Hoteller til ferien med happydays_dk
cd top arrow

Aktuellt – små historier från Happydays

Aktuellt - små historier från Happydays
Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 159 Antal kommentarer: 43 Antal følgere: 5 Følg denne blog
DM i Skills 2020
15-01-2020
Dette indlæg er læst 280 gange

Wow vad stolta vi var då det den 22 oktober 2019 tickade in ett meddelande om att Julie, vår mediagrafikerelev, var uttagen till DM i Skills 2020! Det firade vi på semesterfabriken med flaggor, lyckönskningar och självklart det obligatoriska glaset Prosecco som är en del av varje festlig Happydays-begivenhet.

 

Läs själv vad Julie berättar om att delta i DM i Skills: ”Jag blev helt paff när jag fick reda på det, och självklart också mycket stolt. Men man kommer ju från Nordjylland och har ”är jag nu bra nog-tanken” ingrodd i sig, vilket ju kan vara rätt skrämmande. Jag har heller aldrig sökt rampljuset och gillar bäst att vara den som står i bakgrunden. Men efter att jag la ner min kandidat i Industriell Design i september 2018 ser jag nu en ny sida av mig själv. Jag vilar mer i mig själv och griper de chanser som jag får. Så nu packar jag undan jantelagen för en stund och säger: Självklart fixar jag detta!”.

 

Men det slutar inte här. För när vår egen happydaysare har möjlighet för att bli danmarksmästare inom sitt område, så kommer vi självklart att stå på första parkett och heja på henne. Därför reser vi till Köpenhamn och följer henne på nära håll under hela tävlingen. Vi vet ännu inte vilka uppgifter hon kommer att få lösa under tävlingen, så vi är mycket spända!

 

Vet du vad en mediegrafiker arbetar med?

Här får Julia själv berätta om vad hon använder sina DM-värdiga kompetenser till, både i sitt arbete hos Happydays och på sin fritid: ”Jag brukar själv beskriva grafisk design som: Visuell estetisk tillfredsställelse. För det är precis den känslan jag får av att skapa grafik. På Happydays kan det exempelvis handla om de nyhetsbrev som vi skickar ut till våra medlemmar i resklubben. Här gör jag layouten av nyhetsbrevet, först får jag en ordersedel på de utvalda produkterna samt text som våra textförfattare har skrivit. Utöver nyhetsbreven gör jag även bildserier till våra hotellprodukter. Men jag gör inte bara onlinegrafik, mitt arbete består också av en hel del offlinearbete, då vi producerar stora mängder annonser till exempelvis tidningar varje vecka.

 

På min fritid gillar jag också att vara kreativ och här använder jag ganska mycket tid på att göra personliga affischer av husdjur. Dessutom är det ju alltid roligt att kunna hjälpa vänner och familj med allt från konfirmationsinbjudningar till veckoplanering. Och så har jag ju en extra ekonomisk fördel, även om jag är 25 år kan jag fortfarande göra hemgjorda presenter till stora och små högtider;-)”

 

Tävling och liveuppdateringar på sociala medier
Du ska självklart inte missa något! Följ med på både
Facebook och Instagram där vi torsdag, fredag och lördag i vecka 3 kommer att liveuppdatera från Bella Center i Köpenhamn. Vi kan redan nu avslöja att det bland annat kommer en liten tävling som du kan delta i.

 

Text och bilder: Julie Lisberg och Lea Magnussen

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.