musholm feriecenter
musholm feriecenter
musholm feriecenter
 • Prisbelönt arkitektur
 • Familjevänligt, nära stranden
 • Stor multihall
cd top arrow

Sommarsemester vid Danmarks kust

5 dagars bilsemester på semesteranläggning på Själland, Danmark

Danska Musholm Feriecenter har en speciell historia, skapad för att rymma alla, oavsett fysiska förutsättningar, och det är inte sparat på material och kvalitet, för att skapa en tvättäkta semesteroas med ett hav av aktivitetsmöjligheter. Läget är också helt unikt, precis bredvid Musholm Bukt Strand, som är en mycket populär badstrand under sommaren på grund av den härliga kvällssolen och den stora badbryggan, där panoramat och ljudet av kluckande vågor, helt automatiskt får dig på det allra bästa semesterhumöret. Och så är Musholm Feriecenter i sig själv en arkitektonisk pärla, där man tillbringar semestern i de mest komfortabla ramarna - i ett av Danmarks mest sommaridylliska landskap. Så se fram emot att bjuda med hela familjen på en aktiv semester med utsikt över Storabältsbron pampiga pyloner och vädersäkra nöjen - skulle det komma lite regn, kan man alltid ägna sig åt de roliga inomhusaktiviteterna. På Musholm Feriecenter bor du mitt i naturen, men kan snabbt komma in till t.ex. Korsørs charmiga stadskärna (4 km). Den gamla, maritima köpstaden är omgärdad av vatten och historisk charm från flera sekler. Här kan du shoppa i de små specialbutikerna i Gamla stans gränder, äta glass på hamnen och beundra fästningen från 1200-talet. Får barnen bestämma är det nog Cirkusland Arena (25 km) och nöjesparken BonBon-Land (58 km) vid Holme Olstrup som lockar mer, och en dagsutflykt till huvudstaden Köpenhamn (111 km) med nöjesparken Tivoli, som man enkelt når via motorvägen på cirka en timme. Och sist men inte minst när det gäller barnens favoriter: Legoland (158 km), som det enkelt går att köra till på under två timmar - här bor du bra i förhållande till Danmarks alla sommarnöjen. Det väntar också mängder av andra utflyktsmöjligheter på närmare håll i det danska sommarlandskapet, med sina romantiska slott och gods längs vägarna och småstäder i korsvirkesidyll med stockrosor i trädgårdarna. Besök t.ex. den gemytliga staden Skælskør (19 km) med de toppiga kullerstenarna, korsvirkeshus och många konsthantverkare. Ta båtturen till det autentiska ö-samhället på Omø och Agersø, från hamnen i Stigsnæs (30 km). Upplev också den spännande vikingaborgen Trelleborg (16 km), som Harald Blåtand planterade på Sjælland för mer än tusen år sedan, och gå också i H.C. Andersens barndoms fotspår i författarens födelsestad Odense (56 km).
När sol och sommar kommer till oss i Norden, är stranden vid Musholm en hit
Musholm Feriecenters strand och badbro
Musholm Feriecenters nya, fina faciliteter invigdes år 2015
Prisbelönt arkitektur i naturens vackraste omgivningar
Mulithallen på Musholm är ett eldorado för aktiva folk i alla åldrar
Restaurangen på Musholm bjuder på läckra rätter efter dagens upplevelser
Under sommaren flyttar serveringen ofta ut på restaurangens terrass
Familjemys med garanti på Musholm - också om vädret trilskas
Nedanför feriecentret ligger denna sköna sandstrand
Feriecentrets badbro blir snabbt poppis, om solen skiner
Oavsett årstid är stand och hav världens bästa lekplats
Storabältsbron och Sprogø
Korsør är en charmig, gammal hamn- och köpstad
Här finns bland annat en av Danmarks äldsta, bevarade fästningar
Västsjällands naturprakt med vikar och vackra kuststräckor
Sommarsemester i Danmark
Marknadsstämning i mysiga Skælskør
Vikingaborgen Trelleborg ligger nära hotellet
Uppvisning med ugglor på Trelleborg
Upplev också ren, dansk sommaridyll på småöarna i Smålandsfarvattnet
Västsjällands många hamnmiljöer är populära bland turister
Västsjälland är också ett möte med Sommardanmark!
BonBon-Land vid Holme Olstreup är barnen sommarfavorit
Gavnø Slott är ett populärt utflyktsmål med sin blommande park
En utflykt till Tivoli i Köpenhamn - från hotellet är det en timme med bil
Storabältsbron är 18 kilometer lång och öppnade år 1998
Sommarsemesterkulissen på Musholm är kust, klitter och vågornas brus
Soluppgång vid Västsjällands kust

Ankomst

Musholm Feriecenter

Musholm Feriecenter
Musholm Feriecenter
Musholm Feriecenter
Musholm Feriecenter
Musholm Feriecenter
Musholm Feriecenter
Musholm Feriecenter
Musholm Feriecenter
Musholm Feriecenter
Musholm Feriecenter
Musholm Feriecenter
Musholm Feriecenter
Musholm Feriecenter
Musholm Feriecenter
Musholm Feriecenter
Musholm Feriecenter
Musholm Feriecenter
Musholm Feriecenter
Musholm Feriecenter
Musholm Feriecenter
Musholm Feriecenter
Musholm Feriecenter
Musholm Feriecenter
Musholm Feriecenter
Musholm Feriecenter
Musholm Feriecenter
Musholm Feriecenter

Adress

Musholmvej 100
4220 Korsør
Danmark

Hotellfakta

Musholm Feriecenter etablerades år 1998 och år 2015 gjordes en genomgripande modernisering och utbyggnad, med fokus på massor av faciliteter och hög inkvarteringsstandard. Semesteranläggningen bjuder idag på ett helt nytt och strömlinjeformat uttryck, som smälter in i det sällsynt vackra moränlandskapet, få steg från badstranden.

Restaurangen på Musholm Feriecenter ligger med direkt utsikt till Storabält och kustlandskapet. Här är stämningen oformell och autentisk med fokus på den goda matupplevelsen, och man lägger vikt på användning av ekologiska och lokala råvaror. Under sommaren kan man bli serverad på utomhusterrassen, så att man kan uppleva solnedgången eller njuta av kaffet, medans barnen leker på gräsmattan och på stranden. Till semesteranläggningens faciliteter hör också hiss, bibliotek, rum med öppen spis, lekrum, bordtennis, dart, mynttvätt, cykeluthyrning och gratis trådlöst internet (Wi-Fi).

Den spektakulära runda multihallen är semesteranläggningens nya varumärke, och den bliver använd till både sport-, konsert- och konferensaktiviteter. Här har man som gäst tillgång till aktivitetsmöjligheter som klättervägg, svävbana, basketboll, badminton, volleyball, biograf, playstation på storskärm, fitnessrum samt en imponerande skylounge, där man kan hämta andan till utsikten över Storabält. Det finns alltid en aktivitetsmedarbetare på plats, som erbjuder ett spännande program och kan introducera en ny aktivitet. Varje torsdag förmiddag är det t.ex. gratis yoga för alla semestergäster, och dessutom kan man mot avgift boka tid för att prova på klätterväggen, svävbanan eller el-hockey, som verkligen kan ge en svett på pannan och glada skratt på tvärs av alla åldrar. Med i priset ingår alltid obligatorisk instruktion och tillsyn av instruktören. Så kom ihåg träningskläder samt både utomhus- och inomhusträningsskor!

Utomhus finns det en gårdsträdgård med grillplats, stor lekplats, utomhusschack, möjlighet för att spela petanque eller krolf (krocketgolf), och härifrån leder ett större stigsystem både till utsiktsplatsen Oldenbjerg och vidare helt in under Storabältbron. Det påstås att den vita badstranden 100 meter från semesteranläggningen, är en av Själlands bästa. Här finner man också semesteranläggningen badbrygga, med en praktfull utsikt över moränbackarna och Storabältbron. Det finns gratis utomhusparkering vid semesteranläggningen.


Alla rum är på 30 kvadratmeter och ligger i det fina, nybyggda cirkelhuset. Rummen är inredda med stort sovrum, stort badrum, arbetsplats med stol, vattenkokare, gratis trådlöst internet (Wi-Fi) och TV samt direkt utgång till solterrass med trädgårdsmöbler. Det finns också ett gemensamt sällskapsrum i cirkelhuset, med t.ex. kylskåp.

Bra att veta:

Musholm Feriecenter är Muskeldystrofifondens prisbelönade semester-, sport- och konferenscenter, som stod färdig år 2015, med en stor utbyggnad av faciliteterna och en hög inkvarteringsstandard, som får alla till att känna sig välkomna och väl till mods - både med och utan funktionsnedsättning. Ingen har lust att hålla semester på en institution, och det är med den visionen, som man har skapat semesteranläggningen. Här är tillgänglighet och hjälpmedel så designade att de smälter in i husets arkitektur, så att man nästan bara märker det, om man har användning av det. Här har man lyckats skapa en fantastisk fin semesteranläggning, som drar till sig både semesterfamiljer såväl som affärsfolk och hantverkare, som njuter komforten, de natursköna omgivningarna och inte minst den förnäma arkitekturen: Bara under 2016 har Musholm Feriecenter nominerats till tre stora arkitekturpriser, bl.a. på världens största egendomsmässa MIPIM i Cannes, där Musholm var nominerad som bästa hotell- och turistresort.

Hotellets restaurang är stängd på söndagar utom i juli - primo augusti. Utanför denna period har restaurangen endast söndagsöppet vid förhandsbeställning direkt till Musholm.

OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 14.00.
Utcheckning senast kl. 11.00.
OBS
Vid ankomst måndag till fredag efter kl. 22.00, lördag kl. 18.00 eller söndag efter kl. 17.00 på ankomstdagen skall du kontakta hotellet för att få en kod till hotellets nyckelbox.

Måltider

Frukost serveras kl. 8.00-10.00.
Middag serveras kl. 18.00-20.00.

Husdjur

Hotellet har ett begränsat antal rum, där hund är tillåtet (avgift DKK 145 per dygn betalas direkt på hotellet). Därför är det endast tillåtet att ta med sig hund på hotellet, om informationen ges vid resebeställningen! Om man inte på förhand har informerat att husdjur medföljer, kan man riskera att bli avvisad vid ankomst eller tvingas betala en extra städavgift. Det är ej tillåtet att ha med husdjur i hotellets restaurang.

Restips

0-50 km

 • Strand och badbrygga, direkt tillgång via stigarna från semesteranläggningen: 100 m.
 • Korsørs charmiga hamnmiljö med den gamla fästningen: 4 km.
 • Trevliga Skælskør med de toppiga kullerstenarna och typiskt danska korsvirkeshusen med massor av specialbutiker och konsthantverkare: 19 km.
 • Torgmarknad på lördagar på Nytorv i Slagelse: 19 km.
 • Cirkusland Arena vid Årslev är sprängfylld med upplevelser för cirkusintresserade barn och vuxna: 25 km.
 • Vestsjællands Veterantog med ånglok från 1899 kör längs flera sträckor i juli och augusti, t.ex. från Slagelse och Høng (hitta körplan på www.vsvt.dk): 29 km.
 • En riktig, dansk upplevelse, färjetur till småöarna Omø och Agersø, där det unika ö-samhället sjuder av idyll och ren nostalgi. Färjorna avgår dagligen från Stigsnæs: 30 km.
 • Vest- och Sydsjælland är översållade med slott och herrgårdar, och flera har haft Danmarks mest kände författare: H.C. Andersen boende i flera perioder. Följ med i hans fotspår på t.ex. Gisselfeldt kloster (63 km), ett av Danmarks största gods med en park i engelsk stil, Gavnø Slott (54 km) vid Næstved, som har en praktfull blomsterpark, samt Holsteinborg Slott, som H.C. Andersen besökte totalt 35 gånger: 33 km.
 • Birkegårdens Trädgårdar är en unik sinnesupplevelse för trädgårdsentusiaster och familjepark med både djur, lekplats och gocart-bana. Gå på upptäcktsfärd genom alla oaserna i de åtta tematrädgårdarna, som blomstrar från april till september: 45 km.
 • Næstved blev år 2006 korad till en av Danmarks bästa handelsstäder. Njut bl.a. av idyllen vid den frilagda ån Suså nedanför Boderne och Skt. Peders Kirke: 49 km.
51-100 km

 • Gavnø, besök blomsterön med det vackra rokokoslottet och blomsterlöksparken med mer än en halv miljon blomsterlökar: 54 km.
 • H.C. Andersens hus i Odense: 56 km.
 • Egeskov Slott på Fyn: 58 km.
 • BonBon-Land i Holme Olstrup, nöjespark med massor av roliga aktiviteter för hela familjen (öppen maj till oktober): 58 km.
 • Gisselfeldt kloster, ett av Danmarks största gods med park i engelsk stil: 63 km.
Over 101 km

 • Köpenhamns centrum med t.ex. Tivoli (öppen april-september) och Nyhavn, via motorvägen tar det cirka en timme att köra hit: 111 km.
 • Nöjesparken Legoland (öppen april-oktober), via motorvägen tar det under två timmar att köra hit: 158 km

Karta

Radie runt hotellet:


Musholm Feriecenter
Musholmvej 100
4220 Korsør
Danmark


E 011° 8.105'
N 55° 21.876'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Vi är Happydays - filmen om din semesterfabrik
Baserat på 19 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
4.6 av 5
Service
4 av 5
Inkvartering
3.9 av 5
Faciliteter
4.1 av 5
Frukost
3.8 av 5
Middag
3.7 av 5
Läge
4.6 av 5

Musholm Feriecenter

Pris per person i dubbelrum
SEK 2.949:-

Sommarsemester i Danmark inkl.

 • 4 övernattningar
 • 4 x frukostbuffé
 • 2 x 2- rätters middag
 • Fri Wi-Fi
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer