hostellerie le verger des chateau
hostellerie le verger des chateau
hostellerie le verger des chateau
hostellerie le verger des chateau
NYHET
 • Charmig korsvirkesidyll
 • Solterrass och skön trädgård
 • Idyllisk belägenhet
NYHET
cd top arrow

Romantiskt hotell på vinvägen

6 dagars bilsemester på 3-stjärnigt hotell i Alsace, Frankrike

Charm och idyll har alltid varit förknippat med Alsace och när du checkar in på det pittoreska Hotestellerie Verger des Château, kan du se fram emot en semester med äkta vinromantik. Här bor du helt nära vinodlingarna i en korsvirkesidyll med genuin utstrålning, och dessutom befinner du dig på den berömda vinvägen som går genom Alsace - La Route des Vins d'Alsace. Hotellet ligger mitt mellan de två vinbyarna Obernai (24 km) och Colmar (29 km), och här kan man ta för sig av alla vinupplevelser som ligger och väntar i vinbyarna och på vingårdarna, där man odlar och framställer de goda Alsace-vinerna. Om man tittar på hotellets franska namn, så betyder det slottets fruktträdgård - området är också översållat med slott och gamla borgar. Två av dem kan du sitta och betrakta när du sitter i hotellets trädgård och lyfter blicken över vinodlingarna mot kullarna i bakgrunden: Här tronar Ramstein och Obertenberg, två borgar från medeltiden som lätt kan nås via en promenad från landsbyn på 3,5 kilometer. Längre bort i horisonten kan du ana konturerna av den enorma Haut-Koenigsburg (16 km) från 1200-talet - Alsaces största slott. Detta romantiska hörn av Europa är ett gränsland som är späckat med inflytande från flera olika kulturer, och många strider har ägt rum här för att man skulle få möjligheten att besitta det frodiga Alsace. För nutidens semesterfirare innebär det att Alsace är platsen där du får det bästa av den tyska och franska kulturen, både när det gäller traditioner, vin och gastronomi. På dina utflykter runt om i Alsace kommer du snabbt att upptäcka alla fördelarna med kultursamarbetet när du låter dina smaklökar jobba: En Alsaceklassiker som Choucroute är ett praktexempel. Här har man tillfört Tysklands nationalrätt sauerkraut, Frankrikes gastronomiska finess och slutprodukten är jättegod. Den vitvinsmarinerade kålen serveras här med korv, skinka, bacon eller annat rökt kött och härtill dricker man ett glas lokalt Alsacevin. Vill man gå hela vägen när det gäller denna gastronomiska specialitet, har Alsace en alternativ väg till vinvägen: La Route de la Choucroute - Saurkraut Strasse. Den gastronomiska kålvägen är ett roligt sätt att komma ut och upptäcka en annan del av Alsace.
Det charmiga korsvirkeshotellet är din semesterbas i idyllen
Se fram emot stora vinupplevelser på vinvägen i Alsace
Här har du fina förutsättningar för en romantisk vinsemester
Alsaces frodiga landskap ägnar sig perfekt åt vinframställning
I Alsace framställer man nästan bara vita viner ...
... och vingårdarna står alltid öppna för besökare
Alsace är också berömt för sin kål-gastronomi
Regionen Alsace kallas också för Frankrikes trädgård
På utflykter i landskapet upptäcker man Alsaces stora charm
Nära hotellet ligger det stora slottet Haut Koenigsburg
Ursprungligen uppförd på 1200-talet, återuppbyggd år 1902
Riquewihr är en av de mest idylliska vinbyarna på vinvägen
Som att komma in i en tidsficka: Riquewihr är helt bilfri
De berömda Alsacevinerna är kända över hela världen
Vinbönderna öppnar gärna upp deras vingårdar för besök
Alsace är översållat med landsbyar med historisk autencitet
Alsace har varit tyskt under flera perioder i historien
Korsvirkesidyllen i Colmar är out-standing!
Upplev Colmar - huvudorten på den berömda vinvägen
Colmars gamla stadsdel med smeknamnet Lilla Venedig
Kvällsstämning i Colmars Petite Venise
I Colmar kan du uppleva Frihetsgudinnan i skala 1:2
Colmar, essensen av Alsaces korsvirkesidyll och blomsterprakt
Du kan uppleva storkar i Alsace - de häckar gärna vid skorstenar
Folklore i Alsace - ofta festlig underhållning under sommaren
I Strasbourg möts det moderna med historiens vingslag
Upplev Strasbourgs romantiska kvarter Petit France
Idyllisk stämning mitt i världsstaden Strasbourg
NYHET

Ankomst

Hostellerie Le Verger des Château

Hostellerie Le Verger des Chateau
Hostellerie Le Verger des Chateau
Hostellerie Le Verger des Chateau
Hostellerie Le Verger des Chateau
Hostellerie Le Verger des Chateau
Hostellerie Le Verger des Chateau
Hostellerie Le Verger des Chateau
Hostellerie Le Verger des Chateau
Hostellerie Le Verger des Chateau
Hostellerie Le Verger des Chateau
Hostellerie Le Verger des Chateau
Hostellerie Le Verger des Chateau
Hostellerie Le Verger des Chateau
Hostellerie Le Verger des Chateau
Hostellerie Le Verger des Chateau
Hostellerie Le Verger des Chateau
Hostellerie Le Verger des Chateau
Hostellerie Le Verger des Chateau
Hostellerie Le Verger des Chateau
Hostellerie Le Verger des Chateau
Hostellerie Le Verger des Chateau
Hostellerie Le Verger des Chateau
Hostellerie Le Verger des Chateau
Hostellerie Le Verger des Chateau
Hostellerie Le Verger des Chateau
NYHET

Adress

2, Róute Romaine
F-67650 Dieffenthal
Frankrig

Hotellfakta

Det charmiga korsvirkeshotellet i tre våningar är byggt i den typiska Alsace-stilen, med tydliga influenser från Frankrike och Tyskland. Det markanta taket och alla små fönsterna och korsvirket påminner om byggnadsstilen i Bayern och Sydtyskland, men det är en ärkefransk familj med stor erfarenhet inom hotell och restaurang som driver hotellet.

Hotellet ligger i utkanten av den lilla landsbyn, Dieffenthal, som endast har 250 invånare. Här passerar den kända vinvägen i Alsace genom byn som är omgärdad av vinodlingar så långt ögat räcker.

Hotellets restaurang heter Weinstube, och det är här som du får serverat frukost och middag med goda, lokala rätter från det alsassiska köket. På hotellet finns också bar, hiss, cykeluthyrning och gratis trådlöst internet (Wi-Fi). Utanför hotellet finns det två solterrasser, där man har uteservering vid bra väger.

Det finns avgiftsfri parkering vid hotellet.


Alla rum är nyrenoverade och individuellt och charmigt inredda med eget badrum, TV och gratis trådlöst internet (Wi-Fi).


OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 14.30.
Utcheckning senast kl. 11.00.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 7.30-9.00 på vardagar och kl. 8.00-10.00 på helger.
Middag serveras kl. 19.00-21.00.

Husdjur

Hotellet har ett begränsat antal rum, där hund är tillåtet (avgift EUR 10 per dygn betalas direkt på hotellet). Därför är det endast tillåtet att ta med sig hund på hotellet, om informationen ges vid resebeställningen! Om man inte på förhand har informerat att hund medföljer, kan man riskera att bli avvisad vid ankomst eller tvingas betala en extra städavgift.

Internet i utlandet

Notera att internetförbindelser i utlandet sällan har samma hastighet och stabilitet, som du är van vid hemifrån.

Restips

Vinvägen - Route des Vins d'Alsace

 • Naturen har gynnat Alsace med ett frodigt landskap, som också kallas Frankrikes trädgård p.g.a. alla blommor som smyckar både hus och trädgårdar. Men speciellt vinerna har säkrats Alsace postition på världsmarknaden och de flesta vinbönderna har deras vinstockar stående i området där bergskedgjan Vogeserna långsamt reser sig över den platta Rhenslätten. Det är i detta kulliga landskap som romarna introducerade vinframställningens sköna konst för 2000 år sedan och idag producerar man årligen ca. 160 miljoner flaskor vin varav 90 % är vitt vin.
 • En upptäcksresa längs Alsace vinväg är därför ett måste och den 170 kilometer långa bilvägen, som startar i Marlenheim i norr (50 km) och slutar i Thann i söder (78 km), är tydligt skyltad.
 • Starta t.ex. i Molsheim (33 km) och res söderut genom den ena vinbyn efter den andra av ren idyll. Av höjdpunkterna på vägen kan nämnas: Hunawihr (23 km) är den mest genuina, Riquewihr (24 km) är en bilfri pärla, Kayersberg (34 km) har sin specialitet i Tokayviner och naturligtvis huvudorten Colmar (29 km) som du inte får missa att uppleva. Under vägen kan du njuta av praktfulla panoramavyer över Rhenslätten mot öster och Vogeserbergen mot väster.
 • Regionen har ca. 6.000 vinbönder och på vinvägen finns det rika möjligheter för att stanna till och få en liten rundvisning och provsmakning samt möjlighet för att handla med sig något gott hem.
Alsace - mer än bara vin

 • Från hotellet kan du se upp till de två gamla borgruinerna Château Ortenberg och Château Ramstein, som tronar sida vid sida på höjdryggen 400 meter över vinvägen. Det går en mycket vacker och brant vandringsstig från Dieffenthal genom skogen till ruinerna: 3,5 km.
 • Alsaces största slott Haut-Koenigsburg uppfördes av en schweizisk adelsfamilj på 1200-talet. Borgen brändes ner år 1633 av svenska trupper under 30-åriga kriget men byggdes upp år 1902. Den enorma medeltidsborgen har massor av autentisk riddarstämning och en fantastisk utsikt över Alsace från 800 meters höjd: 16 km.
 • Ribeauvillé är en av de äldsta landbyarna i Alsace. En äkta liten tidsficka med bågnande blomsterlådor, plaskande fontäner på vartenda torg, korsvirkeshus och gamla stadsportar: 21 km.
 • En annan av pärlorna längs vinvägen är Obernai. Här kan man få syn på storkar som slår sig ner på husens skorstenar: 25 km.
 • Colmar är Alsaces huvudort och en av regionens helt stora turistmagneter. Speciellt de vackra kvarteren i stadens centrum är rika på blomstersmyckade korsvirkeshus idylliskt belägna längs kanalerna. Kvarteret Petite Venise (Lilla Venedig) lockar turister till sig men staden är också känd som konstnärens Bartholdis födelsestad. Man har rest en kopia av hans mest berömda verk, Frihetsgudinnan i Colmar, i skala 1:2 jämfört med den som står i New Yorks hamn: 29 km.
 • Kaysersberg är en av höjdpunkterna på vinvägen i Alsace. Här hittar man flera arkitektoniska tidsepoker och det är en upplevelse att strosa genom de smala gränderna i den gamla stadsdelen. Varje vecka äger en färgstrålande marknad rum på Place Gouraud med massor av färska råvaror från lokala trädgårdmästare, slaktare och marknadsbodar fulla av allt från krydderier och ost till vintage-kläder: 34 km.
 • Den officiella kålvägen, La Route de la Choucroute går genom flera av Alsaces byar från Obernai över Entzheim till Strasbourg. Choucroute eller sauerkraut/surkål betraktas i Alsace som en särskild regionsdelikatess, och du ska hålla ögonen öppna efter den speciella kålsymbolen på fasaden av gårdsbutiker och restauranger. Här väntar nämligen en kålupplevelse på den gastronomiska kålvägen. Besök t.ex. Blaesheim på kålvägen, som är en intim och typisk, fransk landsbymiljö med bra restauranger och charmiga vinbarer: 35 km.
 • Som motpol till den alsassiska sötman och idyllen väntar det historiska KZ-lägret i Struthof, Frankrikes enda, som idag är inrett som minnesplats och museum: 38 km.
 • Neuf-Brisach vid Rhen är en säregen fästningsstad, uppförd år 1699 för Solkungen Ludvig XIV, som förövrigt älskade Alsace och kallade den för 'Min lilla trädgård'. Staden finns med på UNESCOs lista över världsarv och visar också på det spända förhållande som rådde mellan Frankrike och Tyskland för 300 år sedan: 45 km.
 • Kontrasternas stad, Strasbourg, med det toppmoderna Europakvarteret och det romantiska kvarteret Petite France med sina pittoreska, färgglada korsvirkeshus längs med kanalen: 46 km.
 • Tysklands största nöjespark Europa-Park i Rust: 47 km.
 • Rouffach med den imponerande medeltidskyrkan Notre Dame från 1100-talet är ett av stoppen på Alsaces berömda vinväg. Här kan man t.ex. uppleva slottet Château d'Isenberg: 48 km.
 • Det praktfulla bilmuseet Cité de l'Automobile vid Mulhouse, kallas också för bilarnas Louvren. Det är världens största veteranbilsmuseum, där man kan beundra glänsande bilar från bilens vagga fram till nutidens moderna bilar. Här finns historiens mest prestigefyllda och klassiska samling av Bugatti samt gamla racerbilar och nya formel 1-modeller: 73 km.

Rejseblogs

Karta

Radie runt hotellet:


Hostellerie Le Verger des Château
2, Róute Romaine
F-67650 Dieffenthal
Frankrig


E 007° 25.153'
N 48° 18.405'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Alsace - Frankrikes skattkammare
Baserat på 6 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
3.9 av 5
Service
3.3 av 5
Inkvartering
3.3 av 5
Faciliteter
2.5 av 5
Frukost
4.2 av 5
Middag
2.8 av 5
Läge
3.6 av 5

Hostellerie Le Verger des Château

Pris per person i dubbelrum
SEK 4.349:-

Semester i Alsace inkl.

 • 5 övernattningar
 • 5 x frukostbuffé
 • 5 x 3-rätters middag
Det lilla extra från Happydays
 • 1 x entré till destilleriet René de Miscault inkl. likör-/brännvinsprovning
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer