bellavista palace hotel
bellavista palace hotel
bellavista palace hotel
 • 5-stjärnig hotellhistoria
 • 24-timmars rumsservice
 • Granne till kurparken
cd top arrow

Kurparkens 5-stjärniga drottning

6 dagars bilsemester på 5-stjärnigt hotell i Montecatini Terme, Toscana, Italien

Bellavista Palace Hotel är ett möte med forna tiders glans och en värld av igår. Det stora palatset byggdes till stadens fashionabla kurortsgäster på den tiden som Montecatini Terme hade sin storhetstid som Italiens kurort numero uno. Idag har tiden kommit ifatt de gamla traditionerna, moderna SPA- och wellnessmecka slåss om titeln och Bellavista Palace Hotel är i nordeuropéers ögon inte längre ett överdådigt hotell i teknisk mening. I gengäld har det fortfarande stadens bästa läge som närmaste granne med den stora och historiska kurparken och här är 24-timmars rumsservice en självklarhet, liksom det läckra poolområdet under de skuggiga trädkronorna. Hotellet har sin egen själ och atmosfär och här håller man semester omgiven av en lätt extravagans i en härlig, avslappnad italiensk stämning. Det är heller inte här man ska förvänta sig snobbig gastronomi, nej, här är det toscanska lantköket som gäller. Goda, gedigna lokala rätter, där du ska stifta bekantskap med de bästa råvarorna från området - och du kommer inte att gå hungrig från bordet. Se fram emot att få måltiderna serverade varje kväll i den ljumma, italienska skymningen, ackompanjerad av cikadornas sång - under sommaren flyttas nämligen serveringen ut på den sköna terrassen. Montecatini Terme i Toscana är fortfarande en av Italiens mest kända kurorter och varje år besöker knappt 2 miljoner turister den lilla kurorten, som inte har mer än 20.000 fasta invånare. Njut av att bo granne med den historiska kurortsparken Il Parco della Terme, med anor från 1300-talet och i sig själv ett konstverk och en oas. I och kring parken finner du hela nio olika kurbad, varav det mest kända - Terme Tettuccio - ligger endast hundra meter från ditt hotell. Det kostar en liten slant i entré att komma in på kurbadet med anor från 1400-talet, men här kan man gå i timmar och njuta av arkitekturen och atmosfären från en svunnen tid till det avkopplande ljudet av porlande, hälsobringande källvatten. Det är också populärt att ta turen med den historiska bergbanan upp till toppen av Montecatini Alto (400 m), där man kan närstudera livet på det stämningsfulla torget över en kopp kaffe och få en praktfull utsikt över landskapet. Bege dig också ut i det toscanska landskapet och upptäck de lokala vingårdarnas småskaliga produktion av viner, missa till exempel inte den inkluderade rundvisningen hos Tenute di Badia (17 km) där du får provsmaka på vin, grappa och olivolja. Det kan också rekommenderas att planera in ett besök i de sevärda städerna Lucca (34 km), Pisa (49 km) och Florens (54 km), ett bra tips är att låta bilen stå och ta tåget tur och retur från Montecatini Terme. Se fram emot en sommarsemester i Italiens vackra landskap, Toscana, där du nästan överallt kan skymta vingårdar mellan alléer av cypresser, som följer de mjukt, böljande kullarna - och med mängder av kulturella upplevelser att välja mellan!
Bo på 5-stjärnigt hotell precis bredvid kurparken i Montecatini Terme
Wellness på Bellavista Palace Hotel med bl.a. läckert poolområde
Här vilar en stämning av forna tiders glans - hotellet har sin helt egen själ
Samtidigt finns det moderna bekvämligheter i form av wellnessavdelning
Här finns bl.a. en inomhuspool och möjlighet för tillköp av wellnessbehandlingar
Bellavista Palace Hotel som det ser ut från kurparken
Kurparken i Montecatini Terme är ett älskat rekreationsområde
Terme Tettuccio är ett av de äldsta kurbaden i den gamla kurparken
Här får man känslan av att befinna sig i en annan tidsålder
Njut av stämningen och ljudet av det porlande vattnet
De historiska byggnaderna ramar in de hälsosamma källorna
En känsla av välbehag infinner sig strax under solsegel och pampiga marmorpelare på kurbadet
Det lilla turisttåget tuffar förbi Bellavista Palace Hotel
Från kurparken kan du se upp mot Gamla stan: Montecatini Alto
För en minnesvärd resa upp till Montecatini Alto, ta bergbanan från 1890
Utsikt över Toscanas mjukt, böljande kullar och vinmarker från Montecatini Alto
Lunch på det stämningsfulla torget i Montecatini Alto
Äkta italienska landsbystämning
På en semester i Toscana finns det massor att skriva hem om
La dolce vita - semester i Toscana
I vistelsen ingår det greenfeerabatt på golfklubben i grannbyn Pistoia
Gör en utflykt till den stämningsfulla staden Lucca
Vyn över den medeltida staden Lucca är betagande
Missa heller inte ett besök till staden Pisa - och se tornet du alltid hört talas om
Och sist, men inte minst, passa på att besöka konststaden Florens
Sightseeing i Florens med bron Ponte Vecchio i bakgrunden

Ankomst

Bellavista Palace Hotel

Bellavista Palace Hotel
Bellavista Palace Hotel
Bellavista Palace Hotel
Bellavista Palace Hotel
Bellavista Palace Hotel
Bellavista Palace Hotel
Bellavista Palace Hotel
Bellavista Palace Hotel
Bellavista Palace Hotel
Bellavista Palace Hotel
Bellavista Palace Hotel
Bellavista Palace Hotel
Bellavista Palace Hotel
Bellavista Palace Hotel
Bellavista Palace Hotel
Bellavista Palace Hotel
Bellavista Palace Hotel
Bellavista Palace Hotel
Bellavista Palace Hotel
Bellavista Palace Hotel
Bellavista Palace Hotel
Bellavista Palace Hotel
Bellavista Palace Hotel
Bellavista Palace Hotel
Bellavista Palace Hotel
Bellavista Palace Hotel
Bellavista Palace Hotel
Bellavista Palace Hotel
Bellavista Palace Hotel
Bellavista Palace Hotel

Adress

Viale Fedeli, 2
I-51016 Montecatini
Italien

Hotellfakta

Bellavista Palace Hotel har ett superbt läge i vackra, harmoniska omgivningar på kurorten Montecatini Terme, som granne till stadens historiska kurpark och det historiska kurbadet: Terme Tettuccio (100 m).

Hotellet är essensen av italiensk pampighet och nostalgi med sin pompösa inredning i salonger och matsalar. Till faciliteterna på det 5-stjärniga hotellet hör 24-timmars rumsservice och bagageservice, här finns stor lobby med reception, à la carte-restaurang med uteservering vid bra väder samt bar, café, hiss, flera sällskapsrum, gratis trådlöst internet (Wi-Fi) och solterrass. Det är fri tillgång till hotellets utomhus swimmingpool (säsongsöppen från ca. maj-mitten av september) där det finns solstolar och skuggiga platser under träden. På hotellet finns också en bra wellnessavdelning, där det är fi tillgång till en relax-pool med flera olika typer av massagemunstycken samt fitnessrum, bastu och turkiskt bad. På hotellet SPA- och skönhetssalong finns det möjlighet för tillköp av diverse wellnessbehandlingar.

På hotellet hjälper man också till med information om tennis, cykeluthyrning, vandringsleder, tips på vingårdar och bokning av golftider på golfklubben La Pievaccia (11 km), där du kan boka greenfee med 60 % rabatt.

Det finns avgiftsfri, offentlig parkering vid hotellet.


Familjen inkvarteras i 2 rum på samma våning, det kan ej garanteras rum vid sidan av varandra. Alla rum är stora och rymliga och ligger i hotellets tillbyggnad med tillgång till egen balkong eller terrass med sittplats. Rummen är individuellt inredda men har alla badrum, litet kylskåp, safetybox, telefon, TV, gratis trådlöst internet (Wi-Fi) och air-condition.

Bra att veta:

Hotellet lever upp till den officiella italienska standarden för 5 stjärnor, men förvänta inte ett lyxhotell efter nordeuropeiska mått. Det är italienska förhållanden och här kan 5 stjärnor ibland innehålla ogräs på terrassen eller en sliten fasad.

Beställ alltid wellnessbehandlingar i god tid

Hotellet kan inte garantera, att det finns lediga tider för diverse wellnessbehandlingar med kort varsel. Kontakta därför hotellet direkt och i god tid före ankomst, om du vill vara säker på at få önskad behandling och tid.

OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 14.00.
Utcheckning senast kl. 11.00.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 7.30-10.30.
Middag serveras kl. 20.00-21.30.

Husdjur

Hotellet har ett begränsat antal rum, där hund är tillåtet. Därför är det endast tillåtet att ta med sig hund på hotellet, om informationen ges vid resebeställningen! Om man inte på förhand har informerat att husdjur medföljer, kan man riskera att bli avvisad vid ankomst eller tvingas betala en extra städavgift. Det är ej tillåtet att ha med husdjur i hotellets restaurang.

Restips

Tips på sevärdheter & upplevelser

 • Parco delle Terme, ett helt konstverk i sig själv med nio legendariska kurbad, se det mest imponerande av dem alla, Terme Tettuccio med anor från 1400-talet: 100 m.
 • Granne med hotellet ligger också den anrika tennisklubben La Torretta, som grundades år 1926: 400 m.
 • Ta den över 100 år gamla bergbanan upp till Gamla stan - Montecatini Alto: 400 m.
 • Centrum av Montecatini Terme med shopping och butiker: 1 km.
 • Det finns bra tågförbindelser till bl.a. Pisa, Lucca och Florens från tågstationen i Montecatini Terme: 2 km.
 • Hesperidarium Citrus Garden i Pescia är en unik botanisk trädgård med bl.a. 2.000 m² växthus med över 200 doftande citrusväxter: 10 km.
 • I Pistoia kan du uppleva massor av imponerande kyrkor, se t.ex. kyrkan St. Andrea med sin utsökt skulpterade medeltida predikstol i marmor - ett mästerverk av den italienske skulptören Pisano, katedraler och ett av Italiens kanske vackraste torg: 15 km.
 • Upplev byn Vinci, Leonardo da Vincis födelseort. Här kan du besöka museet inrett i hans födelsehem: 21 km.
 • Lucca är en medeltida stad med ringmur från 1600-talet. Här finns många caféer och shoppingmöjligheter, t.ex. i stadens pulserande centrum vid amfiteatern Piazza dell'Anfiteatro: 34 km.
Lite längre utflykter

 • Det lutande tornet i Pisa är ett av världens mest berömda byggnadsverk: 49 km.
 • Renässansstaden Florens, här kan du uppleva galleriet Uffizierna, som hyser några av världens mest uppskattade konstverk, bl.a. mästerverk av Leonardo da Vinci, Giotto, Botticelli och Michelangelo. Besök galleriet tidigt eller sent på dagen för att undvika den värsta turisttillströmningen mitt på dagen: 54 km.
 • Viareggio är en fashionabel badort på Versiliakusten vid Det Liguriska Havet, staden är dessutom känd för sin stora karneval: 57 km.
 • San Gimignano, medeltidsstad på UNESCOs lista över världskulturarv, känd för sin arkitektur och sina fjorton torn samt vinet Vernaccia di San Gimignano, som framställs i området: 65 km.
 • Bada i Det Liguriska Havet vid Tirrenia, Marina di Pisa: 70 km.
 • Se Livorno, hamnstaden med bl.a. fortet Terrazza Mascagni och det vackra klostret Santuario di Montenero: 74 km.

Karta

Radie runt hotellet:


Bellavista Palace Hotel
Viale Fedeli, 2
I-51016 Montecatini
Italien


E 010° 46.622'
N 43° 53.392'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

La dolce vita i Toscana
Kurortsparken Parco delle terme
Montecatini Alto i Toscana
Florens - Lucca - Montecatini Terme
Baserat på 60 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
4.1 av 5
Service
3.8 av 5
Inkvartering
3.7 av 5
Faciliteter
3.8 av 5
Frukost
3.1 av 5
Middag
2.7 av 5
Läge
4.4 av 5

Bellavista Palace Hotel

Pris per person (v. min. 2 vuxna och 2 barn 12-17 år)
SEK 4.049:-

Semester i Montecatini Terme inkl.

 • 5 övernattningar
 • 5 x frukostbuffé
 • 5 x 4-rätters middag
 • Välkomstdrink
 • 1 fl. toscanskt rödvin per rum
 • 60 % greenfeerabatt hos golfklubben La Pievaccia Montecatini Golf
 • Rum med balkong eller terrass
Det lilla extra från Happydays
 • 1 x rundvisning och provsmakning hos Tenute di Badia samt rabatt på vin, grappa och olivolja (april-oktober)
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer