Hoteller til ferien med happydays_se
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blogg skapad: 29-03-2017 Blogginlägg totalt: 253 Antal kommentarer: 69 Antal följare: 5 Följ denna blogg

Påsklovet i Danmark

Senast uppdaterat: 23-10-2023
Detta inlägg är läst 462 gånger
Skapat: 25-09-2023

Påsken är en härlig tid då vårsolen börjar titta fram, vädret blir lite varmare och det finns tid att ta det lugnt och koppla av under helgerna. Men vad kan man göra under påsklovet? Här får du våra bästa förslag på aktiviteter som du kan göra under påsken i Danmark, både för dig med barn och för dig som har lite vuxentid.

För dig med barn
ZOO: Besök en djurpark som Köpenhamns Zoo, Odense Zoo eller Aalborg Zoo, beroende på var du befinner dig i landet under påsken. Det finns ofta olika påsk-aktiviteter i djurparken på påsklovet. Barnen kan delta i ägg-jakter, lära sig mer om djuren och bara njuta av utomhusmiljön.

EXPERIMENTARIUM: I Köpenhamn kan du besöka Experimentarium som är ett interaktivt vetenskapsmuseum med ett brett utbud av roliga och lärorika aktiviteter för barn i alla åldrar. Här kan du upptäcka vetenskapen bakom vardagliga fenomen, en superintressant utflykt. Även om du inte har barn kan det fortfarande vara mycket spännande.

INOMHUS LEKOMRÅDEN: Speciellt för de mindre barnen finns inget som är så kul som att besöka ett lekland och det finns ganska många sådana, till exempel "Leos Lekland", "Herman Hule" och till och med ett besök på ”Fætter BR” eller ”Kids Coolshop” eller någon annan leksaksbutik kan vara en enorm upplevelse som inte kostar något (om man inte köper något vill säga). Barnen kan använda sin energi till att leka, hoppa och utforska olika aktiviteter.

KLÄTTERPARKER: Vädret brukar oftast bli bättre under påsken och då är det dags att vara aktiv utomhus. Att besöka en klätterpark är ett perfekt alternativ. Många platser i Danmark har klätterparker där både barn och vuxna kan utmana sig själva och varandra – och prova på klättring och linbanor. Det är roligt för alla som vill vara aktiva tillsammans.

BOWLING OCH SPELHALLAR: Att spela bowling är alltid en bra familjeupplevelse. Många platser erbjuder inte bara bowling utan också olika andra spel eller aktiviteter under samma tak. Du kan spela olika spel som bowling, minigolf eller arkadspel eller vad som finns tillgängligt. Det är ett roligt sätt att tävla mot varandra och samtidigt ha kul tillsammans.

För dig utan barn
Om du inte har några barn att ta hänsyn till har vi självklart också några riktigt bra möjligheter för dig att göra under din påsksemester.

STORSTADSNÖJEN: Det finns många riktigt sköna och sevärda städer i Danmark och Köpenhamn har du säkert besök, men har du upplevt Århus, Aalborg och Odense? Du kan besöka museer, gallerier, historiska sevärdheter och njuta av lokala maträtter överallt om du ger dig ut på en storstadssemester under påsken.

WELLNESS OCH SPA: Skäm bort dig själv med en avkopplande SPA-semester på ett SPA-hotell. Njut av massage, bastur, varma bad och andra avslappnande wellnessbehandlingar.

VIN- ELLER ÖLPROVNING: Prova på en vintur till en dansk vingård eller delta i ölprovningar på ett lokalt mikrobryggeri. Lär dig om produktionen och smaka på olika viner eller öl, beroende på vad du föredrar. Det finns många företag och lokala gårdar som arrangerar sådana evenemang.

VANDRING I NATUREN: Utforska Danmarks vackra natur genom att göra vandringar i nationalparker som Mols Bjerge, Vadehavet eller Nationalparken Thy. Eller varför inte prova på att vandra längs Camønoen på Møn, Danmarks svar på den spanska Caminon? Vi har ett blogginlägg om den danska Camønoen som du kan läsa här: https://www.happydays.nu/se/resklubben/resebloggen/blogginlagg/camoenoen-vandringsaeventyr-paa-moen-i-danmark

GOURMETUPPLEVELSER: Ge dina smaklökar en behandling med en gourmetmiddag på en välrenommerad restaurang eller på små mysiga restauranger med lokala råvaror. Danmark har massor av restauranger att välja mellan i alla prisklasser.

KREATIVA WORKSHOPS: Odla din kreativa sida genom att delta i workshops som målning, keramik eller smyckestillverkning. Det kan vara både roligt och terapeutiskt. Du kan till exempel besöka Art by Me eller Du er smyk i Aalborg samt Rest-art i Köpenhamn. Det finns många flera kreativa verkstäder över hela Danmark.

MUSIK ELLER TEATER: Kolla in lokala teatrar och konsertlokaler för föreställningar eller konserter som äger rum under påsklovet. Det kan vara allt från teaterföreställningar till musikupplevelser.

STRANDUTFLYKTER: Allt behöver inte kosta pengar! Det finns inget som slår en promenad längs de danska kusterna om vädret tillåter det. Du kan se solnedgången över havet eller leta efter bärnsten, hålsten, musselskal och spännande rester av djur som havet sköljer upp efter en storm.

DE DANSKA SLOTTEN: Besök Danmarks historiska slott, herrgårdar och museer som ger en fin insikt i Danmarks rika historia. Platser som Kronborgs Slott, Egeskovs Slott, Voergårds Slott och Vikingaskeppsmuseet i Roskilde är alla spännande destinationer där du ofta kan få en guidad tur.

Oavsett vad du väljer att göra, så låt påsklovet bli en tid där du kan skapa oförglömliga semesterögonblick. Dela glädjen med dina barn eller njut av friheten som vuxen – Danmark har ett överflöd av semesterupplevelser att erbjuda. Från djurspår i djurparker till kreativa verkstäder och smakupplevelser på gourmetrestauranger är påsken en möjlighet att fira det bästa i livet. Så välkomna våren med öppna armar och låt påsken bli både rolig, lärande och njutbar.

Boka din påsksemester i Danmark här

Trevlig resa! 

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som anses vara stötande.

Taggar på inlägget

#Danmark #Minisemester #Naturidyll #Storstadspuls #Vårkänslor
;