tanum strand hotel
tanum strand hotel
tanum strand hotel
tanum strand hotel
tanum strand hotel
 • Strandhotell m. egen brygga
 • Fint nordiskt SPA
 • Swimmingpool med rutschbana
cd top arrow

Semester vid havet i Bohuslän

3 dagars bilsemester på 4-stjärnigt strandhotell i Grebbestad

Inbjudan till Bohuslän och en av Sveriges vackraste skärgårdar: TanumStrand är en populär och familjevänlig semesteranläggning belägen helt ner till havets brädd - med fina faciliteter som badbrygga, gästhamn, swimmingpool med rutschbana och ny SPA-anläggning med pooler, bastu och en fantastisk utsikt över havet. Här bor du strax utanför den omtyckta badorten Grebbestad (3 km), endast 10 minuters bilresa från de världsarvslistade hällristningarna i Tanumshede (8 km). Under din minisemester på TanumStrand har du perfekta möjligheter att ta för dig av allt som Bohuslän har att erbjuda; strandpromenader, båtturer, salta bad, sevärdheter och charmiga fiskelägen utspridda som små pärlor utmed kusten. Under hela året sjuder anläggningen av liv och möjligheter för trevliga inomhus- och utomhusaktiviteter, fråga i receptionen på hotellet vad som är aktuellt under just din vistelse. Längtar du ut på havet, finns det lokala företag som arrangerar fisketurer, båtsightseeing med olika tema, dykturer med mera. Bohusläns vackra natur bjuder också in till bilutflykter längs med kusten, starta med att ta dig in till Grebbestad och se de gamla trähusen, den fina granitkyrkan i nygotisk stil från år 1892 och promenera längs med havet och insup doften av tång och salt hav. Upplev det unika naturreservatet Tjurpannan utanför Grebbestad som bjuder på mäktig bohuslänsk natur med dramatiska granitklippor som stupar rakt ner i havet. Utforska Camilla Läckbergs Fjällbacka (12 km) som har blivit världsberömt genom deckarförfattarinnans böcker, besök den enastående djurparken Nordens Ark (49 km) och se havets djurliv och växter på Havets Hus i Lysekil (67 km). Har du lust att gå i affärer, rekommenderas ett besök på det stora köpcentret Torp (60 km). Planera in ett besök på det fina akvarellmuseet i Skärhamn (119 km) - kanske ligger det bra till för ett stopp på vägen hem? En semester i Bohuslän kan lätt bli till flera, man vill gärna återse de vackra platserna där solnedgångarna färgar den bohuslänska graniten rosa och havet glittrar i många olika nyanser. Och med en bas på TanumStrand med fina faciliteter för hela familjen, så har du alla förutsättningar för en lyckad minisemester.
Se fram emot en semester vid havet i Bohuslän
Den fina semesteranläggningen är mycket familjevänlig ...
... och kan skryta med sin egen brygga och småbåtshamn
Under sommaren är hotellets havsterrass öppen för servering
Se fram emot att smaka på havets läckerheter
Mmm ... nykokta havskräftor - direkt från havet
I Bohuslän kan man dinera med utsikt över havet
På TanumStrand bor du vid Bohusläns vackra skärgård
På TanumStrand finns det inomhus swimmingpool med rutschbana
Fånga småkrabbor vid vattenkanten utanför hotellet
Utmana familjen på beachvolleyboll på TanumStrand
De sköna stränderna är lika inbjudande året runt
Upplev idyllen i den bohuslänska skärgården
Njut av doften av salt hav och tång
Se fram emot en minisemester på TanumStrand
Tid till att vara tillsammans i Bohusläns skärgård
TanumStrand ligger helt ner till havets brädd
Härligt havsnära läge med promenadstigar längs med vattnet
Festlig semesterstämning på bryggan
Gör en utflykt till den charmiga staden Fjällbacka
Romantisk minisemester på TanumStrand
Solnedgången vid TanumStrand är spektakulär
På hotellets nya SPA Horisont kan du tillköpa SPA-behandlingar
Ta en runda golf på en av Bohusläns alla golfbanor

Ankomst

TanumStrand

TanumStrand
TanumStrand
TanumStrand
TanumStrand
TanumStrand
TanumStrand
TanumStrand
TanumStrand
TanumStrand
TanumStrand
TanumStrand
TanumStrand
TanumStrand

Adress


S-45795 Grebbestad
Sverige

Hotellfakta

Den familjevänliga semesteranläggningen TanumStrand ligger vid havet strax utanför Grebbestad och har bland annat egen brygga med småbåtshamn. På hotellet finns det 24-timmars öppen reception, restaurang Latitud 58°, bar, hiss, turistinformationsdisk, spelrum, lekplats, bordtennis, minigolf under sommarsäsong, fitnessrum, uthyrning av cyklar, båtar samt lån av boule, fotboll, stavar och kartor m.m. i receptionen. Under sommarmånaderna öppnar man hotellets terrass och erbjuder uteservering. Under hela året kan man slappna av i hotellets sällskapsrum med dagens tidning och den sköna havsutsikten.

Hotellet har en badanläggning som heter Stora & Lilla blå och den består av en 25 meter lång inomhus swimmingpool, barnpool, rutschbana, jacuzzi och utomhuspoolen Lilla blå (öppen under sommarsäsong).

SPA Horisont är hotellets nya SPA-anläggning som öppnade sommaren 2016. Den är belägen på hotellets översta våning (50 m.ö.h.) och här har du en praktfull utsikt över hav och skärgård. Temat är nordiskt SPA och här finns 3 pooler, 3 olika bastur, ljusrum och ett stort rum för stillhet kallat Utsikten samt möjlighet för att mot avgift boka SPAritual och olika typer av SPA-behandlingar.

Det finns avgiftsfri parkering vid hotellet.


Alla rum är inredda i en ljus och luftig stil och har eget badrum, TV och gratis trådlöst internet (Wi-Fi).

Bra att veta:

Vistelsen inkluderar fri entré till Stora & Lilla blå för Happydays-gäster och badet håller öppet måndag till lördag kl. 10.00-20.00 och söndag kl. 10.00-18.00. Barn är välkomna i sällskap av vuxna.

Det ingår också fria träningspass, tisdag till lördag, t.ex. löpning, yoga och pilates. Håll koll i träningskalendern i receptionen för aktuella träningspass och tider.

Det finns också möjlighet att boka entré till SPA Horisont alla dagar kl. 9.00-12.00 och kl. 12.00-15.00 samt måndag till lördag kl. 15.00-17.00 och kl. 17.00-19.00. Entré: Söndag till torsdag 245:- per person/entré, fredag och lördag 345:- per person/entré. Vänligen notera att det endast är tillgång till träning och SPA Horisont för personer över 15 år.

Beställ alltid wellnessbehandlingar i god tid

Hotellet kan inte garantera, att det finns lediga tider för diverse wellnessbehandlingar med kort varsel. Kontakta därför hotellet direkt och i god tid före ankomst, om du vill vara säker på at få önskad behandling och tid.

OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 15.00.
Utcheckning senast kl. 11.00.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 7.00-9.00.
Valet mellan middag och buffé görs av kökschefen.

Husdjur är inte tillåtna på hotellet.

Restips

0-50 km

 • Strosa i Grebbestad centrum och se bl.a. kyrkan i nygotisk stil som byggdes i granit år 1892: 3 km.
 • Gravfältet Greby utanför Grebbestad är Bohusläns största gravfält med omkring 200 gravar från järnåldern, ca. 400-500 e.Kr.: 3 km.
 • Det fascinerande naturreservatet Tjurpannan i Grebbestad. Se vågorna slå emot de dramatiska klipporna som stupar rakt ner i havet, här finns också en särskild flora och fauna: 3 km.
 • Prova att gå i labyrinterna i Ulmekärr, en gåtfull fornlämning där de äldsta labyrinterna troligen stammar från järnåldern: 3 km.
 • Naturreservatet på Otterön med märkliga skalbankar och en unik flora: 4 km.
 • Världsarvsområdet Tanums Hällristningar med en förhistorisk bildskatt från 1.800 f.Kr.-500 f.Kr., här ligger också Vitlycke museum: 8 km.
 • Fjällbacka golfklubb med 18-håls bana: 10 km.
 • Det charmiga fiskeläget Fjällbacka, numera världsberömt efter Camilla Läckbergs deckarromaner, ta dig t.ex. till Kungsklyftan där man kan njuta av den fantastiska utsikten från Vetterberget ut över skärgården: 12 km.
 • Tanums hällristningsmuseum i Underslös med guidade dag- och nattexkursioner: 14 km.
 • Bergaleden, vandra i historiens fotspår via denna stadsnära rundslinga (2,5 km lång) av Kuststigen i Hamburgö: 22 km.
 • Upplev Älgafallet, ett brusande vattenfall med 46 meters fallhöjd, norr om Bullaresjön, på gränsen till Norge: 40 km.
 • Gå längs den populära bryggan med butiker och restauranger i Smögen och besök grannfiskeläget Hunnebostrand: 48 km.
 • Se spännande djur i stora inhägnader, i den unika djurparken Nordens Ark. Också djur från olika lantraser: 49 km.
 • Utforska Bohus-Malmön, ett historiskt stenhuggarlandskap, med en stark berättelse om den kända Bohusgraniten: 50 km.
51-100 km

 • Torp, ett av Sveriges största köpcentrum, här kan du också besöka IKEA: 60 km.
 • Uddevalla är en spännande hamnstad, besök t.ex. Uddevalla Museum, flanera längs den fina strandpromenaden på 9,3 kilometer, varav 1 kilometer på trädäck fast förankrat i granitberget som stupar rakt ner i Byfjorden: 66 km.
 • Lysekil med bl.a. Vikarvets museum, som har en stor samling av fartygsmodeller. Här kan du också besöka unika Havets Hus: 67 km.
 • Se när vattnet släpps på i slussarna i Trollhättan vid Trollhättefallen: 95 km.
Över 101 km

 • Besök Vinga fyr, Evert Taubes barndomshem, genom att ta turbåten från Hönö-Klåva under sommaren: 110 km.
 • Upplev alla konstverk på det vackra Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn: 119 km.
 • Mäktiga Bohus fästning i Kungälv: 121 km.
 • Den pampiga och välbevarade Carlstens fästning i seglarmeckat Marstrand: 130 km.
 • Göteborg, den leende storstaden på västkusten. Här kan du t.ex. shoppa i Nordstan och besöka Liseberg under säsong: 138 km.

Karta

Radie runt hotellet:


TanumStrand
 
S-45795 Grebbestad
Sverige


E 011° 15.792'
N 58° 40.380'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

TanumStrand i Bohuslän
Baserat på 283 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
3.8 av 5
Service
3.9 av 5
Inkvartering
3.7 av 5
Faciliteter
4 av 5
Frukost
4.5 av 5
Middag
4.1 av 5
Läge
4.3 av 5

TanumStrand

Pris per person i dubbelrum
Från SEK 1.899:-

Weekend i Bohuslän inkl.

 • 2 övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x 3-rätters middag/buffé på ankomstdagen
 • Fri entré till badanläggningen Stora & Lilla blå
 • Fri Wi-Fi
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer