arthotel ana nautic
arthotel ana nautic
arthotel ana nautic
 • Gratis parkering
 • Restaurang och bar
 • Cykeluthyrning
cd top arrow

Spännande tysk sjöfartsstad

3 dagars bilsemester på 3-stjärnigt hotell i Bremerhaven, Nordtyskland

Det är bara drygt 6 timmars bilkörning från Malmö till denna kuststad av en helt annan värld: Bremerhaven, som ligger där floden Weser har sin mynning i Nordsjön - en av världens livligaste sjöfartsstäder. Men hur många av er vet att den också gömmer på en av Nordtysklands mest charmiga hamnmiljöer? Här kan det rekommenderas att checka in på det 3-stjärniga Arthotel ANA Nautic, med gratis parkering och komfortabelt boende. I Bremerhaven kan du gå på upptäcktsfärd i den maritima idyllen på den gamla fiskehamnen (2,5 km), där färskrökta fiskspecialiteter serveras i solen på kajkanten och turisterna flockas runt de historiska tremastarna och beundrar världens äldsta hansaskepp på det berömda sjöfartsmuseet. Missa heller inte en tur med hamnbussen, som är den enda möjligheten för att komma helt nära jättekranar och containerskepp, som lastas och lossas oavbrutet, innan de seglar ut på den stora oceanen. Jo, Bremerhaven är ett överraskande möte med ett annat hörn av Nordtyskland - men också en upptäcktsresa in i 1.000 års traditioner i ett område med en enorm historisk betydelse som förbindelselänk mellan Nordsjön och Östersjön. Staden erbjuder helt praktfulla upplevelser, museum och aktiviteter, som du inte hittar någon annanstans, med allt från det hypermoderna Klimahaus över sjöfartsmuseet med världens äldsta hansaskepp till det stora Utvandrarmuseet. För det var just här som miljoner av våra förfäder vinkade ett sista farväl till Europa innan de gick ombord på de stora oceanångarna, för att följa Drömmen om Amerika. Det är en stark historia och den berättas med stor intensitet på Deutsches Auswandererhaus (3 km). Kuststaden Bremerhaven har sin historia tätt knyten till den mäktiga hansastaden Bremen (62 km), som man under högsäsong kan segla till med en sightseeingbåt längs Weser - och här står fyrarna tätt. I Bremen möts man av medeltidsidyll och renässansprakt i en av Tysklands mest imponerande gamla stadsdelar. Den som i takt med sjöfartens utveckling blev för liten och gav plats för grundandet av Bremerhaven. Och när du så småningom ska resa hemåt igen kan det rekommenderas att lägga resvägen genom Altes Land, där de blomstrande fruktträden färgar landskapet kring Elben i pastellfärger under våren, och speciellt hansastaden Stade (72 km) är värd att stanna till vid - med alla sina vackra korsvirkeshus.
Bremerhaven med strandpark och upplevelsecenter - mitt i city
Vadehavskusten är ett älskat utflyktsmål nära Bremerhaven<br>©Nationalparkverwaltung Wattenmeer
Njut av den maritima idyllen och stämningen på fiskehamnen
Den livliga containerhamnen är helt klart värd ett besök
Din bas på det stilrena Arthotel ANA Nautic
Här serveras det läcker frukost innan dagens upplevelser
Hotellet erbjuder också middag på MUT's Kitchen
MUT's Kitchen är hotellets egen à la carte-restaurang
Från hotellet är det inte långt till centrum och den gamla hamnen
De lokala kan nog berätta en historia eller två från de sju haven
Bremerhavens hamnfront - en spännande mix av gammalt och nytt
På Zoo am Meer har djuren en vacker utsikt<br>©Helmut Gross
Den nya, fina Utvandrarmuseet i Bremerhaven från år 2012
Utvandrarmuseet berättar levande om 300 års migrationshistoria<br>©Ingo Wagner
Avsked på kajen anno 1888<br>©Werner Huthmacher
Det spektakulära upplevelsescentret Klimahaus Bremerhaven 8° Ost
<br>©Marcus Meyer
Här kommer du ut på en resa längs med jordens längdgrad 8
Klimahaus Bremerhaven är ett aktivt upplevelsecenter för alla åldrar
En av invånarna i Klimahaus Bremerhaven 8° Ost
Missa inte cykelturen från Bremerhaven längs med dikena ut mot havet
Eller kliv ombord på MS Ocenania som seglar längs Wester till Bremen
Bremen är den historiska hansastad som grundlade Bremerhaven
Hälsa på stadsmusikanterna från Grimms äventyr
Stade i Altes Land - hansastad med mer än 3.000 års historia
Gör en utflykt till den Östfrisiska kusten<br>©Nationalparkverwaltung Wattenmeer
Och under sommaren sätter man upp de typiska strandkorgstolarna
Från Bremerhaven kan du också åka på utflykt till Helgoland
Helgoland är en fridfull och unik öidyll mitt ute i den stora oceanen

Ankomst

Arthotel ANA Nautic

Arthotel ANA Nautic
Arthotel ANA Nautic
Arthotel ANA Nautic
Arthotel ANA Nautic
Arthotel ANA Nautic
Arthotel ANA Nautic
Arthotel ANA Nautic
Arthotel ANA Nautic
Arthotel ANA Nautic
Arthotel ANA Nautic
Arthotel ANA Nautic
Arthotel ANA Nautic
Arthotel ANA Nautic
Arthotel ANA Nautic
Arthotel ANA Nautic
Arthotel ANA Nautic
Arthotel ANA Nautic
Arthotel ANA Nautic
Arthotel ANA Nautic
Arthotel ANA Nautic
Arthotel ANA Nautic
Arthotel ANA Nautic
Arthotel ANA Nautic
Arthotel ANA Nautic
Arthotel ANA Nautic
Arthotel ANA Nautic
Arthotel ANA Nautic

Adress

Stresemannsstrasse 110
D-27576 Bremerhaven
Tyskland

Hotellfakta

Arthotel ANA Nautic fick en stor uppgradering i samband med renoveringen år 2016 och som namnet antyder är hotellet inrett med inspiration från konstens värld och Bremerhavens maritima historia. Här finns en smakfull minimalism och charmig retrostil som präglar inredning och detaljer. Läget i utkanten av staden, nära alla vägarna och med gratis parkering, gör hotellet perfekt som din semesterbas, nära alla sevärdheter i centrum samt för utflykter i området. Det går buss in till centrum (2 km) och busshållplatsen ligger strax utanför hotellets entrédörr.

Hotellet har egen à la carte-restaurang som heter MUT's Kitchen. På hotellet finns också bar, hiss, minishop med drycker och snacks, gästdator i lobbyn och gratis trådlöst internet (Wi-Fi) på hela hotellet. Hotellet erbjuder cykeluthyrning och har uteservering vid fint väder i hotellets lilla trädgård.

Det finns avgiftsfri parkering vid hotellet.


Alla rum är nyrenoverade och stilfullt inredda med eget badrum, hårfön, litet kylskåp, skrivbord med stol, telefon, TV och gratis trådlöst internet (Wi-Fi).


OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 14.00.
Utcheckning senast kl. 11.00.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 6.30-10.00 på vardagar och kl. 7.00-10.30 på helger.

Husdjur

Hotellet har ett begränsat antal rum, där hund är tillåtet (avgift EUR 5 per dygn betalas direkt på hotellet). Därför är det endast tillåtet att ta med sig hund på hotellet, om informationen ges vid resebeställningen! Om man inte på förhand har informerat att husdjur medföljer, kan man riskera att bli avvisad vid ankomst eller tvingas betala en extra städavgift. Det är ej tillåtet att ha med husdjur i hotellets restaurang.

Internet i utlandet

Notera att internetförbindelser i utlandet sällan har samma hastighet och stabilitet, som du är van vid hemifrån.

Restips

Bremerhavens maritima centrum

 • Bremerhavens historiska museum grundlades år 1906 och är prisbelönt för sitt moderna och aktiva koncept som levande berättar om stadens maritima uppehälle: 2 km.
 • Deutsches Auswandererhaus är museet för de stora massutvandringarna till Amerika på 1800-talet och starten av 1900-talet, där Bremerhaven var avgångshamn för de stora oceanångarna till bl.a. New York: 3 km.
 • Åk sightseeingturen med hamnbussen som går genom containerhamnen, som sjuder av liv med sina åttavåningars skepp från hela världen som lastas och lossas av de imponerande kranarna oavbrytligen. Stig på vid turistbyrån vid Alter Hafen: 3 km.
 • Zoo am Meer är en klassisk djurpark med en annorlunda, fantastisk belägenhet vid hamnpromenaden: 3 km.
 • Klimahaus Bremerhaven 8° Ost är ett interaktivt upplevelsescenter med fokus på klimatzoner och väderfenomen: 3 km.
 • Utsiktsplattformen på Atlantic Sail City, den imponerande byggnaden, som ger uttryck för Bremerhavens moderna profil på hamnen, rekommenderas ej för folk med höjdskräck: 3 km.
 • Das Mediterraneo är Bremerhavens inköps- och upplevelsemecka med massor av caféer, fiskrestauranger och aktiviter på den gamla hamnen: 3 km.
 • Bremerhaven är en förhållandevis ny stad, grundlagt år 1827 som hamn för Bremen, som ligger 60 kilometer längre ner längs Weser och i dag har den som varvsstad, internationell hamn och kulturinstitution bevarat en stor del av Tysklands maritima arv. I det gamla hamnområdet kan man se flera historiska släpbåtar, tremastere och en u-båt, och sjöfartsmuseet Deutsches Schifffahrtsmuseum bjuder bland mycket annat på världens äldsta hansaskepp, en kogg som är funnen i Weser: 3 km.
 • Weser-Strandbad är stadens strandpromenad med sandstrand, lekplats och caféer: 3 km.
Hav och hög himmel

 • Segeltur med MS Oceana längs Weser till Bremen (maj-september). Stig på vid Villy Brandt Platz: 3 km.
 • Helgolands branta och karakteristiska röda klippor häver sig 70 kilometer ute i Nordsjön och är ett unikt område i Nordtyskland med en omtumlande historia. Här finns inga bilar och cyklar och Helgoland är ej medlem av EU och är därför tullfritt område. Det går färjor hela året från Cuxhaven (44 km), men också under perioden maj-september med MS Fair Lady från Bremerhaven: 3 km.
 • Härlig cykeltur via den asfalterade leden längs diket ut mot Vadehavet norr om Bremehaven: 8 km.
 • För fågelinteresserade är det gamla övergivna kyrktornet Ochsenturm intressant. Här vid Wesers utflöde i Vadehavet samlas mängder av småfåglar under våren och hösten och här har du en fin utsikt från tornet mot havet och in mot Bremerhavens siluett av jättekranar: 11 km.
 • Nationalpark Niedersächsisches Wattenmeer är en del av den UNESCO-listade vadehavskusten, som sträcker sig från Holland över Tyskland till Danmarks kurst. Starta t.ex. i det fina informationcentret utanför Cuxhaven: 45 km.
 • De Östfrisiska öarna är en liten pärlrad av öar i Vadehavet, ett mycket populärt turistmål med sin praktfulla natur och rika historia. På grund av tidvattnet nås flera av öarna till fots under lågvatten och här finns restauranger och caféer. Besök t.ex. Wangerooge, den minsta av de bebodda öarna: 94 km.
Utflykter till historiska pärlor

 • Bremerhavens minsta knejpe (krog) finner du i det gamla fyrtornet Brinkamahof, som i dag ligger på fiskehamnen. Det flyttades hit år 1980 men låg tidigare på kustlinjen längre nordpå, och var det sista landmärke som utvandrarna såg från däcket på oceanångarna på väg till Amerika: 6,5 km.
 • Bunkern Valentin står som ett välbevarat monument över nazismens prestigeprojekt. Den enorma betongklumpen vid brädden av Weser skulle efter planen vara bombsäkert och producera en u-båt varannan dag till den tyska krigsmaskinen, men inte en enda u-båt blev någonsin sjösatt: 51 km.
 • Centrum av den gamla hansastaden Bremen, där rådhuset från 1400-talet finns med på UNESCOs lista över världsarv och sägs ha Europas mest betydande byggnadsverk från gotiken och Weserrenässansen. Men också figurerna Bremer Stadtmusikanten från Grimms äventyr och en promenad längs flodpromenaden Schlachte är populär bland turisterna: 62 km.
 • Stade vid Elben sägs vara Nordtysklands äldsta stad. Den samlade dessutom stora rikedomar under medeltiden som hansastad och ligger perfekt för ett stopp på vägen till och från Sverige, när man kör genom det vackra Altes Land, Nordtysklands fruktträdgård: 72 km.

Karta

Radie runt hotellet:


Arthotel ANA Nautic
Stresemannsstrasse 110
D-27576 Bremerhaven
Tyskland


E 008° 35.629'
N 53° 33.262'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Alla segel är satta mot Bremerhaven!
Baserat på 8 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
4.5 av 5
Service
4 av 5
Inkvartering
4 av 5
Faciliteter
4 av 5
Frukost
4.3 av 5
Middag
5 av 5
Läge
2.6 av 5

Arthotel ANA Nautic

Pris per person i dubbelrum
SEK 1.099:-

Minisemester i Nordtyskland inkl.

 • 2 övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • Fri Wi-Fi
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer