victors residenz hotel gummersbach
victors residenz hotel gummersbach
victors residenz hotel gummersbach
NYHET
 • Bo i stor naturpark
 • Nära badland och shopping
 • Upplev Köln: 53 km
NYHET
cd top arrow

Upplev Bergisches Land och Köln

3 dagars bilsemester på 4-stjärnigt hotell i Gummersbach, Tyskland

Sköna semesterdagar med massor av frisk luft och mängder av sevärdheter i sikte i detta praktfulla bergsområde som kallas för Bergisches Land, och som ligger öster om Köln (53 km). Vandringslederna snor sig fram genom urgamla skogar, ängar, förbi floder och åar och mitt i denna naturidyll ligger din semesterbas, det 4-stjärniga Victor's Residenz-Hotel Gummersbach. Här bor du komfortabelt och centralt på hotell med en härlig terrass, där du under sommaren kan få mat och dryck serverad under den blå himmeln. I den lilla staden Gummersbach finns både badland och shoppingcenter, så här behöver ingen ha det tråkigt. På badlandet Gumbala (1,5 km) finns det flera olika simbassänger samt ett stort bastulandskap och på shoppingcentret Forum Gummersbach (900 m) väntar specialbutiker för hela familjen. Vill du hellre vara utomhus ligger den stora naturlekplatsen Panarbora (28 km) på lagom köravstånd; här finns det träbroar mellan trädkronor där man kan känna suget i magen och barnen kan springa fritt längs stigarna i skogen och leka tryggt på lekplatsen. Dessutom befinner du dig på lagom köravstånd från en av Tysklands stora kulturpärlor - Köln. Tysklands fjärdestörsta stad som grundlades som romerskt läger vid Rhens brädd år 16 f.Kr. De välbevarade stadsportarna och tornen är en intressant kontrast till de moderna byggnaderna med glasfasader i centrum av Köln och härifrån kommer du lätt runt till de största sevärdheterna till fots. Besök till exempel domkyrkan och varumärket Kölner Dom, där du kan kliva de 533 stegen upp längs med den vindlande trappan till utsiktsplattformen i kyrkans södra torn och njuta av den praktfulla utsikten. I Gamla stan med de kullerstensbelagda gatorna ligger också det mycket populära chokladmuseet, där du får en fin inblick i chokladens söta historia och självklart kan du provsmaka på läckerbitarna. Därefter kan du sätta kurs mot modebutikerna på Hohe Strasse samt Schildergasse och göra årets stora shoppingfynd. Gillar du öl och fotboll så rekommenderas det att göra en dagsutflykt till Dortmund (80 km) där du hittar både bryggerimuseum och Tysklands nationalmuseum för fotboll. Besök också Bonn (60 km) med sin vackra arkitektur och Egyptiska Museet, och kanske har du tid att uppleva det sköna Rhen-landskapet under din semester? Besök då Koblenz (131 km) med det världsberömda Deutsches Eck, där Mosel och Rhens möts eller den mycket populära vinbyn Cochem (163 km) där turbåtarna glider ut på den blå floden och tar dig med genom det sagolika flod- och vinlandskapet. Se fram emot att få uppleva Tyskland ur en kanske helt ny vinkel - med fin möjlighet för att få med riktigt många stora sevärdheter!
Upptäck Bergisches Land och kombinera med ett besök i Köln
Bergisches Land består av skogar, backar, ängar och vattendrag
Njut av sköna semesterdagar vid brädden av områdets floder
... gå långa promenader i de urgamla skogarna
I Köln väntar sightseeing av rang
Strosa genom Gamla stan och upplev Kölns härliga stämning
Besök Kölns mondäna shoppinggata Schildergasse
Semesteravkoppling i Köln
Besök någon av Kölns charmiga "Beach Clubs"
Här får du strandstämning mitt inne i staden, vid Rhens brädd
Lämna kvar ett hänglås på bron Hohezollern
Kölner Zoo är bland annat berömt för sin elefantpark
Prova linbanan över Rhen
Köln by night
Så vacker är Hohezollern-bron på kvällen
Skyview över Köln
Smaka på de tyska specialiteterna i Köln
Skål för en semester i Tyskland
Köln har fina öltraditioner - här ölbaren Em Golde Kappes
Trevlig semester till Bergisches Land och kulturpärlan Köln
NYHET

Ankomst

Victor's Residenz-Hotel Gummersbach

Victor's Residenz-Hotel Gummersbach
Victor's Residenz-Hotel Gummersbach
Victor's Residenz-Hotel Gummersbach
Victor's Residenz-Hotel Gummersbach
Victor's Residenz-Hotel Gummersbach
Victor's Residenz-Hotel Gummersbach
Victor's Residenz-Hotel Gummersbach
Victor's Residenz-Hotel Gummersbach
Victor's Residenz-Hotel Gummersbach
Victor's Residenz-Hotel Gummersbach
Victor's Residenz-Hotel Gummersbach
Victor's Residenz-Hotel Gummersbach
NYHET

Adress

Brückenstraße 52
D-51643 Gummersbach
Tyskland

Hotellfakta

Det 4-stjärniga Victor's Residenz-Hotel Gummersbach har det perfekta läget för dig som drömmer om en aktiv semester full av kultur, kilometer i benen och bra service. Mitt i Bergisches Land med alla de cykel- och vandringsleder som du kan önska dig - och detta endast 53 kilometer från Kölns imponerande utbud av sevärdheter. Det ljusa hotellet med totalt 89 rum fördelade över flera våningar är din fina semesterbas och personalen står redo att ge dig en fin paus från vardagen.

Hotellet har restaurang, bar, hiss, 24-timmars reception, lobby, gratis trådlöst internet (Wi-Fi), 24-timmars rumsservice, drickaautomat och sommarterrass med utomhusservering.

Det finns avgiftsfri parkering vid hotellet.


Alla rum är ca. 23 m² stora och ljust inredda med eget badrum, hårfön, skrivbord med stol, TV och gratis trådlöst internet (Wi-Fi).


OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 15.00.
Utcheckning senast kl. 12.00.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 6.30-10.00.
Middag serveras kl. 18.00-22.00.

Husdjur

Hotellet har ett begränsat antal rum, där hund är tillåtet (avgift EUR 12 per dygn betalas direkt på hotellet). Därför är det endast tillåtet att ta med sig hund på hotellet, om informationen ges vid resebeställningen! Om man inte på förhand har informerat att husdjur medföljer, kan man riskera att bli avvisad vid ankomst eller tvingas betala en extra städavgift. Det är ej tillåtet att ha med husdjur i hotellets restaurang.

Internet i utlandet

Notera att internetförbindelser i utlandet sällan har samma hastighet och stabilitet, som du är van vid hemifrån.

Restips

Aktiviteter nära hotellet:

 • Du bor mitt i Bergisches Land med fina cykel- och vandringsleder mellan åar, floder, kullar, gamla träd och gröna ängar.
 • Shoppingcentret Forum Gummersbach med över 60 specialbutiker och matställen i stadens centrum: 900 m.
 • Badlandet Gumbala Bade- und Saunaland med barnavdelning, temapooler, rutschbanor och bastulandskap: 1,5 km.
 • Naturerlebnispark Panarbora är en stor naturlekpark med träbroar mellan trädtopparna, lekplats i det gröna, stigar genom skogen, lektunnel under jord m.m.: 28 km.
Upplev Köln:

 • KölnTriangle är den populära utsiktsplattformen som ligger på 100 meters höjd, längst upp på en kontorsbyggnad. Ta hissen upp i höjden och få ett fint fågelperspektiv över Köln från 29:e våningen: 50 km.
 • Besök Wallraf-Richartz Museum, där du kan beundra en stor samling med renässans- och barockkonstverk. Här finns också internationell konst från nutiden: 52 km.
 • Kölner Dom är Kölns 157 meter höga varumärke som stod klart år 1322 som hem för det vackra guldskrinet med relikerna av de heliga tre kungarna. Idag är domkyrkan världens högsta romersk-katolska kyrka med en praktfull utsiktsplattform: 53 km.
 • Besök Römisch Germanisches Museum med utställningar baserade på stadens arkeologiska fynd från den tidiga medeltiden. Se också världens största samling av romerskt glas och en unik samling av romerska smycken: 53 km.
 • Kölner Zoo är Tysklands tredjestörsta Zoo och den största attraktionen är den imponerande elefantparken från 2004. Mittemot parken kan du åka med linbanan Kölner Seilbahn som går över Rhen och Rheinpark: 53 km.
 • Se Kölns imponerande rådhus, som garanterat kommer att få dig att sträcka dig efter kameran. Rådhuset är landets äldsta och lockar till sig en stor publik med sitt vackra torn, utsmyckat med statyer, spröjsade fönster och spiror. Varje dag kl. 9.00, 12.00, 15.00 och 18.00 kan du uppleva det populära klockspelet, där 45 bronsklockor spelar en melodi: 54 km.
 • Schokoladenmuseum Köln ligger i en båtformad byggnad vid Rhen i Köln gamla stadsdel. Följ chokladens historia och få smakprov från den gyllene chokladfontänen: 58 km.
Andra pärlor:

 • Bonn är en modern stad med en rolig historia. Här finns mängder av shoppingmöjligheter, restauranger och vacker arkitektur. Se t.ex. stadens konstmuseum, det egyptiska museet, Poppelsdorf Palace m.m.: 60 km.
 • Känn suset i magen på nöjesparken Phantasialand in Brühl: 74 km.
 • Dortmund centrum med butiker, caféer och restauranger. Upplev den vackra Reinoldikirche, konstmuseet Dortmunder U i det gamla bryggeriet eller det charmiga kvarteret, Ostwallviertel, med värdshus, modebutiker och gallerier: 80 km.
 • Tysklands nationalmuseum för fotboll ligger i Dortmund och är ett sant mecka för alla fotbollsintresserade: 80 km.
 • Av alla städer i Tyskland är Dortmund den stad som brygger mest öl. På Brauerei-Museum kan du få en fin inblick i ölbryggningens konst och glöm inte bort att provsmaka på drycken, för här vet man hur en god öl ska bryggas: 81 km.
 • Mäss- och industristaden Düsseldorf vid Rhen. Upplev ruinerna av den gamla stadsdelen Kaiserwerth, konstmuseet, Johanneskirche, rådhuset och stadens varumärke Schlossturm vid Rhens brädd: 89 km.
 • Industrimuseet i Essen där du får en intressant inblick av industrialismens vagga: 106 km.
 • Staden Willingen i Sauerland. Detta är ett riktigt äventyrslandskap med stora backar och djupa, gamla skogar som bl.a. inspirerade bröderna Grimm till deras sagoberättelser: 130 km.
 • Rhendalens nordligaste stad, Koblenz med sin charmiga Gamla stan. Här möts Rhen och Mosel vid den berömda sevärdheten Deutsches Eck: 131 km.
 • Den kända vinbyn Cochem lockar till sig turister med sin charm och livliga stämning och från flodpromenaden avgår de populära turbåtarna, där du kan studera det sagolika flodlandskapet från vattensidan: 163 km.

Karta

Radie runt hotellet:


Victor's Residenz-Hotel Gummersbach
Brückenstraße 52
D-51643 Gummersbach
Tyskland


E 007° 33.400'
N 51° 1.489'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Vi är Happydays - filmen om din semesterfabrik
Baserat på 1 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
5 av 5
Service
5 av 5
Inkvartering
5 av 5
Faciliteter
3.3 av 5
Frukost
5 av 5
Middag
5 av 5
Läge
5 av 5

Victor's Residenz-Hotel Gummersbach

Pris per person i dubbelrum
SEK 1.449:-

Minisemester i Gummersbach inkl.

 • 2 övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x 3-rätters middag
 • 1 fl. vatten på rummet
 • 1 stadskarta
 • Utcheckning kl. 12
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer