christies sdr hostrup kro
christies sdr hostrup kro
christies sdr hostrup kro
 • Kungligt privilegierad krog
 • Välrenommerad restaurang och vinkällare
 • Stor park och köksträdgård
cd top arrow

Gourmetsemester i Danmark

3 dagars bilsemester på historisk 3-stjärnig krog i Sdr. Hostrup på södra Jylland

Christie's Sdr. Hostrup Kro på södra Jylland är en pärla bland de kungligt priviligierade krogarna i Danmark. I vårt kära grannland finns en stark, historisk tradition med landvägskrogar och under medeltiden kunde man finna en krog cirka var tredje mil längs allfarvägarna. Här kan du se fram emot en gourmetsemester på en krog där man har satsat lite mer på det goda värdskapet och på kreativ kokkonst för finsmakare. Den lyxiga krogen med egen helikopterplatta är en liten oas för den som önskar ett par dagars bortskämning i lantliga omgivningar. Här hämtas de flesta råvaror i krogens egen köksträdgård - som hör till en av landets största - och under de stämningsfulla salongerna gömmer sig en välsorterad vinkällare med ett fint urval av vinklassiker som hanteras skickligt av professionella kypare. Vistelsen inkluderar en gourmetupplevelse där du konstfärdigt guidas genom krogens legendariska gastronomi och får smaka på 5 olika rätter. Mys till ordentligt och bo i en av krogens ljusa och komfortabla hotellstugor, som ligger fritt och ogenerat i krogens frodiga park. Omgiven av allt det gröna kan du koppla av på den övertäckta terrassen och njuta av naturen, med direkt närhet till krogens övriga faciliteter. Utanför krogen väntar massor av fina utflyktsmål i omgivningarna: Gränshandel vid Kruså (18 km), charmiga Aabenraa (7 km) där du kan strosa på stadens hamn och flanera längs Danmarks, längsta sammanhängande gågata. Lite längre mot sydväst, i Tønder (45 km), finner du autentisk sönderjysk charm i det livliga stadslivet och på den gamla slottsbanken med museet Kulturhistorie Tønder, där du bland annat kan se utställningar med bondmöbler, silverbestick från västra Schleswig och de berömda tønderknypplingarna. Under sommaren är staden värd för en av landets stora festivaler, nämligen Tønderfestivalen, som varje år, den sista helgen i augusti, hyllar folkmusiken. Det är till sist en sak du inte får missa på din semester i Sönderjylland. Du kan inte semestra här utan att prova på ett äkta sönderjyskt kaffebord. Här sparar man inte på något, kaffebordet skall bestå av 7 mjuka, 7 torra och 7 hårda kakor - och historien bakom kaffebordet är också rätt så söt: Då Sönderjylland var under tysk belägring hade områdets befolkning inte stora chanser för att samlas runt det som var traditionell dansk kultur. Det var t.ex. förbjudet att inta alkohol, så istället möttes man för att dricka kaffe. Då man vid varje möte försökte överglänsa varandra i söta saker, hade man så till sist skapat något som hädanefter benämndes som ett sönderjyskt kaffebord. På krogen får du en försmak, då det ingår en sönderjysk brödtårta till eftermiddagskaffet - men om du vill gå hela vägen, åk då till Gram Slott (50 km), där de står redo med ett överdådigt sönderjyskt kaffebord och nykokt kaffe i pannan.
Välkommen till Sönderjylland i Danmark
Se fram emot en gourmetsemester på Christie's Sdr. Hostrup Kro
Här är de flesta grönsakerna odlade i krogens stora köksträdgård
Örter, grönsaker, frukter och rotfrukter växer i köksträdgården, som är en av landet största
Här lägger man ner omsorg på service, omgivningarna och inte minst maten
Här lägger man ner omsorg på service, omgivningarna och inte minst maten
Här blir man inkvarterad i mysiga hotellstugor i parken
Christie's Sdr. Hostrup Kro är en oas för livsnjutare
Det finns många fina utflyktsmål i det sönderjyska landskapet - här Dybbøl Banke
Må bra-semester i Danmark
Kommer du förbi Aabenraa kan du flanera på kullerstensbelagda gator
Gör också utflykter runt om till de charmiga städerna och utforska t.ex. caféerna
Missa inte ett besök i Sønderborg med det vackra Sønderborg Slott
Det finns mängder av fina, badvänliga sandstränder i Sönderjylland
... här Hejlsminde Strand med fina möjligheter för avkoppling
Upplev Tønders sönderjyska charm
Möt väktarna i Haderslevs stämningsfulla gator
På Gram Slot kan man uppleva ett äkta sönderjyskt kaffebord
I Sönderjylland ligger också vackra Gråsten Slott
Gourmetsemester i Danmark med möjlighet för bortskämning

Ankomst

Christie's Sdr. Hostrup Kro

Christie's Sdr. Hostrup Kro
Christie's Sdr. Hostrup Kro
Christie's Sdr. Hostrup Kro
Christie's Sdr. Hostrup Kro
Christie's Sdr. Hostrup Kro
Christie's Sdr. Hostrup Kro
Christie's Sdr. Hostrup Kro
Christie's Sdr. Hostrup Kro
Christie's Sdr. Hostrup Kro
Christie's Sdr. Hostrup Kro
Christie's Sdr. Hostrup Kro
Christie's Sdr. Hostrup Kro
Christie's Sdr. Hostrup Kro
Christie's Sdr. Hostrup Kro
Christie's Sdr. Hostrup Kro
Christie's Sdr. Hostrup Kro
Christie's Sdr. Hostrup Kro
Christie's Sdr. Hostrup Kro
Christie's Sdr. Hostrup Kro
Christie's Sdr. Hostrup Kro
Christie's Sdr. Hostrup Kro
Christie's Sdr. Hostrup Kro
Christie's Sdr. Hostrup Kro
Christie's Sdr. Hostrup Kro
Christie's Sdr. Hostrup Kro
Christie's Sdr. Hostrup Kro
Christie's Sdr. Hostrup Kro

Adress

Sdr. Hostrup Østergade 21
6200 Aabenraa
Danmark

Hotellfakta

"Till alla resande deras nödtorft och bekvämlighet", så lyder den danske kung Christian V:s kungörelse för offentliga härbärgen och värdshus i Danmark från 1695 och det är de ledord som fortfarande gäller på Christie's Sdr. Hostrup Kro. Här har man alltid strävat efter att betjäna de resande på allra bästa vis och krogen har också varit en populär samlingspunkt för ortens befolkning. I starten hade man endast några få övernattningsrum, men år 1920 - samma år som södra Jylland åter blev danskt - kom Johann och Marie Christensen till Sdr. Hostrup och krogen blev deras livsverk. Under de 40 år som följde, utförde man en total upprustning och utbyggnad av Christie's Sdr. Hostrup Kro.

I dag drivs krogen av det ambitiösa värdparet Janus Petersen och Torben Haugen som har sett till att alla detaljer är perfekta - omgivningarna, maten och värdskapet. De inkluderade middagarna serveras på krogens välrenommerade restaurang, där nya mattrender kläcks ur en solid erfarenhet - och där råvaror odlas i krogens egen köksträdgård, en av landets största. Krogen har också en stor och välsorterad vinkällare, ett bibliotek och ett sällskapsrum med öppen spis. Utomhus hittar du både terrass och krogens stora park med lekplats, utomhusschack, tennisbana, petanquebana och landningsplats för helikopter - och när du ska åka på utflykt kan du köpa med dig matsäck från restaurangen.

Det finns avgiftsfri parkering vid krogen.


Hotellstugorna ligger i krogens park och är alla ca. 22 kvadratmeter stora. De är utrustade med egen toalett och bad, dubbelsäng, skrivbord med stol, fåtölj, TV, air-condition, liten övertäckt terrass med 2 stolar och bord samt gratis trådlöst internet.


OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 15.00.
Utcheckning senast kl. 10.30.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 7.30-9.30.
Middag serveras kl. 18.00-20.30.

Husdjur

Hotellet har ett begränsat antal hotellstugor, där hund är tillåtet (avgift 200 DKK per natt betalas direkt på hotellet). Därför är det endast tillåtet att ta med sig hund på hotellet, om informationen ges vid resebeställningen! Om man inte på förhand har informerat att hund medföljer, kan man riskera att bli avvisad vid ankomst eller tvingas betala en extra städavgift.

Restips

0-50 km

 • Sönderjylland har många fina stränder och man ska inte åka långt för att hitta den närmaste, nämligen den populära Sönderstrand: 4 km.
 • Aabenraa med sina kullerstensbelagda gator, den gamla hamnen, de välbevarade 1800-talskvarteren och Danmarks längsta sammanhängande gågata: 7 km.
 • Krusmølle med interiörbutik, café och stor sönderjysk delikatessavdelning (också stor julmarknad oktober till december): 7 km.
 • Den tyska gränsen vid Kruså med fina möjligheter för att göra fina fynd genom att gränshandla: 18 km.
 • På Dybbøl Banke får man hela historien om kriget år 1864, primärt genom bildvisning. Gå längs den rekonstruerade sträckan mellan skyttegravar, soldatbaracker och Dybbøl Mølle: 25 km.
 • Besök köpstaden Sønderborg, staden har växt fram runt Sønderborg Slott, som anlades år 1200. I dag hyser staden både ett dynamiskt föreningsliv, fina utbildningsmöjligheter, den charmiga gågatan Perlegade med butiker och caféer samt det stora shoppingcentret Borgen med mer än 50 specialbutiker: 26 km.
 • Gör en utflykt till Tønder som har en utpräglad sönderjysk charm, livligt byliv och historisk arkitektur. Besök t.ex. museet Kulturhistorie Tønder på den gamla slottsbanken och se bl.a. bondmöbler, silverbestick från västra Schleswig, de berömda tønderrknypplingarna och landets största samling av keramikplattor: 45 km.
 • Danfoss Universe, där stora och små kan göra spännande försök att lära sig mer om sig själva och världens stora fenomen (öppen från mars till oktober): 49 km.
 • Vill du uppleva något traditionellt i Sönderjylland så kan du på Gram Slott prova på ett äkta sönderjyskt kaffebord. Se öppettider och köp biljett här http://gramslot.dk/soenderjysk-kaffebord/: 50 km.
51-100 km

 • Upplev Svart sol vid Vadehavet i Sönderjylland och Nordtyskland från slutet av mars till mitten av april och igen från mitten av september till mitten av oktober. På Slukefter Kro hjälper man gärna till med tips om var man kan starta utflykten, t.ex. vid Töndermarskens Naturcenter vid Højer: 57 km.
 • Besök det ultramoderna Vadehavscentret som invigdes i februari 2017 och som ligger sydväst om Ribe. Centret ligger helt ut till nationalparken och världsarvet Vadehavet, som är ett praktfullt naturområde som sträcker sig 500 kilometer längs den danska, tyska och holländska kusten. Här befinner du dig mitt i ett dynamiskt våtlandskap med biologisk rikedom och massor av flyttfåglar: 73 km.
Över 101 km

 • Den kända nöjesparken Legoland i Billund, ett fantastisk legouniversum och roliga åkattraktioner för stora och små (öppen från slutet av mars t.o.m. oktober): 107 km.

Karta

Radie runt hotellet:


Christie's Sdr. Hostrup Kro
Sdr. Hostrup Østergade 21
6200 Aabenraa
Danmark


E 009° 26.999'
N 54° 59.189'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Vi är Happydays - filmen om din semesterfabrik
Baserat på 78 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
4.5 av 5
Service
4.6 av 5
Inkvartering
3.8 av 5
Faciliteter
3.9 av 5
Frukost
4.5 av 5
Middag
4.7 av 5
Läge
3.7 av 5

Christie's Sdr. Hostrup Kro

Pris per person i hotellstuga (vid 2 vuxna)
SEK 1.549:-

Gourmetsemester i södra Danmark inkl.

 • 2 övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x eftermiddagskaffe med sönderjysk brödtårta
 • 1 x 2-rätters meny på ankomstdagen
 • 1 x 5-rätters gourmetmiddag på dag 2
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer