Hoteller til ferien med happydays_se
Ett ögonblick - vi letar hotell till dig!
cd top arrow

Smaklökarna – Happydays receptblogg

Smaklökarna - Happydays receptblogg
Blogg skapad: 19-09-2014 Blogginlägg totalt: 58 Antal kommentarer: 10 Antal följare: 4 Följ denna blogg

Anders glutenfria chokladbönkaka

Senast uppdaterat: 22-11-2021
Detta inlägg är läst 991 gånger
Skapat: 29-05-2019

Recept: Anders Holmsgaard 

 

Detta är min favorit bland chokladkakor – trots att den är tillagad på en bas av bönmos! Prova den, den blir överraskande god och passar för glutenallergiker och alla som vill undvika mjöl.

Detta ska du använda:

1 ½ konservburk kidneybönor (ca 600 gram)

4 ägg

1,25 dl kakao

1 tesked vanilj

6 matskedar smör

En knivspets salt (mindre om bönorna legat i en salt lag)

3,5 dl farin eller muscovadosocker

1 tesked bakpulver

½ tesked bikarbonat

 

Glasyr:

Blanda mjukt smör, kakao, lite vatten och florsocker efter eget behag

 

Så här gör du:

Värm ugnen till 160 grader. Häll upp bönorna i en sil och skölj dem noga. Mixa dem tillsammans med äggen till ett silkeslent mos med en stavmix eller blender. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Häll degen i en mellanstor smord form eller muffinsformar. Baka i ugnen i ca 30-40 minuter, prova med en tandsticka och se om kakan är färdig. När kakan är avsvalnad breder man ut glasyren ovanpå och låter stelna.

Smaklig kaka!

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays förbehåller sig rätten att ta bort kommentarer som anses vara stötande.
;