hotel pinzgauerhof
hotel pinzgauerhof
hotel pinzgauerhof
 • Inkl. upplevelsekort
 • Familje- och cykelparadis
 • Nära Zell am See
cd top arrow

Familjeäventyr med JOKER CARD

8 dagars bilsemester på centrumhotell i Hinterglemm, Österrike

Belägenheten är helt i topp - det familjevänliga hotellet ligger mitt i alpstaden Hinterglemm, endast 50 meter från bergbanan Reiterkogelbahn, en av 5 i närområdet, som tar dig upp i höjderna under sommaren. Din vistelse inkluderar ett mycket förmånligt upplevelsekort - JOKER CARD - som bl.a. ger dig fri tillgång till de 5 bergbanorna, badland, buss, tennis och minigolf samt rabatt på flera spännande upplevelser i alpidyllen där du befinner dig, endast 22 kilometer från Österrikes riviera, Zell am See och 54 kilometer från panoramavägen Grossglockner Hochalpenstrasse. I denna populära semesterregion finns det mängder av roliga sommaraktiviteter för både barnfamiljer och vuxna. Gillar man att vara aktiv på sin semester har man kommit till rätt plats: Här finns över 400 kilometer markerade cykel- och vandringsleder för både proffs och amatörer. En sommarsemester i Salzburgerland bjuder på fantastiska naturkulisser i det oändligt vackra alplandskapet med många utflyktsmöjligheter. I grannstaden Saalbach-Hinterglemm (4 km) väntar lekplatsen Montelino på 1.984 m.ö.h., där barnen kan ge sig i kast med klätterställningar och rutschbana medans du kan passa på att njuta av vyerna. Härifrån utgår också flera leder där man kan ge sig ut på det äventyr som passar ihop med ens temperament - på två hjul eller till fots. Det mångfacetterade bergslandskapet är speciellt uppskattat bland mountainbike-cyklister som har upptäckt alla de spännande terränglederna och tagit dem till sina hjärtan. I äventyrsparken Hochseilpark (7 km) kan man få massor av hisnande upplevelser högt uppe bland trädtopparna, där man susar fram från den ena plattformen till den andra, samtidigt som de lite lugnare medlemmarna i familjen kanske dukar upp en läcker picknickkorg? Vill du bada är det bara att ta sig till Kaptajn Hooks badland i Saalbach (4 km), också här är det fri entré med ditt JOKER CARD. Barnen kan leka i timmar i vattnet, under tiden som de vuxna sträcker ut sig på poolkanten eller på gräsmattan som ligger runt äventyrsbadet med bassänger, strömkanaler och rutschbanor. Det är bara att koppla av och njuta av solens värmande strålar i ren vykortsidyll. Ta också för dig av den autentiska tyrolerstämningen som råder på semesterorten Zell am See. Här finns goda möjligheter för att dyrka alla slags vattensporter, t.ex. segling, windsurfing och dykning och självklart lockar den kristallklara Zellersjön till sig både soldyrkare och badälskare, som kan se fram emot ett dopp i en av Europas renaste sjöar.
Se fram emot en sommarsemester i Alperna
Härliga natur- och djurupplevelser i sikte i alpidyllen
Saalbach-Hinterglemm bjuder på många fina cykel- och vandringsleder
Speciellt mountainbike-cyklisterna har tagit platsen till sitt hjärta
Ta cykeln med på bergbanan och kom enkelt upp i höjderna
Det österrikiska gemytet höjer semesterhumöret
Och själen får sitt lystmäte med alla praktfulla alpvyer
Det finns många familjevänliga vandringsleder i Hinterglemm
Du har fria åkturer med 5 bergbanor med ditt JOKER CARD
Solvarm säter kantar de idylliska stigarna i bergslandskapet ...
... och lummiga skogspartier ger svalka när solen står som högst
I Saalbach-Hinterglemm ligger lekplatsen Montelino
Upplevelsekortet inkluderar också gratis tennisspel ...
... och minigolf!
I äventyrsparken Hochseilpark kan man få ett härligt sus i magen
Stanna upp och njut av stunderna tillsammans
Här kan barnen leka fritt ute i den stora naturskatten
Naturidyll i Alperna
Alpernas mäktiga bergsmassiv skapar dramatiska passager
Semester i Alperna för hela familjen
Gör en utflykt till panoramabilvägen Grossglockner Hochalpenstrasse
Och besök Österrikes riviera: Zell am See
Den stämningsfulla staden Zell am See ligger vid Zellersjön

Ankomst

Hotel Pinzgauerhof Hinterglemm

Hotel Pinzgauerhof Hinterglemm
Hotel Pinzgauerhof Hinterglemm
Hotel Pinzgauerhof Hinterglemm
Hotel Pinzgauerhof Hinterglemm
Hotel Pinzgauerhof Hinterglemm
Hotel Pinzgauerhof Hinterglemm
Hotel Pinzgauerhof Hinterglemm
Hotel Pinzgauerhof Hinterglemm
Hotel Pinzgauerhof Hinterglemm
Hotel Pinzgauerhof Hinterglemm
Hotel Pinzgauerhof Hinterglemm
Hotel Pinzgauerhof Hinterglemm
Hotel Pinzgauerhof Hinterglemm
Hotel Pinzgauerhof Hinterglemm
Hotel Pinzgauerhof Hinterglemm
Hotel Pinzgauerhof Hinterglemm
Hotel Pinzgauerhof Hinterglemm
Hotel Pinzgauerhof Hinterglemm

Adress

Reiterkogelweg 223
A-5754 Hinterglemm
Østrig

Hotellfakta

Hotel Pinzgauerhof är ett mindre turistklasshotell i en typisk, rustik tyrolerstil, med en bra belägenhet i den kända semesterregionen Saalbach-Hinterglemm i Salzburgerland. Här är det hotellets centrala läge i den charmiga, lilla staden Hinterglemm i kombination med möjligheten för att boka stora familjerum samt det inkluderade upplevelsekortet JOKER CARD som är din största fördel. Dessutom är det endast 50 meter till bergbanan Reiterkogelbahn som tar dig upp till panoramavyerna och vandringlederna i de högre höjderna.

Det finns skandinavisktalande personal på hotellet, så det är enkelt att göra sig förstådd och man hjälper gärna till med tips på utflykter med mera. På hotellet finns det restaurang, bar, hiss, bastu och gratis trådlöst internet (Wi-Fi). Utanför hotellet finns det terrass med servering vid bra väder.

Hotellet har inga parkeringsplatser, men det finns avgiftsbelagd parkering i parkeringsgaraget Reiterkogel (25 m), som ligger tvärsöver hotellet. Parkeringsavgiften är EUR 21 per dygn men man kan köpa ett parkeringskort för 7 dygn för EUR 109 (ca. SEK 150 dag). Då löser man först en valfri parkeringsbiljett och går därefter till parkeringskontoret och får den ombytt till en 7-dygnsbiljett samt betalar mellanskillnaden.


Alla rum är enkelt inredda men har som minimum eget badrum, 1 dubbelsäng (2 enkelsängar bredvid varandra) och gratis trådlöst internet (Wi-Fi). Vänligen notera att några av rummen har snedväggar, att det ej finns TV på rummet och att internethastigheten ej är optimal för streaming.

Vid 1 extrasäng inkvarteras man i ett 3-bäddsrum med 1 dubbelsäng och 1 enkelsäng.

Vid 2 extrasängar inkvarteras man i 2 intilliggande rum: 1 rum med 1 dubbelsäng (2 enkelsängar bredvid varandra) och 1 rum med 1 två-våningssäng (170 cm lång).

Vid 3 extrasängar inkvarteras man i ett 5-bäddsrum med 1 dubbelsäng och 3 enkelsängar.

Vid 4-7 extrasängar inkvarteras man i 1 familjerum bestående av 3 intilliggande rum med 1 gemensamt badrum: 1 rum med dubbelsäng (2 enkelsängar bredvid varandra) samt 1 två-våningssäng (170 cm lång), 1 rum med 1 dubbelsäng (2 extrasängar bredvid varandra) och 1 rum med 3 enkelsängar.


OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 15.00.
Utcheckning senast kl. 11.00.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 7.30-10.30.
Valet mellan middag och buffé görs av kökschefen.

Husdjur är inte tillåtna på hotellet.

Restips

0-50 km

 • Centrum av Hinterglemm: 0 m.
 • Ta bergbanan Reiterkogelbahn upp till panoramavyerna och vandringslederna på hög höjd: 50 m.
 • Närmaste busshållplats: 100 m.
 • Tennisbanor och minigolf i Hinterglemm: 500 m.
 • Staden Saalbach-Hinterglemm med bl.a. badlandet Kaptajn Hook Adventure Pool, tennisbanor och minigolf: 4 km.
 • Hochseilpark i Saalbach-Hinterglemm är den stora äventyrsparken för alla åldrar: Stora som små kan ge sig i kast med de 4 avdelningarna med klätterparcour, Mega Flying Fox med totalt 8 kilometers svävbana där man flyger fram genom luften kopplad till en stålvajer via karbinhakar, canyoningparcour, Jump & Slide Park. Se öppettider på http://parks.hochseilpark.at/hochseilpark-saalbach/home/: 7 km.
 • Bergbanan Leoganger Bergbahnen tar dig till en höjd på 1.800 m.ö.h., här finns fina vandringsleder och en upplevelsespark med panoramautsikt över dalen: 21 km.
 • Österrikes riviera, den legendariska kur- och badorten Zell am See vid Zeller See, under högsäsong sjuder gatulivet i centrum och längs sjön av turister, butiker, caféer och restauranger, och överallt spelas glad musik av musikanter, iklädda de traditionella lederhosen. Under sommaren är sjön en turistmagnet vad gäller alla slags vattensporter, här finns båt- och kanotuthyrning och du kan segla, windsurfa, bada eller åka på båtsightseeing och se staden från vattensidan: 22 km.
 • Erlebnisbad Sonnrain i Leogang är ett 750 m² utomhus badland: 23 km.
 • Ta en runda golf på Golfclub Zell am See 18-hålsbana: 26 km.
 • Hembygdsmuseet på Schloss Ritzen i Saalfelden (öppen tisdag, lördag och söndag i juni och tisdag till söndag i juli och augusti): 27 km.
 • St. Johann in Tirol, upplev staden där kändisar och jetset flockas: 28 km.
 • Tauern SPA Zell am See-Kaprun, en stor och modern SPA-anläggning för stora och små: 30 km.
 • Ta bergbanan upp till glaciären på Kitzsteinhorn: 41 km.
 • Spela golf på Golfclub Mittersill, banan har 18-hål och ligger vackert beläget vid foten av Hohe Tauern: 47 km.
 • Schloss Mittersill från 1500-talet, var runt 1900-talet en fashionabel mötesplats för Europas adel, och efter andra världskriget fick platsen åter ett uppsving, då bl.a. Ian Flemming bodde här och blev inspirerad till specifika scener i sitt James Bond-universum: 49 km.
51-100 km

 • Kör längs den kända alppanoramavägen Grossglockner Hochalpenstrasse, som tar dig till Österrikes högsta berg Grossglockner (3.798 m.ö.h.). Den snirkliga vägen tar dig genom och över en av Österrikes högsta punkter, med spektakulära vyer i klart väder, och du passerar bl.a. den lilla orten Heiligenblut där du kan se den gotiska vallfartskyrkan med sitt spetsiga torn, som byggdes på 1300-talet i gotisk stil. Panoramautsiktsvägen startar i byn Fusch: 54 km.
 • Ta bergbanan Panoramabahn Kitzbüheler Alpen i Hollersbach och få den mest spektakulära panoramautsikten över alperna: 55 km.
 • Liechtensteinklamm är Österrikes mest imponerande bergsravin med dramatiska vyer: 59 km.
 • Burg Hohenwerfen med falkuppvisningar och praktfull utsikt över alperna: 72 km.
 • Kurmeckat Bad Gastein, känd för sina varma källor, vandringsleder och kasinon: 74 km.
 • Europas högsta vattenfall Krimmler Wasserfälle, i den vackra nationalparken Hohe Tauern, har en fallhöjd på 380 meter i flera etapper. Det rekommenderas att ta bussen upp till toppen, vandra en tur på sätern och sedan följa trappor och stigar längs med vattenfallet hela vägen ner (rekommenderas ej för gångbesvärade): 77 km.
 • Efter en promenad, ganska brant på vissa partier, men utmed en oändligt vacker sträcka, når man så ingången till de magiska isgrottorna vid Eisriesenwelt: 77 km.
 • Den mycket vackra staden Salzburg är bl.a. känd som Mozarts födelsestad och Gamla stan finns med på UNESCOs världsarvslista: 94 km.

Karta

Radie runt hotellet:


Hotel Pinzgauerhof Hinterglemm
Reiterkogelweg 223
A-5754 Hinterglemm
Østrig


E 012° 35.779'
N 47° 22.746'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Saalbach-Hinterglemm - här kommer vi!
JOKER CARD i Saalbach-Hinterglemm
Boserups bergskök
Österrikes stora semestercharm
Österrike - Europas största naturidyll
Baserat på 8 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
3.1 av 5
Service
3.8 av 5
Inkvartering
3.1 av 5
Faciliteter
2.1 av 5
Frukost
3.5 av 5
Middag
3.1 av 5
Läge
4.6 av 5

Hotel Pinzgauerhof Hinterglemm

Pris per person i dubbelrum/familjerum
Ring och hör efter om dina bokningsmöjligheter

Sommarsemester i Österrike inkl.

 • 7 övernattningar
 • 7 x frukostbuffé
 • 5 x 3-rätters middag/buffé
 • 1 x grillkväll
 • Upplevelsekortet JOKER CARD med fina turistförmåner bl.a. fri entré till badland, gratis åkturer med 5 bergbanor och postbuss, fritt tennisspel och minigolf
Det lilla extra från Happydays
 • 10 % rabatt på entré till Salzbergwerk Berchtesgaden
 • Rabatt på entré till Swarovski Kristallwelten
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer