gyllene Törnrosaslottet i Schwerin (41 km). Grannstaden Neustadt-Glewe (10 km) och charmiga Plau Am See (40 km) är extra stämningsfulla med sina medeltida stadskärnor omkransade av korsvirkeshus. Den 800 hundra år gamla hansastaden Wismar (82 km) finns med på UNESCOs lista över världsarv och är verkligen värd ett besök - här finns också många lämningar kvar från tiden under svenskt styre. Är det nyare historia som lockar, kan du besöka det lilla DDR-museet i Malchow (58 km). Samtidigt bor du i ett område som lämpar sig väl till vandrings- och cykelutflykter - här finns massor av markerade vandringsleder att ge sig ut på. På hotellet kan du hyra cykel till de korta utflykterna. Men man bör också köra lite längre bort, för att få ett rikare intryck av den praktfulla naturskönheten omkring Mecklenburgische Seenplatte - ett område som fram till Murens fall låg gömt bakom Järnridån. Här kan du t.ex. besöka Müritz Nationalpark, som med sina 318 km² har mer än 100 sjöar och en rik flora och fauna - du kan bland annat ha turen att få se tranor, kronhjortar och havsörnar. Starta eventuellt turen i det stora, fina informationscentret i Waren centrum (80 km) och få en fin inblick i det allra vackraste naturområdet på din minisemester i Nordtyskland.
Minisemester i Mecklenburgs naturprakt med sjöar och kanaler
På Landhotel Spornitz har du en skön bas att återvända till
Låt dig skämmas bort av hotellets köksteam
Hotellet har en egen Trabant som man kan hyra
Trabanten med tvåtaksmotor är en ikon från DDR-tiden
Landhotel Spornitz har många charmiga inredningsdetaljer
Nu är naturprakten bakom den gamla Järnridån öppen för alla
Grannstaden Neustadt-Glewe med sin charmiga Gamla stan
Många fina alléer längs vägarna i Mecklenburg-Vorpommern
Koppla av med sköna utflykter i det vackra landskapet
Det mecklenburgska sjölandskapet täcker över 5.500 km2
Mecklensburgs lilla Versailles - Schloss Ludwigslust
Barockslottet uppfördes år 1772-1776 som jaktslott
Schloss Ludwigslust ligger i en stor park i engelsk stil
Besök medeltidsstaden Plau Am See
Se Nordtysklands stora turistmagnet - Schloss Schwerin
Det berömda konstverket "Den svävande ängeln" i Güstrow
Güstrow är dessutom känt för sitt vackra renässansslott
Mecklenburg har ett fascinerande kanal- och sjölandskap
Utforska Müritz Nationalpark - en äkta naturpärla
Müritz Nationalpark är 318 km2 stor och har en unik flora och fauna
Müritzeum i Waren är den perfekta entrén till nationalparken
Här kan du få inblick i ett urgammalt mecklenburgskt landskap
Men Waren i sig är också en trevlig stad att bekanta sig med
De gamla båthusen i Röbel i det mecklenburgiska sjölandskapet
Se fram emot middagen på Landhotel Spornitz

Ankomst

Landhotel Spornitz

Landhotel Spornitz
Landhotel Spornitz
Landhotel Spornitz
Landhotel Spornitz
Landhotel Spornitz
Landhotel Spornitz
Landhotel Spornitz
Landhotel Spornitz
Landhotel Spornitz
Landhotel Spornitz
Landhotel Spornitz
Landhotel Spornitz
Landhotel Spornitz
Landhotel Spornitz
Landhotel Spornitz
Landhotel Spornitz
Landhotel Spornitz
Landhotel Spornitz
Landhotel Spornitz
Landhotel Spornitz
Landhotel Spornitz
Landhotel Spornitz
Landhotel Spornitz
Landhotel Spornitz
Landhotel Spornitz
Landhotel Spornitz
Landhotel Spornitz
Landhotel Spornitz

Adress

Am Alten Dütschower Weg 1
D-19372 Spornitz
Tyskland

Hotellfakta

Landhotel Spornitz ligger i lantliga omgivningar, med utsikt till gröna marker i utkanten av den lilla landsbyn Spornitz. Härifrån har man en bra utgångspunkt för alla de stora utflyktsmålen, och dessutom för vandring- och cykelutflykter i Mecklenburg-Vorpommern.

Hotellet har 2 restauranger, bar och kreativt inredda TV- och sällskapsrum med personliga detaljer i inredningen. Som en kul detalj har man också sin egen lilla Trabi, den ikoniska DDR-bilen av märket Trabant, som man hyr ut per timme. Här finns också 24-timmars öppen reception, 12-timmars rumsservice, hiss, solterrass med uteservering vid bra väder, gratis trådlöst internet (Wi-Fi), cykeluthyrning (avgift EUR 4,5 per dag/cykel) samt bastu, fitnessrum och möjlighet för att tillköpa diverse wellnessbehandlingar.

Det finns avgiftsfri parkering vid hotellet.


Alla rum har badrum, hårfön, minibar, telefon, TV och gratis trådlöst internet (Wi-Fi).

Beställ alltid wellnessbehandlingar i god tid

Hotellet kan inte garantera, att det finns lediga tider för diverse wellnessbehandlingar med kort varsel. Kontakta därför hotellet direkt och i god tid före ankomst, om du vill vara säker på at få önskad behandling och tid.

OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 15.00.
Utcheckning senast kl. 11.00.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 6.30-11.00.
Valet mellan middag och buffé görs av kökschefen.

Husdjur

Hotellet har ett begränsat antal rum, där hund är tillåtet (avgift EUR 7 per dygn betalas direkt på hotellet). Därför är det endast tillåtet att ta med sig hund på hotellet, om informationen ges vid resebeställningen! Om man inte på förhand har informerat att husdjur medföljer, kan man riskera att bli avvisad vid ankomst eller tvingas betala en extra städavgift. Det är ej tillåtet att ha med husdjur i hotellets restaurang.

Restips

0-50 km

 • Det går många fina, markerade cykelvägar från Spornitz i naturområdet Lewitz, en unik naturidyll med sina många floder, sjöar, gamla kanaler, historiska slott och medeltidsbyar. Fråga på hotellet för tips om start.
 • Parchims Gamla stan vid floden Elde har vackra, gotiska byggnader och en idyllisk hamn: 9 km.
 • Neustadt-Glewe med den ursprungliga medeltida stadskärnan med bl.a. borgen från 1300-talet, rådhuset från 1805 i korsvirke, den vackert restaurerade, tornlösa kyrkan från 1400-talet samt många, historiska korsvirkeshus: 10 km.
 • Badsjön Neustädter See är härlig under alla årstider, med bl.a. sandstrand, badhus och badbro: 11 km.
 • Barockslottet Ludwigslust i staden med samma namn, kallas också för Nordens lilla Versailles (öppet kl. 10-17 tisdag-söndag i april-oktober, övriga månader kl. 10-18 dagligen): 19 km.
 • Den stämningsfulla landsbyn Lübz är huvudkontor för bryggeriet Lübzer Pils: 24 km.
 • Mededeltidsstaden Plau Am See med sina ursprungliga korsvirkeshus runt den historiska stadskärnan vid den stora Plauer See, där det också finns möjlighet att komma ut på en båttur: 40 km.
 • Törnrosaslottet i Schwerin är ett av Nordtysklands största turistattraktioner, och här är bl.a. danska drottning Margrethes farmor född: 41 km.
51-100 km

 • Upplev stämningen av att färdas tillbaka i tiden på det lilla DDR-museet i Malchow: 58 km.
 • Güstrow är förutom sitt renässansslott berömt för Ernst Barlachs konstverk "Den svävande ängeln", som hänger i stadens domkyrka efter en omtumlad historia, där den blev stämplad (av Hitler) som skadlig konst och blev undangömd i en period: 65 km.
 • Upplev europeiska bisonoxar vid Damerow på halvön Jabel i Kölpinsee: 70 km.
 • Nationalparken Müritz är områdets berömda och unika naturområde med stora sjöar, idylliska kanaler och djupa skogar i ett urgammalt landskap. Börja t.ex. vid Müritzeum "De 1000 sjöarnas hus" i Waren, här ligger informationscentret vid ingången till nationalparken: 80 km.
 • Hansastaden Wismar vid Östersjökusten finns med på UNESCOs världsarvslista. Drick t.ex. kaffe i det gamla gästgiveriet Der Alter Schwede från 1380, som ligger vid marknadsplatsen: 82 km.
 • Medeltidsstaden Röbel, där de urprungliga, gamla båthusen utmed bryggorna vid Müritzer See berättar historien om sjöns roll som viktig huvudväg för den livliga trafiken på kanalerna och sjöarna i området, innan bilen var uppfunnen: 87 km.

Karta

Radie runt hotellet:


Landhotel Spornitz
Am Alten Dütschower Weg 1
D-19372 Spornitz
Tyskland


E 011° 42.680'
N 53° 24.301'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Semesterupplevelser i Mecklenburg-Vorpommern
Traditioner i Mecklenburg-Vorpommern
Baserat på 14 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
3.6 av 5
Service
4 av 5
Inkvartering
3.7 av 5
Faciliteter
3.7 av 5
Frukost
4.3 av 5
Middag
2.9 av 5
Läge
3.7 av 5

Landhotel Spornitz

Pris per person i dubbelrum
SEK 1.499:-

Nostalgi-paket i Nordtyskland inkl.

 • 2 övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 liten "DDR-Überraschung" som välkomstgåva på rummet
 • 1 x 3-rätters DDR-Nostalgi-meny på ankomstdagen
 • 1 x 3-rätters middag/buffé på andra dagen
 • 2 timmars lån av hotellets Trabant per rum
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer