residens moeen
residens moeen
residens moeen
 • Fullt utrustat hotellägenhet
 • Resturang Udsigten
 • Trädgård med havsutsikt
cd top arrow

Minisemester på vackra Møn

3 dagars bilsemester på historiskt hotell i Stege, Danmark

Møn är en spännande ö utanför Sydsjällands kust, endast 2 timmars bilfärd från Malmö. Via Dronning Alexandrine Bro ankommer du till ön, där det är Møns klint (20 km) som har gjort platsen känd långt utanför Danmarks gränser och det finns det en anledning till - de vackra naturscenerierna kring klinten tar nästan andan ur en. Från den högsta punkten stupar de vita klipporna 140 meter rakt ner i havet, som färgas smaragdgrönt av solens strålar. Längs den nästan 7 kilometer långa klinten finns det flera utsiktsplatser, där man kan beundra de vita kalkstensklipporna, man kan också ta den långa trappan ner till strandremsan som löper som ett smalt band mellan havet och klinten. Med ett boende på ett historiskt, ljust och komfortabelt lägenhetshotell, med en spännande forntid som både navigationsskola och tukthus, med en praktfull utsikt över Stege Bugt - så har du här rika möjligheter för stora upplevelser av alla de slag. Du bor i köpstaden Stege, som också är öns huvudort och här finns bland annat en av de bäst bevarade fästningsanläggningarna i Norden. Se t.ex. Mölleporten från slutet av 1400-talet, som är en mycket välbevarad, medeltida stadsport - bakom de historiska murarna gömmer sig den autentiska köpstadsmiljön. Mot öster kan du gå längs den idylliska Langgade med karakteristiska, sammanbyggda hus, som leder till Stege Kirke (550 m) och stadens mysiga centrum med restauranger, butiker och inte minst den stämningsfulla Luffes Gård (800 m) med Brygghuset Møn, där man kan slå sig ner och äta något gott och smaka en god dansk öl därtill. Mot väster ligger hotellet med den stora trädgården med oförhindrad vy över Stege Bugt och Dronning Alexandrines Bro med sina mjuka bågar - solnedgångarna här är ofattbart vackra. Utanför staden väntar så de stora naturupplevelserna, det kan varmt rekommenderas att hyra en cykel och ge sig ut i det vackra landskapet. Se t.ex. Hegnede Bugt (5 km), det unika landskapet mellan Stege och Ulvshale (9 km) och stanna till hos alla de konstnärer och konsthantverkare som överallt på ön utställer målerier, skulpturer, keramik, glaskonst, bärnsten, guld- och silversmide och mycket mera. Har du lust att göra en lite längre utflykt, kanske det lockar med ett besök på nöjesparken BonBon-Land (62 km)? Kommer du från Malmöhållet, kan du också passa på att kombinera resan med ett besök på Tivoli i Köpenhamn (122 km).
Här bor du på ett fyrlängat hotell ut till Stegebukten
Njut av den stora trädgården med en praktfull utsikt över vattnet
Möjligheterna för avkoppling i den rofyllda naturen är stora
På hotellets gård kan du avnjuta en god kopp kaffe eller te
Och på restaurang Udsigten får du en av hotellets populära pariserbiffar
Hotellet har anor från 1703, och har en fänglande historia bakom sig
Du bor endast 800 meter från centrum av Stege - här rådhuset
Ta en kvällstur över Dronning Alexandrines bro och dröm dig bort i den vackra utsikten
Din vistelse inkluderar 50 % rabatt på entré till Samlermuseum Thorsvang - här köpmansbutiken
Ta också vägen förbi Kaffehuset Møn för en god fika
Du kan t.ex. fika på kaffehusets mysiga gård belagd med kullersten
Møns Klint med de fantastiska kalkklipporna ligger endast 20 km från ditt hotell
Vandra i något av Danmarks allra vackraste natur
Också för dem som gillar att fiska är Møn en favorit
Vid Jydelejet - dalen bakom Møns Klint - är blomsterprakten unik
Faktiskt har området Danmarks största biologiska mångfald och bjuder på en unik flora och fauna
Skall det var fart och fläkt så ligger Bon Bon Land endast 62 km från ditt hotell
Här kan du koppla av med mer än 70 åkattraktioner för stora och små
I Knuthenborg Safaripark kommer du nära djur från hela världen
Och de mindre barnen kan bränna av energi i de exotiska omgivningarna
Du är välkommen att besöka den romantiska slottsparken vid Danmarks enda stråtäckta slott, Liselund
Vill du gärna komma nära vattnet, så hyr en båt och tillbringa en dag på havet
Møn är förbundet med Falster och Själland via broar, så det är lätt att ta sig hit
Se fram emot en avkopplande ösemester med massor av natur, idyll och fina upplevelser på nära håll
... och några av de vackraste solnedgångarna!

Ankomst

Residens Møen

Residens Møen
Residens Møen
Residens Møen
Residens Møen
Residens Møen
Residens Møen
Residens Møen
Residens Møen
Residens Møen
Residens Møen
Residens Møen
Residens Møen
Residens Møen
Residens Møen
Residens Møen
Residens Møen
Residens Møen
Residens Møen
Residens Møen
Residens Møen
Residens Møen
Residens Møen
Residens Møen
Residens Møen
Residens Møen
Residens Møen
Residens Møen
Residens Møen

Adress

Langelinie 44
4780 Stege
Danmark

Hotellfakta

På porten till Residens Møen står det 1703 - det är nämligen året, då egendomen uppfördes på Frederik IVs initiativ - den gången som navigationsskola. Skolan blev dock ej den succé man hade hoppats på, och då den efter 20 år endast hade utbildat 6 styrmän, var det dags att förnya konceptet. Skolan lades ner, och man startade här ett tukthus för den mer välbärgade delen av samhället. Det går fortfarande historier om adliga personer och en enkel prinsessa, vars liv utspelade sig på insidan av murarna i Stege Tukthus.

Residens Møen har renoverats grundligt genom de senaste två åren, så då hotellet öppnade i februari 2016 var det med hög klass och fräscha rum. 2013 utförde de miljösmarta ägarna en solcellpark på 3 hektar land, 5 kilometer utanför Stege, så att både ström och värme levereras med solens hjälp. Det betyder att din vistelse är 98 % CO2-neutral.
De inkluderade frukostbufféerna intas på den stämningsfulla Restaurant Udsigten, vars namn kommer från den sköna utsikten över Stege-bukten. Förutom restaurangen har hotellet bibliotek, sällskapsrum och tv-rum. Utanför kan du njuta av en avkopplande stund i den stängda gården eller på den stora planen med havsutsikt, där det finns god plats för t.ex. bollspel.

Det finns avgiftsfri parkering vid hotellet.


Alla hotellägenheter har nytt och fint badrum, kök med spis, kylskåp, köksredskap och porslin, sovrum med 2 enkelsängar, ljust och mysigt rum med bäddsoffa och TV samt gratis, trådlöst internet (Wi-Fi).


OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.
Notera
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 17.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 8.00-10.00.

Husdjur

Hotellet har ett begränsat antal rum, där hund är tillåtet (avgift DKK 150 per vistelse betalas direkt på hotellet). Därför är det endast tillåtet att ta med sig hund på hotellet, om informationen ges vid resebeställningen! Om man inte på förhand har informerat att husdjur medföljer, kan man riskera att bli avvisad vid ankomst eller tvingas betala en extra städavgift. Det är ej tillåtet att ha med husdjur i hotellets restaurang.

Restips

0-50 km

 • Besök Møns Museum i den vackra, gamla köpmansgården i Stege och ta del av områdets historia, från dåtid till nutid: 700 m.
 • Frestar havet, så hyr en båt vid Mønbådene i Stege och tillbringa en eftermiddag till havs: 800 m.
 • Hos Fri BikeShop i Stege kan du hyra olika typer av cyklar och njuta av naturen på två hjul: 1 km.
 • För lustfiskare bjuder Møn på mängder av fina fiskemöjligheter, Stege Nor sägs t.ex. vara Danmarks bästa plats att fånga gäddor på: 1,5 km.
 • Närmaste golfbana hittar du på Møn Golfcenter. Banan finns med i Peugeot Golf Guide och är därmed korad till att vara en av de 1000 bästa i hela världen, anlagd i harmoni med den vackra naturen runt Stege Nor: 5 km.
 • Ulvshale Strand är korad som en av Europas bästa badstränder: 6 km.
 • Fanefjord Kirke i Askeby är en vitkalkad kyrka från 1250. Invändigt kan du se de fantastiska kalkmålerierna från 1300-talet av den berömda Elmelunde-mästaren: 15 km.
 • Liselund Slott är världens enda stråtäckta slott. Strax norr om Møns Klint ligger det vackert beläget i en romantisk park, som du är välkommen att besöka året runt. Från maj till september är här också rundvisningar.: 17 km.
 • Promenera mellan enbärsbuskar, sällsynta växter och fåglar i den unika dalen Jydelejet bakom Møns Klint: 18 km.
 • Det är ett måste att uppleva den 7 kilometer långa och 128 meter höga Møns Klint. Här finns bl.a. möjlighet att hitta fossiler och se falkar, som häckar på klinterna. På Møns turistbyrå kan du hämta en karta över områdets alla vandringsrutter: 20 km.
 • Besök också Geocenter Møns Klint och få hela historien om Danmarks geologiska utveckling och den unika naturen på Møns Klint, serverad både i 3D-biograf och på interaktiv utställning: 20 km.
 • Danmarks Borgcenter i Vordingborg är ett avancerat upplevelsescenter, där berättelserna om Danmarks borgar, kungar och makt sker med gigantiska projektioner, street-art, rå arkitektur, soundtracks och digitala förmedlingsplattformar: 22 km.
 • I den romantiska köpstaden Præstø är den stora dubbelkyrkan med utsmyckning av bl.a. Abel Schrøder värd ett besök: 27 km.
51-100 km

 • I Nykøbing Falster Zoo (Folkeparken) kan du stifta bekantskap med 500 djur fördelade på 94 arter: 51 km.
 • Næstved blev år 2006 korad till en av landets bästa handelsstäder. Njut bl.a. av idyllen vid den frilagda Susån nedanför Boderne och Skt. Peders Kirke: 52 km.
 • Gå på upptäcktsfärd på blomsterön Gavnø med det karakteristiska rokokoslottet och blomsterlökparken med mer än en halv miljon blomsterlökar: 58 km.
 • Medeltidscentret är ett frilandsmuseum vid Sundby, där en autentisk 1300-talsmiljö är uppbyggt med hus, verkstäder, skepp och en kastmaskin: 59 km.
 • Se också Gisselfeldt kloster, ett av Danmarks största gods med 80 hektar land anlagda som park i engelsk stil: 59 km.
 • BonBon-Land vid Holme-Olstrup har mer än 70 nöjesattraktioner för hela familjen, på vatten, till lands och i luften. Öppet maj till oktober: 62 km.
 • På Fuglsang Kunstmuseum i Toreby träder du in i en rätt omfattande samling av dansk konst från 1700-talet och fram: 63 km.
 • Spatsera genom den charmiga köpstaden Maribo, som också är kloster- och domkyrkostad, med den majestätiska klosterkyrkan som varumärke: 65 km.
 • I Knuthenborg Safaripark, som är Europas största, kan du komma nära djur från hela världen. Parken är öppen från april till oktober: 70 km.
 • Färjerutterna till Sverige ligger endast ca. en timmes bilkörning bort, du kan också gränshandla t.ex. i Puttgarden vid Rødby: 83 km.
Over 100 km

 • Köpenhamns centrum med t.ex. Tivoli och Nyhavn når du på en och en halv timme via motorvägen: 122 km.

Karta

Radie runt hotellet:


Residens Møen
Langelinie 44
4780 Stege
Danmark


E 012° 17.145'
N 54° 59.252'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Residens Møen - följ med innanför
Baserat på 45 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
4.4 av 5
Service
4.2 av 5
Inkvartering
4.9 av 5
Faciliteter
4.4 av 5
Frukost
3.5 av 5
Middag
4 av 5
Läge
4.7 av 5

Residens Møen

Pris per person i lägenhet (v. min. 2 vuxna)
SEK 1.449:-

Minisemester på Møn i Danmark inkl.

 • 2 övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x månadens middagsrätt inkl. ett litet glas öl, vin eller vatten på Restaurant Udsigten på ankomstdagen
 • 1 glas mousserande vin som välkomsthälsning
 • 50 % rabatt på entré till Danmarks Samlermuseum Thorsvang inkl. gratis öl eller vatten vid köp av speciell Happydays-lunch på museet
 • Fri parkering
 • Slutstädning
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer