Hoteller til ferien med happydays_se
cd top arrow

Happydays tävlingsblogg

Happydays tävlingsblogg
Blogg skapad: 17-12-2014 Blogginlägg totalt: 37 Antal kommentarer: 1335 Antal följare: 53 Följ denna blogg
NY bloggtävling: Happy Halloween med Happydays
Senast uppdaterat: 23-11-2021
Detta inlägg är läst 354 gånger
Skapat: 08-10-2021

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD: Vinnarna i del 1 är Boel Ernerdahl (Sverige) och Anja Schmidt (Danmark).
______________________________________________________________________________________

Pumpor är aktuella just nu – dela ditt bästa recept & vinn
Så här kring halloween säljs det omkring 3.500 ton svenskodlad pumpa! Pumporna brukade förr mest användas som halloween-pynt, men pumpa är ett bra vegetariskt alternativ och det börjar märkas även på mattallriken. Pumpans kött kan man rosta, ugnsbaka, göra soppa och efterrätter av – eller varför inte en halloweendrink? Det finns mängder av recept där det ingår pumpa, en härligt färgglad ingrediens som dessutom är fullspäckad med betakaroten, C-vitamin och A-vitamin.

På semesterfabriken brukar vi åka på en studieresa under hösten, en fantastisk årstid att uppleva Europa, och speciellt på våra hotellbesök i Tyskland har vi fått lov att smaka på massor av goda maträtter tillagade av bland annat pumpa – eller kürbis som det heter på tyska. Och kanske har även du erfarenhet av olika maträtter av pumpa under dina semestrar i Tyskland eller andra länder i Europa?

Nu ska du dela med dig av ditt bästa pumpa-recept – och har du inget är du också välkommen att googla dig fram till det recept som du tycker är häftigast, och som du gärna vill prova på under hösten när du ändå är igång med att göra dina mysiga halloween-lyktor. Då slår du två flugor i en smäll och kan få både mys och mat samtidigt. Och deltar du dessutom i tävlingen kan du också vinna fina vinster! 

Vi väljer 2 finalister den 25 oktober som vinner varsitt pris. Men för att utse förstapristagaren så låter vi en hård men rättvis jury hos Happydays testa de två recepten. Vi filmar detta och lägger upp på Facebook den 29 oktober och kör då en Facebooktävling fram till den 5 november, där du ska gissa vem av de två finalisterna som utses som förstapristagare av juryn. Deltar du i tävlingen på Facebook kan du vinna ett exemplar av Happydays egen kokbok där semesterfabrikens personal har bidragit med sina favoritrecept.

Följ oss på Facebook

Vinsterna i vår bloggtävling
Huvudvinst till förstapristagaren:
En presentkorg med roliga reklamprylar från Happydays

Tröstpris till tvåan:
En flaska vin från en av våra semesterdestinationer
(obs: åldersgräns 18 år för att delta i tävlingen)

Så här gör du
För att delta i tävlingen ska du dela med dig av ditt bästa pumparecept, som du helt enkelt bara skriver in i kommentarsfältet.

Happy Halloween & lycka till!

Tävlingsregler: Tävlingen startar den 11 oktober, både på vår svenska och danska blogg – och vi väljer två finalister när tävlingen slutar den 25 oktober 2021. Vinnaren av huvudvinsten och vinnaren av tröstvinsten kontaktas direkt, men först fredag den 5 november 2021. Vinnarna presenteras på bloggen och i nyhetsbrevet. Vinsten kan ej bytas mot kontanter och eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som anses vara stötande.
21-10-2021 11:14skrevLars Gille

Sätt ugnen på 225°.
Halvera och skrapa ur fibertrådar och frön från pumpan, skär den i 8 klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Stöt chiliflakes, spiskummin och flingsalt lätt i en mortel och blanda med smör-&rapsolja. Pensla pumpan med blandningen. Toppa med pumpakärnor.
Rosta i mitten av ugnen ca 30 min tills pumpan känns mjuk. Servera varma eller ljumma.
21-10-2021 07:52skrevBoel Ernerdahl
Amerikansk pumpapaj

Amerikansk pumpapaj är en traditionell dessert som är omåttligt omtyckt i USA, där den serveras till Thanksgiving men även runt Halloween! En klassisk pumpapaj är riktigt god, servera gärna med vispad grädde.


Ingredienser

Dekoration
1 dl valnötter, eller pekannötter
Fylllning
4 st ägg
5 dl pumpapuré
2,5 dl grädde
1 tsk kanel
0,5 tsk torkad ingefära
0,25 tsk nejlikor, malda
1,5 dl socker
Pajdeg
250 gram vetemjöl
1 msk socker
0,25 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
175 gram smör, kallt och skuret i bitar
0,25 dl vatten, kallt
1 st ägg, vita till pensling av degen
Till servering
vispgrädde, vispad
13-10-2021 15:10skrevCarin Sjöström-Norberg
Rostade rotsaker och pumpa med senapssås 4 port

0,33 rotselleri,skalad
1/2 butternutpumpa urkärnad, skalas
5 jordärtskockor,skalade
2 msk olja
Salt och peppar
1 dö valnötskärnor
1 näve mangolblad (eller annan småbladig sallad)
1 rödlök

Senapssås:
1 1/2 dl matyoghurt
2 msk majonnäs
2 msk dijonsenap

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Dela rotfrukterna i bitar. Vänd dem i salt och peppar och lägg ut på en bakpappersklädd plåt.
Rosta 20 min i ugn. Vänd sedan i pumpan skuren i bitar. Rosta ytterligare i 15-20 min. Låt svalna i 10
min.
3. Rör samman ingredienserna till såsen. Smaka av.
4. Rosta valnötterna i het panna och grovhacka dem. Skala och skiva rödlöken tunt. Vänd samman
Ugnsgrönsakerna. Salt och peppar.
Servera med såsen.
Smaklig spis!
12-10-2021 15:53skrevPierre S
Morots och Pumpabröd i långpanna

8 dl mosad pumpa
50 jäst
5 dl vatten
1 dl naurell yoghurt
2 tsk salt
3 dl pumpakärnor
15 dl vetemjöl
3 rivna morötter
3 msk olja

Flingsalt till garnering

Ugn 250 grader ca 25 minuter

Smula jästen i en degbunke. Tillsätt vatten och lös jästen. Rör ner yoghurt, salt, pumpa,
Riven morot och pumpakärnor.

Tillsätt vetemjöl och arbeta degen 10 minuter. Låt jäsa övertäckt 1 timme.

Tryck ut degen i en långpanna med bakplåtspapper. Låt jäsa 30 minuter.

Sätt på ugnen.

Pensla med olja och strö på flingsalt.

Grädda.
12-10-2021 15:44skrevAnna L
Denna brukar vi göra

Pumpasoppa

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g pumpakött
2 msk olivolja
6 dl fond eller buljong
200 gnaturell färskost
salt
peppar
Några droppar lime
En msk sweet chili
Citronpeppar

Fräs pumpa, lök och vitlök i olivoljan. Tillsätt sen fond och sweet chili.

Koka först 20 minuter. Dra av från plattan och lägg i färskost och koka upp igen

Mixa med stavmixer. Smaksätt med salt, peppar, citronpeppar och lime och några droppar saft från citronen.

Taggar på inlägget

#Gastronomi & gourmet