hotel stella del mare
hotel stella del mare
hotel stella del mare
 • Stranden: 100 m
 • Solterrass
 • Fri parkering
cd top arrow

Sommar och italienskt strandliv

8 dagars bilsemester på 3-stjärnigt hotell vid Adriatiska havet, Italien

Se fram emot att tillbringa din sommarsemester under Italiens strålande sol, på en mjuk sandstrand som du lätt når från hotellet via en kort promenad genom en dunge av pinjeträd - du behöver bara ta på dina sommarsandaler och slänga strandväskan över axeln, med allt som du behöver för en skön dag på stranden. Din 3-stjärniga semesterbas ligger i utkanten av staden Cervia (6,5 km) och här har du en fin utgångspunkt för en solsemester vid Adriatiska havets kust. Du har också en mångfald av kulturella och historiska upplevelser i sikte - om du kan slita dig från stranden vid hotellet - besök t.ex. Rimini (26 km), San Marino (44 km) och Ravenna (32 km). Den italienska regionen Emilia-Romagna bjuder på den skönaste kuststräckan utmed Adriatiska havet, och här kan du ta del av den legendariska semesterstämning som har växt fram under tidens gång. På din bilsemester kan du t.ex. köra söderut till den kända badorten Rimini, här kan du beundra romerska monument i Gamla stan, besöka den livliga marknaden på Piazza Cavour (öppen onsdag och lördag) eller se om du kan hitta en ledig plats på den populära stranden. Fortsätter du en bit söderut, kommer du till den mondäna badorten Riccione (41 km): En i dagens ögon ganska "ny" semesterort, som upptäcktes av Italiens överklass på 30-talet då Mussolini-familjen köpte en vacker sommarvilla här. Passa också på att fynda i det tullfria lilleputtlandet San Marino eller gå på upptäcktsfärd i den världsarvslistade staden Ravenna med sina imponerande mosaiker och historiska byggnadsverk. Det kan också rekommenderas att göra en dagsutflykt till den anrika huvudorten i Emilia-Romagna: Bologna (103 km). Staden grundlades av etruskerna omkring år 534 f.Kr. och staden är bl.a. känd för sitt universitet från starten av 1000-talet och som Italiens matmecka - här finns mängder av caféer och restauranger. För alla barn och leklystna vuxna väntar också underhållning i den stora nöjesparken Mirabilandia (17,5 km) och på djurparken Safari Ravenna (17 km). Vill du vara aktiv på din semester kan du ta en runda golf på Adriatic Golf Club Ceriva (9,5 km) eller svinga ditt tennisracket på Circolo Tennis Cervia (11 km). Njut också av närområdet, i hamnstaden Cesenatico (5 km) finns det någonting för alla: Strandnöjen med beachvolleyboll och båtuthyrning, små tivolin samt massor av glassbarer och Piadina-stånd, där du kan köpa det populära tunnbrödet Piadina (en regional specialitet) som är fylld med färskost, salami och rucola med mera. Här kan du också strosa längs kanalerna och hamnen, ritad av Leonardo da Vinci på 1500-talet och beundra de gamla fiskebåtarna med sina färgglada segel. Trevlig solsemester vid Adriatiska havets kust i Italien!
Strandliv i sikte på din semester vid Adriatiska havet
Den vackra italienska kusten framför dina fötter
Sommarsemester vid havet i Italien
Adriatiska havets böljor lockar till sköna dopp
Här kan man koppla av i timmar under den italienska solen
Du bor vid den charmiga hamnstaden Cesenatico
Kanalerna och hamnen ritades av Leonardo da Vinci
Passa på att njuta av de smakrika italienska vinerna
Frodiga vinodlingar pryder inlandet
Ljuvliga, italienska städer ligger redo att uforskas
Du har också nära till den kända staden Rimini
Regionen Emilia-Romagna bjuder på en skön kuststräcka
Få den skönaste semesterstämningen och vyerna i Italien
Italien uppvisar en praktfull arkitektur, här detalj från Sienna
I Rimini finns det många historiska praktbyggnader
Också broarnas konstruktioner är vackra, här en av broarna i Rimini
Det tar bara en halvtimme att köra till Ravenna
På en dagsutflykt kan du uppleva universitetsstaden Bologna

Bologna bjuder på en spännande mix av historia och nutid
Mmm ... italienska delikatesser rika på soliga smaker
Solmogna är också frukterna och grönsakerna i marknadsbodarna
Ingenstans smakar pasta så gott som i Italien
I Bologna finns mängder av caféer och restauranger
Smaka också på de italienska ostarna

Bologna, grundlagd av etruskerna omkring år 534 f.Kr.

Ankomst

Hotel Stella del Mare

Hotel Stella del Mare
Hotel Stella del Mare
Hotel Stella del Mare
Hotel Stella del Mare
Hotel Stella del Mare
Hotel Stella del Mare
Hotel Stella del Mare
Hotel Stella del Mare
Hotel Stella del Mare
Hotel Stella del Mare
Hotel Stella del Mare
Hotel Stella del Mare

Adress

Viale Sicilia, 84
I-48015 Tagliata di Cervia
Italien

Hotellfakta

Hotel Stella del Mare är ett enkelt turistklasshotell, beläget endast 100 meter från Adriatiska havet - det är bara en träddunge med pinjeträd som skiljer hotellet från Pinarella-stranden. Det lilla hotellet, som byggdes år 1972, har löpande moderniserats och består av 3 våningar med totalt 31 rum. Belägenhet i stadsdelen Tagliata, i den södra delen av staden Cervia (6,5 km) är lugn och stillsam, och härifrån kan du ta bussen som går in till centrum varje timme (hållplats 400 m), här ligger flera butiker, caféer och restauranger.

På hotellet finns det reception (öppen kl. 8-11 och 16-20), hotellmatsal, bar, sällskapsrum, hiss, gratis trådlöst internet (Wi-Fi) i sällskapsutrymmena och solterrass på översta våningen.

Som Happydays-gäst har man avgiftsfri parkering vid hotellet för 1 personbil (max. 5 m.) per bokning (värde EUR 6 per dag).


Alla rum är rökfria och har eget badrum, safetybox, TV och aircondition.

Bra att veta:

Strandfakta
På stranden finns det en betalningsdel med möjlighet att hyra liggstolar och parasoller (avgift EUR 70-80/person/vecka) - ofta inkl. underhållning för barn - samt en strandsektion som är gratis att använda, här ska man ha med sin egen strandutrusning.

OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 16.00.
Utcheckning senast kl. 11.00.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 7.30-10.00.
Middag serveras kl. 19.30-21.00.

Husdjur är inte tillåtna på hotellet.

Restips

0-50 km

 • Stranden vid Adriatiska havet: 100 m.
 • Närmaste busshållplats: 400 m.
 • I hamstaden Cesenatico finns det bl.a. ett badland och andra strandnöjen. Staden har anor från år 1302 men den kända hamnen och kanalen, ritad av Leonardo da Vinci, byggdes först år 1502: 5 km.
 • Cervias centrum med butiker, caféer och restauranger: 6,5 km.
 • Se salttillverkning på nära håll på Centro Visite Salina di Cervia, här finns också en butik där du kan köpa olika saltprodukter: 6 km.
 • Natural Park Cervia som är en del av den regionala världsarvslistade parken Po-deltat (67 km), är en naturskön park med pinjeskog, våtmarker och vandringsleder där du kommer förbi en härlig flora och fauna: 9 km.
 • Ta en runda golf på 18-håls banan på Adriatic Golf Club Ceriva. Här slår du dina svingar omgiven av cypresser och pinjeträd med skön utsikt över nejden: 9,5 km.
 • Partystranden Papeete Beach, där man under sommaren arrangerar stora musikfester: 10 km.
 • Spela tennis på Circolo Tennis Cervia: 11 km.
 • Kliv in i djurens värld på Safari Ravenna. Här kan du ta turisttåget runt till de olika djurhägnen och komma helt nära allt från mäktiga lejon till färgskiftande kameleonter: 17 km.
 • Nöjesparken Mirabilandia ligger strax utanför Ravenna. Den vackra, gröna parken ligger utspridd över 7 olika områden, och varje del har mängder av nöjen och åkattraktioner för hela familjen, shoppingmöjligheter och restauranger. Här finns också en stor aquapark med hisnande rutschbanor: 17,5 km.
 • Cesena, också kallad för tre påvars stad, ligger vid foten av Apenninerna och floden Savio: 19 km.
 • Rimini är den största staden vid Adriatiska havets kust. Känd bl.a. för sin strand, Gamla stan med sina romerska monument, bl.a. Augustus triumfbåge, och den östra, nyare delen av staden med boulevarden Lungomare med barer, diskotek och uteserveringar: 26 km.
 • Fiabilandia är en nöjespark för hela familjen med bl.a. hisnande åkattraktioner och 4D-biograf: 31 km.
 • Den historiska staden Ravenna var i det västromerska imperiet en mycket mäktig stad och här finns en mångfald av imponerande romerska monument. Staden finns med på UNESCOs världsarvslista och är bl.a. känd för sina storslagna mosaiker. Här finns också mängder av pampiga kyrkor, missa heller inte att se poeten Dantes grav: 32 km.
 • Den mondäna badorten Riccione, som också kallas för Adriatiska havets pärla, är en stämningsfull och livlig semesterstad: 41 km.
 • Besök lilleputtlandet San Marino där du kan handla tullfritt, staden ligger vackert belägen på Titanoberget. Besök t.ex. den livliga stadskärnan med massor av butiker, barer och restauranger: 44 km.
 • Borgen San Leo är högt (539 m.ö.h.) belägen och blickar ut över den lantliga idyllen med frodiga vinodlingar och små ysterier: 50 km.
51-100 km

 • Aquarium Di Cattolica är en gigantisk akvarievärld med massor av hajar och över 3000 fiskar från hela världen: 51 km.
 • Borgen Gradara byggdes på 1100-talet och är en fascinerande resa tillbaka till medeltiden. Låt historiens vingslag drabba dig när du kliver in genom den imponerande borgmuren: 55 km.
 • Pesaro är känd som operakomponisten Gioacchino Rossinis hemstad och här arrangerar man en stor musikfestival varje sommar: 68 km.
 • Urbino bär UNESCOs världskulturarvsstämpel för sina höjdpunkter från renässansen inom både konst och arkitektur: 91 km.
 • I Ferrara, som också finns med på UNESCOs världsarvslista, kan du se imponerande byggnadsverk som t.ex. domkyrkan Castello Estense och välbevarad stadsmur och vallgravar: 100 km.
Över 100 km

 • Bologna är en historisk stad fylld av kultur och sägs vara Italiens matmecka. Besök Piazza Maggiore (ett av de vackraste torgen i världen), de två tornen, Aseinelli (97 m) och Garisenda (48 m), Moderna museet och Basilica di San Petronio (en av världens största kyrkor): 103 km.

Karta

Radie runt hotellet:


Hotel Stella del Mare
Viale Sicilia, 84
I-48015 Tagliata di Cervia
Italien


E 012° 22.927'
N 44° 13.427'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Vi är Happydays - filmen om din semesterfabrik
Baserat på 1 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
5 av 5
Service
5 av 5
Inkvartering
5 av 5
Faciliteter
3.3 av 5
Frukost
5 av 5
Middag
5 av 5
Läge
5 av 5

Hotel Stella del Mare

Pris per person i dubbelrum
Från SEK 4.099:-

Sommarsemester i Italien inkl.

 • 7 övernattningar
 • 7 x frukostbuffé
 • 7 x 3-rätters middag
 • 1 flaska vin per rum vid ankomst
 • 2 fl. vatten (50 cl) per rum/dag
 • Fri parkering (värde EUR 6/dag) för 1 bil
 • Rum med air-condition
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer