Hoteller til ferien med happydays_se
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blogg skapad: 29-03-2017 Blogginlägg totalt: 247 Antal kommentarer: 67 Antal följare: 5 Följ denna blogg

Gondoler, golf & grottor: Sommarsemester i norra Italien

Senast uppdaterat: 30-11-2023
Detta inlägg är läst 268 gånger
Skapat: 30-11-2023

I år tillbringade vi sommarsemestern med en veckas vistelse på Country Hotel & Spa Relais Monaco, där förväntningarna utifrån beskrivningen på Happydays hemsida var höga, men vi blev på inget sätt besvikna.

Country Hotel & Spa Relais Monaco
Den mysiga italienska sommarvillan var semesterbasen för vår familj under en vecka och det blev en vecka fylld med mycket simning i den stora poolen, deras SPA-område var i en klass för sig. Middagarna var något av den bästa italienska maten vi har smakat och vinlistan var bra och överkomlig, både deras egna vita vin och husets egna Prosecco föll oss i smaken. Restaurangens uteservering var en mycket populär plats, även för lokalbefolkningen. Här kunde man sitta utomhus i den underbaraste trädgården, och det var nästan fullsatt varje kväll. Servitörerna var på gott humör och erbjöd en service som vi inte hade upplevt på länge. Speciellt deras tillagning av Crêpe Suzette imponerade på oss.

Grotte di Oliero
På en av våra utflykter tog vi oss upp till Grotte di Oliero, som ligger ca 45 minuters bilresa från hotellet. Oliero-grottorna är det perfekta stället för en familjeutflykt, oavsett ålder. Här seglade vi in längs en liten underjordisk sjö och fick höra historien om dessa urgamla grottor. Grottorna upptäcktes först för 200 år sedan och dykare har fortfarande inte lyckats ta reda på hur djupt den sträcker sig, det är en sightseeingtur som alla kan ha glädje av, både barn och vuxna. Vår guide talade mycket bra engelska, vattnet i grottan är alltid 12 grader och det förser fortfarande invånarna på toppen av berget med färskt vatten. Eftersom temperaturen utanför var 33 grader njöt vi av att svalka ner oss ett tag. Det kostade EUR 10 per person och var väl värt priset.

Kanalstaden Venedig 
Barnen hade inte varit med i Venedig förut, så självklart var vi också ”tvungna” att besöka Venedig på en av dagarna. Vi körde bilen hela vägen dit och det var förvånansvärt enkelt att få plats i parkeringshuset, där vi betalade EUR 35 för 24 timmars parkering. Venedig har något unikt över sig och är så storslaget med sina gondoler och praktfulla byggnader. Men lika glada som vi var för att komma dit, lika glada var vi att komma därifrån igen ;)

Golfbanor i området
Både Kim och jag älskar att spela golf och i området finns det flera golfbanor som vi besökte och vi spelade på två av dem. Vi fick första starttiden så att vi kunde komma runt innan det blev 35 grader, och samtidigt kunde vi komma hem och träffa barnen igen sent på förmiddagen. Golf Club Asolo var lätt kuperad och hade tre slingor. En superfin bana där inte många valde att gå runt med vagnar som vi ;), medan den andra banan, Golf Club Castelfranco, var lättare att gå runt.

På Castelfranco spelade vi runt en äldre vingård, så om man inte var törstig redan i värmen, så blev man det då... Utsikten på båda ställena, med Alperna i bakgrunden, var fantastisk, och banorna var i bra skick och kan definitivt rekommenderas.

Lilla Venedig
Nästan varje eftermiddag besökte vi den charmiga staden Treviso (10 km), även kallad Lilla Venedig. Den andas massor av charm och har en äkta italiensk atmosfär med ett sjudande liv på de många caféerna och restaurangerna, och om man är intresserad av lite shopping finns det absolut också möjlighet till det.

Det var en underbar vecka i Italien, perfekt väder och familjen har fått med sig massor av minnen hem.

Upplev Country Hotel & Spa Relais Monaco

Text och bilder: Britt Reese

 

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som anses vara stötande.

Taggar på inlägget

#Country Hotel & Spa Relais Monaco #Familjetid #Ljuvlig sommar
;