hotel pinenhus
hotel pinenhus
hotel pinenhus
 • Badstrand och badbrygga
 • 18-håls minigolfbana
 • Jesperhus Blomsterpark: 5 km.
cd top arrow

Familjesemester i Danmark

4 dagars bilsemester på 3-stjärnigt strandhotell vid Glyngøre på Salling, Nordjylland

Ta med familjen till Nordjylland och bo på härligt strandhotell vid Limfjorden, med utsikt till vattnet och ett stort aktivitetsutbud under dagarna. Hotel Pinenhus ligger på en av Danmarks mest idylliska platser - helt ner till egen strand och badbrygga på halvön Salling, där du kan se fram emot barnskratt och bad i det ljumma vattnet under hela sommaren. Och har du lust till det, kan du utmana familjen i minigolf på hotellets 18-håls minigolfbana, åka på utflykt till kanonutställningarna i Hanstholm och besöka fiskeläget Klitmøller, som också kallas för Cold Hawaii: Till Vesterhavets böljande vågor lockas surfare från hela världen. Missa heller inte det tropiska badlandet i den populära Jesperhus Blomsterpark, som ligger endast 5 kilometer från härifrån. Njut också av att du har ett helt köksteam för maximal semesternjutning: Både frukost och middag serveras i panoramarestaurangen och då solens strålar skiner över den glittrande, blåa fjorden, finns det knappast en mer idyllisk plats att äta sina måltider, än på hotellets stora terrass på första parkett vid vattnet. Hotel Pinenhus har en historia som kungligt privilegierad färjekrog, som nästan sträcker sig 300 år tillbaka i tiden. Med moderna ramar har hotellet också lyckats bevarat traditionen med trevnad, god mat och avkoppling mitt i Limfjordslandets praktfulla natur. Det ger din familj mer tid till att ägna sig åt nöjen och utflykter på en familjesemester mitt i Danmark: Besök t.ex. de vita klipporna på Mors och Limfjordsön Fur eller ta en sväng till Thy Nationalpark, som också kallas för Danmarks vilda västern. Det finns också fina möjligheter för att utforska Danmarkshistorien, här bor du nära Hjerl Hede (34 km), Jens Langknivs kalkgruvor i Daugbjerg (44 km) och inte minst Danmarks bäst bevarade medeltidsborg Spøttrup (27 km), som har både örtträdgård, vallgravar och klaffbro och levande riddare i rustning under hela sommaren - det är något som verkligen kan imponera de minsta i familjen. Salling och Mors har också ett av Danmarks finaste kulturlandskap med små, snirkliga vägar som tar dig över gröna backar med utsikt över fjord och hav, förbi gravhögar och gamla klosterruiner, slott och historiska herrgårdar samt välfyllda vägbodar med hemodlade grönsaker och frukter - en helt speciell tradition för detta område. Efter en dag fylld av upplevelser kan du koppla av med att njuta av solnedgången och den sista kvällssolen på badbryggan med utsikt till den imponerande Sallingsundbron. Här i Salling i Nordjylland har du en av Danmarks bästa belägenheter till årets familjesemester.
Stranden och badbryggan ligger få steg från ditt hotellrum
En härlig plats på Danmarkskartan: Hotel Pinenhus
Barnen kommer att älska Jesperhus: Sommarland och tropiskt badland i närheten
Här är semesterfamiljen i goda händer med många åkattraktioner
Jesperhus ursprungliga attraktion: Blomsterparken
Man kan gå längs stranden in till Glyngøre Havn
Varje sommar bjuder Højriis Slott på spännande, fiktiva mordgåtor
Kom ihåg: Massa glass till barnen mellan dagens upplevelser
Limfjordslandets vykortsidyll - mer danskt blir det inte
Molersklinterna på Mors - exempel på områdets speciella natur
På den gamla Spøttrup Borg kan du få en fin inblick i historien
Spøttrup Borg har en festlig medeltidsmarknad under sommaren
En kort biltur tar dig snabbt till det brusande Vesterhavet
Kommer du hit på sommaren, är ett dopp i Västerhavet ett måste!
Klitmøller vid Västerhavet har sin helt egen kultur och stämning
Här fiskar man fortfarande i en liten skala
Havet här lockar surfare från hela världen - platsen kallas Cold Hawaii
Vandringsleder och vild natur i Nationalpark Thy
Vid Hanstholm kan du uppleva försvarsanläggningen Atlantvolden från andra världskriget
Knutklinten på Fur där man har hittat 55 miljoner år gamla fossiler
Här i Limfjordslandet är musslor en välkänd lokal specialitet
Ta också en tur till Nordjyllands största attraktion: Fårup Sommerland
Eller vad sägs om en dagsutflykt till LEGOLAND i Billund?
Tillbaka på Pinenhus kan du koppla av och njuta semesterlivet ...
... medan barnen badar i fjorden
Upplev enastående naturidyll på din familjesemester i Danmark

Ankomst

Hotel Pinenhus

Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus
Hotel Pinenhus

Adress

Pinen 3
7870 Roslev
Danmark

Hotellfakta

Hotell Pinenhus ligger bara ett stenkast från vattenkanten och här ligger en badstrand med badbrygga. Från panoramarestaurangen är det utsikt över Sallingsund och den imponerande, höga Sallingsundbro, som förbinder halvön Salling med Limfjordsön Mors. Hotellet har en lång historia och tradition som krog och matservering bakom sig, tack vare sin placering vid det gamla färjeläget. Här drack folk sig modiga innan de tog den fruktade båtturen mellan Salling och Mors i gamla dagar, med färjorna som hette Pinen (pina) och Plagen (plåga), innan färjorna till slut blev avlösta av den 1,7 km långa Sallingsundbron år 1978.

Hotellets panoramarestaurang har en härlig, utomhusterrass, där man har uteservering vid gott väder till både kaffe, lunch och kvällsmat. Hotellet har dessutom bar, biljardbord, bordtennis, bibliotek och sällskapsrum, lekrum, hiss, gratis trådlöst internet (Wi-Fi), litet relaxrum med bubbelpool (mot avgift 298 DKK per timme) samt fina utomhusfaciliteter som lekplats, 18-håls minigolfbana, fotbollsplan, beach-volleybollbana, petanque och krocket.

Det finns avgiftsfri parkering vid hotellet.


Alla familjerum har utsikt över fjorden och är inredda med badrum, skrivbord, fåtölj, gratis trådlöst internet (Wi-Fi) och TV. Vänligen notera att eventuella extrasängar kan vara uppbäddade i våningssäng.


OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 14.00.
Utcheckning senast kl. 10.00.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 7.00-10.00 på vardagar och kl. 8.00-10.00 på helger.
Middag serveras kl. 18.00-21.00.

Husdjur

Hotellet har ett begränsat antal rum, där hund är tillåtet (avgift DKK 150 per dygn betalas direkt på hotellet). Därför är det endast tillåtet att ta med sig hund på hotellet, om informationen ges vid resebeställningen! Om man inte på förhand har informerat att husdjur medföljer, kan man riskera att bli avvisad vid ankomst eller tvingas betala en extra städavgift. Det är ej tillåtet att ha med husdjur i hotellets restaurang.

Restips

0-50 km

 • Kör över Sallingsundbron, som har gång- och cykelstigar på bägge sidor. Du blir belönad med en vacker utsikt över Limfjordslandet från 30 meters höjd: 1,3 km.
 • Glyngøre Havn: 4 km.
 • Jesperhus Blomsterpark är Skandinaviens största blomsterpark fylld med perenner, rosor, alla möjliga sommarblommor, suckulenter og enorma blomsterfigurer, som exempelvis i H.C. Andersens sagoträdgård med figurer från de kända sagorna. Här finns dessutom pirat- och westernland, hoppmattor, minitåg, båtar, motorcyklar, skjutbana, minibilar, studsmattor, ponnyer, Junglezoo, 4D-biograf m.m. Blomsterparken har öppet maj-oktober, men Jesperhus tropiska badland är öppet året runt: 5 km.
 • Højriis Slott ligger på andra sidan av Sallingsund. En fin sevärdhet, där man har specialiserat sig på mordmysterier och interaktiva upplevelser fyllda med effekter, detaljerad scenografi och skådespeleri (öppet juli-augusti + danska höstlovet v. 42): 9 km.
 • Dueholm Kloster i Nykøbing Mors grundades år 1370 och idag finns här museum och butik med lokala specialiteter som kryddad snaps, honung m.m. (öppet större delen av året, förutom i januari-februari): 10 km.
 • Bränneriet Limfjorden på Sillerslev Havn på Mors gör egna kryddade snapsar av lokala örter samt ekologisk whisky: 17 km.
 • Den vackra bilturen över Salling till Jeppe Aakjærs konstnärshem Jenle, som ligger mitt i naturens egna guldåldersmåleri av ett landskap vid Limfjorden. Rundvisning, museum, butik, café och minnesrum i huvudbyggnaden från 1905 (öppet juni-september, eller efter aftal): 20 km.
 • Upplev stenåldershavets kvarlevor och de speciella molersklinter på Limfjordsön Fur: 23 km.
 • Fossil- och Molermuseet på Mors, som framvisar 55 miljoner års geografisk historia (öppet maj-oktober): 27 km.
 • Spøttrup Borg har en levande medeltidsmarknad under högsäsong (sommar) som kan besökas från påsk till oktober samt under julmarknaden: 27 km.
 • Fur Bryghus med stolta öltraditioner (öppet dagligen från påsk till jul): 29 km.
 • Hjerl Hede med levande verkstäder (öppet april till oktober samt helger under vintern): 34 km.
 • Thisteds köpstadsidyll: 35 km.
 • Thy Nationalpark är Danmarks vilda västern med massor av vackra leder i praktfull natur. Starta t.ex. vid Nors sjö: 44 km.
 • Kalkgruvorna i Daugbjerg berättar historien om Jens Langkniv och Lange Margrethe (öppet april-oktober): 44 km.
 • Nordsø Akvariet i Nr. Vorupør: 46 km.
 • Doverodde Købmandsgård byggdes 1850 och har idag både museum, utkikstorn och bryggplats för vikingaskepp: 51 km.
 • Klitmøller vid Vesterhavet kallas för Cold Hawaii och lockar till sig surfare från hela världen. Det lilla fiskeläget har en unik småföretagarkultur, många rökerier och man har lyckats bevarat den autentiska fiskelägestämningen: 52 km.
 • Viborg Domkirke och det charmiga latinerkvarter i en av Danmarks äldsta och historiskt viktigaste städer: 54 km.
 • Testcenter Østerild vid Frøstrup är en intressant inblick i ett av Danmarkshistoriens största vindkraftsverksprojekt. Upplev de enorma vindkraftvingarna helt nära: 54 km.
 • Museumscenter Hanstholm berättar den fascinerande historien om fästningsanläggningen Atlandvolden, Nordeuropas störst fästningsprojekt under andra världskriget: 56 km.
 • Den trevliga hamnstaden Løgstør har flera evenemang under året, t.ex. musselfestival, jazzfestival m.m. och är också känd som Nordjyllands Musselstad: 59 km.
 • Världskartan i Klejstrup: 68 km.
 • Fårup Sommerland norr om Blokhus - Danmarks äldsta och ett av de största sommarlanden i Danmark. Här finns massor av nöjen och åkattraktioner mitt i skogen (öppet maj till september): 97 km.
 • Dagsutflykt till den världskända nöjesparken LEGOLAND i Billund: 132 km.
51-100 km

 • Doverodde Købmandsgård byggdes 1850 och har idag både museum, utkikstorn och bryggplats för vikingaskepp: 51 km.
 • Klitmøller vid Vesterhavet kallas för Cold Hawaii och lockar till sig surfare från hela världen. Det lilla fiskeläget har en unik småföretagarkultur, många rökerier och man har lyckats bevarat den autentiska fiskelägestämningen: 52 km.
 • Viborg Domkirke och det charmiga latinerkvarter i en av Danmarks äldsta och historiskt viktigaste städer: 54 km.
 • Testcenter Østerild vid Frøstrup är en intressant inblick i ett av Danmarkshistoriens största vindkraftsverksprojekt. Upplev de enorma vindkraftvingarna helt nära: 54 km.
 • Museumscenter Hanstholm berättar den fascinerande historien om fästningsanläggningen Atlandvolden, Nordeuropas störst fästningsprojekt under andra världskriget: 56 km.
 • Den trevliga hamnstaden Løgstør har flera evenemang under året, t.ex. musselfestival, jazzfestival m.m. och är också känd som Nordjyllands Musselstad: 59 km.
 • Världskartan i Klejstrup: 68 km.
 • Fårup Sommerland norr om Blokhus - Danmarks äldsta och ett av de största sommarlanden i Danmark. Här finns massor av nöjen och åkattraktioner mitt i skogen (öppet maj till september): 97 km.
Over 100 km

 • Dagsutflykt till den världskända nöjesparken LEGOLAND i Billund: 132 km.

Karta

Radie runt hotellet:


Hotel Pinenhus
Pinen 3
7870 Roslev
Danmark


E 008° 51.326'
N 56° 44.558'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Thy - Danmarks vilda västern
Baserat på 189 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
4.7 av 5
Service
4.7 av 5
Inkvartering
4.3 av 5
Faciliteter
4.4 av 5
Frukost
4.7 av 5
Middag
4.6 av 5
Läge
4.7 av 5

Hotel Pinenhus

Pris per person i familjerum (vid min. 2 vuxna)
SEK 2.149:-

Minisemester i Danmark inkl.

 • 3 övernattningar
 • 3 x frukostbuffé
 • 1 x 2-rätters middag på ankomstdagen
 • 1 x kökschefens 4-rätters middag på andra dagen
 • 1 fl. mousserande vin per rum
 • Rum med utsikt över Limfjorden
 • Fri Wi-Fi
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer