nordsee hotel bremerhaven
nordsee hotel bremerhaven
nordsee hotel bremerhaven
 • Elegant, nyinrett hotell
 • Bar med röklounge
 • Gratis lån av cykel
cd top arrow

Nya horisonter i Nordtyskland

3 dagars bilsemester på 3-stjärnigt cityhotell i Bremerhaven, Nordtyskland

Här får du vattentäta garantier för att möta nya horisonter med vågskum och skeppshistorier från de sju världshaven: Du mönstrar ombord på det eleganta och nyinredda Nordsee Hotel på torget i Bremerhaven få steg från den gamla hamnen, där historiska tremastare ligger för ankar mellan stimmen av caféer och restauranger - i en doft av nyrökt fisk på kajkanten. Det får dig på direkt kurs mot praktfulla maritima upplevelser, museum och aktiviteter som du inte hittar någon annanstans - med allt från det hypermoderna Klimahaus över sjöfartsmuseet med världens äldsta hansaskepp till det stora Utvandrarmuseet och guidade turer mellan enorma kranar och världens största containerskepp, som stävar ut mot den stora oceanen. Bremerhaven är ett överraskande möte med ett fascinerande hörn av Nordtyskland som man sällan stöter på, men hit kan du lugnt ställa din kompass och se fram emot starka semesterupplevelser och events, för staden lägger sig i kölvattnet av 1.000 års traditioner i ett område som har haft en stor, historisk betydelse som förbindelseled mellan Nordsjön och Östersjön. Resan till Bremerhaven kan göras på drygt 6 timmar från Malmö - och det kan rekommenderas att lägga bilresan förbi Altes Land mellan Hamburg och Stade. Speciellt under våren är detta område något av en attraktion med sina blomstrande fruktträd som färgar landskapet kring Elben i pastellfärger, och speciellt hansastaden Stade (75 km) är värd att stanna till vid med alla sina vackra korsvirkeshus. När du sedan kommer fram till Bremerhaven vid Wesers utflöde i Nordsjön, kan vi tipsa om en bra start på semestern: På utsiktsplattformen Atlantic Sail City får du frisk havsvind och panorama över Vadehavet bakom jättekranarnas siluetter, och man kan lätt föreställa sig Bremerhaven för 100 år sedan, då miljoner av utvandrare klev ombord på de stora oceanångarna för att följa Drömmen om Amerika - och kastade en sista blick på Europa just här. Kuststaden Bremerhaven har sin historia tätt knyten till den mäktiga hansastaden Bremen (64 km), som man under högsäsong kan segla till med en sightseeingbåt längs Weser - och här står fyrarna tätt. I Bremen möts man av medeltidsidyll och renässansprakt i en av Tysklands mest imponerande gamla stadsdelar. Den som i takt med sjöfartens utveckling blev för liten och gav plats för grundandet av Bremerhaven, som med tiden har utvecklat sig till en av världens största containerhamnar - och som också bjuder på en charmig turistort med full fart mot framtiden!
Sätt kurs mot salt sjöfartshistoria i Bremerhaven<br>©Wolfhard Scheer
Avkoppling på Bremerhavens gamla fiskehamn
De lokala skepparna kom hit långt före turisterna
Bremerhavens hamnfront - en mix mellan gammal och nytt
På toppen av Atlantic Sail City - stadens högsta byggnad på 140 meter

På Zoo am Meer har djuren ett vackert hem vid kajkanten<br>©Helmut Gross
Bremerhavens badstrand och strandpark - mitt i centrum
Kuststaden erbjuder massor av läckra fiskrätter och maritim kajidyll
Det nya Utvandrarmuseet i Bremerhaven uppfördes år 2012

Här görs 300 års migrationshistoria levande<br>©Ingo Wagner

Avsked på kajen anno 1888<br>©Werner Huthmacher

Det spektakulära upplevelsecentret Klimahaus Bremerhaven 8° Ost<br>©Marcus Meyer
Här kommer du ut på en resa längs hela jordklotets längdgrad 8
Klimahaus Bremerhaven är ett aktivt upplevelsecenter för alla åldrar
En av invånarna på Klimahaus Bremerhaven 8° Ost
Bremerhavens livliga containerhamn är en ytterst fascinerande plats
Prova att cykla från Bremerhaven längs med dikena ut mot havet
Eller kliv ombord på MS Ocenaia som seglar längs Weser till Bremen
Bremen är den historiska hansastaden som grundade Bremerhaven
Hälsa på Stadsmusikanterna från Grimms äventyr
Bremenhaven ligger omgiven av praktfull natur<br>©Nationalparkverwaltung Wattenmeer
Gör en utflykt längs den Östfrisiska kusten<br>©Nationalparkverwaltung Wattenmeer
Från Bremerhaven kan du också segla till Helgoland
Helgoland är en fridfull unik ö mitt ute i den stora oceanen
Vadehavskusten norr om Bremerhaven är världsarvslistad av UNESCO<br>©Nationalparkverwaltung Wattenmeer
Under sommaren sätts de signifikanta strandskorgstolarna upp
Också här på Wangerooge - en populär ö på Vadehavskusten
Besök historiska Stade i Altes Land - känd för sin korsvirkesidyll

Ankomst

Nordsee Hotel Bremerhaven

Nordsee Hotel Bremerhaven
Nordsee Hotel Bremerhaven
Nordsee Hotel Bremerhaven
Nordsee Hotel Bremerhaven
Nordsee Hotel Bremerhaven
Nordsee Hotel Bremerhaven
Nordsee Hotel Bremerhaven
Nordsee Hotel Bremerhaven
Nordsee Hotel Bremerhaven
Nordsee Hotel Bremerhaven
Nordsee Hotel Bremerhaven
Nordsee Hotel Bremerhaven
Nordsee Hotel Bremerhaven
Nordsee Hotel Bremerhaven
Nordsee Hotel Bremerhaven
Nordsee Hotel Bremerhaven
Nordsee Hotel Bremerhaven
Nordsee Hotel Bremerhaven
Nordsee Hotel Bremerhaven
Nordsee Hotel Bremerhaven
Nordsee Hotel Bremerhaven
Nordsee Hotel Bremerhaven
Nordsee Hotel Bremerhaven
Nordsee Hotel Bremerhaven
Nordsee Hotel Bremerhaven

Adress

Theodor-Heuss Platz 14-18
D-27568 Bremerhaven
Tyskland

Hotellfakta

Nordsee Hotel Bremerhaven är ett elegant och stiligt hotell som totalrenoverades år 2015. Hotellet är beläget helt centralt vid torget och gågatan och på kort avstånd från alla aktiviteter och sevärdheter på den gamla hamnen. Stadens maritima profil går också igen i inredningen som är ljus och elegant, här finns bl.a. en reception byggd som en futuristisk skeppsför.

Hotellet har 24-timmars öppen reception, lobby med kamin och hiss samt frukostrestaurang, bar med röklounge, gratis trådlöst internet (Wi-Fi) och cyklar som man är välkommen att låna (begränsat antal). Utomhus ligger det en solterrass ut mot torget med stolar och bord med uteservering under sommaren.

Det finns avgiftsbelagd parkering vid hotellet (EUR 10 per dygn) och dessutom finns det möjlighet för avgiftsbelagd offentlig parkering (EUR 6 per dygn).


Alla rum har badrum, hårfön, litet kylskåp, klimatanläggning, sittmöbler, telefon, TV och gratis trådlöst internet (Wi-Fi).


OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 15.00.
Utcheckning senast kl. 11.00.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 6.30-10.00 på vardagar och kl. 7.00-11.00 på helger. Vistelsens inkluderade middag serveras på Restaurang am Theaterplatz (50 meter från hotellet) kl. 18.30-21.00 på en valfri kväll som avtalas med hotellet vid ankomst.

Husdjur

Hotellet har ett begränsat antal rum, där hund är tillåtet (avgift EUR 8 per dygn betalas direkt på hotellet). Därför är det endast tillåtet att ta med sig hund på hotellet, om informationen ges vid resebeställningen! Om man inte på förhand har informerat att husdjur medföljer, kan man riskera att bli avvisad vid ankomst eller tvingas betala en extra städavgift. Det är ej tillåtet att ha med husdjur i hotellets restaurang.

Restips

På gångavstånd från hotellet

 • Bremerhavens historiska museum grundlades år 1906 och är prisbelönt för sitt moderna och aktiva koncept som levande berättar om stadens maritima uppehälle: 500 m.
 • Das Mediterraneo är Bremerhavens inköps- och upplevelsemecka med massor av caféer, fiskrestauranger och aktiviter på den gamla hamnen: 600 m.
 • Bremerhaven är en förhållandevis ny stad, grundlagt år 1827 som hamn för Bremen, som ligger 60 kilometer längre ner längs Weser och i dag har den som varvsstad, internationell hamn och kulturinstitution bevarat en stor del av Tysklands maritima arv. I det gamla hamnområdet kan man se flera historiska släpbåtar, tremastere och en u-båt, och sjöfartsmuseet Deutsches Schifffahrtsmuseum bjuder bland mycket annat på världens äldsta hansaskepp, en kogg som är funnen i Weser: 700 m.
 • Klimahaus Bremerhaven 8° Ost är ett interaktivt upplevelsescenter med fokus på klimatzoner och väderfenomen: 800 m.
 • Weser-Strandbad är stadens strandpromenad med sandstrand, lekplats och caféer: 850 m.
 • Utsiktsplattformen på Atlantic Sail City, den imponerande byggnaden, som ger uttryck för Bremerhavens moderna profil på hamnen, rekommenderas ej för folk med höjdskräck: 900 m.
 • Åk sightseeingturen med hamnbussen som går genom containerhamnen, som sjuder av liv med sina åttavåningars skepp från hela världen som lastas och lossas av de imponerande kranarna oavbrytligen. Stig på vid turistbyrån vid Alter Hafen: 1 km.
 • Deutsches Auswandererhaus är museet för de stora massutvandringarna till Amerika på 1800-talet och starten av 1900-talet, där Bremerhaven var avgångshamn för de stora oceanångarna till bl.a. New York: 1 km.
 • Zoo am Meer är en klassisk djurpark med en annorlunda, fantastisk belägenhet vid hamnpromenaden: 1,5 km.
Hav och hög himmel

 • Segeltur med MS Oceana längs Weser till Bremen (maj-september). Stig på vid Villy Brandt Platz: 1,5 km.
 • Helgolands branta och karakteristiska röda klippor häver sig 70 kilometer ute i Nordsjön och är ett unikt område i Nordtyskland med en omtumlande historia. Här finns inga bilar och cyklar och Helgoland är ej medlem av EU och är därför tullfritt område. Det går färjor hela året från Cuxhaven (44 km), men också under perioden maj-september med MS Fair Lady från Bremerhaven: 2 km.
 • Härlig cykeltur via den asfalterade leden längs diket ut mot Vadehavet norr om Bremehaven: 10 km.
 • För fågelinteresserade är det gamla övergivna kyrktornet Ochsenturm intressant. Här vid Wesers utflöde i Vadehavet samlas mängder av småfåglar under våren och hösten och här har du en fin utsikt från tornet mot havet och in mot Bremerhavens siluett av jättekranar: 12 km.
 • Nationalpark Niedersächsisches Wattenmeer är en del av den UNESCO-listade vadehavskusten, som sträcker sig från Holland över Tyskland till Danmarks kurst. Starta t.ex. i det fina informationcentret utanför Cuxhaven: 47 km.
 • De Östfrisiska öarna är en liten pärlrad av öar i Vadehavet, ett mycket populärt turistmål med sin praktfulla natur och rika historia. På grund av tidvattnet nås flera av öarna till fots under lågvatten och här finns restauranger och caféer. Besök t.ex. Wangerooge, den minsta av de bebodda öarna: 95 km.
Utflykter till historiska pärlor

 • Bremerhavens minsta knejpe (krog) finner du i det gamla fyrtornet Brinkamahof, som i dag ligger på fiskehamnen. Det flyttades hit år 1980 men låg tidigare på kustlinjen längre nordpå, och var det sista landmärke som utvandrarna såg från däcket på oceanångarna på väg till Amerika: 5 km.
 • Bunkern Valentin står som ett välbevarat monument över nazismens prestigeprojekt. Den enorma betongklumpen vid brädden av Weser skulle efter planen vara bombsäkert och producera en u-båt varannan dag till den tyska krigsmaskinen, men inte en enda u-båt blev någonsin sjösatt: 52 km.
 • Centrum av den gamla hansastaden Bremen, där rådhuset från 1400-talet finns med på UNESCOs lista över världsarv och sägs ha Europas mest betydande byggnadsverk från gotiken och Weserrenässansen. Men också figurerna Bremer Stadtmusikanten från Grimms äventyr och en promenad längs flodpromenaden Schlachte är populär bland turisterna: 64 km.
 • Stade vid Elben sägs vara Nordtysklands äldsta stad. Den samlade dessutom stora rikedomar under medeltiden som hansastad och ligger perfekt för ett stopp på vägen till och från Sverige, när man kör genom det vackra Altes Land, Nordtysklands fruktträdgård: 75 km.

Karta

Radie runt hotellet:


Nordsee Hotel Bremerhaven
Theodor-Heuss Platz 14-18
D-27568 Bremerhaven
Tyskland


E 008° 34.885'
N 53° 32.506'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Alla segel är satta mot Bremerhaven!
Baserat på 9 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
5 av 5
Service
5 av 5
Inkvartering
5 av 5
Faciliteter
4.6 av 5
Frukost
4.6 av 5
Middag
3.7 av 5
Läge
5 av 5

Nordsee Hotel Bremerhaven

Pris per person i dubbelrum
SEK 1.599:-

Minisemester i Nordtyskland inkl.

 • 2 övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x 2-rätters middag på Restaurant am Theaterplatz på valfri kväll
 • 1 välkomstdrink (fritt val mellan öl, vin, läsk, kaffe och te)
 • Fri Wi-Fi
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer