det lilla extra slide
cd top arrow

Inbjudan till destilleri i Veneto

Besök Poli Grappa
Lär känna det italienska brännvinet grappa

Välkommen till den kända grappa-tillverkaren Poli Grappa, vars motto är: Färska pressrester och hundra års erfarenhet är det enda som behövs för att göra en bra grappa.

Den historiska drycken har idag blivit modern och man dricker grappa på trendiga caféer och restauranger, till mat eller en kopp kaffe. Grappan tillverkas genom att man tar tillvara på druvrester efter vinproduktion, och därefter destilleras och lagras grappan efter tycke och smak.

Poli Grappa grundades år 1898 och drivs idag vidare inom familjen. Den nuvarande ägaren, Jacopo Poli, brinner för sitt yrke och han anses också vara en av Italiens bästa grappa-tillverkare. Destilleriet med museum och butik ligger i byn Schiavon, nära Bassano del Grappa. Bassano anses vara centrum för grappatillverkningen i Italien.

Här får du lära känna grappan på nära håll – antingen du väljer den guidade rundturen (på italienska, engelska, tyska – längd ca 90 min) på destilleriet inkl. entré till museet eller om du vill vara med om en provsmakning av 4 olika grappa i butiken.

Se video från Poli Grappa där ägaren Jacopi Poli berättar om grappa

Her finder du Poli Distellerie
Poli Distellerie
Via Marconi, 46
I – 36060 Schiavon

Se alla vistelser i Veneto, där vouchern till distilleriet är inkluderad
poli_grappa_se
Vi använder cookies. Läs mer..