Hoteller til ferien med happydays_se
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blogg skapad: 29-03-2017 Blogginlägg totalt: 212 Antal kommentarer: 61 Antal följare: 5 Följ denna blogg

Upplev hela världen – i Tyskland

Senast uppdaterat: 29-08-2022
Detta inlägg är läst 253 gånger
Skapat: 19-08-2022

Gondoler, hinduistiskt tempel och japanska karaokebarer. Ja, det låter ju inte speciellt tyskt – men faktiskt kan du uppleva allt det, och mycket mera, när du reser till det upplevelserika semesterlandet Tyskland.

I detta blogginlägg kan du hämta massor av inspiration till exotiska natur- och kulturupplevelser. Upplevelser som du kanske inte har hört talas om förut, men som du faktiskt kan uppleva på en bilsemester till Tyskland.

”Lilla Kanada” i Tyskland
I södra Bayern ligger naturområdet Obere Isartal som lika gärna kunde ha varit en naturkuliss i Kanada. Här kan du uppleva bergstoppar, täta granskogar och den över 50 år gamla Sylvenstein-dämningen som har bildat den vackra, Sylvenstein-sjön. Sjön ligger på 750 meters höjd vid foten av Karwendel-alperna och den kan korsas via Tysklands mest idyllisk belägna bro. Det finns också möjlighet för att bada och segla på sjön och kanske har du turen att få syn på en hjort i vattenbrynet.

Valar på Sild
På ön Sild i Nordsjön har du fina möjligheter för att uppleva tumlare. Här finns det en stor population på 6.000 tumlare och speciellt under sommaren har du en fin chans för att se tandvalarna från stranden. Tumlarna föder nämligen deras ungar (som kallas kalvar) under våren och håller sig därefter nära kusten tillsammans med dem under flera månader. 1999 bildades Europas första valreservat vid Sild och de nordfrisiska öarna och reservatet finns med på UNESCO:s världsarvlista.

Glittrande stjärnhimmel
Om du vill uppleva en magisk stjärnhimmel ska du resa långt bort från civilisationen, där inget ljus förorenar mörkret. Den bästa platsen hittar du normalt i öknen, men även i Tyskland som har 80 miljoner invånare, kan du hitta platser där det finns chans för att uppleva en vacker, klar natthimmel full av glittrande stjärnor. Organisationen International Dark Sky Association (IDA) har sedan 2001 bekämpat ljusförorening och har listat 195 områden över hela världen där konstgjort ljus är förbjudet, så att den mörka natthimlen är fredad. Fyra av dessa stjärnparker hittar du i Tyskland:

Sternenpark Westhavelland i Brandenburg
Sternenpark Biosphärenreservat Rhön i Hessen
Sternenpark Nationalpark Eifel i Nordrhein-Westfalen
Sternenpark Winklmoosalm i Bayern

Dansande tranor på fågelsafari
Är du fågelentusiast så måste du besöka Tyskland; här finns nämligen över 700 registrerade fågelreservat fördelade över hela landet. Ett av de mest fågelrika områdena i världen är Vadehavet där många flyttfåglar mellanlandar och varje vår och höst kan du uppleva miljoner av gäss och vadfåglar i området och under vintern de arktiska sångfåglarna. Vill du uppleva dansande tranor ska du besöka nationalparken Vorpommersche Boddenlandschaft där upp emot ofattbara 50.000 tranor samlas under vår och höst.

Segla i gondol i Bamberg
Ordet gondol gör att du strax tänker på Venedig och mer sydländsk stämning, eller hur? Men faktiskt har Tyskland sina egna gondoler som är byggda efter en gammal hantverkstradition. I den bayerska staden Bamberg ligger de gamla korsvirkeshusen idylliskt helt ner till floden Regnitz där äkta, tyska gondoler sakta seglar förbi med lokala och turister ombord. I över 1000 år har Bambergs gamla stadsdel överlevt åtskilliga krig och därför är den unika stadsdelen också listad som ett UNESCO-världsarv. De 2.400 husen är fredade och delar av centrum är helt bilfria.

Japansk karaoke i Düsseldorf
I Düsseldorfs ”Lilla Tokyo” bor det över 8.000 japaner och det har satt sina spår; man kan nästan inte hitta ett ställe i Europa med mer autentisk japansk stämning. Här ligger japanska butiker och restauranger vägg i vägg med karaokebarer och mangacaféer. I Nordpark ligger också ett buddhistiskt tempel mellan den japanska trädgården och EKÖ-Haus som är ett centrum för japansk kultur. Turister från hela världen älskar att komma till denna del av Tyskland för att njuta av bland annat sushi och nudelsoppa och en utpräglad japansk stämning.

Hinduism i Ruhr
I Ruhr-distriktet, i delstaten Nordrhein-Westfalen, ligger det hinduistiska templet Sri Kamadchi Ampel som är det enda templet tillägnat gudinnan Kamadchi utanför Sydasien. Templet är mycket vackert dekorerat och det 17 meter höga och färgstarka tornet sticker ut i området. För många hinduer är detta en helig plats och representerar en stark förbindelse mellan deras ursprungliga rötter och deras europeiska hem. Varje år besöker över 15.000 personer platsen under den 14 dagar långa religiösa festivalen där tusentals hinduer marscherar längs gatorna i en färgstrålande parad med gudinnan Kamadchi i centrum.

Källa: Tysk Turist Information

 

 

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som anses vara stötande.

Taggar på inlägget

#Tyskland #Kulturpärlor #Naturidyll