Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Semesterfabriken ute på fältet

Happydays på turné
Blog oprettet: 07-10-2015 Blogindlæg i alt: 55 Antal kommentarer: 7 Antal følgere: 1 Følg denne blog

Moderniserad herrgård med idylliskt läge

Sidst opdateret: 15-11-2021
Dette indlæg er læst 357 gange
Oprettet: 13-11-2014

Följ med oss till Gut Gremmelin – en annorlunda herrgård i Mecklenburg-Vorpommern.

På vår studieresa i Nordtyskland, där vi besökte flera av våra hotell i området kom vi så fram till denna herrgård, belägen i den lilla landsorten Gremmelin, cirka 10 minuters bilfärd öster om den historiska staden Güstrow.

Personligen hade jag sett fram emot att få besöka herrgården lite extra, dels på grund av det idylliska läget vid den lilla badsjön Hofsee, och dels på grund av filosofin bakom driften av hotellet då ägarna försöker att driva hotellet så ekologiskt och biodynamiskt som möjligt – men utan att för den delen vara tråkiga, utan tvärtom med en lite modern och konstnärlig touch på hela härligheten. Och jag blev inte besviken. Det här var en liten pärla, där man helt klart kan tillbringa en skön minisemester med ren avkoppling och uppladdning av sina batterier, och så kan man passa på att utforska Mecklenburg-Vorpommerns alla historiska sevärdheter.

Herrgården ligger på en liten kulle med utsikt ner mot den lilla sjön, och runt herrgårdsparken ligger flera byggnader, med bl.a. restaurang, annex, växthus där man odlar sina egna grönsaker, gamla verkstadsbyggnader m.m. I parken finns det köksträdgård och stigar ner till sjön, och små sittgrupper placerade runt omkring. Ta med en egen filt, så att du kan placera dig där du själv önskar och ta med en god bok och njut, du kan också låna herrgårdens roddbåt för en roddtur på sjön, man har också cyklar till gästernas förfogande.

Inne på herrgården kan man också passa på att se på spännande modern tysk konst som hänger på väggarna, bada bastu i den fina relaxavdelningen, eller bara koppla av i salongen. Och känner man för utflykter så är Mecklenburg-Vorpommern som sagt ett spännande område, speciellt för oss svenskar, då vi historiskt sett har haft ett stort inflytande på flera av de historiska städerna, såsom t.ex. Wismar och Stralsund.

Se herrgården här

Med hälsningar från oss alla på Happydays genom Åsa

November 2014

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.