palazzo arzaga spa golf resort
palazzo arzaga spa golf resort
palazzo arzaga spa golf resort
 • Palats från 1400-talet
 • Golf- och tennisbanor
 • SPA och swimmingpooler
cd top arrow

Renässanspalats vid Gardasjön

6 dagars bilsemester på 5-stjärnig lyxresort i Calvagese della Riviera, Norditalien

Det blir en oförglömlig sommar här på Gardasjöns sydvästra brädd: Mot norr sträcker bergen upp sig mot den lätta, italienska himlen och söderut breder cypresser, vinodlingar och citronlundar ut sig så långt ögat kan nå. Mitt i detta praktfulla landskap, bor du unikt och lyxigt på det 5-stjärniga renässanspalatset Palazzo Arzaga som uppfördes på 1400-talet. Som elegant semesterresort erbjuder Arzaga idag en sommarsemester med golf- och tennisbanor i palatsets stora park, skön SPA-avdelning med inomhus swimmingpool och ett utomhus poolområde med parasoller, liggstolar och en glittrande vattenspegel. På palatset bor du i en avkopplande, rofylld lantidyll och när du vill njuta av den populära Gardasjön, är det snabbaste vägen via den pittoreska landsbyn Padenghe sul Garda (6 km), med stenstränder, restauranger längs sjön och en vacker medeltida arkitektur - se t.ex. borgen Castello di Padenghe från år 1000. På kurorten Sirmione (20 km) sjuder semesterstämningen i centrum, där bougainvillean blommar överdådigt och pryder de historiska husfasaderna. Passa på att se det vackra sagoslottet Scaligero (23,5 km) och Catullus-grottan (24 km); ruinerna av poeten Catullus villa som ligger längst ut på Sirmiones landtunga som sticker ut i Gardasjön. Gör också en utflykt och kliv innanför den medeltida stadsmuren i Pechiera del Garda (24 km) och gå på upptäcktsfärd bland stämningsfulla gator och gränder. Från Peschiera del Garda kan du kliva ombord på en av sightseeingbåtarna och se det betagande landskapet från vattensidan. Upplev också de spektakulära utsikterna från höjderna i Malcesine (30 km), där du kan ta linbana upp till områdets högsta berg - Monte Baldo (2.200 m.ö.h.). På din italienska sommarsemester bör du också unna dig en utflykt till Romeo och Julias Verona (52 km), här kan man frossa i stora sevärdheter - staden finns med på UNESCOs lista över världsarv - se t.ex. den kända Arena di Verona. De stora upplevelserna finner du också i naturens vackraste omgivningar, upplev t.ex. vattenfallsparken Parco delle Cascate i Molina (64 km), där de naturliga vattenfallen gör luften så fuktig att det närmast råder en regnskogsliknande stämning här. Det kan rekommenderas att avsluta sommarsemestern i Italien med ett besök i den UNESCO-listade staden Mantova (78 km), där du i Gamla stan kan se hertigens pampiga palats - trevlig sommar i Italien!
Välkommen till ditt italienska semesterpalats
Här bor du vackert i de gamla byggnaderna mitt i naturidyllen
Renässans-oasen är varsamt renoverad och erbjuder idag modern lyx
Här har man gått upp i alla detaljer
Semester på Palazzo Arzaga med möjlighet för bortskämning
Se fram emot de inkluderade middagarna på restaurangen Il Moretto
Vid bra väder är det uteservering på resortens innergård eller terrass
Du har fri tillgång till slottets två golfbanor
Välj mellan 9 och 18 håls-banan
Svinga golfklubban i idylliska omgivningar
Från terrassen på det nybyggda Club House
Se fram emot ljumma sommarkvällar på denna stämningsfulla plats
Gör en utflykt till Riva del Garda
Eller besök den historiska kurorten Sirmione
Sirmiones stadskärna är känd för sin sjudande semesterstämning
Njut av landets ädla drycker i t.ex. Montefalco
Frossa i solmogna frukterna från grönsaksstånden
Strosa längs hamnen i Torri del Benaco på sjöns östkust
Skäm bort dina smaklökar med några av regionens specialiteter
Italien är verkligen livsnjutarnas land
Besök den vackra staden Malcesine
Semesterstämning i Malcesines Gamla stan
Från Monte Baldo har du utsikt över sjön från 2.200 meters höjd
Besök också romantiska Verona
Se fram emot att beskåda Veronas alla stora sevärdheter

Ankomst

Palazzo Arzaga

Palazzo Arzaga
Palazzo Arzaga
Palazzo Arzaga
Palazzo Arzaga
Palazzo Arzaga
Palazzo Arzaga
Palazzo Arzaga
Palazzo Arzaga
Palazzo Arzaga
Palazzo Arzaga
Palazzo Arzaga
Palazzo Arzaga
Palazzo Arzaga
Palazzo Arzaga
Palazzo Arzaga
Palazzo Arzaga
Palazzo Arzaga
Palazzo Arzaga
Palazzo Arzaga
Palazzo Arzaga
Palazzo Arzaga
Palazzo Arzaga
Palazzo Arzaga
Palazzo Arzaga
Palazzo Arzaga
Palazzo Arzaga
Palazzo Arzaga
Palazzo Arzaga

Adress

Via Arzaga 1
I-25080 Calvagese Della Riviera
Italien

Hotellfakta

Palazzo Arzaga är ett renässanspalats med en historia ända tillbaka till 1400-talet. De rå stenväggarna, de massiva pelarna, valven i taket och dekorationerna på väggarna ger dig en mäktig känsla av ett äkta palats från forna dagar, och på Arzaga har ägarna haft fingertoppskänsla: Den karakteristiska renässansarkitekturen smälter fint ihop med den moderna och eleganta touch som den 5-stjärniga semesterresorten har idag. Resorten består av en huvudbyggnad, som är själva det gamla palatset, en tillhörande renässanskyrka och en nyare byggnad, Residenza, som är uppförd i förlängning av palatset. Byggnaderna ligger omgivna av en 144 hektar stor park med 2 golfbanor, en 9-håls- och en 18-håls-bana samt 2 tennisbanor. Du kan spela tennis gratis, och mot avgift kan man ta en runda golf - fråga i receptionen för hjälp med bokning av tider.

På palatsets à la carte-restaurang, Il Moretto, kan du koppla av med de inkluderade middagarna under ljuskronorna eller ute i den ljumma sommarkvällen på terrassen eller i innergården - beroende på vädret. Förutom restaurangen finns det bar, hiss (i huvudbyggnaden), kaminrum, sällskapsrum, TV-rum och gratis trådlöst internet (Wi-Fi). Det finns också en fin SPA-avdelning (åldersgräns min. 16 år) med bubbelpool, inomhus swimmingpool, ångbastu, fitnessrum, 3 olika bastur och ett relaxområde samt möjlighet för tillköp av diverse SPA-behandlingar. Du har fri entré till resortens swimmingpool medans övriga SPA-faciliteter är mot avgift - det ingår 1 x entré till SPA-avdelningen i din vistelse.

I förbindelse med SPA-avdelningen finns det ett nybyggt Club House med restaurang, där golfare och andra gäster kan köpa till lunch med utsikt över golfbanan - antingen inomhus eller på terrassen. Resorten har dessutom en stor sommarterrass och en charmig gårdsmiljö med uteservering vid bra väder. Utanför resorten finns det också ett stort utomhus poolområde som du har fri tillgång till, med 2 swimmingpooler, liggstolar och parasoller.

Det finns avgiftsfri parkering vid hotellet.


Man inkvarteras i palatsets stora, eleganta Classic Palazzo-rum, inredda i autentisk stil från 1400-talet. Alla rum är på 27 m² och har nytt, läckert badrum, hårfön, ny dubbelsäng, aircondition (juni-september), minibar, safetybox, TV och gratis trådlöst internet (Wi-Fi).

Bra att veta:

Badmössa är obligatorisk i semesteranläggningens swimmingpooler

Beställ alltid wellnessbehandlingar i god tid

Hotellet kan inte garantera, att det finns lediga tider för diverse wellnessbehandlingar med kort varsel. Kontakta därför hotellet direkt och i god tid före ankomst, om du vill vara säker på at få önskad behandling och tid.

OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 14.00.
Utcheckning senast kl. 12.00.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 7.30-10.00.
Middag serveras kl. 19.30-21.30.

Husdjur

Hotellet har ett begränsat antal rum, där hund är tillåtet (avgift EUR 15 per dygn betalas direkt på hotellet). Därför är det endast tillåtet att ta med sig hund på hotellet, om informationen ges vid resebeställningen! Om man inte på förhand har informerat att husdjur medföljer, kan man riskera att bli avvisad vid ankomst eller tvingas betala en extra städavgift. Det är ej tillåtet att ha med husdjur i hotellets restaurang.

Internet i utlandet

Notera att internetförbindelser i utlandet sällan har samma hastighet och stabilitet, som du är van vid hemifrån.

Restips

0-50 km

 • Närmsta tillgång till Gardasjön är den lilla idylliska Padenghe Sul Garda med stenstränder, restauranger längs med sjön och en intressant arkitektur från medeltiden: 6 km.
 • Sirmione ligger på en liten halvö vid den sydligaste delen av Gardasjön. Området sjuder av semesterstämning, staden är en gammal kurort med heta källor och har lockat turister till sig genom århundraden. I Sirmione ligger också det fina sagoslottet Scaligero och ruinerna av poeten Catullus villa från 50 f.Kr.: 20 km.
 • Charmiga Pechiera del Garda är delvis omgiven av en stadsmur från medeltiden och i Gamla stan ligger både butiker och restauranger. I den nyare stadsdelen kan du promenera längs den lilla hamnen och varje måndag är det marknad på stadens torg: 24 km.
 • Det går bilfärjor direkt från Toscolano Maderno tvärs över sjön till den antika staden Torri del Benaco: 27 km.
 • Italiens största nöjespark Gardaland, här finns också ett stort Aqualand med mängder av rutschbanor och swimmingpooler, och hela parken bjuder på mängder av åkattraktioner och förlustelser för stora och små samt butiker, caféer och restauranger: 27 km.
 • I Malcesine kan man t.ex. ta linbanan upp på berget Monte Baldo (2.200 m.ö.h.) och få en fantastisk utsikt över sjön: 30 km.
 • Konststaden Brescia är Lombardiets största stad efter Milano. I stadsbilden finns stora delar av arkitekturen bevarad från romartiden och medelåldern och på det vackra Santa Giulia Museum kan du se utställningar av målerier, arkitektur och andra artefakter ända tillbaka till 700-talet: 33 km.
 • CanevaWorld Resort är en stor upplevelsepark bestående av de två nöjesparkerna, Moviepark och Aquapark. Moviepark är en stor filmtemapark med läckra kulisser och roliga åkattraktioner och Aqaupark är hela familjens garanti för många roliga timmar i vatten i sköna omgivningar: 47 km.
51-100 km

 • Kärlekens stad Verona med en levande och rik historia i kombination med en spännande nutid med fina shoppingmöjligheter och nya mat-trender. I juli och augusti kan man uppleva de berömda ballet- och operaföreställningarna på Arena di Verona, men här uppförs också rock- och popkonserter och andra evenemang. Besök också Julias hus och se den sägenomspunna balkongen som Romeo stod och suktade under, strosa längs den romerska bron Ponte Pietra, upplev den vackra domkyrkan och medeltidsslottet Castelvecchio. Från Verona kan man dessutom ta tåget till den unika kanalstaden Venedig (121 km) med sevärdheter som Markusplatsen och den vackra basilikan, Dogopalatset och möjlighet för att segla under Suckarnas Bro: 52 km.
 • Det romantiska fiskeläget Limone Sul Garda ligger nästa på bergssluttningen på Gardasjöns nordvästra sida, omgiven av citron- och olivlundar: 52 km.
 • I staden Riva del Garda möts de två bergen Mount Rochetta och Monte Baldo. Här ligger lokalmuseet Museo Civico i medeltidsborgen Rocca: 63 km.
 • I Molina på Gardasjöns nordvästra sida ligger vattenfallsparken Parco delle Cascate. Naturparken bjuder på en lång rad av naturliga vattenfall i en härlig stämning av djup ro och frodigt regnskogsäventyr: 64 km.
 • Se det spektakulära vattenfallet Cascata del Varona, i bergen norr om Riva del Garda. Här brusar vattnet 100 meter ner genom en klyfta i berget, som vattnet själv har skapat genom mer än 20.000 år: 66 km.
 • Ta tåget mellan Verona och Modena och kliv av i praktstaden Mantova, omgiven av sjöar. Den historiska stadskärnan består primärt av medeltidsarkitektur, bl.a. hertigens palats med målningar av den danska kund Christian I. Unesco-listade Mantova är ett unikt exempel på hur en medeltidsstad utvecklades under renässansens inflytande: 78 km.

Karta

Radie runt hotellet:


Palazzo Arzaga
Via Arzaga 1
I-25080 Calvagese Della Riviera
Italien


E 010° 28.636'
N 45° 30.852'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Upplev stämningen vid Gardasjön
Gardasjön - ett älskat resmål
Vi har ännu inte mottagit några frågeformulär på detta hotell

Palazzo Arzaga

Pris per person i dubbelrum
SEK 5.049:-

Sommarsemester vid Gardasjön inkl.

 • 5 övernattningar
 • 5 x frukostbuffé
 • 2 x 3-rätters middag med salladsbuffé på Il Moretto
 • Fri entré till inomhus swimmingpool samt utomhus poolområde med liggstolar och parasoller
 • Fri tillgång till tennisbanor
 • 1 x entré till resortens SPA-avdelning
 • Rum med aircondition
 • Utcheckning kl. 12.00
Det lilla extra från Happydays
 • 1 x rundvisning och vinsmakning hos Vini Gamba samt 5 % rabatt på köp av vin (maj-oktober)
 • 1 x vinsmakning hos Noventa, guidad rundvisning på vinodlingen samt 5 % rabatt på vin i butiken (april-oktober)
 • 1 x vinprovning hos Azienda Agricola Citari samt 5 % rabatt på köp av vin (t.o.m. oktober 2015)
 • 1 x vinprovning på OnePiò Winery samt 5 % rabatt på köp i butiken
 • 1 x rundvisning och provsmakning hos Civielle samt 10 % rabatt på normalpriset vid köp av vin, grappa och olivolja (april-oktober)
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer