viole country hotel
viole country hotel
viole country hotel
 • Restaurang och bar
 • Pool och wellness
 • Fri parkering och shuttlebuss
cd top arrow

Semester med själ i vackra Umbrien

8 dagars bilsemester på 3-stjärnigt hotell i San Vitale vid Assisi, Italien

Umbrien är en helt unik region i Italien: Den gränsar nämligen inte varken till havet eller till andra länder och därför är den italienska kulturen särskilt välbevarad och mycket intensiv just här. Här möts nämligen forntiden, medeltiden och renässansen på de soliga bergssluttningarna. Du bor på ett charmigt, familjeägt hotell i den lilla landsbyn San Vitale strax utanför "Själens hem" Assisi (5 km). På hotellet startar man dagen med en frukostbuffé, därefter kan man njuta av ett dopp i bubbelpoolen, slappna av vid poolen eller utmana varandra i bordtennis och barnen kan bränna av lite energi vid lekplatsen. Kanske har du lust att hyra en cykel och lära känna omgivningarna på två hjul och susa fram med vinden i håret till de olika sevärdheterna innan du vänder hemåt till den inkluderade middagen på hotellets restaurang? Kliv ombord på shuttlebussen som tar dig in till pilgrimsmålet Assis och utforska alla historiska sevärdheter i helgonet Frans av Assisis födelsestad. Klättra upp på det lilla berget vid foten av det större berget Monte Subasio. Här bodde nämligen Italiens skyddshelgon, St. Frans av Assisi. Besök också kyrkan Chiesa Nuovo (4 km) som är uppförd över St. Frans barndomshem och känn den tidlösa stämningen vid hans grav i kyrkan Basilica di San Francesco (6 km). Upplev också St. Claras gotiska gravkyrka (5 km) och stadsdelen Santa Maria degli Angeli (8 km), här ligger basilikan med kapellet där St. Frans en gång tog sitt sista andetag. I grottorna vid Eremo degli Carcei (8 km) kan du nästan ta på den rofyllda stämningen - en gång i tiden en mycket uppskattad meditationsplats för helgonen. Gör också en utflykt till borgruinen Rocco Maggiore (5 km), där du bland annat kan se ut över Umbriens vackra huvudort Perugia (20 km). Får du lust att shoppa och besöka caféer är Perugia den perfekta platsen, staden är en av Italiens största universitetsstäder och här sjuder det av ungdomlig atmosfär och livsglädje. Umbriens hjärta är fullt av god mat, smakrikt rödvin och praktfull natur. Om du någonsin blir mätt på upplevelser, kan du ta dig till grannregionen Toscana och ta ett dopp i den vackra Trasimenosjön (71 km) och uppleva den rena naturidyllen i Cortina (73 km), där du samtidigt har en fin utsikt över Trasimenosjön från 500 meters höjd. Det finns mängder av sköna platser att uppleva med bas i den vackra och själfulla semesterdestinationen Umbrien.
Välkommen till en semester i stämningsfulla Assisi i Umbrien
Assisi ligger vackert vackert beläget på en kulle med utsikt över landskapet
Stanna upp på en av alla utsiktsplatser och njut av ögonblicket
På kullarna tronar byggnaderna majestätiskt blickande ut över nejden
Frodiga vinodlingar pryder det vackra landskapet
Det produceras mycket goda olivoljor i regionen
Den vackra staden Assisi vars historia präglas av munken Franciskus
Se den heliga Franciskus basilika där han drog sig undan för att meditera och där man idag kan besöka hans grav
Umbriens huvudort Perugia ligger på en halvtimmes bilfärd från Assisi
Gör en utflykt till den vackra medeltidsstaden Spello ...
...och upplev här de stämningsfulla gränderna
Njut av den läckra italienska maten ...
...och smaka på de smakrika vinerna
Besök också staden Bevagna, där floderna Timia och Topino möts
Gör en utflykt till Trasimenosjön - Italiens fjärde största sjö
Landsbyidyll kantar strandlinjen runt Trasimenosjön
Härliga bad i sikte vid den vackra italienska sjön

Ankomst

Viole Country Hotel

Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel
Viole Country Hotel

Adress

Via Assisana, 67 Loc. San Vitale (Viole)
I-06081 Assisi
Italien

Hotellfakta

Viole Country Hotel är ett familjeägt hotell och här råder en härligt avkopplande stämning. Läget är idylliskt, hotellet ligger i den lilla landsbyn San Vitale strax utanför Assisi (5 km).

På hotellet finns det reception, à la carte-restaurang, bar, hiss, sällskapsrum, biljard, bordtennis, bordfotboll och gratis trådlöst internet (Wi-Fi). Här finns också en lekplats och en terrass med utomhus bubbelbad och swimmingpool (säsongsöppen). Hotellet hjälper gärna till om du vill hyra cykel. Det finns också möjlighet för att beställa olika wellnessbehandlingar på hotellet (mot avgift).

Hotellet har avgiftsfri parkering vid hotellet och gratis shuttlebuss till Assisi (avtalas direkt med hotellet).


Alla rum har eget badrum, kylskåp, TV, safetybox, gratis trådlöst internet (Wi-Fi) och aircondition.

Beställ alltid wellnessbehandlingar i god tid

Hotellet kan inte garantera, att det finns lediga tider för diverse wellnessbehandlingar med kort varsel. Kontakta därför hotellet direkt och i god tid före ankomst, om du vill vara säker på at få önskad behandling och tid.

OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 15.00.
Utcheckning senast kl. 10.00.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 8.00-10.00.
Middag serveras kl. 19.45-21.00.

Husdjur

Hotellet har ett begränsat antal rum, där hund är tillåtet (avgift EUR 7 per dygn betalas direkt på hotellet). Därför är det endast tillåtet att ta med sig hund på hotellet, om informationen ges vid resebeställningen! Om man inte på förhand har informerat att husdjur medföljer, kan man riskera att bli avvisad vid ankomst eller tvingas betala en extra städavgift. Det är ej tillåtet att ha med husdjur i hotellets restaurang.

Restips

Tips på sevärdheter & upplevelser

 • I Umbrien erbjuds många matlagningskurser. Fråga på hotellet för mer information.
 • Renässanskyrkan Chiesa Nuova i Assisi är byggd över St. Frans barndomshem år 1615: 4 km.
 • St. Claras gravkyrka, Basilica di Santa Chiara med tillhörande kloster är byggd i gotisk stil med typisk franciskans fasad 1260: 4 km.
 • Assisis imponerande domkyrka San Rufino med romanskt torn och fasad från 1100-talet och med spektakulär skulpturutsmyckning: 5 km.
 • Vid borgen Rocca maggiore kan du njuta utsikten över Umbrien, se fina konstutställningar och delta i många arrangemang: 5 km.
 • I klosterkyrkan San Damiano talade Jesus för första gången till St. Frans och senare vistades också St. Clara och hennes systrar här: 5 km.
 • St. Frans gravkyrka Basilica di San Francesco är byggd i två plan och är huvudkyrka för franciskanerordens konventiklar-gren. På övre planet har Giotto målat en praktfull bildserie från St. Frans liv. I källaren är graven tillgänglig via en krypta: 6 km.
 • Basilica di Santa Maria degli Angeli ligger i stadsdelen Santa Maria degli Angeli som har fått sitt namn av basilikan. Under kupolen ligger det enkla kapell, där St. Frans och bröderna höll till mellan deras vandringar och där St. Frans dog år 1226: 8 km.
 • På 280 meters höjd på Monte Subasio, ligger staden Spello bakom medeltida och antika stadsportar: 9 km.
 • Den trevliga flodstaden Bevagna med vackra medeltidskyrkor, slott och ruiner av både ett romerskt tempel och amfiteater: 20 km.
 • Montefalco är ett relativt nyupptäckt vinområde, som är speciellt berömt för sina goda rödviner: 26 km.
 • Staden Trevi i Perugias provins är känd som olivoljans huvudstad. Här finner man domkyrkan San Emiliano och den heliga kyrkan Madonna delle Lacrime: 26 km.
 • Umbriens huvudort, Perugia, bjuder på utsikt över floden Tibern från 500 meters höjd, charmiga gator med hus, som är sammanbyggda över gatorna och så är den också känd som Italiens chokladstad nummer 1: 27 km.
Lite längre utflykter

 • I Gubbios medeltida centrum med mörkgrå sten, trånga gränder och arkitektur hittar du det näststörsta romerska amfiteater: 55 km.
 • Får du lust att bada i Italiens fjärdestörsta sjö. Trasimenosjön kan du t.ex. besöka badstranden vid del Lago: 71 km.
 • I dalen Valdichiana i Toscana ligger den idylliska staden Cortona, där du har en fin utsikt över Trasimenosjön: 73 km.
 • Terni är Italiens mest rosa stad. Härifrån stammar kärlekens skyddsängel St. Valentin. Besök t.ex. hans grav, den romerska amfiteatern och det spektakulära marmorvattenfallet Cascate delle Mármore: 73 km.
 • Staden Urbino finns med sitt välbevarade centrum med på UNESCOs världsarvslista. Besök t.ex. palatset Palazzo Ducale, som hyser en signifikant samling av renässanskonst: 118 km.
 • Italiens stämningsfulla och traditionsrika huvudstad - Rom: 170 km.

Karta

Radie runt hotellet:


Viole Country Hotel
Via Assisana, 67 Loc. San Vitale (Viole)
I-06081 Assisi
Italien


E 012° 38.133'
N 43° 2.741'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Umbrien – medeltida mystik och solens mat!
Baserat på 3 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
4.4 av 5
Service
5 av 5
Inkvartering
4.4 av 5
Faciliteter
3.9 av 5
Frukost
3.9 av 5
Middag
5 av 5
Läge
4.4 av 5

Viole Country Hotel

Pris per person i dubbelrum
SEK 4.199:-

Semester i Umbrien inkl.

 • 7 övernattningar
 • 7 x frukostbuffé
 • 7 x 4-rätters middag
 • Välkomstdrink
 • Fri shuttlebuss till Assisi
 • Rum med aircondition
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer