Hoteller til ferien med happydays_se
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blogg skapad: 29-03-2017 Blogginlägg totalt: 194 Antal kommentarer: 60 Antal följare: 5 Följ denna blogg

Jul hos Happydays

Senast uppdaterat: 23-11-2021
Detta inlägg är läst 935 gånger
Skapat: 02-12-2019

Hos Happydays har vi en lång girlang av olika jultraditioner som vi älskar och som återkommer varje år i december. För oss är traditioner det samma som sammanhållning: de medverkar till att hålla företaget varmt och levande med ett arbetsklimat som vi kallar ”arbete med glädje”.

 

En generös gest

Vår direktör är naturligtvis med på noterna, men en av traditionerna är inte hans melodi: han gillar nämligen inte att julpynta. Men, det har alla anställda valt att kompensera för genom att trolla om hans kontor till ett äkta tomteland. I starten av december hämtar vi jullådorna med bomull i långa banor, glittriga julhjärtan, röda julgardiner, tomteluvor och massor av kitschigt julpynt som vi bäddar in chefen i på hans juliga kontor.

 

Där sitter han så och överväger seriösa indragningar, antingen i antalet anställda eller som minimum i lönbudgeten – men nu stannar det bara vid funderingar, för även om vår julgenerositet är en smula överdriven så tycker han ju om oss!

 

Julgranar, glögg och våghalsar

Faktiskt gillar han oss så mycket att varje avdelning får sin egen julgran. Den pyntar vi efter olika smak och förmåga, och i år tillkom det en ny tradition där vi samlades för en kopp varm glögg och danska æbleskiver. För även om man gillar gamla seder och bruk, så skadar det inte att lägga till några nya under årens gång.

 

Förutom avdelningarnas julgranar har vi en jättestor julgran i matsalen. Den julpyntar vi tillsammans medan direktören bjuder på en julöl eller en läsk, där några av oss riskerar livet genom att klättra upp på bord och stolar i ett försök på att nå de översta grenarna. Vi har dock ingen tradition för att mista medarbetare i denna saliga pynttradition.   

 

Och vad med julklappar?

Jo, de hör julen till och det gäller också på Happydays. Här startar vår personalförening redan den förste december med att dela ut presenter till alla anställda. Det kan vara en julskraplott, en tomteluva, julgodis eller något helt annat som piggar upp i decembermörkret.

 

Massor av julklappar blir det också när vi håller vår årliga julkväll den första torsdagen i december. Då gör vi julkonfekt, hör julmusik, dricker julöl och spelar julklappsspel. Här kan man med tärningens hjälp vinna renhornsdiadem, en stor låda med en liten marsipangris och andra mer eller mindre oväntade saker.

 

God jul och vi ses!

Den sista arbetsdagen före jul möts alla anställda av en fantastisk syn – på skrivborden står årets julhälsning från företaget och här säger man det med godsaker: en imponerande julkorg full med konfekt, choklad, smörgåskex, likör, vin och annan bortskämning som räcker hela julhelgen med goda hälsningar från hela styrelsen.

 

Det är ett läskande sätt att starta dagen på och det är bara starten, snart ramlar vänner, familj och gamla kollegor in på semesterfabriken. Vi bjuder nämligen på julgotter i långa banor, julbordslunch och julgransdans för barn och vuxna med barnasinnet kvar! Det är en dag som sätter två tjocka streck under den happydayska filosofin om att göra allting med glädje – om det så gäller arbete, resor eller julfirande!

 

Har du några jultraditioner som du gillar extra mycket? Dela gärna med dig i vårt kommentarsfält!

 

GOD JUL önskas du av

alla restomtarna hos Happydays  

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som anses vara stötande.

Taggar på inlägget

#Jul & nyår