hotel piccolo mondo
hotel piccolo mondo
hotel piccolo mondo
 • Skönt poolområde
 • Restaurang och bar
 • Segelsportstad
cd top arrow

På toppen av Gardasjön

8 dagars bilsemester på 4-stjärnigt hotell i Torbole, Gardasjön, Norditalien

På den nordöstra spetsen av Gardasjön, precis där floden Sarca mynnar ut i sjön, ligger den kända segelsportsorten Torbole. Läget vid foten av Monte Baldo har skapat ett gynnsamt klimat, där de ljumma luftströmmarna ger bra vind i seglen på alla segelbåtar och windsurfingbrädor som syns ute på vattnet. Växtligheten är frodig och grön med fin utsikt till omgivande skogbeklädda bergstopparna som i fjärran stupar rakt ner i Gardasjöns blå vattenspegel. Du bor på ett 4-stjärnigt hotell, endast 500 meter från sjöns brädd, och kan se fram emot ett komfortabelt boende centralt i staden. Koppla av vid hotellets poolområde med fina möjligheter för att sträcka ut i solstolarna under parasollerna, ta ett dopp i swimmingpoolen och bara njut av din sommarsemester på en av Europas mest legendariska semesterorter. Gardasjön är ren idyll, och om du kör turen hela vägen runt sjön (150 km) kommer du att få uppleva den stora naturrikedomen i kombination med alla mysiga städer som ligger utströdda som pärlor utmed kusten. Detta är en av Italiens största turistdestinationer och man har lyckats behålla mycket av den historia och charm som har funnits här genom tiderna. Dessutom har man lyckats para det med ett stort aktivitets- och nöjesutbud för alla dem som vill ha action på sin semester. I Torbole kan du prova på allt som har med vattensport att göra, och här har du också en fin utgångspunkt för utflykter med bil, mountainbike och cykel, lätta promenader och vandring. Det är t.ex. inte långt till Riva del Garda (4 km) som är känd för sina fina vandringsmöjligheter. Nöjesparkerna CanevaWorld Resort (54 km) och Gardaland (72 km) är också mycket populära utflyktsmål för stora som små - under sommaren är deras aquaparker en stor hit. Passa också på att göra lite längre utflykter och starta direkt efter morgonens hotellfrukost, här vill vi speciellt rekommendera ett besök i den historiska staden Verona (82 km), känd bland annat för sin romantiska berättelse om Romeo och Julia. I Verona ligger också den legendariska operaarenan och andra pampiga byggnadsverk från romarrikets era, och då staden är liten är det enkelt att komma runt till fots. Efter dagens sightseeing är det skönt att återvända till det fina hotellet i Torbole i tid för att äta den inkluderade middagen. Se fram emot en sommarsemester med bas på Hotel Piccolo Mondo vid Gardasjön, med utsikt till vyer som du inte ser var dag - det är lätt att bli betagen av det praktfulla sjö- och bergslandskapet, den goda italienska maten och vinerna.
Välkommen till Hotel Piccolo Mondo i Torbole
Hotellet har en skön wellnessavdelning med swimmingpool ...
... och ett läckert poolområde med liggstolar
Här kan du koppla av med utsikt till bergstopparna
Läget är perfekt: Du bor vid Gardasjöns norra ände
Njut av närheten till Gardasjöns blå vatten
Italien är ett skönt semesterland, berömt för sin goda mat
Torbole är känt för sina fina seglingsmöjligheter
Ja, faktiskt all slags vattensport är populärt att utöva här
... men man kan ju nöja sig med härliga bad!
Utsikten över Gardasjön från höjderna över staden är praktfull
Reserverad bara för dig ...
De vackra vyerna är något man inte möter i sin vardag
Strosa längs lustbåtshamnen i grannstaden Riva del Garda
Här finns också en fin strandpromenad
Den stora nöjesparken Gardaland har en stor Aquapark
Här finns massor av möjligheter för lek i och på vatten
CanevaWorld Resort är en annan nöjespark - också med Aquapark
... men också en Moviepark med filmunderhållning
Roliga kulisser och levande skådespel på Moviepark
Se fram emot en sommarsemester i Norditalien
Fantastisk semesterstämning vid Gardasjön

Ankomst

Hotel Piccolo Mondo

Hotel Piccolo Mondo
Hotel Piccolo Mondo
Hotel Piccolo Mondo
Hotel Piccolo Mondo
Hotel Piccolo Mondo
Hotel Piccolo Mondo
Hotel Piccolo Mondo
Hotel Piccolo Mondo
Hotel Piccolo Mondo
Hotel Piccolo Mondo
Hotel Piccolo Mondo
Hotel Piccolo Mondo
Hotel Piccolo Mondo
Hotel Piccolo Mondo
Hotel Piccolo Mondo
Hotel Piccolo Mondo
Hotel Piccolo Mondo
Hotel Piccolo Mondo
Hotel Piccolo Mondo
Hotel Piccolo Mondo
Hotel Piccolo Mondo
Hotel Piccolo Mondo
Hotel Piccolo Mondo
Hotel Piccolo Mondo
Hotel Piccolo Mondo
Hotel Piccolo Mondo
Hotel Piccolo Mondo
Hotel Piccolo Mondo
Hotel Piccolo Mondo

Adress

Via Giacomo Matteotti 108
I-38069 Torbole Sul Garda
Italien

Hotellfakta

Hotel Piccolo Mondo ligger centralt i staden Torbole vid Gardasjöns nordöstra spets, helt nära floden Sarca som mynnar ut i Gardasjön (500 m). Läget vid foten av Monte Baldo skapar ett härligt natursceneri med utsikt till glittrande vatten och skogbeklädda bergstoppar.

På hotellet finns det restaurang, bar, café, hiss, TV-rum, gratis trådlöst internet (Wi-Fi), fitnessrum och wellnessavdelning med bastu, turkiskt bad, jacuzzi och inomhuspool (normalt öppen när utomhuspoolen är stängd) samt möjlighet för tillköp av wellnessbehandlingar. Utanför hotellet finns det en skön solterrass med liggstolar och parasoller, swimmingpool (öppen ca. maj-september beroende på vädret) och trädgårdsmöbler.

Det finns avgiftsfri parkering vid hotellet.


Alla rum har eget badrum, hårfön, minibar, safetybox, TV, gratis trådlöst internet (Wi-Fi), balkong eller terrass och gratis air-condition i perioden 1/6-30/9.

Beställ alltid wellnessbehandlingar i god tid

Hotellet kan inte garantera, att det finns lediga tider för diverse wellnessbehandlingar med kort varsel. Kontakta därför hotellet direkt och i god tid före ankomst, om du vill vara säker på at få önskad behandling och tid.

OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 14.00.
Utcheckning senast kl. 10.00.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 8.00-10.00.
Middag serveras kl. 19.00-21.00.

Husdjur

Hotellet har ett begränsat antal rum, där hund är tillåtet (avgift EUR 10 per dygn betalas direkt på hotellet). Därför är det endast tillåtet att ta med sig hund på hotellet, om informationen ges vid resebeställningen! Om man inte på förhand har informerat att husdjur medföljer, kan man riskera att bli avvisad vid ankomst eller tvingas betala en extra städavgift. Det är ej tillåtet att ha med husdjur i hotellets restaurang.

Restips

0-50 km

 • Torbole är ett surfing- och segelsportcentrum och här finns fina möjligheter för att hyra utrustning på plats (också cyklar).
 • Ta en runda minigolf på Minigolf Pit Pat: 300 m.
 • Gardasjöns brädd och närmaste badstrand: 500 m.
 • Spela tennis på Cicolo Tennis Torbole: 700 m.
 • Byn Nago ligger med en hänförande utsikt över Gardasjön, det går fint att promenera hit, turen går förbi Marmitte dei Giganti som är jättegrytor skapade av erosion: 2,5 km.
 • Äventyrsparken, Parco Avventura BusatteAdventure, bjuder på något för alla åldrar, t.ex. trädtoppsvandring och picknickområden: 2,5 km.
 • I staden Riva del Garda möts de två bergen Mount Rochetta och Monte Baldo. Här kan du besöka lokalmuseet Museo Civico som är inhyst i medeltidsborgen Rocca: 4 km.
 • Strax utanför Riva del Garda ligger vattenfallet Cascata del Varone. Här forsar vattnet 100 meter ner genom en klyfta i berget som vattnet själv har skapat: 6,5 km.
 • Strax utanför den lilla medeltidsbyn Canale di Tenno, ligger sjön Lago di Tenno som har ett unikt ursprung, då den skapades efter ett jordskred på 1100-talet: 14 km.
 • Det romantiska fiskeläget Limone Sul Garda ligger på bergssluttningen på Gardasjöns nordvästra sida och är omgivet av citron- och olivlundar: 15 km.
 • Vid den lilla sjön Lago di Ledro ligger det ett intressant arkeologiskt museum: 17,5 km.
 • I Malcesine kan du ta den populära linbanan upp på toppen av områdets högsta berg, Monte Baldo (2200 m.ö.h.), och njuta av den fantastiska utsikten över sjön: 21,5 km.
 • Det går bilfärjor direkt från Toscolano Maderno på västkusten tvärs över sjön till den antika staden Torri del Benaco: 40 km.
 • Norr om Gardasjön ligger Trento med bl.a. Neptunfontänen vid Duomoen och katedralen Saint Vigilius: 42 km.
 • Garda stad med sin charmiga Gamla stan: 42 km.
51-100 km

 • CanevaWorld Resort är en stor upplevelsepark bestående av de två nöjesparkerna, Moviepark och Aquapark. Moviepark är en stor filmtemapark med läckra kulisser och roliga åkattraktioner och Aqaupark är hela familjens garanti för många roliga timmar i vatten i sköna omgivningar med massor av vattenrutschbanor och andra vattenaktiviteter: 54 km.
 • I Molina ligger vattenfallsparken Parco delle Cascate. I naturparken finns massor av naturliga vattenfall i en fridfull atmosfär och frodig regnskogsliknande natur: 55 km.
 • Parco Natura Viva med safaripark och Zoo: 64 km.
 • Gardaland är Italiens största nöjespark och här finns det massor av roliga och kittlande attraktioner för stora som små: 72 km.
 • Upplev historiepärlan Verona. Den gamla stadsdelen bjuder på den berömda opera-arenan, Julias hus (Casa di Giulietta) och mängder av spår från romartiden: 82 km.
 • Konststaden Brescia är Lombardiets största stad efter Milano. I stadsbilden är arkitekturen bevarad från romar- och medeltiden och på det vackra Santa Giulia Museum kan du se utställningar av målerier, arkitektur och andra artefakter ända från 700-talet: 86 km.
 • Den mondäna orten Sirmione ligger på en liten halvö på Gardasjöns södra sida. Staden sjuder av semesterstämning och historiens vingslag märks tydligt bl.a. vid Catullus-grottan, ruinerna av poeten Catullus villa från år 150: 88,5 km.

Karta

Radie runt hotellet:


Hotel Piccolo Mondo
Via Giacomo Matteotti 108
I-38069 Torbole Sul Garda
Italien


E 010° 52.431'
N 45° 52.468'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Upplev stämningen vid Gardasjön
Gardasjön - ett älskat resmål
Baserat på 1 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
1.7 av 5
Service
3.3 av 5
Inkvartering
3.3 av 5
Faciliteter
3.3 av 5
Frukost
3.3 av 5
Middag
3.3 av 5
Läge
3.3 av 5

Hotel Piccolo Mondo

Ring og hør nærmere

Sommarsemester vid Gardasjön inkl.

 • 7 övernattningar
 • 7 x frukostbuffé
 • 6 x 3-rätters middag med valfrihet från meny och salladsbuffé
 • 1 x Trentino-temamiddag med specialiteter från området
 • 1 aperitif före middagen söndag
 • Rum med balkong/terrass och air-condition
Det lilla extra från Happydays
 • 1 x rundvisning och vinsmakning hos Vini Gamba samt 5 % rabatt på köp av vin (maj-oktober)
 • 1 x vinsmakning hos Noventa, guidad rundvisning på vinodlingen samt 5 % rabatt på vin i butiken (april-oktober)
 • 1 x vinprovning hos Azienda Agricola Citari samt 5 % rabatt på köp av vin (t.o.m. oktober 2015)
 • 1 x vinprovning på OnePiò Winery samt 5 % rabatt på köp i butiken
 • 1 x rundvisning och provsmakning hos Civielle samt 10 % rabatt på normalpriset vid köp av vin, grappa och olivolja (april-oktober)
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer