schloss klink
schloss klink
schloss klink
 • Historiskt slott vid sjö
 • Moderna faciliteter
 • Pool och wellness
cd top arrow

Semesterromantik på slottet

4 dagars bilsemester på 4-stjärnigt slottshotell vid Müritzer See i Mecklenburg-Vorpommern, Nordtyskland

Föreställ dig en semester så långt bort från vardagen som du kan komma: På vackra Schloss Klink befinner du dig i en romantisk tidsficka, där man njuter av utsikten över vattnet från swimmingpoolen under tiden som man ser fram emot en god middag i en av slottets fem restauranger. Kanske skall man ut och promenera längs strandpromenaden eller så sätter man sig med en bra bok och något läskande i solen framför Orangeriet. Här kan du verkligen se fram emot en semester, där du har en chans att få energi och livslust - på årets minisemester i Mecklenburg-Vorpommern. Sinnena blir bortskämda från det ögonblick du anländer via slottsallén och kliver innanför porten på renässansslottet, som byggdes år 1898 efter fransk förlaga. Då som nu, andas salongerna en klassisk stil och elegans - idag har man dessutom lagt till moderna lyxfaciliteter: Stor wellnessavdelning med praktfullt panorama över vattnet och en hel sportpark med aktiviteter - och det hela ligger inbäddat i slottsparkens grönska vid brädden av den stora sjön Müritz. På sommaren kan man bada vid sandstranden nedanför slottet och ett stenkast härifrån ligger segelbåtshamnen. Och vill du vandra, ger du dig direkt ut i ett av de mest imponerande naturområdena i Nordtyskland. Schloss Klink ligger nämligen mitt i det enorma sjöområdet Mecklenburgische Seenplatte, granne med Müritz Nationalpark, som med sina 318 km2 bland annat har mer än 100 sjöar mellan gammelskogen. På en vandring i nationalparken kan du ha turen att se bland annat tranor, kronhjortar och havsörnar. Starta t.ex. i informationscentret i Warens centrum (8 km), där det också finns möjligheter för shopping och cafébesök. Områdets historiska betydelse kan du studera närmare genom att besöka den medeltida byn Röbel (15 km), där de autentiska båthusen på bryggorna vid Müritzer See berättar historien om sjöns roll som huvudpulsåder för den livliga trafiken på kanalerna och sjöarna, innan bilen blev uppfunnen. Här har du en fin möjlighet att uppleva Mecklenburg-Vorpommerns naturskönhet med över 2000 glittrande sjöar och 1700 kilometer lång kustlinje ut mot Östersjön i kombination med alla pampiga praktslott, hansastadsromantik och genuin korsvirkesidyll - och det med en ståndsmässig inkvartering på Schloss Klink.
Det pampiga slottet byggdes år 1898 vid brädden av Müritzer See
Schloss Klink har sin egen lilla privata badstrand
Slottets solterrass bjuder på vacker panoramavy över sjön
En magnifik utsikt över sjön från slottshotellets uteservering
Varma sommardagar får man nästan en sydländsk känsla på terrassen
Även från poolen och wellnessavdelningen har du sjöpanorama
Du får en fin introduktion till, vad slottets fem restauranger kan erbjuda
Avkoppling i salongen med öppen spis på Schloss Klink
Kanske frestar ett smakprov från slottets eget konditori?
Stigen längs med sjön går direkt till unika naturupplevelser
Det mecklenburgska sjölandskapet täcker nästan 5.500 km2
Nationalpark Müritz är 318 km2 och bjuder på många naturpärlor
Starta din upptäcktsfärd på det fina informationscentrumet i Waren
Müritzeum i Waren är den perfekta entrén till nationalparken
Staden Waren är i sig själv också en trevlig upplevelse
Nationalpark Müritz är ett urgammalt sjölandskap med gammelskog
Naturidyllen i Müritz Nationalpark en stor upplevelse
Müritzer See har haft stor historisk betydelse
De gamla båthusen i Röbel är ett minne från dåtidens Müritz
Förr i tiden kunde man bara nå byarna i detta stora sjöområde via båt
Många vackra alléer längs vägarna i Mecklenburg-Vorpommern
Medeltidsbyn Plau Am See ligger vid Tysklands sjätte största sjö
Den berömda Svävande Ängeln i Güstrows domkyrka
Güstrow är också berömd för sitt vackra renässansslott
Historisk badsemesterstämning i Ahlbeck på ön Usedom
En semester vid Müritzer See är en unik upplevelse oavsett årstid
Schloss Klink är nästan ännu mer romantisk under vintern
Och när våren kommer till Müritzer See, finns det inget vackrare...

Ankomst

Schloss Klink

Schloss Klink
Schloss Klink
Schloss Klink
Schloss Klink
Schloss Klink
Schloss Klink
Schloss Klink
Schloss Klink
Schloss Klink
Schloss Klink
Schloss Klink
Schloss Klink
Schloss Klink
Schloss Klink
Schloss Klink
Schloss Klink
Schloss Klink
Schloss Klink
Schloss Klink
Schloss Klink
Schloss Klink
Schloss Klink
Schloss Klink
Schloss Klink
Schloss Klink
Schloss Klink
Schloss Klink
Schloss Klink

Adress

Schlossstrasse 6
D-17192 Klink
Tyskland

Hotellfakta

Schloss Klink uppfördes år 1898 av Baron von Schnitzler direkt vid brädden av sjön Müritz, med inspiration av de romantiska, franska sommarslotten i Loiredalen med tinnar och torn och fina renässansdetaljer. 100 år senare - år 1998 - strålade slottet återigen i sin forna glans efter många års intensivt renoveringsarbete, nu som slottshotell med den ursprungliga charmen kvar i de historiska salongerna plus massor av toppmoderna lyxfaciliteter.

Slottet ligger i den lilla landsbyn Klink, omgivet av en 35.000 m² slottspark som går helt ner till vattnet och består av den vackra huvudbyggnaden i renässansstil, det stora Orangeriet samt annexen Gutshaus, Seehaus samt Blockhütte. På slottet finns det dygnet runt-öppen reception med lånedator och gratis trådlöst internet, café/bar med öppen spis, hiss, lekrum och lekplats samt utgång till en stor solterrass med utsikt över sjön där man kan t.ex. kan få serverat kaffe och kaka från slottets konditori. På slottet finns också cocktailbaren Schloss Bar med rökrum och baren håller öppet från kl. 20.30 tills sista gästen går i säng.

Schloss Klink har en stor wellnessavdelning, aktivitetscentret Sportpark samt hela fem restauranger, varav Garten Eden och Ritter Artus Keller ligger på själva slottet och det är på en av dem som vistelsens inkluderade middag serveras. Frukosten serveras i Garten Eden eller i frukostrestaurangen Orangeriet. Det finns fina möjligheter att köpa lunch eller middag under vistelsen, t.ex. i den amerikansk inspirerade restaurangen Guthaus Klink i den rustika Blockshütte eller på Restaurang Fischerhaus där kan man beställa fisk- och skaldjursspecialiteter varje kväll i perioden april till oktober.

Det är fri entré till wellnessavdelningens 620 m² med inomhuspool, bastulandskap, ångbad och fitnessrum och här kan man dessutom tillköpa bad i bubbelpool, solarium och diverse former för skönhets- och wellnessbehandlingar. Vistelsen inkluderar ett wellnesspresentkort på EUR 20 per person, som du får vid ankomst till hotellet (kan ej bytas mot kontanter eller andra tjänster).

I Sportpark (öppet april-oktober) finns det fem bowlingbanor samt tennis- och badmintonbanor som man kan nyttja sig av (på fasta veckodagar) mot avgift och förutbeställning i receptionen. Slottet hyr ut cyklar (en dag gratis per person - värde EUR 9 per person) och elcykler (mot avgift EUR 29,- per dag).


Det finns avgiftsfri parkering vid Schloss Klink.


Alla rum på slottet och i Orangeriet är stora och smakfullt och klassiskt inredda med eget badrum, hårfön, telefon, TV och gratis trådlöst internet (Wi-Fi).

Bra att veta:

Info wellness
Wellness-området är så kallat textilfritt område (standardpraksis i tysk wellnesstradition), vilket betyder att man använder bastuområdet utan kläder/badkläder för hygienens skull (ren handduk och badrock är tillåten).

Beställ alltid wellnessbehandlingar i god tid

Hotellet kan inte garantera, att det finns lediga tider för diverse wellnessbehandlingar med kort varsel. Kontakta därför hotellet direkt och i god tid före ankomst, om du vill vara säker på at få önskad behandling och tid.

OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 15.00.
Utcheckning senast kl. 11.00.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 7.00-10.30.
Middag serveras kl. 18.00-22.00.

Husdjur

Hotellet har ett begränsat antal rum, där hund är tillåtet (avgift EUR 15 per dygn betalas direkt på hotellet). Därför är det endast tillåtet att ta med sig hund på hotellet, om informationen ges vid resebeställningen! Om man inte på förhand har informerat att husdjur medföljer, kan man riskera att bli avvisad vid ankomst eller tvingas betala en extra städavgift. Det är ej tillåtet att ha med husdjur i hotellets restaurang.

Restips

0-50 km

 • Det finns fina vandringsleder och cykelstigar vid slottet, t.ex. runt sjön Müritz, det finns också fina fiskemöjligheter. Hör med receptionen för tips.
 • Nationalparken Müritz är områdets berömda naturområde med stora sjöar, idylliska kanaler och djupa skogar i ett urgammalt landskap. Starta t.ex. vid Müritzeum "De 1000 sjöarnas hus" i Waren (Müritz), informationscentrum vid ingången till nationalparken: 8 km.
 • Centrum av Waren bjuder på korsvirkeshus, vattentornet Wasserturm auf dem Nesselberg och det mycket speciella rådhuset Das Neue Rathaus von Waren: 8 km.
 • Golfclub Fleesensee (med greenfeerabatt): 10 km.
 • Upplev europeiska bisonoxar vid Damerow på halvön Jabel i Kölpinsee: 11 km.
 • Medeltidsstaden Röbel ligger söder om slottet vid brädden av Müritz: 15 km.
 • Upplev känslan av att gå tillbaks i tiden på det lilla DDR-museet i Malchow: 16 km.
 • Teterow har restauranger och ölbarer i en historisk stadsdel helt ner till sjön Teterower See: 38 km.
 • Medeltidsstan Plau Am See med sina ursprungliga korsvirkeshus runt den historiska stadskärnan vid den stora Plauer See: 39 km.
51-100 km

 • Neubrandenburg är omgiven av den ursprungliga stadsmuren från 1300-talet, där stadens kulturhistoriska museum ligger i en av stadsmurens gamla portar Treptower Tor. Här är de gamla fästningshusen, Wiekhäuser, också ombyggda till specialbutiker: 51 km.
 • Den stämningsfulla landsbyn Lübz är huvudsäte för bryggeriet Lübzer Pils: 54 km.
 • Natur- und Umweltpark Güstrow, djurpark med björnar, vargar och mycket mer: 57 km.
 • Güstrow är utöver sitt renässansslott, berömd för Ernst Barlachs konstverk Svävande ängel, som hänger i stadens domkyrka: 61 km.
 • Parchims Altstadt med sina speciella gotiska byggnader: 68 km.
 • Garnisonsstaden Neuruppin med den vackra Ruppiner See: 86 km.
 • Törnrosaslottet i Schwerin hör till Nordtysklands största turistattraktioner: 96 km.
 • Den historiska hansastaden Rostock, här kan man bl.a. se rådhuset från 1200-talet: 97 km.
Over 100 km

 • Barockslottet Ludwigslust i staden med samma namn, kallas också för Nordens lilla Versailles: 101 km.
 • Wismar vid Östersjökusten finns med på UNESCOs lista över världens kulturarv, för sin helt unika altstadt från medeltiden. Se t.ex. huset Alte Schwede från 1380: 115 km.
 • Upplev hög himmel och hav på ön Usedom, och se de legendarisk badorterna och strandpromenaderna: 135 km.
 • Schloss Sanssouci i Potsdam och storstadspulsen i centrum av Berlin kan rekommenderas på en dagsutflykt: 166 km.

Karta

Radie runt hotellet:


Schloss Klink
Schlossstrasse 6
D-17192 Klink
Tyskland


E 012° 37.510'
N 53° 28.742'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Schloss Klink - frestande semesterfilm
Semesterupplevelser i Mecklenburg-Vorpommern
Traditioner i Mecklenburg-Vorpommern
Baserat på 128 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
4.5 av 5
Service
4.2 av 5
Inkvartering
4.3 av 5
Faciliteter
4.4 av 5
Frukost
4.8 av 5
Middag
4.1 av 5
Läge
4.6 av 5

Schloss Klink

Pris per person i dubbelrum
Från SEK 2.249:-

Slottssemester i Nordtyskland inkl.

 • 3 övernattningar
 • 3 x frukostbuffé
 • 1 x 4-rätters middag/buffé på slottet på ankomstdagen
 • 1 välkomstdrink
 • 1 dags cykelhyra (värde EUR 9)
 • Wellnesspresentkort på EUR 20
 • 10 % greenfeerabatt på Golfclub Fleesensee
 • 1 flaska vatten per rum vid ankomst
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer