marcussens hotel
marcussens hotel
marcussens hotel
marcussens hotel
NYHET
 • Uteservering på hamnkajen
 • Vikingainspirerad restaurang
 • 350 m till badstranden
NYHET
cd top arrow

Vågskum och smakupplevelser på Fyn

4 dagars bilsemester på charmigt hotell i Assens på Fyn, Danmark

Sätt kurs mot en gastronomisk upplevelseresa på Fyn i Danmark, där du blir serverad smaken av Norden med utsikt över tågvirke och träskepp på hamnen i Assens: Här bor du på det charmiga Marcussens Hotel vid den tjärdoftande träbåtskajen med utsikt från solterrassen över vita segel på det blå vattenbältet - och här ska du njuta av det ljuva livet på en liten upplevelsesemester med gastronomiska överraskningar i en rustik restaurangmiljö med plankbord och fårskinn under den danska vikingahövdingen Roulvs porträtt. Här möts förfädernas matglädje med Fyns berömda råvaror i en raffinerad, nordisk smakupplevelse, där maträtter med namn som Havet, Engen och Nøddetræet sänder tankar och smaklökar på en poetisk resa. Assens på Fyns Lillebältskust är en välbevarad, gammal hamnstad i Danmark och med bas på charmiga Marcussens Hotel bor du mitt i köpstadsidyllen med stockrosor, kullerstensbelagda gator och små "dockhus" omgivna av tågvirke och träskepp. Här kan det vara svårt att föreställa sig att Assens en gång i tiden var Danmarks centrala mittpunkt: Från medeltiden och fram till förlusten av Sydjylland var Assens centrum för överfarten till Tyskland och därmed knytpunkt för transport och handel mellan Köpenhamn och Hamburg. Idag ska man gå på museum för att återuppleva dramat, men det ligger också nära Marcussens Hotel. Assens är idag en perfekt utgångspunkt för utflykter på Fyns idylliska landskap, se fram emot vandrings- och cykelturer och små bilutflykter mellan fiskelägen, slott och herrgårdar. Kör t.ex. den vackra bilturen över dämningsvallen till halvön Helnæs (15 km). Från Fåborg (36 km) kan man segla till den mycket kända ö-idyllen på Ærø i det sydfynske öhav. På Egeskov Slott (47 km) kan du träda in i världens kanske största trädgårdslabyrint. H.C. Andersens Odense (41 km) är också ett måste på en minisemester på Fyn, här kan du utforska oförstörd 1800-tals idyll från den tiden då den berömda författaren vandrade runt i de smala gränderna. Men Assens är också en fin utgångspunkt för dagsutflykter till Jyllands stora attraktioner, t.ex. Givskud Zoo (93 km) och Legoland i Billund (90 km). Och efter dagens utflykter kan du se fram emot att bli serverad vistelsen 4-rätters gourmetmeny, där du får lära känna Fyns olika smaker!
Fyn är fint, och här kan du se fram emot en semester med idyll
Assens är en mycket pittoresk hamnstad i Danmark
Solterrassen på Marcussens Hotel vetter direkt ut mot kajen
Hotellets nya restaurang Roulv är en vikingaupplevelse
Här serveras nordisk mat med inspiration från vikingatiden
Man sitter bekvämt på mjuka fårskinn ...
... och kan bli serverad mat med rätter som Engen eller Havet
Assens är den rena köpstadsidyllen
Hotel Marcussen ligger på hamnen i Assens
Ernsts Samlinger är bara ett av Assens små, trevliga museum
Silverfabrikanten Ernst samlade antikviteter nog till ett helt museum
Den lilla hamnen i Assens är populär bland turister och lokala
Från Assens kan du följa med ut på valsafari
Och så är Fyn helt perfekt till cykelutflykter!
Resan genom Fyn är en liten tidsresa genom korsvirkesidyll
Semester på Fyn, den är så avkopplande och härlig
Krengerup Gods bjuder bl.a. på ett linnemuseum
Och är ett nördparadis för Skoda-entusiaster
Från Assens kan du segla ut på det sydfynska ö-havet
Starta t.ex. i Svensborg som har stolta sjöfartstraditioner
Här kan man också bara njuta av livet på stranden
Gillar man golf, så finns det flera golfbanor i närheten
Smaken av Fyn är ett begrepp som man är stolta över
Här förädlas råvaror med passion, allt från öl till ostar
Valdemar Slott på Tåsinge är en av Fyns små pärlor
Glöm inte att göra en utflykt till H.C. Andersens Odense
Odenses centrum med butiker, caféer och restauranger
Och så Den Fynske Landsby, en ren bondidyll att uppleva
Missa inte Egeskov Slott, en stor upplevelse för hela familjen
Egeskov Slott är ett äkta sagoslott i Danmark
NYHET

Ankomst

Marcussens Hotel

Marcussens Hotel
Marcussens Hotel
Marcussens Hotel
Marcussens Hotel
Marcussens Hotel
Marcussens Hotel
Marcussens Hotel
Marcussens Hotel
Marcussens Hotel
Marcussens Hotel
Marcussens Hotel
Marcussens Hotel
Marcussens Hotel
Marcussens Hotel
Marcussens Hotel
Marcussens Hotel
Marcussens Hotel
Marcussens Hotel
Marcussens Hotel
Marcussens Hotel
Marcussens Hotel
Marcussens Hotel
Marcussens Hotel
NYHET

Adress

Strandgade 22
5610 Assens
Danmark

Hotellfakta

Denna gamla byggnad på hamnen i Assens blev ursprungligen uppförd som sjömanshem och skeppsproviantering år 1838, år 1922 byggdes byggnaden ut och inreddes som hotell. Sedan dess är hotellet löpande moderniserat och fungerar idag som ett komfortabelt semesterhem, och det har en mycket bra utgångspunkt för utflykter runt omkring på Fyn. Belägenheten är central, då stadens gågator mynnar ut i Assens hamn och här bor du dessutom endast några steg från stranden och segelbåtshamnen.

Hotellets Restaurant Roulv serverar både lunch- och middagsrätter inspirerade av det nya nordiska köket, och på äkta vikingamanér i den nyinredda restaurangen med rustik inredning, plankgolv, fårskinn och andra naturmaterial. Temat avspeglar sig också i menykortet, med rätter som Havet, Engen och Nøddetræet som är inspirerade av vikingarnas kost på den danska hövdingen Roulvs tid. Man använder nordiska råvaror som brännässlor, mjöd, fisk från havet och lokalt vilt. Ölen som serveras har namn som Gudmund och Valdravn, bryggda på det lokala, prisbelönade bryggeriet Frejdahl, ägt av den danska designern Jim Lyngvild, som också har haft ett finger med i spelet när det gäller inredningen av Restaurant Roulv.

Ut mot hamnen har man byggt en ny träterrass, med uteservering vid bra väder och med utsikt över träskepp och tågvirket på hamnen, där den lilla Baagøfärjan tuffar över Lillebält mot sin ö flera gånger dagligen. Hotellet är rökfritt och här finns också bar, hiss och gratis trådlöst internet (Wi-Fi).

Det finns avgiftsfri offentlig parkering vid hotellet.


Alla rum är enkelt inredda i skandinavisk stil och har eget badrum, skrivbord med stol, kaffe- och tefaciliteter, telefon, TV samt gratis trådlöst internet (Wi-Fi).
OBS
Några rum är inredda med queen size-sängar (140-160 cm breda).


OBS: Alla priser på tjänster och avgifter på hotellet (förutom de som ingår i vistelsens paket) är vägledande. Priserna tillhandahålls av hotellet och uppdateras kontinuerligt, men Happydays kan inte ta ansvar för ev. prisförändringar.

Ankomst

Incheckning från kl. 15.00.
Utcheckning senast kl. 10.00.
Kontakta vänligen hotellet i förväg om du kommer senare än kl. 18.00 på ankomstdagen.

Måltider

Frukost serveras kl. 7.00-9.30 på vardagar och kl. 7.30-10.00 på helger.
Middag serveras kl. 17.30-21.45.
Vistelsens 2-rätters middag serveras på ankomstdagen. Den inkluderade 4-rätters gourmetmeny serveras på vistelsens andra kväll.

Husdjur

Hotellet har ett begränsat antal rum, där hund är tillåtet (avgift DKK 200 per vistelse betalas direkt på hotellet). Därför är det endast tillåtet att ta med sig hund på hotellet, om informationen ges vid resebeställningen! Om man inte på förhand har informerat att husdjur medföljer, kan man riskera att bli avvisad vid ankomst eller tvingas betala en extra städavgift. Det är ej tillåtet att ha med husdjur i hotellets restaurang.

Restips

Tips på upplevelser i och omkring Assens

 • På en båttur till den lilla ön Baagø kan man bl.a. se tumlare i vattnet. Ön bjuder också på en skön badstrand och fina cykel- och vandringsleder. Man kan hyra cykel på Baagø hamn. Det är självbetjäning, du lägger bara pengar i kassan och lämnar cykeln på samma plats. Dagliga turer från Assens och Baagøfärjan lägger till strax bredvid hotellet: 50 m.
 • Badstranden Mariendal med gräsplan, sandstrand och badbro: 350 m.
 • Tobaksgaarden är Assens kultur- och konserthus samt turistbyrå. Här kan du hämta utflyktstips och förslag på vandrings- och cykelleder på Fyn: 550 m.
 • Silverfabrikant Frederik Ernsts stora samling av antikviteter. Besök också hans italienska gårdsträdgård, som är en liten oas bakom huvudgatan, återskapad år 2016: 600 m.
 • Bymuseet Willemoesgården är inrett i ett par av huvudgatans markanta byggnader med särskilt fokus på två av stadens invånare som hör hemma bland 1800-talets mest berömda danskar, båda är födda i dessa hus. Sjöhjälten Peter Willemoes (1783-1808), som endast 17 år gammal blev berömd för sitt hjältemod under slaget på Köpenhamns redd 1801 och som dog 24 år gammal under sjöslaget vid Själlands Udde samt konstmålaren Dankvart Dreyer som föddes 1816 och som målade några av den danska guldålderns bästa landskapsmålningar: 400 m.
 • Fiskeläget Torø Huse, här kan man gå på upptäcktsfärd till halvön Torø, som faktiskt endast är tillgänglig till fots: 3 km.
 • Sønderby Klint är ett eldorado för stensamlare och naturälskare: 7 km.
 • Hagenskov Gods med den gamla slottsallén var en central kuliss i DR:s dramaserie "1864". Godset kan ses från vägen som leder genom godset, men byggnaderna är ej öppna för offentligheten: 11 km.
 • Åk den vackra vägen längs vattnet ut på halvön Helnæs, som går via små fiskelägen, förbi slott och gamla väderkvarnar och den gamla vägdämningen som förbinder Helnæs med Fyn: 15 km.
 • Närmaste golfbana är Vestfyns Golfklubb, som ligger naturskönt i en lätt kuperad terräng omgärdad av Krengerupskogen: 18 km.
 • Skoda Museum och Hørvævsmuseet (linneväv) på Krengerup Gods är nördarnas paradis för entusiasterna (öppet maj till september): 18 km.
Fyn och det sydfynske öhav

 • Terrariet Reptile Zoo är ett specialzoo med en av Skandinaviens största samlingar av kräldjur, paddor, skorpioner, spindlar m.m.: 23 km.
 • Komponisten Carl Nielsens barndomshem i Årslev: 32 km.
 • Åk på valsafari, Lillebält har en av världens tätaste bestånd av tumlare, påstigning i Middelfart Gl. Havn: 35 km.
 • Strib Automobilmuseum i Middelfart med mer än 80 veteranbilar och motorcykler: 36 km.
 • Ærø är essensen av dansk, oförstörd ö-idyll. Upplev t.ex. Danmarks kanske mest fotograferade motiv, "Dukkehuset" i Smedegade i den fredade landsbyidyllen Ærøskøbing. Utforska historien när du kommer till den stolta sjöfartsstaden Marstal. Ta färjan från Fåborg: 36 km.
 • Fåborg är en av Sydfyns pärlor, romantisk, kullerstensbelagd och charmerande med köpstadsidyll med Svanninge Bakker som naturkuliss: 36 km.
 • Bridgewalking är Danmarks nya, stora attraktion (för alla över 140 cm). På den gamla Lillebältsbro, invigde Kronprinsessan Mary aktiviteten år 2015. Boka ev. biljett i förväg på www.bridgewalking.dk: 37 km.
 • Friluftsmuseet Den Fynske Landsby (öppet april till oktober): 39 km.
 • Odense Zoo med djur från hela världen. Kom nära sjökor och vackra kungspingviner: 40 km.
 • Besök H. C. Andersens hus, äventyrsförfattarens födelsehem i Odenses Gamla stan är i dag inrett som museum: 41 km.
 • Egeskov Slott är Europas bäst bevarade vattenborg med en renässansarkitektur så berömd att en kopia är uppförd i Japan. Här finns också världens kanske största trädgårdslabyrint designad av Piet Hein samt upplevelseträdgårdar och slottspark, veteranbil- och Falck-museum m.m. (öppet april till oktober): 47 km.
 • Gudmekungens hall var en arkeologisk sensation, då fornminnena av bebyggelsen från 200-400 e.Kr. upptäcktes år 1933: 65 km.
 • Svendborg är porten till det sydfynske öhav och här finner du en mångfald av specialbutiker och charmiga gågator i den gamla stadsdelen. Besök t.ex. Salig Simons Gård i Brogade "latinokvarteret", packhusbutiken hos Maritimt Center Danmark på hamnen, som är inredd som ett Kulinarisk Välkomstcenter, där specialiteter från Sydfyn finns representerade (öppet vardagar kl. 9.00-15.30) eller segla till idylliska Ærø och Drejø med veteranbåten M/S Helge på en utflykt i det sydfynske öhavet: 70 km.
 • Romantiska Valdemar Slott på Tåsinge (öppet mars till september): 76 km.
 • I Nørreskov på Tåsinge finns det ett minnesmärke över löjtnanten Sixten Sparre och cirkusprinsessan Elvira Madigan. Parets olyckliga kärlekshistoria, som slutade med att löjtnanten sköt dem båda här i Nørreskov i juli 1889, har sedan filmatiserats flera gånger. Mest känd är Bo Widerbergs film från 1967 med musiken från Mozarts pianokonsert nr. 21: 77 km.
 • Utflykt till Langeland, besök bl.a. Rudkøbing, med korsvirkeshus och kullerstensbelagda gator: 87 km.
Dagsutflykter till Jylland

 • Trapholt Kunstmuseum med utsikt över Kolding Fjord: 61 km.
 • Koldinghus, Jyllands sista kungaborg, speglar sig i slottssjön i Kolding centrum: 62 km.
 • Skamlingsbanken mellan Kolding och Christiansfeld utnämndes som minnesplats efter kriget mot Tyskland år 1864: 73 km.
 • Jellingstenene, Danmarks dopsattest restes av Harald Blåtand år 965, hör ihop med de två stora gravhögarna där Gorm Den Gamle och drottning Thyra sägs vara begravda, till Jelling Monumenterne, som återfinns på UNESCO:s lista över världskulturarv: 79 km.
 • Christiansfeld blev den 4 juli 2015 upptagen på UNESCOs lista över världsarv. Staden är mycket särpräglad och grundlades av Kung Christian VII 1773, men staden är också berömd för Brødremenighedens Honningkagebageri anno 1783: 81 km.
 • Legoland i Billund med miniatyrmodeller i Lego är några av världens största sevärdheter med mängder av åkattraktioner för stora och små: 90 km.
 • Givskud Zoo med lejonparken, de berömda gorillorna och en stor dinosaurierutställning. Man kan uppleva parkens djur på en safarirundtur, i buss eller med egen bil: 93 km.
 • Ribe är Danmarks äldsta stad och Nordens äldsta handelsstad med en fantastiskt välbevarad stadsmiljö omkring Ribe Domkyrka. En tur upp i tornet ger dessutom en fin utsikt över Nationalpark Vadehavet: 112 km.

Karta

Radie runt hotellet:


Marcussens Hotel
Strandgade 22
5610 Assens
Danmark


E 009° 53.451'
N 55° 16.248'

Gästerna berättar

Skriv en kommentar

Happydays förbehåller sig rätten att ta bort oseriösa inlägg och kommentarer som kan anses stötande. Har du upplevt förhållanden på din semester som bör medföra ändingar av vår resebeskrivning, ber vi dig att skicka en mail till mail@happydays.nu.

Film

Välkommen till Marcussens Hotel i Danmark
Smaka på Fyn
Baserat på 11 frågeformulär.
Hotellet är värderat på:
Mottagandet
3.8 av 5
Service
3.5 av 5
Inkvartering
2.3 av 5
Faciliteter
2.9 av 5
Frukost
3.8 av 5
Middag
3.9 av 5
Läge
3.8 av 5

Marcussens Hotel

Pris per person i dubbelrum
SEK 2.049:-

Gourmetvistelse i Danmark inkl.

 • 3 övernattningar
 • 3 x frukostbuffé
 • 1 x 2-rätters middag
 • 1 x 4-rätters nordiskinspirerad gourmetmeny i vikingarnas tecken
 • Fri Wi-Fi
cookie icon Vi använder cookies
Happydays sparar information via cookies enligt gällande lagstiftning. Informationen lagras anonymt och används för att komma ihåg dina inställningar samt för att förbättra hemsidan och således ge dig bättre service. Läs mer