sava hotel lipa
sava hotel lipa
sava hotel lipa
sava hotel lipa
NYHET
 • SPA-hotell
 • Naturidyll med vingårdar
 • Aktiviteter och underhållning
NYHET
cd top arrow

SPA-hotell i Slovenien

6 dagars bilsemester på 3-stjärnigt hotell i Lendava, Slovenien

Upplev den sköna regionen Lendavske Gorice, som närmast kan beskrivas som Sloveniens svar på Toscana med sina mjuka, runda kullar. Din semesterbas, Sava Hotel Lipa, ligger i anslutning till SPA-anläggningen Therme Lendava, som är särskilt känd för sitt unika thermal-vatten rikt på paraffin. Du har fri entré till SPA-anläggningens alla faciliteter med flera swimmingpooler och på hotellet arrangerar man underhållning och aktiviteter för hela familjen, så här är det maximal avkoppling på plats som gäller, med fina möjligheter för cykel- och vandringsutflykter i det idylliska landskapet. Det ingår också en entrébiljett till utsiktstornet Vinarium Lendava (2,2 km) och från utsiktsplattformen har du en sällsynt 360° panoramavy över hela 4 länders landskap: Slovenien, Ungern, Kroatien och Österrikes alptoppar, som du kan ana i fjärran. Perfekt bildbakgrund till sommarens bästa selfie! Landskapet vid hotellet präglas av charmiga byar, kurorter och många små vingårdar. Råvarorna och maten i området är smakrik och rejäl, kryddad med delikatesser i form av läckra korvar och ostar - och därtill de slovenska vinerna som har rönt stor framgång bland alla vinkännare. Och allt till priser som ligger långt under det vi är vana vid härhemma, så passa på att till exempel köpa med dig vin att ta med hem. Du kan utforska Lendavas egen lilla turistiska vinväg och med vind i håret kan susa fram på små vägar och stigar mellan vingårdarna, där du alltid är välkommen in för ett smakprov eller två! Vill du lära känna regionen bättre, kan det rekommenderas att besöka Galleri och Museum Lendava (2 km) som ligger i stadens praktfulla barockslott - här får du en fin inblick i slovensk historia, konst och sedvänjor. Ge dig också ut på dagsutflykter i Sloveniens lilla land där det är nära till allt - här skulle du faktiskt kunna hinna med utflykter till både Kroatien, Österrike och Ungern under din semester! Det kan rekommenderas att besöka Ungerns stolthet, Baltonsjön (133 km), den världsarvslistade Gamla stan i österrikiska Graz (134 km) och den vackra staden Varazdin i Kroatien som ligger idylliskt belägen vid floden Drava (36 km). Vill du ägna en dag åt sol och bad vid en av Sloveniens insjöar kan du bege dig till den närliggande Bukovnica-sjön (20 km) - vill du hellre svalka dig med salta bad kan du starta tidigt på morgonen och åka västerut till Sloveniens medelhavskust och till exempel besöka den charmiga hamnstaden Piran (323 km), som är mycket autentisk och pittoresk. Trevlig bilsemester i Slovenien med fina möjligheter för stora upplevelser i alla väderstreck!
Se fram emot en semester med wellness och bad i Slovenien
Här är det lätt att koppla av och må bra!
Sloveniens har en rik matkultur
Det finns många smakrika specialiteter som du måste prova
Semester i Slovenien tillsammans med någon du håller av
Man arrangerar ofta underhållning på hotellet
Och olika typer av aktiviteter, välj vad du vill delta i
Det vackra landskapet är härlig att uppleva på en cykel
Det finns mängder av små oaser i Lendava
Man kan cyklar på små vägar mellan olika utflyktsmål
Vid hotellet finns det också gräsytor för lek och rekreation
Du har fri entré till SPA-avdelningen med olika pooler
Här är det skönt att bada under vara sommardagar
Swimmingpoolen på Therme Lendava
Runt poolområdet finns det härliga grönytor för avkoppling
Det går små stigar mellan hotellfaciliteterna
Och här finns plats för lek och rekreation
Det finns också rutschbana för de minsta ...
... där de kan glida ner i barnpoolen
Semester i Slovenien
Gynnsamt klimat för odling av bland annat vin
Passa på att smaka på de ädla dryckerna
Det finns flera vingårdar där man är välkommen in på besök
Har du tur får du en liten privat rundvisning
I Slovenien finns det en stark vintradition
Din vistelse inkluderar ett besök i utsiktstornet Vinarium Lendava
Tillbaka på hotellet väntar underhållning för barnen
Från Vinarium Lendava kan du se till Kroatien, Österrike och Ungern!
NYHET

Ankomst

Sava Hotel Lipa

Sava Hotel Lipa
Sava Hotel Lipa
Sava Hotel Lipa
Sava Hotel Lipa
Sava Hotel Lipa
Sava Hotel Lipa
Sava Hotel Lipa
Sava Hotel Lipa
Sava Hotel Lipa
Sava Hotel Lipa
Sava Hotel Lipa
Sava Hotel Lipa
Sava Hotel Lipa
Sava Hotel Lipa
Sava Hotel Lipa
Sava Hotel Lipa
Sava Hotel Lipa
Sava Hotel Lipa
Sava Hotel Lipa
Sava Hotel Lipa
Sava Hotel Lipa
Sava Hotel Lipa
Sava Hotel Lipa
Sava Hotel Lipa
Sava Hotel Lipa
Sava Hotel Lipa
Sava Hotel Lipa
Sava Hotel Lipa
NYHET

Adress

Tomsiceva ulica 2a
SI-9220 Lendava
Slovenien

Hotellfakta

Sava Hotel Lipa är beläget i lantliga omgivningarna i Lendavske Gorices mjukt kulliga landskap, i utkanten av den mindre staden Lendava (1,5 km); endast 3 km från gränsen till Ungern och 6 km från gränsen till Kroatien. Hotellet ligger i anslutning till den populära SPA-anläggningen Terme Lendava som är känd för sitt unika thermal-vatten rikt på paraffin.

På hotellet finns det 24-timmars öppen reception, lobby med lånedator och gratis trådlöst internet (Wi-Fi), restaurang, bar, minimarket, TV-rum, sällskapsrum, hiss och cykeluthyrning. Utanför hotellet finns det terrass och lekplats samt möjlighet för att bowla (200 m), spela badminton (100 m), volleyboll, basketboll (100 m) och fotboll (500 m). Hotellet hjälper gärna till om du vill ha tips på andra aktiviteter.

Du har fri entré till hotellets och SPA-anläggningens wellnessavdelning (öppen kl. 9.00-20.00) med inomhus och utomhus swimmingpool, barnpool, aquapark, Gejzir thermal-pool, användande av det termiska vattnet med högt paraffininnehåll, turkiskt bad, fitnessrum och relaxavdelning. Det finns också möjlighet för nattsimning (fredag och lördag) och bastubad (varje dag kl. 10.00-14.00) samt tillköp av olika sorters wellness- och skönhetsbehandlingar.

Observera att bastuområdet är så kallat textilfritt område, vilket innebär att det i bastur förekommer att folk är nakna, uteslutande på grund av hygieniska skäl. Du får dock gärna använda ren handduk och morgonrock, och alla badgäster har badkläder på i poolområdet.

Underhållning på hotellet
På hotellet arrangerar man ofta gratis underhållning på kvällarna, t.ex. musikkvällar med dans och livemusik (tisdag och fredag). Man arrangerar också gratis underhållning för barnfamiljer under veckan, t.ex. skattjakter, magiska kvällar, stjärnskådarkvällar, sporttävlingar m.m. Du får mer information om alla arrangemang och aktuella tidpunkter vid ankomst till hotellet.

Det finns avgiftsfri parkering vid hotellet.


Alla rum har badrum, minibar, safetybox, TV, gratis trådlöst internet (Wi-Fi), balkong och air-condition.

Beställ alltid wellnessbehandlingar i god tid

Hotellet kan inte garantera, att det finns lediga tider för diverse wellnessbehandlingar med kort varsel. Kontakta därför hotellet direkt och i god tid före ankomst, om du vill vara säker på at få önskad behandling och tid.

OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 13.00.
Utcheckning senast kl. 10.00.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 6.30-9.30.
Valet mellan middag och buffé görs av kökschefen.

Husdjur är inte tillåtna på hotellet.

Restips

Cykla och vandra i naturidyll mellan vingårdarna

 • Lendava ligger mitt i det mjukt kulliga landskapet Lendavske Gorice som är som gjort för sköna cykel- och vandringsutflykter. Området präglas av många små vingårdar och utmed Lendavas egen lilla vinväg, kan du stanna till hos vinbönderna och få en liten rundvisning samt provsmaka och eventuellt köpa med dig några av de slovenska vinerna som en souvenir. Vinerna som produceras här är oftast vita viner gjorda på Riesling och Chardonnay, men på senare år har man också startar en liten produktion av röda viner. Längs vinvägen kan du besöka Winehouse Cuk (2,3 km), Kelenc Winecellar (5 km), Kolar Winery (4 km), Winery Huzimec (1,5 km) och Troica House of Homemade Delicacies (450 m). Det finns flera vingårdar i närheten, fråga på hotellet för mer information om dem och om vandrings- och cykellederna.
Utflykter och aktiviteter nära hotellet

 • Besök det praktfulla barockslottet i Lendava med anor från 1200-talet. Slottet ligger på en kulle över Lendava-floden och är ett av de mest historiska monumenten i regionen. Slottet hyser idag Galleri och Museum Lendava, där du kan lära dig mer om Sloveniens kultur och historia genom att se flera fina utställningar, bl.a. med föremål från forntiden och slovenskt konst: 2 km.
 • I kyrkan The Holy Trinity Chapel kan du hälsa på Sloveniens enda mumie, Kapten Hadic som var en ungersk militär på 1600-talet. Hans mumifierade kropp ligger väl bevarad i en glaskista i kyrkans kapell: 2 km.
 • Utsiktstornet Vinarium Lendava - din vistelse inkluderar en entrébiljett till denna sevärdhet, där du från utsiktsplattformen har panoramavy över hela 4 länders landskap: 2,2 km.
 • Ocean Orchids, tropisk park med orkidéer i alla former i den slovenska staden Dobrovnik: 18 km.
 • Adventure park i Bukovnica ligger vackert belägen i en skog och här finns 5 olika spännande klätterleder för stora och små, med svävbanor och trädtoppsvandring på gångbroar: 19 km.
 • Njut av sommaren under den slovenska solen vid Bukovnica-sjön, här finns badbro att hoppa i vattnet från och gräsarealer att solbada på: 20 km.
 • Ta flotten över till ön Island of Love i Mura-floden där det bl.a. finns en butik och ett litet museum. Det finns också flera leder längs floden perfekta för cykling och vandring, man kan också ta en båttur och bli avsläppt vid den 8 km långa leden, Springs of Life, där du kommer förbi 7 olika källor med mineralvatten: 22 km.
 • Få lite svett på pannan och spela tennis på tennisbanan, Teniski Klub C Lab Slakovec i Kroatien: 24 km.
 • Ta en runda golf på den 50 hektar stora och naturskönt belägna 18-hålsbanan på Golf Klub Livada, Moravseke Toplice. Den är bl.a. känd för att ha den längsta fairwayen på hål 9 i hela Slovenien: 27 km.
Dagsutflykter, också till grannländerna

 • Den historiska staden Varazdin i Kroatien ligger vackert belägen vid floden Drava: 36 km.
 • Zivalski Sikaku Zoo på den slovenska kurorten Radenci, familjeägt zoo med djur som du kan klappa och mata: 40 km.
 • Få en fin utsikt över nejden från utsiktspunkten på Piramida (327 m.ö.h.) som är den högsta punkten i norra Slovenien: 79 km.
 • Kändis- och alpinorten Maribor i Slovenien, som delas på mitten av floden Drava. Se t.ex. huvudtorget i Gamla stan, ovanför den medeltida flodhamnen Lent, där delar av stadsmuren med bastioner finns kvar: 80 km.
 • Staden Keszthely, vid den kända Balatonsjön i Ungern: 133 km.
 • Graz i Österrike, se t.ex. Gamla stan som finns på UNESCOs världsarvslista: 134 km.
 • Den kända ölbryggeriorten Lasko, här kan du dyka ner i ölbryggandets sköna konst, främst genom att smaka på de gyllene dropparna: 141 km.
 • Zagreb, Kroatiens vackra huvudstad: 142 km.
 • I Sloveniens huvudstad Ljubljana möts de tre broarna över floden Ljubljanica mitt i staden och längs med flodbankarna ligger det mängder av restauranger. Staden är mycket vacker och bjuder på historia, arkitektur, slott, museum, shopping och mycket stämning: 203 km.
 • Postojnagrottan är en av Sloveniens främsta sevärdheter, och här finner du 20 km tunnlar och salar djupt under jorden: 255 km.
 • Semesterorten Bled, som både bjuder på ett vackert slott och Bledsjön som är en stor turistattraktion. Den runda sjön med en ö på mitten har turkost vatten och ligger omgärdad av alperna. Bled är också utgångspunkt för nationalparken Triglav, berömd för sin orörda alpnatur och Sloveniens högsta berg Triglav (2.864 m.ö.h): 255 km.
 • Piran är en charmig stad vid Sloveniens korta kustremsa på 47 km mot Medelhavet. Här är stämningen autentisk och levande med venetianska hus renoverade till sin forna glans och lokalinvånarnas tvätt vajande i vinden, se t.ex. torget Tartini från 1200-talet med mjuknött marmorgolv samt besök de doftande frukt- och grönsaksmarknader: 323 km.

Karta

Radie runt hotellet:


Sava Hotel Lipa
Tomsiceva ulica 2a
SI-9220 Lendava
Slovenien


E 016° 27.511'
N 46° 33.225'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Semester i Slovenien
I Feel Love: Slovenien
Baserat på 1 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
5 av 5
Service
5 av 5
Inkvartering
3.3 av 5
Faciliteter
5 av 5
Frukost
5 av 5
Middag
5 av 5
Läge
3.3 av 5

Sava Hotel Lipa

Pris per person i dubbelrum
SEK 2.749:-

Sommarsemester i Slovenien inkl.

 • 5 övernattningar
 • 5 x frukostbuffé
 • 5 x middagsbuffé
 • 1 x välkomstdrink
 • 1 entré till utsiktstornet Vinarium Lendava
 • Fri entré till SPA-anläggningen Lendava Therme
 • Underhållning på hotellet för barn och vuxna
 • Lån av badrock
 • Rum med balkong och aircondition
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer