hoteller til sommerferien med happydays
cd top arrow

Smaklökarna – Happydays receptblogg

Smaklökarna - Happydays receptblogg
Blog oprettet: 19-09-2014 Blogindlæg i alt: 48 Antal kommentarer: 9 Antal følgere: 4 Følg denne blog
Libbstickepesto
12-06-2015

Om man gillar den speciella smaken av libbsticka, är det nu, som den är som bäst till pesto. Och tycker man att den karakteristiska smaken är för stark, kan man bara använda annat grönt: färska skott av brännässlor (bränns ej efter mixning) eller basilika som ger den klassiska italienska smaken.

Succén beror på råvarornas kvalitet: God kallpressat olja, parmesanost, ekologiska citroner och färska handplockade skott – så kan det inte gå fel.

Har du inte egna libbstickor, så fråga dina grannar. Annars rekommenderar jag att du planterar en libbsticka i trädgården, den växer frodigt och kräver inte mycket omsorg, och du kan börja plocka färska blad tidigt på våren. Passar också bra till grytor och soppor.

Stor portion (går bra att frysa ner i mindre portioner)

  • Cirka 2 dl. olivolja
  • 100 gram mandlar
  • 100 gram parmesanost
  • 100 gram libbsticka, ta helst toppskott
  • Vitlökklyftor efter smak och behag
  • 25 gram citronsaft + 1 tesked rivet citronskal
  • Havssalt och nymald peppar

Rosta mandlarna lätt på en het, torr stekpanna.
Riv parmesanosten.
Ta bort stjälkarna på libbstickan och använd endast de finaste bladen.

Lägg alla ingredienserna i en mixer och mixa, smaka av med citron, salt och peppar och kör igen tills du har den önskade konsistens och smak.

Voila! Perfekt till dipp, smörgåsar, knäckebröd, sallader och pasta med mera :-)

Smaklig måltid - önskar Karin

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
cookie icon Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere