abbazia collemedio
abbazia collemedio
abbazia collemedio
NYHET
 • Panoramautsikt
 • 2 utomhuspooler
 • Rum med AC
NYHET
cd top arrow

Klosterpärlan i Umbrien

6 dagars bilsemester på 4-stjärnigt hotell i Collazzone, Umbrien, Italien

Längtar du efter en semester med lugn och ro, varma solstrålar och svalkande dopp, sightseeing och gyllene droppar i glaset? Då behöver du inte leta längre - det 4-stjärniga Abbazia Collemedio är platsen för dig. Här bor du rofyllt på en höjd med en fantastisk panoramautsikt över det böljande landskapet med stora trädkronor, blå horisonter och vackra byggnader. Din mysiga semesteroas är ett autentiskt medeltidskloster som idag är förvandlat till ett hotell, som erbjuder ljusa och trevliga rum mellan de rustika stenväggarna. Och om det blir för varmt, kan du svalka av dig med ett dopp i poolernas klara vatten och soltorka under parasollerna på den stora solverandan. Umbrien ska ses, men också smakas på: Din vistelse inkluderar en vinsmakning på en lokal vingård där du får bekanta dig med några av Umbriens ädla viner. Här befinner du dig dessutom endast 27 km från Umbriens huvudstad, Perugia, som förutom alla sevärdheter också är en dröm för alla läckergommar. Staden är nämligen känd för utsökt choklad i alla former och du kan följa med på ett chokladäventyr på den berömda chokladfabriken Perugina, som erbjuder rundvisningar med massor av smakprover. Missa heller inte att uppleva Umbriens tryfflar som regionen också är så känd för: Besök till exempel tryffelmuseet Urbani Turtafi (53 km) där du får mängder av inspiration och kuriosa om svampen - och också har möjlighet för att köpa med dig smakprover hem. Det kan också varmt rekommenderas att besöka den legendariska pilgrimsstaden Assisi (32 km). Här kan du promenera i Frans av Assisis fotspår och bland annat se kyrkan som är byggd över hans barndomshem, hans gravmonument och kapellet där han och hans bröder höll till - det var också här han dog år 1226. Du kan också kombinera din semester i Umbrien med ett besök i grannregionen Toscana, där SPA-äventyret väntar på den populära och traditionsrika kurorten Chianciano Terme (98 km). Lockar livet vid sjökanten mer än de varma källorna på kurorten, så är det nära till Italiens fjärdestörsta sjö - Trasimenosjön (52 km) - och själv upptäcka varför just denna badsjö är italienarnas egen favoritsjö. Trevlig semester i Umbrien.
Bo i fantastiska omgivningar i Umbrien
Se fram emot en harmonisk semester på ett autentiskt medeltidskloster
Läckert poolområde med solstolar och parasoller
Njut av ett svalkande dopp i hotellets swimmingpool
Du bor mitt i Umbriens vackra, böljande landskap
Umbrien - Italiens gröna hjärta
Semester med passionerad, italiensk kultur
Ta en runda golf på Golf Club Il Castello Marsciano
Smaka på solens mat i Umbrien ...
... och på de italienska fullblodsvinerna
I Umbrien har man man odlat vin ända från etruskernas tid
Lär känna Umbriens ädla drycker
Gå på upptäcktsfärd i Italiens vackra medeltidsstäder - här pilgrimsstaden Assisi
Staden Assisi ligger skönt inbäddade i Umbriens vackra natur
Frans av Assisi har lämnat många spår efter sig - här hans gravkyrka
Upplev den medeltida staden Spello - känd för sina blomstrande gator
Gå på upptäcktsfärd i vackra Vista di Bevagna
Umbriens huvudort Perugia är bland annat känd för sin läckra choklad
Frans av Assisis gravkyrka tronar över den stämningsfulla pilgrimsstaden
Gör en utflykt till Trasimenosjön - Italiens fjärdestörsta sjö
Trasimenosjön ligger som en liten pärla i landskapet
Den vackra Trasimenosjön sägs vara italienarnas egen favoritsjö
Njut av harmonin vid sjöns brädd i Spiaggia Caloni
Gör en utflykt till grannregionen Toscana - här Montalcino
Hitta städer med vackra utsiktspunkter - här Monte del Lago vid Trasimenosjön
NYHET

Ankomst

Abbazia Collemedio

Abbazia Collemedio
Abbazia Collemedio
Abbazia Collemedio
Abbazia Collemedio
Abbazia Collemedio
Abbazia Collemedio
Abbazia Collemedio
Abbazia Collemedio
Abbazia Collemedio
Abbazia Collemedio
Abbazia Collemedio
Abbazia Collemedio
Abbazia Collemedio
Abbazia Collemedio
Abbazia Collemedio
Abbazia Collemedio
Abbazia Collemedio
Abbazia Collemedio
Abbazia Collemedio
Abbazia Collemedio
Abbazia Collemedio
Abbazia Collemedio
Abbazia Collemedio
Abbazia Collemedio
Abbazia Collemedio
Abbazia Collemedio
Abbazia Collemedio
Abbazia Collemedio
Abbazia Collemedio
NYHET

Adress

Via del Convento 56 Loc. Collepepe
I-06050 Collazzone
Italien

Hotellfakta

Välkommen upp i höjden i det umbriska landskapet, där 4-stjärniga Abbazia Collemedio tronar på en backe. Det stämningsfulla hotellet är ursprungligen ett kloster från medeltiden och det finns fortfarande kvar mycket av atmosfären, här bor du nämligen mellan stenväggar och under synliga takbjälkar. Men det vilar ingen "mörk medeltid" över hotellet, det är nämligen varsamt renoverat och framstår i dag som en modern och komfortabel semesterbas. Hotellet består av 56 rum fördelade på tre våningar och hela hotellet är rökfritt.

Hotellet har restaurang, bar, hiss, 24-timmars reception, TV-rum, vardagsrum, fitnessrum och gratis trådlöst internet (Wi-Fi). Utanför hotellet finns det ett stort poolområde med två swimmingpooler, liggstolar och parasoller. Poolerna är normalt öppna i perioden maj till september, beroende på väder.

Det finns avgiftsfri parkering vid hotellet.


Alla rum har eget badrum, hårfön, litet kylskåp, TV, gratis trådlöst internet (Wi-Fi) och air-condition.


OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 14.00.
Utcheckning senast kl. 10.00.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 7.30-10.00.
Middag serveras kl. 19.30-21.30.

Husdjur

Hotellet har ett begränsat antal rum, där hund är tillåtet. Därför är det endast tillåtet att ta med sig hund på hotellet, om informationen ges vid resebeställningen! Om man inte på förhand har informerat att husdjur medföljer, kan man riskera att bli avvisad vid ankomst eller tvingas betala en extra städavgift. Det är ej tillåtet att ha med husdjur i hotellets restaurang.

Internet i utlandet

Notera att internetförbindelser i utlandet sällan har samma hastighet och stabilitet, som du är van vid hemifrån.

Restips

0-50 km

 • Besök den lokala porslinsverkstaden, som drivs av familjen Grazia och som samtidigt är ett litet museum med porslin från företagets hela verksamhetsperiod i över 200 år. Här finns också majolika-porslin som stammar från 1500-talet: 7 km.
 • Ta en runda golf på Golf Club Il Castello Marsciano: 9 km.
 • Umbriens huvudort, Perugia, bjuder på utsikt över floden Tibern från 500 meters höjd, charmiga gator med hus, som är sammanbyggda över gatorna och så är den också känd som Italiens chokladstad nummer 1. Besök t.ex. chokladfabriken Perugina i utkanten av staden, besöket kan bokas på fabrikens hemsida, följ denna länk https://www.perugina.com/it/casa-del-cioccolato/prenota-una-visita: 27 km.
 • Montefalco är ett relativt nyupptäckt vinområde, som är speciellt berömt för sina goda rödviner: 25 km.
 • Den trevliga flodstaden Bevagna med vackra medeltidskyrkor, slott och ruiner av både ett romerskt tempel och amfiteater: 29 km.
 • Tillbringa en härlig dag på Cittadella Domenica, som är en djur- och lekpark med nöjen för hela familjen: 30 km.
 • I den stämningsfulla och historiska staden Assisi kan du gå i helgonet Frans av Assisis fotspår. Se t.ex. renässanskyrkan Chiesa Nuova, byggd över hans barndomshem, San Rufino som är en imponerande domkyrka med romanskt torn och fasad från 1100-talet och en spektakulär skulptur-utsmyckning samt Basilica di San Francesco där han är begravd. Här har konstnären Giotto målat en praktfull bildserie från helgonets liv, och i källaren är graven tillgänglig via en krypta: 32 km.
 • Borgen Rocca Maggiore. Här kan du njuta utsikten över Umbrien, se fina konstutställningar och här arrangeras många olika event: 33 km.
 • Basilica di Santa Maria degli Angeli. Stadsdelen Santa Maria degli Angeli har namn efter basilikan, som under sin kupol rymmer det enkla kapell, där St. Frans och bröderna höll till mellan deras vandringar, och där St. Frans dog år 1226: 34 km.
 • Staden Trevi i Perugias provins är känd som olivoljans huvudstad. Här finner man domkyrkan San Emiliano och den heliga kyrkan Madonna delle Lacrime: 37 km.
 • På 280 meters höjd på Monte Subasio, ligger staden Spello bakom medeltida och antika stadsportar: 38 km.
51-100 km

 • Har du lust att ta ett svalkande sjö-dopp så åk till Italiens fjärdestörsta badsjö, Trasimenosøen, som är italienarnas egen favoritbadsjö. Besök Castiglione del Lago, som är områdets huvudort. Staden ligger på en halvö och från Piazza Gramsci har du en skön utsikt över medeltidsborgen, stadsmuren och Trasimeno-sjön: 52 km.
 • Umbrien är bl.a. känt för sina läckra tryfflar och på tryffelmuseet Urbani Turtafi kan du lära dig allt om denna svampsort. Få också inspiration till maträtter med tryffel och köp med dig smakprover från butiken: 53 km.
 • I Activo Park kan hela familjen förlusta sig med hinderbanor, rafting, klättring, bågskytte och många andra roliga aktiviteter: 54 km.
 • Terni, Italiens mest rosa stad. Härifrån stammar kärlekens skyddsängel St. Valentin och du kan bl.a. besöka hans grav och se den romerska amfiteatern: 59 km.
 • Kryptan under San Stefano i staden Ferentillo hyser i dag det lilla mumiemuseet, Museo delle Mummie: 67 km.
 • Utanför staden Terni kan du uppleva de vackra marmorvattenfallen, Cascate delle Mármore, som är världens högsta människoskapade vattenfall. De tre vattenfallen, som ligger efter varandra, har en samlad fallhöjd på 165 meter och skapades av romarna ca. 300 år f.Kr. Notera att vattenfallen idag också används för att skapa elektricitet och att de ibland kan vara avstängda: 69 km.
 • Är du på utsikt efter läckra köttspecialiteter ska du besöka Norcia. Staden är känd för sin jakt på vildsvin och de lokala specialiteterna som t.ex. vildsvinsskinka och korv på vildsvin är mycket populära: 82 km.
 • Chianciano Terme är en av Toscanas berömda kurorter. Här kan du beundra praktarkitektur och historiska SPA-anläggningen, sida vid sida med mer moderna sådana: 92 km.
Över 101 km

 • Arezzo i Toscana är en stämningsfull stad, bl.a. känd som autentisk filmkuliss till Roberto Benignis film "Livet är underbart": 112 km.
 • Italiens stämningsfulla och traditionsrika huvudstad, Rom: 151 km.
 • Adriatiska havets kust vid t.ex. badorten Rimini: 193 km.

Karta

Radie runt hotellet:


Abbazia Collemedio
Via del Convento 56 Loc. Collepepe
I-06050 Collazzone
Italien


E 012° 24.720'
N 42° 55.619'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Umbrien – medeltida mystik och solens mat!
Vi har ännu inte mottagit några frågeformulär på detta hotell

Abbazia Collemedio

Pris per person i dubbelrum
SEK 3.849:-

Semester i Umbrien inkl.

 • 5 övernattningar
 • 5 x frukostbuffé
 • 5 x 3-rätters middag
 • Vinsmakning på lokal vingård
 • Barnmeny
 • Fri tillgång till tennisbanor
 • Rum med aircondition
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer