chateau du bois guy
chateau du bois guy
chateau du bois guy
NYHET
 • Exklusiv slottssemester
 • Fransk gastronomi på hög nivå
 • Inkl. yoga, cykel och driving range
NYHET
cd top arrow

Exklusivt 1600-tals slott i Bretagne

6 dagars bilsemester på 4-stjärnigt slott i Parigné, Bretagne, Nordfrankrike

Detta är platsen för alla livsnjutare som önskar göra något extra ut av sina efterlängtade semesterdagar - Chateau de Bois-Guy har den 4-stjärniga exklusivitet, som bara ett franskt renässansslott från 1600-talet kan erbjuda. Här väntar en äkta fransk slottsupplevelse bakom stenväggarna och de stora spröjsade slottsfönsterna, i form av historiska detaljerna i skön samklang med en smakfull inredning, allt kryddat med moderna hotellrum och en restaurang rekommenderad av självaste topprestauratören Alain Ducasse! Och dina värdar brinner för sin uppgift, danske Michael Linhoff har sedan barndomen drömt om att äga ett slott i Frankrike, och tillsammans med sin livspartner fann han efter en tids letande detta drömslott år 2009, som båda bokstavligen "föll pladask för". Slottet ligger i norra Bretagne på gränsen till Normandie, och här kan man bl.a. göra utflykter till den världsarvslistade klosterön Mont-Saint-Michel (41 km) och till det sägenomspunna pilgrimsmålet Notre-Dame-Pontmain (16 km). Här har du landat i Frankrikes största jordbruksområde och bor idylliskt i de lantliga omgivningarna som bjuder in till både ridutflykter, vandrings- och cykelturer under den bara himmeln. Men det är heller inte långt till kusten, på en halvö ligger till exempel Granville (66 km) med anor från 1200-talet, och här finner du en rent paradisisk skärgård med små laguner och hundratals mindre öar som formats av tidvatten. I ostronens huvudort, Cancale (73 km), ligger fisk- och skaldjursrestaurangerna nära varandra, på gatan som går längs havet - 4 av stadens restauranger är nämnda i restaurangguiden Guide Michelin, vilket är anmärkningsvärt i en stad med cirka 6.000 invånare. Stämningsfulla medeltidsstäder finns det också gott om, nära slottet ligger Fougères (12 km), där du kan insupa den autentiska stämningen och ta en fika på stadens torg. Oavsett vilket väderstreck du väljer, så ligger det stora upplevelser i din väg: I Normandie ligger regionen Calvados med sina äppleplantager och lokala gårdar där du kan köpa lokala delikatesser, upplev också weekendmarknaden i Bagnoles de l'Orne (70 km). På din utflykt till Normandie kommer du också att märka att krigshistorien och dramat efter D-dagen lever kvar, sida vid sida med den fredliga idyllen mellan knotiga fruktträd och korsvirkeshus. När du sedan återvänder till slottet, väntar köksteamet med sin utsökta mat, och kanske avslutar du middagen med en kopp kaffe framför den öppna spisen. Eller så tar du med dig koppen ut på terrassen och blickar ut över den fredliga slottsidyllen, där hästarna betar på ängen medans solen dalar efter en upplevelserik semesterdag. Njut av himlens rodnad medans du planerar inför morgondagen och bestämmer vilka upplevelser den ska bestå av. Trevlig slottssemester i Bretagne!
Välkommmen till det franska 1600-tals slottet i Bretagne
Ägaren Michael Linhoff kommer från Danmark
På slottet i Bretagne finns det också stall och ridhästar
Det välrenommerade köket skapar fransk gastronomi
Kökets filosofi är att använda de bästa råvarorna
Läckra middagar skapade av det kompetenta köksteamet
Du kan låna cykel gratis på slottet under din vistelse
I Bretagne har man bevarat många imponerande byggnader
Arkitekturen är typisk med korsvirke, sten och skiffer
Bo exklusivt på din semester i Bretagne - här slottet i bakgrunden
Slottets egen 18-håls golfbana står klar under 2018
Tills dess har du fri tillgång till slottets golf driving range
Här har du en fin möjlighet att finputsa på dina golfslag
Den amerikanska kyrkogården vid Saint James (17 km)
Inte så känd som den vid Omaha Beach i Normandie, men historian är lika stark
Gör en utflykt till pärlemorskusten vid Granville
Semester i betagande Bretagne
Bretagne har mängder av charmiga små landsbyar
Gå på upptäckstfärd bland butiker, caféer och restauranger
Den finns mängder av fornminnen i Bretagne
En timme från slottet ligger den världsarvslistade klosterön Mont-Saint-Michel
Kusten i Bretagne är vacker och vild
NYHET

Ankomst

Chateau du Bois-Guy

Chateau du Bois-Guy
Chateau du Bois-Guy
Chateau du Bois-Guy
Chateau du Bois-Guy
Chateau du Bois-Guy
Chateau du Bois-Guy
Chateau du Bois-Guy
Chateau du Bois-Guy
Chateau du Bois-Guy
Chateau du Bois-Guy
Chateau du Bois-Guy
Chateau du Bois-Guy
Chateau du Bois-Guy
Chateau du Bois-Guy
Chateau du Bois-Guy
Chateau du Bois-Guy
Chateau du Bois-Guy
Chateau du Bois-Guy
Chateau du Bois-Guy
Chateau du Bois-Guy
Chateau du Bois-Guy
Chateau du Bois-Guy
Chateau du Bois-Guy
Chateau du Bois-Guy
Chateau du Bois-Guy
NYHET

Adress

Route de Mellé
F-35133 Parigne
Frankrig

Hotellfakta

När du kör in genom porten till det historiska slottet från 1600-talet och längs allén, möts du av en flock gäss som spatserar mellan hästar som betar i hagen. I änden av allén tronar Chateau du Bois-Guy, som ägs och drivs av danske Michael Linhoff och hans livspartner, Mathias Haefeli. Michaels gamla dröm om att äga ett slott i Frankrike, gick i uppfyllelse år 2009 då han köpte detta franska renässansslott i Bretagne.

Slottet från 1685 är en magnifik byggnad med rustika stenmurar, stora spröjsade slottsfönster och svart skiffertak. De nuvarande ägarna har rustat upp slottet både inom- och utomhus, och förutom slottet med anslutande byggnader finns här också ett kapell och stallbyggnader. Den omgivande slottsparken med stora gröna ytor, träd, sjö och hästhagar är 78 hektar stor, och här bor du fridfullt och idylliskt mitt ute på landet, strax utanför den lilla landsorten Parigné (3 km) - omgiven av öppna marker, hög himmel och fågelkvitter från ovan.

Restaurangen och köket på Chateau du Bois-Guy är ett kapitel för sig, år 2015 fick man kvalitetsstämpeln "Restaurateurs de Qualité", som är skapad av Collège Culinaire de France; en oberoende förening som består av 15 av de bästa franska kockarna, inklusive den namnkunnige Alain Ducasse och Joel Rouchon, och vars syfte är att förvalta det franska gastronomi arvet. Det är den duktiga, danska kökschefen Line Schmidt som styr slottsköket med säker hand och hon har bl.a. hjälp av danska kockelever som gör sin praktik på slottet. Kökets filosofi är att tillaga mat av de allra bästa råvarorna från de lokala marknaderna, här mitt i Frankrikes största lantbruks- och fiskeriområde.

I förbindelse med restaurangen finns det ett trivsamt sällskapsrum med utgång till en stor solterrass med cafémöbler och uteservering vid bra väder. På hotellet finns det också bar, rum med öppen spis, vinterträdgård, lånedator med gratis trådlöst internet (Wi-Fi), bordtennis, dart, pool/biljard, fitnessrum samt möjlighet för tillköp av massagebehandlingar. Utomhus finns det möjlighet för att rida (mot avgift), spela fotboll, badminton, petanque, här finns också lekplats och grillplats.

Passa också på att uppleva omgivningarna på 2 hjul med vinden i håret, det ingår fritt lån av cykel/elcykel (efter tillgång) under din vistelse. Som gäst på slottet har man också fri tillgång till hotellets golf driving range (öppen året runt), och anläggandet av slottets 18-håls golfbana har startat, den förväntas vara färdig 2018, och fram till dess tipsar dina hotellvärdar om bra golfbanor i området. Du är också välkommen att delta på slottets instruktörsledda, dagliga yoga-pass (utan avgift).

Det finns avgiftsfri parkering vid slottet.


Slottets hotellrum (25 till antalet) är placerade i själva huvudbyggnaden eller i de anslutande byggnaderna som tidigare var avelsbyggnader. Som Happydays-gäst inkvarteras man i superiorrum, rummen är olika i storlek och inredning, men gemensamt är att de är moderna och smakfullt inredda med ljusa möbler. Alla hotellrum har badrum, minibar, kaffe- och tefaciliteter, radio, TV, gratis trådlöst internet (Wi-Fi) och en dubbelsäng som är 140-160 cm bred.


OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 15.00.
Utcheckning senast kl. 12.00.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 7.30-10.30.
Middag serveras kl. 19.30-22.00.

Husdjur

Hotellet har ett begränsat antal rum, där hund är tillåtet. Därför är det endast tillåtet att ta med sig hund på hotellet, om informationen ges vid resebeställningen! Om man inte på förhand har informerat att husdjur medföljer, kan man riskera att bli avvisad vid ankomst eller tvingas betala en extra städavgift. Det är ej tillåtet att ha med husdjur i hotellets restaurang.

Internet i utlandet

Notera att internetförbindelser i utlandet sällan har samma hastighet och stabilitet, som du är van vid hemifrån.

Restips

Upplevelser på lagom avstånd

 • Gillar man att röra på sig under semestern, finns det bra möjligheter för det här i norra Bretagne. Det finns flera cykelleder i regionen och på hotellet hjälper man gärna till med anvisningar. På 5 minuters gångavstånd ligger La Tourbière de Landemarais, där du finner en skön promenadslinga i vacker naturidyll.
 • Den lilla landsorten Parigné: 3 km.
 • Parc Botanique de Haute Bretagne är en botanisk trädgård på 50 hektar med en doft om våren, som gör att man skulle tro att de sprutar med parfym: 9 km.
 • Den lilla medeltidsstaden Fougères, med vackra katedraler, museum och ett av Europas största medeltidsslott: 12 km.
 • Under det fransk-tyska kriget 1870-1871, fick två pojkar en uppenbarelse av Jungru Maria på natthimlen den 17 januari 1871. Flera barn kunde se henne och de tyska styrkorna kunde av någon anledning inte passera och inta byn som det var tänkt. Se katedralen och pilgrimsmålet Notre-Dame-Pontmain, som byggdes som minne av händelsen: 16 km.
 • Bazouges la Pérouse är en charmig medeltidsby med skön stadspark: 35,5 km.
 • I utkanten av Normandie på gränsen till Bretagne ligger den mytiska och världsarvslistade Mont-Saint-Michel; den mycket berömda klosterön som sedan vikingatiden har levt med ebb och flod som enda fasta landförbindelse. Här finns inte mindre än 61 historiska monument, endast 50 året runt-invånare och mängder av turister: 41 km.
 • Den medeltida staden Vitre är mycket välbevarad och stämningsfull. I Gamla stan slingrar sig de smala gränderna mellan korsvirkeshus och privata herrgårdar: 42 km.
Lite längre dagsutflykter

 • Rennes är Bretagnes huvuvdort och här finner du massor av butiker, caféer, restauranger och sevärdheter: 60 km.
 • Den vackra pärlemorskusten vid Granville: 66 km.
 • Normandie är känd för sina ostar och sina specialiter gjorda på bl.a. äpplen. Kör förbi frodiga äppleplantager och stanna vid de lokala ciderier (musterier) och smaka på dryckerna eller gå på jakt på weekendmarknaden i Bagnoles de l'Orne, där många läckra, lokala varianter av cider och calvados samt ostar och andra delikatesser frestar: 70 km.
 • Frossa i ostron i de skrovliga musslornas huvudstad, Cancale, ett idylliskt fiskeläge med många fisk- och skaldjursrestauranger. Michael Linhoff tipsar om restaurangen Breiz Café, som han säger har «en obeskrivlig stämning»: 73 km.
 • Upplev den historiska hamnstaden Saint-Malo med intakt stadsmur och hav på tre sidor. Härifrån utgår alla båtar till de engelska kanalöarna, staden har en pittoresk stadskärna och är ett mycket älskat utflyktsmål: 80 km.
 • Spela golf på Frankrikes vackraste golfbana i Dinard (anlagd 1887). Det kan inte bli mer dramatiskt, hål 7 och 15 ligger helt ut till klippan med utsikt över havet och stranden: 83 km.
 • Le Haras du Pin, nationellt ägt och berömt stuteri, som grundades av Solkongen, Ludvig XIV. Här förädlas och framvisas fortfarande de bästa hästraserna, men denna välbevarade aristokratiska högborg i ett enormt slottskomplex är också en sevärdhet i sig: 120 km.
 • Bayeux är känd för sin imponerande katedral som finns med på UNESCOs lista över världsarv, och inte minst Musée de la Tapisserie de Bayeux, där man kan se det legendariska Bayeux-tapeten, som är minst 500 år gammal. En 70 meter lång berättelse i bilder om Slaget vid Hastings år 1066: 126 km.
 • Den historiska hamnstaden Port-en-Bessin anlades under romartiden. Under medeltiden fungerade den som Wilhelm Erövrarens flotthamn, där skeppen till invasionen av England år 1066 byggdes: 133 km.
 • Gillar du ost får du inte missa en utflykt längs Ostvägen som går genom Pont l'Eveque, Livarot och Camembert. En bra utgångspunkt är att starta vid Camembertmuseet i Vimoutiers: 137 km.
 • Motorsportstaden Le Mans: 144 km.
 • Den mondäna badorten Deauville sägs ha de bästa badplatserna i hela Frankrike: 181 km.
 • Hamnstaden Le Havre - vars återuppbyggda Gamla stan (efter andra världskrigets bombningar) är ett världsarv - är den näststörsta staden i Haute-Normandie, och stadens konstmuseum har en stor samling konstverk gjorda av områdets berömda konstnärer: 216 km.
 • Besök Rouen, Normandies huvudort, när du kör hemåt igen. I den gotiska domkyrkan Cathédrale Notre-Dame finner du både Richard Lejonhjärtas hjärta i kryptan samt vikingahövdingen Rollos grav. Det var på Rouens torg som Jeanne d'Arc brändes år 1431 och det gamla klockhuset Gros Horloge med sitt gyllene ur från 1300-talet lockar många turister: 259 km.
Utflykter i historian: Andra världskriget

 • Den amerikanska kyrkogården i Saint James med över 4.000 vita kors är en stark minnesplats: 17 km.
 • Caen blev nästan jämnat med marken år 1944, och det tog 15 år att bygga upp staden igen. Genom att besöka Memorial de Caen, det enorma minnesmuseet för D-dagen, som ligger i utkanten av staden, får man en stark inblick i historian om slagen den 6 juni 1944: 122 km.
 • I Bayeux finns också ett stort och intressant museum, som berättar historian om andra världskriget; Musée de la Bataille de Normandie. Man kan också besöka den stora brittiska krigskyrkogården i utkanten av staden: 126 km.
 • Besök kuststaden Arromanches, där de allierade byggde en hamn för att förse invasionsstyrkorna med material och förnödenheter. Här kan man fortfarande se resterna av bryggstolparna på stranden samt besöka stadens intressanta museum: 137 km.
 • Sainte-Mère-Église spelade också en roll på D-dagen och har flera små museer och restauranger. En docka hänger i fallskärm från stadens kyrktorn för att symbolisera den starka historian om John Steele, vars fallskärm fastnade och gjorde soldaten till passiv åskådare till kampen på stadens torg, medans han spelade död och undgick att bli tillfångatagen: 143 km.
 • I Asnelles kan man boka en guidad utflykt med militärjeep, som tar dig med på en spännande utflykt längs D-dagskusten och sevärdheterna förbundna med D-dagen. Mer information om detta kan du få på stadens turistkontor: 144 km.
 • Över Omaha Beach ligger den amerikanska kyrkogården för offren under landstigningen den 6 juni 1944. Den är anlagd på den 30 meter höga klinten Pointe du Hoc. Trots alla besökare finns här en särskild ro och eftertänksam stämning i parken med de 9.000 vita korsen: 152 km.
 • Hade du varit här den 6 juni 1944 hade du hamnat mitt i infernot på en av de mest centrala landstigningsplatserna på hela invasionskusten, Gold Beach, där de brittiska soldaterna trängde in i landet efter att ha blivit landsatta mellan de två fiskelägena Ver sur Mer och Asnelles: 161 km.

Karta

Radie runt hotellet:


Chateau du Bois-Guy
Route de Mellé
F-35133 Parigne
Frankrig


W 001° 12.534'
N 48° 26.310'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Normandie - en upplevelserik semester
Normandie - impressionismens hemort
Bretagnes kust
Bretagne bjuder på upplevelser för alla
Bretagne bjuder på upplevelser för alla
Baserat på 1 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
5 av 5
Service
3.3 av 5
Inkvartering
5 av 5
Faciliteter
5 av 5
Frukost
5 av 5
Middag
5 av 5
Läge
5 av 5

Chateau du Bois-Guy

Pris per person i superiorrum
Från SEK 4.399:-

Slottssemester i Bretagne inkl.

 • 5 övernattningar
 • 5 x frukostbuffé
 • 5 x 3-rätters middagsupplevelse med fransk gastronomi och lokala råvaror
 • 1 välkomstdrink
 • Daglig yoga med instruktör
 • Fri användning av slottets golf driving range
 • Fritt lån av cykel/elcykel
 • Utcheckning kl. 12
Det lilla extra från Happydays
 • 1 x provsmakning hos destilleriet Calvados Boulard
 • 1 x entré till museum och provsmakning hos destilleriet Calvados Père Magloire
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer