hotel jadran
hotel jadran
hotel jadran
 • Idylliskt vid Bledsjön
 • Rum m. balkong och utsikt
 • Pool och wellness
cd top arrow

Sloveniens Comosjö - Bledsjön!

8 dagars bilsemester på 3-stjärnigt hotell i Bled, Slovenien

På varma sommardagar är likheten med Norditalien slående, och på promenaderna genom pittoreska byar med klassiska alphus vandrar tankarna till Tyrolen. Berglandskapet med raviner och slätter kunde tillhöra både Italien och Österrike - och det är en av anledningarna till att Slovenien kallas för ett Europa i miniformat. Den omnieuropeiska känslan är extra tydlig här på en av Sloveniens topp 5-destinationer: Bled, på gränsen mellan De Julianska alperna och Adriatiska havet med endast 25 km till Österrikes gräns och 45 km till Italiens. Här bor du helt ner till Sloveniens svar på Comosjön - Bledsjön - på ett rum med balkong som ger dig utsikt både över sjön samt Bleds berömda slott. . och vilken utsikt! Bled är känd för sin äventyrliga naturkuliss med snötoppade berg insvepta i gröna träd, klippan med medeltidsslottet på toppen och den glittrande, azurblå Bledsjön med en naturlig ö på mitten, där Mariakyrkan tronar. Den är inte underligt att området sedan länge har varit en populär semesterdestination för Europas kungar och adel, också som kurort, då sjön med sina varma källor är lika helande som den är vacker. Följ den 6 kilometer långa stigen runt om sjön, medans du betraktar de ståtliga villorna längs brädden, promenerandes, cyklandes eller i en hästvagn framförd av en slovensk kusk i traditionella kläder. Den lilla ön med kyrkan nås på en halvtimme i en hyrd roddbåt eller med en pltena; en träbåt med plats till 20 personer under den färgglada markisen. Besök också slottet i Bled (1 km), där de historiska upplevelserna väntar på den vita klippan och utforska sedan också din lilla semesterby, som är stor nog att komma runt i till fots. Här finns ett rikt café- och restaurangliv, som har blomstrat över de senaste åren, och i de många butikerna kan du shoppa allt från kläder till souvenirer, till priser som ligger cirka 30 procent lägre än de omkringliggande länderna Italien och Kroatien. Under shoppingturen eller på en ljum sommarkväll bör du också unna dig en paus på en vinbar och smaka på landets eget vin. Slovenien är ett historiskt vinland på stark frammarsch med goda kvalitetsviner. Vill du höja semesterpulsen, finns det massor av adrenalinstinna sommaraktiviteter att välja mellan, uppsök 3glav Adventures (400 m), som erbjuder det mesta inom genren, t.ex. skydiving, canyoning, mountainbiking, dykning och mycket mer i de omkringliggande bergen och floderna. Passa också på att göra utflykter i Sloveniens till ytan lilla land där det är nära till allt. Kliv t.ex. ner i Babji zob-grottans djup (8 km) och finn sällsynta stalaktiter och kalcitkristaller, gå på träbroarna längs klippväggarna i Vintgar-ravinen (5 km) och vandra i nationalparken Triglav (7 km), där du också finner Sloveniens högsta berg Triglav som sträcker sig 2.864 meter över havet.
Välkommen till den populära turistorten Bled - i äventyrslandet Slovenien
Från din balkong har du utsikt över Bledsjön med den pittoreska kyrkön
Njut av de idylliska omgivningarna i slovenska Bled
Hela tiden med Bleds varumärke i bakgrunden - slottet på den vita klippan
Den stora rutschbanan på grannhotellet Sava Hotel Golf
Som gäst på Sava Hotel Jadran betalar du halva priset på entré till wellnessavdelning och poolområdet på Sava Hotel Golf
Det finns massor av barnvänliga aktiviteter här
Njut av de öppna vidderna och de trygga omgivningarna i Bled
Här finns det massor av fina möjligheter att aktivera sig och möta nya kompisar
Ta hela familjen med på en cykelutflykt längs Bledsjön
Eller kanske en alpvandring - på gröna ängar och upp på bergen
Eller bara njut av tvåsamheten, där de skogsbeklädda bergen speglar sig i den azurblå Bledsjön
Bled är rikt på praktfulla vyer och tid tillsammans
Denna lilla semesterpärla bjuder på en otrolig naturprakt
Din vistelse inkluderar entré till det pampiga och välbesökta slottet i Bled
Kom med innanför murarna och få en historisk upplevelse från en svunnen tid
För att komma ut till den pittoreska kyrkön hoppar du på en lokal pletna (roddbåt)
Eller hyr en egen och nå ön av egen kraft
Se fram emot att smaka på den välsmakande slovenska maten som påminner mycket om den italienska
Och njut av studen i den magiska Vintgarravinen, där vyerna är spektakulära
För golfälskare väntar både 9 och 18 hål på golfbanan i Bled
Och gillar du att springa, kan du se fram emot den vackraste naturkulissen
De romantiska kan se fram emot en minnesvärd tur med häst och vagn runt Bledsjön
Spelar du tennis, finns det fina möjligheter för det också
För garanterad avkoppling och maximal semesterstämning ligger playan vid sjöpromenaden och väntar
Ett dopp i Bledsjön kan rekommenderas, men det finns också många andra vattensporter
... till exempel kan du hyra kajak och glida fram genom vattnet
Bled är balsam för själen - här väntar både avkoppling och härliga upplevelser i fantastisk naturidyll

Ankomst

Sava Hotel Jadran

Sava Hotel Jadran
Sava Hotel Jadran
Sava Hotel Jadran
Sava Hotel Jadran
Sava Hotel Jadran
Sava Hotel Jadran
Sava Hotel Jadran
Sava Hotel Jadran
Sava Hotel Jadran
Sava Hotel Jadran
Sava Hotel Jadran

Adress

Cesta Svobode 21
SI-4260 Bled
Slovenien

Hotellfakta

Sava Hotel Jadran är en del av Sloveniens största hotellkedja, Sava Hotels & Resorts. Hotellet från 1931 är löpande renoverat och framstår som en relativt enkelt, men charmigt turistklasshotell, där du från rummet med balkong kan njuta av den praktfulla utsikten över Bledsjön (100 m) och det pampiga slottet tvärs över sjön (1 km). Hotellet har 45 rum, fördelade på 4 våningar, där Sloveniens grannskap med Österrike inte förnekar sig, här finns en förkärlek för trä som inredningsdetalj.

Middagarna intas på Restaurang Panorama (220 m), som ligger tvärsöver hotellet, och är som namnet antyder, en restaurang med panoramautsikt - och det över Bledsjön. Restaurang Panorama är en del av det 5-stjärniga Hotel Grand Toplice, som också tillhör Sava Hotel & Resorts. Det är också här, som den inkluderade välkomstdrinken serveras.
Frukostbuffén serveras på Sava Hotel Jadrans café.
Utöver caféet finns här också hiss, sällskapsrum, TV-rum, lånedator och gratis trådlöst internet (Wi-Fi). Utomhus finns det en solterrass och har du lust att koppla av lite extra, har du tillgång till både wellness och swimmingpooler på det 4-stjärniga Sava Hotel Golf (240 m) med en rabatt på 50 %, gäller dock ej bastur, där pris utan rabatt ligger från EUR 9 och upp. Sava Hotel Golf har dessutom byggt en av sina pooler omkring Bledsjöns varma källor och i denna pool kan du se fram emot en temperatur på 30 grader.
Det finns avgiftsfri parkering vid hotellet.


Alla rum har eget badrum samt radio, gratis trådlöst internet (Wi-Fi) och balkong med utsikt över Bledsjön.

Bra att veta:

Hotellets reception har bemanning dygnet runt. Det är möjligt att förvara värdesaker i receptionen.

Beställ alltid wellnessbehandlingar i god tid

Hotellet kan inte garantera, att det finns lediga tider för diverse wellnessbehandlingar med kort varsel. Kontakta därför hotellet direkt och i god tid före ankomst, om du vill vara säker på at få önskad behandling och tid.

OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 14.00.
Utcheckning senast kl. 11.00.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 7.00-10.00.
Middag serveras kl. 18.00-21.00.

Husdjur Husdjur är inte tillåtna på hotellet.

Hotellet har ett begränsat antal rum, där hund är tillåtet (avgift EUR 15 per dygn betalas direkt på hotellet). Därför är det endast tillåtet att ta med sig hund på hotellet, om informationen ges vid resebeställningen! Om man inte på förhand har informerat att husdjur medföljer, kan man riskera att bli avvisad vid ankomst eller tvingas betala en extra städavgift. Det är ej tillåtet att ha med husdjur i hotellets restaurang.

Restips

0-50 km

 • Den slovenska byn Bled, med det vackra slottet och den ännu vackrare Bledsjön, som båda är stora och älskade turistattraktioner. Hoppa på det lilla turisttåget som kör var 45:e minut i området kring Bledsjön som på många sätt påminner om den italienska Comosjön, med sitt klargröna-blåa vatten. Mitt i sjön ligger en liten ö med en medeltida kyrka, där den som vill får ringa i klockan och önska sig något medan klockklangen ljuder mellan bergen, och här är det tyst, motorbåtar och biltrafik närmast sjön är förbjudna: 100 m.
 • På Sava Hotel Golf finns det både tennis, wellness och swimmingpooler: 240 m.
 • Bled är känd för sin goda bakelse: Cremeschnitte, som kan fås överallt i Bled, men det helt ursprungliga bakverket fås endast på Park Restaurant & Café: 350 m.
 • Sommarrodelbanan Straza, 540 meter lång, spännande aktivitet med utsikt över byn, sjön och bergen i 40 km/h: 400 m.
 • 3glav Adventures: Sommaraktiviteter för alla åldrar, t.ex. kajak, ridning, dykning, trekking, mountainbiking, canyoning, paragliding, rafting, ballongflygning, fallskärmshoppning och klättring: 400 m.
 • Inkluderat i vistelsen ingår entrébiljett till slottet i Bled, som är en praktfull uppenbarelse med ett fantastiskt läge på en klippa med utsikt över Bledsjön. Det är också Sloveniens näststörsta turistattraktion efter Postojnagrottan (104 km): 1 km.
 • Vid foten av slottet ligger det ett enormt pittoresk bad- och strandområde med avgränsad bassäng, badbryggor, trampolin, vattenrutschbana, solstolar och parasoller samt lekplats för barnen: 1 km.
 • Golfbanan i Bled är Sloveniens äldsta och största golfbana och sägs också vara en av Europas vackraste. Här finns både en ny och en äldre bana, 18 och 9 hål (sistnämnda utan Hcp-krav): 4 km.
 • Den 1,6 km långa Vintgar-ravinen skär sig genom klippor och förskönas av bergssjöns Rodovnas vattenfall. Stigen är på flera platser avlöst av träbroar längs klippväggen och slutar vid den 13 meter höga vattenfallet Sum: 5 km.
 • Nationalparken Triglav är Sloveniens enda nationalpark, berömd för sin orörda alpnatur och Sloveniens högsta berg; Triglav 2.864 m.ö.h: 7 km.
 • Babji Zob-grottan över landsbyn Kupljenik, i den 300 m djupa grottan kan du uppleva spiralformade stalaktiter och kalcitkristaller: 8 km.
 • Bohinjsjön, en bergsjö med fina möjligheter för aktiviteter i och längs sjön. Bada, segla kanot, promenera och fiska: 28 km.
 • I österrikiska Rosegg finns fina aktiviteter för hela familjen: Labyrint, djurpark och klappzoo för de minsta barnen: 43 km.
51-100 km

 • I Sloveniens huvudstad Ljubljana möts de tre broarna över floden Ljubljanica mitt i staden och längs med flodbankarna ligger det mängder av restauranger med mat starkt inspirerad av Italien, men till mycket lägre priser. Staden är mycket vacker och bjuder på historia, arkitektur, slott, museum, shopping och mycket stämning: 53 km.
Over 100 km

 • Postojnagrottan är en av Sloveniens främsta sevärdheter, och här finner du 20 km tunnlar och salar djupt under jorden: 104 km.
 • Lipica, staden som de berömda Lipizzanerhästarna stammar ifrån: 135 km.
 • Den kända ölbryggeriorten Lasko, här kan du dyka ner i ölbryggandets sköna konst, kanske främst genom att smaka på de gyllene dropparna: 143 km.
 • Den italienska hamnstaden och turistorten Trieste: 144 km.
 • Piran, upplev den charmiga staden vid Sloveniens korta kustremsa på 47 km mot Medelhavet, där stämningen är autentisk och levande med venetianska hus renoverade till sin forna glans och lokalinvånarnas tvätt vajande i vinden, se t.ex. torget Tartini från 1200-talet med enormt mjuknött marmorgolv samt besök de doftande frukt- och grönsaksmarknader: 170 km.
 • Kändis- och alpinorten Maribor, som delas på mitten av floden Drava. Se t.ex. huvudtorget i Gamla stan, ovanför den medeltida flodhamnen Lent, där delar av stadsmuren med bastioner finns kvar: 180 km.
 • Zagreb, Kroatiens huvudstad: 197 km.
 • Graz i Österrike, se t.ex. Gamla stan som finns på UNESCOs världsarvslista: 219 km.
 • Keszthely, vid Balatonsjön i Ungern: 357 km.

Karta

Radie runt hotellet:


Sava Hotel Jadran
Cesta Svobode 21
SI-4260 Bled
Slovenien


E 014° 6.448'
N 46° 21.891'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Bled - Italien, Österrike och Slovenien i en stad
Semester i Slovenien
I Feel Love: Slovenien
Baserat på 12 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
4.3 av 5
Service
3.3 av 5
Inkvartering
3.3 av 5
Faciliteter
2.5 av 5
Frukost
2.2 av 5
Middag
2.9 av 5
Läge
4.9 av 5

Sava Hotel Jadran

Ring og hør nærmere

Sommarsemester i Slovenien inkl.

 • 7 övernattningar
 • 7 x frukostbuffé
 • 7 x middagsbuffé
 • 1 x välkomstdrink
 • 1 x entré till slottet i Bled
 • Rum med balkong och utsikt över Bledsjön och Bled slott
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer