Hoteller til ferien med happydays_se
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
cd top arrow

Happydays tävlingsblogg

Happydays tävlingsblogg
Blogg skapad: 17-12-2014 Blogginlägg totalt: 53 Antal kommentarer: 1875 Antal följare: 53 Följ denna blogg

Ny bloggtävling: Vinn Italiens svarta guld!

Senast uppdaterat: 02-03-2022
Detta inlägg är läst 1183 gånger
Skapat: 21-01-2022

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD: Stort grattis till vinnaren Bjarke Møller

Nu har du chansen för at vinna något av det bästa som du kan få till din matlagning, nämligen en exklusiv flaska L’ Aceto Balsamico Tradizionale di Modena D.O.P. 

Denna exklusiva, äkta balsamicovinäger är tillverkad hantverksmässigt och med stor känsla för en lång tradition på familjegården Rossi Barattini i Norditalien. Här är det kvalitet och inte kvantitet som räknas och man producerar inte mer än ett par hundra flaskor balsamicovinäger per år. Efter tillverkningen lagras det svarta guldet på små träfat i minst 12 år och därefter är balsamicon klar att förhöja smaken på dina allra bästa italienska maträtter.

D.O.P.ad eller ej? 
Balsamico från Rossi Barattini-familien är certifierad D.O.P. som betecknar kvalitetsprodukter av utpräglad regional eller lokal karaktär, vilket kontrolleras löpande av certifieringsmyndigheten CERMET. Produkterna från Rossi Barattini-familjens gård är helt igenom äkta vara och balsamicon innehåller inga som helst tillsättningsämnen.

Läs mer om producenten Rosso Barattini på bloggen

Happydays – det lilla extra
Vill du besöka balsamicoproducenten Rosso Barattini? Hos Happydays erbjuder vi alltid våra kunder det lilla extra! Om du bokar en vistelse i Toscana, Emilie-Romagna eller vid Gardasjön ingår det ett besök hos Rossi Barattini inklusive rundvisning, balsamicosmakning samt 10 % rabatt på gårdens produkter. 

Vi kan bl.a. rekommendera detta hotell i Bologna

Så här tävlar du
Dessa exklusiva, dryga droppar kan bli dina om du på bloggen ger oss ditt bästa italienska recept där balsamicovinäger är pricken över i:et. Är det en tagliato di manzo – stekt biff med parmesanost, ruccola och balsamicovinäger eller en läcker tomatsallad med mozzarella och stänk av balsamico? Låt oss höra ditt förslag där inget är för enkelt eller komplicerat! 

Skriv ner receptet i kommentarsfältet – så är du med i tävlingen!   

Detta kan du vinna
Vi lägger en flaska äkta balsamicovinäger – L’ Aceto Balsamico Tradizionale di Modena D.O.P. – i potten till ett vinstvärde av 400 kronor! Du kan se fram emot att få smaka på det svarta guldet från Rossi Barattini i Modena, vi kan garantera att det är en smakupplevelse utöver det vanliga. Trebbiano- och Grasparossa di Castelvetro-druvorna är handplockade på familjegårdens egna vinmarker strax utanför Modena och slutresultatet är en unik balsamico med djupa, rika smaknyanser. Innehållet i den exklusiva glasflaskan har lagrats i 15 år och är försluten med elfenbenslock. 

Lycka till!

Det finstilta: Tävlingen startar den 6 februari och äger rum fram till den 28 februari 2022 då vi väljer en vinnare. Vinnaren kontaktas direkt och offentliggörs här på sidan. Tävlingen äger rum både på vår svenska och danska tävlingsblogg och vi väljer ut en vinnare bland alla svar. Vinsten kan ej bytas till kontanter och eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

 

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som anses vara stötande.
28-02-2022 23:14skrevHelena R
Det som alltid finns med när man äter utomhus nere i Mellanöstern är zatar, en kryddblandning med timjan, sesamfrön, sumak och salt. Man doppar bagerifärskt bröd i olivolja och sedan i zatar. I värmen behövs sälta! Jag köpte ett kilo zatar i bazaren i Amman för att kunna importera seden till Sverige.
21-02-2022 23:13skrevLarisa Stranner
VITLÖKSSTEKTA CHAMPINJONER

200g champinjoner
3 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
2 msk hackad persilja
salt och vitpeppar

1. Dela champinjonerna i kvartar. Skala och skiva vitlöken.
2. Stek champinjoner och vitlök i olja i en stekpanna. Smaka av med
salt och peppar.
3. Blanda champinjonerna med vinäger och persilja i en skål.

Det passar brå till grillat, både kött och fisk.
13-02-2022 08:10skrevAnne-Louise Andersson
Marinad till kött ex. Hel Rostbiff som blir väldigt god.
Blanda
1 dl soja
0,75 - 1,5 dl balsamicovinäger
1½ msk kalvfond
3 msk flytande honung
3 vitlöksklyftor
1 tsk nymalen svartpeppar
½ kruka färsk timjan
½ kruka färsk oregano
50 g kapris (avrunnen vikt)
Marinera det färdigstekta köttet ( ca 1-1,5kg) ca 1 dygn i kylskåp. Skiva tunt och njut
08-02-2022 19:48skrevMarie Magnusson
BALSAMICOSILL
1 pkt inläggningssill sköljs väl.
1 dl Balsamico + 1 dl vatten + 1 dl strösocker kokas upp och rör om så sockret löser sig. Låt svalna helt.
Lägg sillen i en skål eller burk och häll på den avsvalnade lagen.
Låt stå kallt i 2 dygn.
06-02-2022 17:29skrevBo Björkman
Äntligen en möjlighet att vinna detta fina mat tillbehör!
;