Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 159 Antal kommentarer: 43 Antal følgere: 5 Følg denne blog
Hotelldebut i Köpenhamn
31-01-2020
Dette indlæg er læst 377 gange

Förra veckan besökte jag vårt nya happydayshotell i Köpenhamn, Richmond Hotel, och det var faktiskt min allra första hotellupplevelse i vår sköna huvudstad!

 

Enkelt att ta sig runt med tunnelbanan

Richmond Hotel ligger på gräddhyllan mellan Nørreport och Vesterport, så min första dag startade med en härlig promenad genom Ørstedparken fram till tunnelbanestationen vid Nørreport. Och nu låter jag nog som en äkta ”nordjyde” från landet – men bara det att åka med Köpenhamns metro är en upplevelse! För mig är Metro, U-Bahn, Underground, eller vad mer det nu kallas, ett fenomen som är förbehållet Europas storstäder. Men där blev jag alltså påmind om att vår egen huvudstad inte är något undantag från den kategorin. Och vilket nöje! För det är bara ett så enkelt och bekvämt sätt att snabbt ta sig runt i Köpenhamn på.

 

Att gå vilse med flit

Mitt strama program gav inte mycket tid över till sightseeing, men jag fick ändå sett en hel del när jag tog mig från A till B. Att komma upp ur tunnelbanan vid Kongens Nytorv är en upplevelse när man möts av alla  människor som har bråttom på väg till eller från arbete, vackra byggnader som D’Angleterre och Magasin samt taxibilar som inte behöver vänta länge på att få kunder. Härifrån gick jag en runda förbi Rosenborg Slott, Rundetårn och Storkespringvandet, varifrån jag kastade ett öga på Christiansborg som såg så fredligt ut i skymningen. Mitt mål var Ströget där jag skulle mötas med en vän – och ja, jag gick vilse med flit ett par gånger under vägen, men det är ju bara en fin möjlighet för att få se lite mer av Köpenhamn än vad man hade planerat. Faktiskt rekommenderar jag att man lägger undan sin Google Maps för en stund, och inte går raka spåret när man är i Köpenhamn.

 

Italiensk matupplevelse i trevligt sällskap

I vistelsen på Richmond Hotel ingår det en middag på en italiensk restaurant som ligger mellan hotellet och centralstationen, så jag tog min väninna under armen och besökte Restaurant Angelini med höga förväntningar till maten, vinet och sällskapet. Och jag kan bara säga att jag inte blev besviken på några punkter. Faktiskt var det en så härlig upplevelse, att jag fullkomligt glömde bort att ta bilder på maten. Så du får tro på mig när jag säger att det smakade härligt! Restaurangen var på det hela taget en trevlig upplevelse med vänlig och italiensk betjäning, charmiga lokaler och lugn atmosfär. Dessutom vill jag ge extra poäng för det på samma tid både överskådliga och allsidiga menykortet.

 

Fantastisk säng

Min resa till Köpenhamn var som jag föreställer mig en storstadssemester: sevärdheter och upplevelser dagen lång och ömma fötter på kvällen. Därför tillbringar man heller inte mycket tid på hotellet, som efter min mening bara behöver erbjuda en mjuk säng och en läcker frukost att starta dagen med. Och de förväntningarna uppfyllde Richmond Hotel till fullo! Det var också praktiskt med en kroppsspegel på rummet, men mindre praktiskt var det dämpade ljuset så att man på en mörk januarimorgon inte hade mycket nytta av densamma. Och trots det centrala läget på Vester Farimsgade och nära tågskenorna vid Vesterport Station så var det tyst och stilla på rummet, så att jag kunde få en god natts sömn i den praktfullt mjuka sängen och därefter vara redo för nya äventyr dagen efter.

 

Text och bilder: Lea Magnussen

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Tags på indlægget

#København centrum #Richmond Hotel #Miniferie #Storbystemning #Weekendfornøjelser