Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 163 Antal kommentarer: 45 Antal følgere: 5 Følg denne blog
Lights in Alingsås 2018
04-09-2018
Dette indlæg er læst 481 gange

Fakta och bilder: Lights in Alingsås 

Evenemangsdatum: 28 september-4 oktober 2018

Årets ljusfestival 2018

I slutet av september månad laddas hela Alingsås med ENERGI och drygt en månad varar den unika och internationellt prisbelönade ljusfestivalen som startade som ett projekt år 1998.  Från hela världen kommer studenter, belysningsdesigners och konstnärer från när och fjärran. Alingsås förvandlas till ett visuellt ljusäventyr och när mörkret faller flockas folk runt de olika ljusinstallationerna där man har experimentera med ljus i full skala.

Upplev ljusets energi! 

Alingsås Energi tar från 2018 över Lights in Alingsås och vad kan passa bättre än att ha temat ENERGI? Ljus är ren energi och du kan som vanligt uppleva ljusinstallationerna på en fulladdad slinga i Alingsås stadskärna och på utvalda platser runt om i staden. För att få ut så mycket som möjligt av upplevelse kan du följa med på en guidad rundvisning. Varje dag utgår det guidade turer från Alingsås kulturhus längs den 2,5 km långa slingan. Turen varar cirka 90 minuter och ger en djup inblick i arbetet och idéen bakom varje installation.

Årets första installation är förlagd vid Färgeribron, nästa stopp blir klassiska Hjelmqvistska gården och därefter är det stopp vid Brunnshuset. Fjärde hållplatsen är Stadskyrkogården och vid femte stoppet står årets ende svenske workshopledare, Johan Röklander, för ljusinstallationen av Allén. Det sista stoppet är vid Telegrafhuset. 

En energigivande semester

Passa på att boka en minisemester på Grand Hotel Alingsås när du besöker Lights in Alingsås!

Läs mer om Lights in Alingsås här

 

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#Afslapning & antistress #Efterårsferie #Hyggestunder #Miniferie