calmar stadshotell
calmar stadshotell
calmar stadshotell
 • Historiskt stadshotell i city
 • Restaurang och pub
 • Vinterträdgård och bibliotek
cd top arrow

Weekend i hjärtat av Kalmar

3 dagars bilsemester på 3-stjärnigt centrumhotell i Kalmar, Småland

Bo så centralt du kan komma i Kalmar - på ett anrikt, slottsliknande hotell med moderna faciliteter - där du samsas med 289 butiker, mängder av mysiga caféer och läckra restauranger. Perfekt för en weekend tillsammans med vännerna, en romantisk get-away eller varför inte tillsammans med familjen? Kalmar har ett koncentrerat, pulserande storstadsutbud, med den mindre ortens unika närvaro och charm. Från hotellet har du dessutom direkt närhet till både utelivet och stadens många sevärdheter - och sist men inte minst - fina utflyktsmöjligheter till både Glasriket och vackra Öland. Kalmar har historiskt sett varit en mycket viktig och strategisk plats, under medeltiden ett gränsfäste mot Danmark, en betydande hamn och ett handelscentrum. Det var på Kalmar Slott (2 km), som bildandet av Kalmarunionen ägde rum år 1397, en mäktig union mellan de nordiska länderna. Dina fotsteg rungar mellan de metertjocka väggarna, när du träder in genom valven till Kalmar Slotts borggård, och på slottet kan du mätta din kunskapstörst genom att ta del av de olika, spännande utställningarna. Från slottet kan du promenera genom den vackra stadsparken, och njuta av de sköna panoramavyerna över slottet och Kalmarsund. Från den sköna oasen kan du gå vidare till Gamla stan, där kullerstensgränder och välbevarade trähus från 1600- och 1700-talet, lockar till många pauser, där man kan studera alla finurliga byggnadsdetaljer och de små trädgårdarna. Här finns också mycket att uppleva för barn och vuxna som har barnasinnet kvar; du kan t.ex. bowla, gå på bio och bada på äventyrsbadet (1,5 km), som bland annat erbjuder vågmaskin och rutschbana med tidtagning. Aktivitetsmöjligheterna är lika stora året runt, det kan rekommenderas att vandra eller cykla längs Kalmarsundsleden, en lättframkomlig och vacker led som sträcker sig 80 kilometer längs kusten. På Kalmar läns museum (500 m) hittar du den lekfulla utställningen Superkronan - som är till för de minsta - och fina basutställningar om Jenny Nyström och Regalskeppet Kronan, som var ett av stormaktstidens viktigaste skepp. Kronan sjönk 1676 och återfanns först 1980, och idag har mer än 30.000 föremål bärgats och restaurerats, och ger nu en sällsynt inblick i 1600-talet. Här har du alla ingredienser för att komponera en fantastisk minisemester under en weekend, där allas semesterönskningar kan bli tillgodosedda.
Weekend på pampiga Calmar Stadshotell
Hotellet har också den stämningsfulla baren Pipes of Scotland
När vädret tillåter det har Calmar Stadshotell uteservering på torget
Tvärs över torget och hotellet ligger Kalmar domkyrka
Kalmars mysiga gränder ligger direkt utanför hotellentrén
Utforska Kalmars mysiga centrum
Både centrum av Kalmar och Gamla stan i närheten av slottet uppvisar en historisk praktarkitektur
Kalmars många mysiga uteställen ger rika möjligheter för att studera folklivet
Det finns många fina stränder i Kalmar
Kalmars gästhamn i närheten av centrum
Du bor mitt i centrum - på Kvarnholmen - med det gamla vattentornet som riktmärke
Gamla stan i Kalmar
Här kan du med flanera mellan välbevarad bebyggelse från 1600- och 1700-tal
Det finns också fin offentlig konst i Kalmars centrum
Utforska det praktfulla, historiska slottet i Kalmar
Runt Kalmar Slott vilar en historisk stämning - här har många viktiga händelser ägt rum
Slottet i Kalmar
På slottet kan du få mer historiskt vetande genom flera spännande utställningar
Utställningar på Kalmar Slott
När du bor i Kalmar har du fin närhet till det kända Glasriket
Weekend i Kalmar
Passa på att utforska Smålands skogar och ge dig ut på vandring
Ta Ölandsbron över till den vackra ön Öland
Här kan du till exempel besöka Borgholms slottsruin
Öland - den långsträckta flacka ön med väderkvarnar, odlingslandskap och stora Alvaret

Ankomst

Calmar Stadshotell

Calmar Stadshotell
Calmar Stadshotell
Calmar Stadshotell
Calmar Stadshotell
Calmar Stadshotell
Calmar Stadshotell
Calmar Stadshotell
Calmar Stadshotell
Calmar Stadshotell
Calmar Stadshotell
Calmar Stadshotell
Calmar Stadshotell

Adress

Stortorget 14
S-39232 Kalmar
Sverige

Hotellfakta

Det pampiga, 100 år gamla Calmar Stadshotell, ligger i hjärtat av Kalmar - vid själva Stortorget - på ön Kvarnholmen (broförbindelse). Kvarnholmen är den stadsdel i Sverige som har flest kulturminnesmärkta hus, och som ett landmärke står det gamla vattentornet och tronar ut över härligheten. Det anrika, slottsliknande hotellet i jugendstil är idag ett modernt hotell med historisk charm, och här finns vackra salar med parkettgolv, välvda fönster och stora kristallkronor. Det centrala läget gör att du har nära till allt; kommunikationer, sevärdheter, shopping, caféer och restauranger ligger bokstavligen talat runt hörnet.

På det historiska hotellet finns det à la carte-restaurang, puben Pipes of Scotland, vinterträdgård som också fungerar som frukostmatsal, lobby med kaffe- och tefaciliteter (för fri avhämtning), hiss, rofyllt bibliotek, lekrum och sällskapsrum.

Det finns möjlighet för parkering i hotellets p-källare (195:-/dygn) och på offentlig parkering (ca. 10:-/timme) i närheten av hotellet.


Alla rum har badrum, hårfön, skrivbord, kylskåp inkl. 1 fl. mineralvatten (gratis), kaffe- och tefaciliteter, radio, TV och gratis trådlöst internet (Wi-Fi).
Vänligen notera att man antingen får ett rum med en queensize-dubbelsäng (160 cm bred) eller ett rum med 2 enkelsängar.


OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 15.00.
Utcheckning senast kl. 12.00.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 6.30-9.30.
Middag serveras kl. 17.00-23.00.

Husdjur

Hotellet har ett begränsat antal rum, där hund är tillåtet. Därför är det endast tillåtet att ta med sig hund på hotellet, om informationen ges vid resebeställningen! Om man inte på förhand har informerat att husdjur medföljer, kan man riskera att bli avvisad vid ankomst eller tvingas betala en extra städavgift. Det är ej tillåtet att ha med husdjur i hotellets restaurang.

Restips

0-50 km

 • Tripp, trapp, trull kallas tre hus i centrum av Kalmar. De byggdes i slutet av 1700-talet av systrarna Fornander, som sedan skänkte de tre speciella husen till domkyrkans församling. Idag är husen privatägda, men ägarna får finna sig i att husen är ett mycket omtyckt fotograferingsobjekt. Se också Castensgården från 1667, sadelmakare Castens och hans hustru Anna Hermansdotter byggde det bastanta trappgavelhuset på Storgatan 20, och sedan dess har det bedrivits handel i lokalen mot gatan, vilket gör det till en av landets äldsta butikslokaler: 300 m.
 • Kalmar domkyrka, som invigdes år 1703, är en pampig kyrkobyggnad i barockstil, med en inredning av vita, vida valv och sidoläktare, praktfull altaruppställning, gravhällar och rikt skulpterad predikstol: 300 m.
 • Baronen Köpcenter, butiker, caféer och restauranger, alldeles intill kajkanten i gästhamnen: 500 m.
 • Kalmar läns museum, inrett i Kalmar ångkvarns gamla lokaler, med basutställningar om Jenny Nyström och Regalskeppet Kronan, samt många spännande särutställningar: 500 m.
 • Kalmar teater, en del av riksteatern, beläget i en pampig byggnad som invigdes år 1863. Här sätter man upp många olika spännande föreställningar och bjuder in intressanta föredragshållare: 500 m.
 • Centralstationen i Kalmar: 550 m.
 • Krusenstiernska gården är ett kulturhistoriskt museum med tillhörande blomsterpark i Gamla stan i Kalmar. I den välbevarade 1800-tals byggnaden får man en fin inblick i tidsepoken och man är berömd för sin samling av ostindiskt porslin: 1,5 km.
 • Äventyrsbadet i Kalmar, med vågmaskin, vattenrutschbana, vattenbomb och bubbelpool m.m.: 1,5 km.
 • Sveriges bäst bevarade renässansslott, det mycket pampiga Kalmar Slott, beläget där Kalmars medeltida hamn i Slottsfjärden låg, har spelat en avgörande roll i Sveriges historia sedan slottet uppfördes i slutet av 1100-talet. 1397 var slottet centrum för en av de viktigaste politiska händelserna i Nordens historia, bildandet av Kalmarunionen, en union bestående av de nordiska länderna. Under 1500-talet hade slottet sin glansperiod och fick då sitt nuvarande utseende, där försvarsanläggningarna och slottet blev förbundet med varandra, och salarna inreddes med den prakt man kan stoltsera med idag: 2 km.
 • Vid slottet ligger Kalmars gröna oas, Kalmar stadspark, på 80-talet utnämnd till Sveriges vackraste, här finner du också Kalmar konstmuseum. Bortanför parken ligger den stämningsfulla Gamla stan, där du kan flanera längs välbevarad 1600- och 1700-tals bebyggelse: 2 km.
 • Till moderna tiders stora sevärdheter hör den 6.072 meter långa Ölandsbron, bron invigdes den 30 september 1972 och var då Europas längsta bro: 2 km.
 • Fiskeläget Stensö, numera villaområde och populärt rekreationsområde med promenadslingor och närhet till vatten, här kan du t.ex. se Gustav Vasa-stenen, rest som minne av Gustav Vasas landstigning på Stensö år 1520 efter sin landsflykt: 4 km.
 • Det finns flera golfbanor i Kalmar län, prova t.ex. Kalmar Golfklubb, som erbjuder två 18-håls banor: 9 km.
 • Åk över Ölandsbron till Färjestaden på Öland, härifrån kan du göra utflykter till Borgholms slottsruin (39 km) och Solliden slott (39 km), världsarvslistade Alvaret (22 km), fyren långe Jan (70 km) på öns södra udde m.m.: 15 km.
 • Utforska Glasriket, traditionen att tillverka munblåst glas sträcker sig flera hundra år tillbaka i tiden och i Småland ligger glasbruken tätt, besök t.ex. Orrefors glasbruk från 1898 (49 km) och Nybro Glasbruk som är det enda glasbruket som ligger i stadsmiljö: 32 km.
51-100 km

 • Märk den historiska stämningen på Rundqvistagården i Duvemåla, som i hög grad är förknippat med Wilhelm Mobergs utvandrarromaner om den viljestarke bonden Karl Oskar och hustrun Kristinas utvandring till Nordamerika i mitten av 1800-talet. I Mobergs böcker är Duvemåla platsen där Kristina växte upp, och som hon resten av sitt liv i Nordamerika drömmer sig tillbaka till. Se huset, trädgården och statyn av Kristina, gjord av konstnären Niels Elley: 58 km.
 • Kosta Boda Factory Outlet är ett 20.000 kvm stort shoppingområde med ett brett sortiment av glas, kläder, skor, inredning, böcker och blommor. Här finns också caféer och en unik möjlighet att besöka den historiska glasbruksmiljön och se det levande hantverket, besök t.ex. Kosta glasbruk från 1742, Sveriges äldsta verksamma glasbruk, där du i skenet från ugnarna kan följa med i produktionen: 72 km.

Karta

Radie runt hotellet:


Calmar Stadshotell
Stortorget 14
S-39232 Kalmar
Sverige


E 016° 22.005'
N 56° 39.854'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Vi är Happydays - filmen om din semesterfabrik
Baserat på 11 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
4.8 av 5
Service
4.4 av 5
Inkvartering
3.9 av 5
Faciliteter
3.9 av 5
Frukost
4.7 av 5
Middag
3.3 av 5
Läge
4.5 av 5

Calmar Stadshotell

Pris per person i dubbelrum
SEK 1.599:-

Weekend i Kalmar inkl.

 • 2 övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x 2-rätters middag inkl. sallad, bröd, kaffe och te i restaurangen på ankomstdagen
 • 1 värdekupong till puben Pipes of Scotland (värde 50:-) per person
 • Kaffe och te till fri avhämtning i lobbyn
 • Utcheckning kl. 12
 • Fri Wi-Fi
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer