color hotel skagen
color hotel skagen
color hotel skagen
 • Välrenommerad restaurang
 • Uppvärmd utomhuspool
 • 24-timmars rumsservice
cd top arrow

Upplev konstnärernas Skagen

3 dagars bilsemester på 4-stjärnigt hotell i Skagen, Danmark

Oavsett när du kommer till Skagen, så finns det inget så stämningsfullt som att strosa runt på Skagens pittoreska gator med vita trästaket och vackra hus målade i den speciella kulören som kallas för Skagengult. I Skagen kan du uppleva det unika Skagenljuset och den speciella atmosfär som lockade till sig konstnärer från hela Skandinavien - med absolut höjdpunkt under guldmålarnas glansperiod i slutet av 1800-talet. På Skagen befinner du dig också mellan två hav: Skagerrak och Kattegatt och på Skagens nordligaste spets - Grenen - kan du ta av dig skorna, kavla upp byxbenen och med alla sinnen uppleva hur de två haven möts och slår vågorna mot varandra. På gångavstånd från centrum och alla sevärdheter och mitt i det typiska hedlandskapet ligger Color Hotel Skagen, där du kan uppleva hur nutidens lyx och moderna komfort ger din semester en extra liten guldkant. Här bor du perfekt mellan Skagens centrum och Gamle Skagen och det går cykel- och vandringsstigar direkt till bland annat Den tillsandade kyrkan, den härliga stranden och Skagens centrum där du kan uppleva alla mysiga butiker med kläder, souvenirer och dansk design, caféer som sjuder av feststämning året om - särskilt under sommaren - och de fina fiskrestaurangerna nere i de gamla röda packhusen i hamnen, som alla serverar läckra fiskspecialiteter och skummande, kalla danska öl. Det finns också en stark tradition av musikunderhållning i Skagen och man har faktiskt Danmarks äldsta musikfestival - Skagenfestivalen - som har arrangerats varje sommar sedan 1971. Du kan också möta P.S. Krøyer, Holger Drachmann och konstnärsparet Anna och Michael Ancher, deras anda lever i allra högsta grad kvar i Skagen. Besök det nyligen moderniserade och utbyggda Skagens Museum, Michael och Anna Anchers hus och Villa Pax, i de två sistnämnda kan du förutom konsten också se den ursprungliga inredningen, så som den såg ut för över 100 år sedan - det är precis som om tiden har stått stilla. På vistelsens andra kväll så rundar du av alla härliga upplevelser i Skagen med en middag på hotellets välrenommerade Restaurang Holger (namngiven efter konstnären Holger Drachmann) som förutom god mat också erbjuder ett walk in-vinskåp där du kan botanisera bland vinerna, om du har lust att unna dig ett extra gott glas vin till middagen.
Välkommen till en semester på den legendariska semesterorten Skagen
Skagens Gren där de två haven möts; Kattegat och Skagerrak
De vackraste solnedgångarna hittar du i Skagen
Se fram emot middagen på Restaurant Holger
Köksteamet har ett gott rykte
Det nya nordiska köket kombineras med klassisk dansk mat
Stranden vid Damstederne ligger på promenadavstånd från hotellet
Den tillsandade kyrkan ligger nära hotellet
Skagens pittoreska centrum är stämningsfullt
Skagens Museum har byggt en helt ny flygel till sina mästerverk
Utsikt över Skagen Udde och Grenen från Skagen Fyr
Skagen är omgivet av hav på båda sidor och fyren leder sjöfararna rätt
Soluppgång över Skagens vackra klittlandskap
Stränderna omkring Skagen bjuder på många små överraskningar
Skagens Gren där de två haven möts; Skagerrak och Kattegatt
Bara toppen av Den tilsandade kyrkan sticker upp i naturen
Se konstnärsparet Michael och Anna Anchers hus i Skagen
Skagens många specialbutiker är populära
Cykla ut till Gl. Skagen
Hotellet ligger mitt i Skagens vackra klittlandskap

Ankomst

Color Hotel Skagen

Color Hotel Skagen
Color Hotel Skagen
Color Hotel Skagen
Color Hotel Skagen
Color Hotel Skagen
Color Hotel Skagen
Color Hotel Skagen
Color Hotel Skagen
Color Hotel Skagen
Color Hotel Skagen
Color Hotel Skagen
Color Hotel Skagen
Color Hotel Skagen
Color Hotel Skagen
Color Hotel Skagen
Color Hotel Skagen
Color Hotel Skagen
Color Hotel Skagen
Color Hotel Skagen
Color Hotel Skagen
Color Hotel Skagen
Color Hotel Skagen
Color Hotel Skagen
Color Hotel Skagen
Color Hotel Skagen
Color Hotel Skagen
Color Hotel Skagen
Color Hotel Skagen

Adress

Gl. Landevej 39
9990 Skagen
Danmark

Hotellfakta

Hotellet ligger i utkanten av Skagen, mitt i det ljungklädda klittlandskapet, där man via trevliga promenadstigar kan gå turer till stranden (Kattegattsidan), Den tillsandade kyrkan och Skagens centrum. Hotellets populära restaurang heter Holger (efter konstnären Holger Drachmann) och här finns walk in-vinskåp, öppen spis, bar och utgång till övertäckt solterrass med uteservering vid vackert väder.

Hotellet har 24-timmars rumsservice, gratis trådlöst internet (Wi-Fi), fitnessrum, lekrum, dart, bordtennis, biljard, cykeluthyrning samt tvättservice (mot avgift). Utomhus finns petanque- och beachvolleybollbana, lekplats samt 9-håls minigolfbana. Tennisbanorna i Skagen Tennisklubb kan fritt användas av hotellets gäster mot tidsbeställning. Hotellet samarbetar dessutom med fyra golfbanor i området och erbjuder greenfeerabatt - du får mer information om detta vid förfrågan i receptionen.

Det finns avgiftsfri parkering vid hotellet.


Hotellrummen ligger i ett plan och är nyrenoverade med specialdesignade Trip Trap-möbler och bilder från badlivet i Skagen i början av 1900-talet. Alla rum har eget badrum, hårfön, radio, TV samt gratis trådlöst internet.

Bra att veta:

Som hotellgäst är man välkommen att använda hotellets swimmingpool som är uppvärmd året runt. Under vinterhalvåret håller swimmingpool och finsk bastu öppet mellan kl. 16.00 och 18.00.

OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 14.00.
Utcheckning senast kl. 11.00.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 7.00-10.00.

Husdjur

Hotellet har ett begränsat antal rum, där hund är tillåtet (avgift 300 DKK per hund för första natten och därefter 100 DKK per natt). Därför är det endast tillåtet att ta med sig hund på hotellet, om informationen ges vid resebeställningen! Om man inte på förhand har informerat att hund medföljer, kan man riskera att bli avvisad vid ankomst eller tvingas betala en extra städavgift.

Restips

0-50 km

 • Närmaste och enklaste sättet att ta sig till Skagen och norra Danmark från Västsverige är med färjan mellan Göteborg-Fredrikshamn.
 • Naturhistorisk Museum med utställningar om Skagens unika natur och djurliv: 1,5 km.
 • Skagen brygghus etablerades 2005 och har sedan dess vunnit flera priser för sina goda öl, förutom butik har man också servering i den vackra byggnaden som tidigare var Skagen elverk: 2 km.
 • Kliv in i Villa Pax, Holger Drachmanns hus, och upplev den välbevarade interiören, precis som det såg ut på den store konstnärens tid: 2 km.
 • Lokalhistorisk samling i Skagen, här finner du alla nedtecknade berättelser om Skagen och dess invånare: 2 km.
 • Kustmuseet i Skagen, tidigare Skagen By- og Egnsmuseum, är ett mycket barnvänligt friluftsmuseum med flera fina utställningar. Här kan du bl.a. se den rike och den fattige fiskarens hus: 2 km.
 • Den tillsandade kyrkan som byggdes på 1300-talet och var Vendsyssels största kyrka, men på 1600-talet blev det för svårt att hålla sanden borta från kyrkan, naturen fick ha sin gång och kyrkan blev begravd under sanden, bara kyrktornet sticker upp: 2 km.
 • Skagen Turistbyrå vid hamnen, få tips till alla utflyktsmål och guidade turer för alla intressen och åldrar: 2,5 km.
 • Skagen Museum, missa inte att uppleva de kända konstverken, 2015 invigdes den stora tillbyggnaden av museet, nu kan man visa fram ännu mer av den unika samlingen: 2,5 km.
 • Gamle Skagen eller Højen som det också heter, parkera vid solnedgångskiosken, här är det tradition att klappa i händerna när solen går ner: 2,5 km.
 • Michael och Anna Anchers Hus och Saxilds Gaard är ett mycket intressant museum och du får en fin inblick i konstnärsparet liv: 2,5 km.
 • Skagen Bamsemuseum, fullt med nallar i alla skepnader och mängder med finurliga nallekonstinstallationer: 2,5 km.
 • Vippefyren, Danmarks första vippefyr från 1627, med öppen eldkorg. Här ligger det också en fin badplats: 4 km.
 • Skagen Fyr, gå upp i fyren och upplev Grenen ovanifrån: 4,5 km.
 • Skagen Odde Naturcenter, museum och olika utställningar i centret som är byggt av den kände arkitekten Jørn Utzon: 4,5 km.
 • Grenens Konstmuseum/Galleri Rasmus, den kändeagen Udde ovanifrånen mueumolnedgångar vid solnedgåästliga fisky gäster. konstnären Axel Linds museum: 5 km.
 • Skagen Bunkermuseum, ett stycke historia från andra världskriget: 5 km.
 • Skagens Gren, det är här de två haven Kattegatt och Skagerack möts, kör med den traktordragna vagnen Sandormen ut till Grenen från Grenens parkeringsplats: 6,5 km.
 • Råbjerg Mile, Danmarks största vandrande sanddyn och det närmaste du kan komma en dansk öken: 13 km.
 • Örnreservatet vid Tuen med falkuppvisningar och fina utställningar: 24 km.

Karta

Radie runt hotellet:


Color Hotel Skagen
Gl. Landevej 39
9990 Skagen
Danmark


E 010° 33.408'
N 57° 43.398'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Color Hotel Skagen - ren njutningssemester
Skagen på toppen av Danmark
Baserat på 610 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
4.5 av 5
Service
4.5 av 5
Inkvartering
4.3 av 5
Faciliteter
4.3 av 5
Frukost
4.6 av 5
Middag
4.4 av 5
Läge
4.2 av 5

Color Hotel Skagen

Pris per person i dubbelrum
SEK 1.599:-

Minisemester i Skagen inkl.

 • 2 övernattningar
 • 2 x frukostbuffé
 • 1 x 3-rätters middag på Restaurant Holger
 • Happy hour kl. 17-18
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer