Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Anna Olesens Rejseblog

Anna Olesen
Blog oprettet: 06-03-2012 Blogindlæg i alt: 6 Antal kommentarer: 5 Antal følgere: 1 Følg denne blog
Omaha Beach & Deauville, Normandiet
03-08-2018
Dette indlæg er læst 952 gange

Årets bilsemester till Sydengland, blev kombinerad med ett stopp i Normandiet! Vi skulle ändå segla över till England, och vi inte sett så mycket av Normandiet, så varför inte? J Med 2 barn/ungdomar på 11 o 17, så föll valet på Mercure Hotel Lisieux, både på grund av läget men också för att hotellet har pool. Hotellet levde upp till våra förväntningar, vi använde det till övernattning för att uppleva området, inte hotellet. Rummet var rymligt, poolen var inte jättestor, men stor nog för att kyla ner sig efter en varm dag. Frukosten var fin, mycket att välja på. Kvällsmaten var skön att glida in till efter en lång dag, och var också helt okay, bra att man kunde välja mellan några rätter. Engelska pratade de flesta (tyvärr, ville ju använda min franska ;-))

Vårt största mål med Normandiet, var att besöka D-dags kusten och Omaha Beach, och körturen från hotellet tog ca. 1,5 timme. Störstadelen av färden dit var vacker, med vackra landskap och landsbyar, så begränsningens konst för oss, var att hålla fokus på vårt mål – annars är det så mycket att se o besöka här. Vi åkte först ut till American Cemetery i Colleville sur Mer, med placering över Gold Beach, och märkte verkligen historiens vingsus här. Vi gick runt på den vackra, men också sorgliga minnesplatsen i ett par timmar, och besökte också på utvägen Overlord Museum, med många historier från denna tid, samt liten utställning över vapen, kläder, utrustning m.m. Härifrån åkte vi vidare för en sen lunch i pittoreska Port-en-bessin Huppain, Moules Frites givetvis. Också värt ett besök, och glöm inte att titta ner i hamnbassängen o lägg märke till hur stor skillnad det kan vara på låg- och högvatten! Efter lunchen krävde värmen ett dopp i det blå, och vi åkte ner på stranden i Arromanches, mitt bland alla betongbunkrar som var ett imponerande syn, och återigen påminde oss om tidernas gång. Väl på väg hem igen mot hotellet, hann jag köpa mig ett semesterminne – en gryta att göra mina egna ”Moules Frites” i – gissa om maken var glad för att fylla bilen med en stor gryta i all packning :-D.

Vi gjorde också en dagsutflykt till modäna Deauville, en jättefin stad där det mesta var uppbyggt med vackra korsvirkningsbyggnader (som gav lite intryck av Disney, på ett fint sätt), vackra blomsterupsättningar, dyra butiker och god mat. Fin strandpromenad, och t.o.m en Pub som visade Sverige-England VM-match, det blev vår sista pit-stop denna dag. J

Sista dagen gick med körning upp till Dunkirk för att segla över till Dover, nästa gång blir vi längre i Normandiet, och fortsätter till Bretagne, här finns så mycket att se & uppleva!

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Afslapning & antistress #Badeglæde #Dig & mig #Familiehygge #Kulturperler #Kvalitetstid #Sommersjov #Normandiet #Hotel Mercure Lisieux