Hoteller til ferien med happydays_se
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blogg skapad: 29-03-2017 Blogginlägg totalt: 254 Antal kommentarer: 69 Antal följare: 5 Följ denna blogg

Österrikes 11 bästa sommarkälkbackar

Senast uppdaterat: 15-08-2022
Detta inlägg är läst 4570 gånger
Skapat: 12-08-2022

Att åka sommerrodelbahn är något av det roligaste du kan uppleva i Österrike! Förställ dig att åka nerför Alperna under sommaren utan tillstymmelsen av snö, med en härligt kittlande känsla i magen – en hisnande upplevelse där du samtidigt har utsikt över de vackra alptopparna.

Det finns massor av sommarkälkbackar i Österrike, eller som de själva kallar dem: Rodelbahnen eller Alpine Coasters – skillnaden mellan de två är att Alpine Coasters har vagnar fastgjorda till en räls och på Rodelbahnen ligger vagnen löst i en u-formad kanal som liknar en rutschbana. Oavsett vilken du väljer kommer en åktur nerför backen att bjuda på fart och action för hela familjen. Här har vi samlat ett urval av de vackraste och vildaste sommarkälkbackarna i Alperna.

Bana 1: Fisser Flitzer – Serfaus-Fiss-Ladis
Den 2,2 km långa banan på Fisser Flitzer tar dig genom kurvor och snabba raksträckor med en maxfart på 45 km/t. Dessutom väntar det många överraskningar på vägen ner till dalen: Djungel och isgrotta, dinosaurer och skräcktunnel med en brinnande lada, piratskepp och andra roliga saker.
Pris: EUR 8,50 per vuxen och EUR 6,20 per barn.
Läs mer om Fisser Flitzer-backen här

Bana 2: Alpine Coaster – Imst
Med sin längd på 3.535 meter är Alpine Coaster i Imst den längsta sommarkälkbacken i Alperna. Man startar på 1.500 meters höjd och susar därefter ner med en fallhöjd på nästan tusen meter. Skarpa kurvor och branta partier gör denna bana särskilt eftertraktad för dem som letar efter ett adrenalinrus. I slutet av banan blir man fotograferad och kan köpa bilden som en souvenir.
Pris: EUR 10,70 per vuxen och EUR 6 per barn.
Läs mer om Imst-backen här

Bana 3: Alpine Coaster Golm – Montafon
Alpine Coaster på Golm i Montafon har plats för två personer per kälke och är 2.600 meter lång. Maxfarten är 40 km/t och banan innehåller bland annat en 360° kurva, femton 180° kurvor och många hopp. Det är gupp längs spåret som ger extra kill i magen och åkturen varar ca 8 minuter.
Pris: EUR 13 per vuxen och EUR 9,50 per barn.
Läs mer om Golm-kälkbacken här

Bana 4: Maisi Flitzer – Kaprun
Maisi Flitzer i Kaprun var den första alpina rutschbanan i Salzburgerland. Banan har en längd på 1.300 meter och barn från tre år kan åka med i sällskap av en vuxen. Den maximala hastigheten är 40 km/t och på några platser befinner man sig 11 meter över jorden. Start och målgång på parkeringsplatsen Schaufelberg.
Pris: EUR 13 per vuxen och EUR 6,20 per barn.
Läs mer om Flitzer-kälkbacken här

Bana 5: Arena Coaster – Zell am Ziller
Arena Coaster ligger precis bredvid dalstationen i Zell am Ziller och erbjuder kälkåkning från slutet av maj till mitten av oktober. Banan är 1.450 meter lång och ligger upp till nio meter över jorden. Om du gasar på tar åkturen 2 minuter, men man kan också använda bromsarna och få en lite längre åktur. Banans höjdpunkt är en spektakulär 540° kurva.
Pris: EUR 6,30 per vuxen och EUR 4,20 per barn.
Läs mer om Arena-backen här

Bana 6: Osttirodler – Lienz
Osttirodler har på några få år blivit ett av de mest populära utflyktsmålen i Lienz med omnejd. Utöver det så skryter Osttirodler själva om att vara den mest spektakulära Alpine Coaster i hela Alperna. Nedstigningen på banan som är 2,7 km tar mellan 6 och 10 minuter. För att nå starten kan du ta Hochstein-linbanan eller vandra dit på ca 45 minuter.
Pris: EUR 13 per vuxen och EUR 10 per barn.
Läs mer om Osttirodler-backen här

Bana 7: Lucky Flitzer – Flachau
Att åka kälke i Österrike året runt är också en möjlighet i Flachau. Lucky Flitzer garanterar 1.100 meter kälkskoj. På vägen ner ska du styra genom fem kurvor och över två hopp. Den speciella med denna kälkbacke är att den är fullt upplyst och har kvällsöppet. Barn som är över 1,25 meter är välkomna att åka nerför backen ensamma. Mindre barn kan åka med en vuxen.
Pris: EUR 9,50 per vuxen och EUR 7,50 per barn.
Läs mer om Lucky Flitzer-backen här

Bana 8 – Biberwier
Sommarkälkbacken i Biberwier är en traditionell backe. Vagnen kan därför röra sig fritt på den u-formade banan och hastigheten kan inte begränsas. Banan är 1.300 meter lång, vilket gör den till en av de längsta sommarkälkbackarna i Tyrolen, och den har 40 kurvor och en tunnel. Start vid Marienbergbahns mittstation och mål vid dalstationen.
Pris: EUR 6,80 per vuxen och EUR 4,50 per barn.
Läs mer om Biberwier-backen här

Bana 9 – Walchsee
På Zahmer Kaiser kan du välja mellan två kälkbackar. Båda spåren går parallellt nerför backen över de gröna ängarna ner i dalen. Banorna är en kilometer långa och går bland annat över en 90 meter lång bro och ett stort antal branta kurvor. Walchsee sommarkälkbacke startar vid mittstationen och du kan komma hit via 4-personers liften.
Pris: EUR 8 per vuxen och EUR 5 per barn.
Läs mer om Walchsee-backen här

Bana 10: Nocky Flitzer – Turracher Höhe
Vandrare kan nå Nocky Flitzer med Panoramabahn från Turracherhöhe. Denna sommarkälkbacke i Österrike är 1.600 meter lång och startar på 2.000 meters höjd. Både under vinter och sommar omfattar banan hopp och kurvor. Barn från 3 år kan åka med Nocky Flitzer – dock i sällskap av en vuxen.
Pris: EUR 16 per vuxen och EUR 12 per barn.
Läs mer om Nocky Flitzer-backen här

Bana 11: Pendolino – Nassfeld
Med en längd på 2,2 km är Pendolino den längsta sommarkälkbacken i delstaten Kärnten. Den ligger i närheten av ​​Tröpolach och du kan komma till backen med Millennium Express. Sommarkälkbacken har en fallhöjd på 400 meter och åkaren kan hela tiden använda bromsen för att själv bestämma hastigheten.
Pris: EUR 16 per vuxen och EUR 11,50 per barn.
Läs mer om Pendolino-backen här

Om du drömmer om att susa ner för de österrikiska Alperna i sommar – så kolla in alla våra bilsemestrar till Österrike

Trevlig semester!

 

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som anses vara stötande.

Taggar på inlägget

#Österrike
;