hoteller til sommerferien med happydays
cd top arrow
    Aktuellt - små historier från Happydays
    Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 100 Antal kommentarer: 0 Antal følgere: 4 Følg denne blog 
Hemlagade gräddbullar
02-03-2015

Det är ingen hemlighet att vi gillar sötsaker på Happydays!

Våga prova att baka gräddbullar du också, det är enklare än vad man tror. Passa på att göra något extra läckert till påsk eller när du har lust. :-)

Det var också ett gäng glada och förväntansfulla kollegor, som i förra veckan deltog i personalföreningens gräddbullekurs, där det blev producerat hemlagade gräddbullar i olika smakvarianter.

Har du lust att prova, skall du helt klart prova vårt recept. Det har en liten dansk touch, gräddbullarna är gjorda med marsipanbotten, det är nämligen så gräddbullar - eller flödeboller som det heter i Danmark - görs i vårt kära grannland. 

Recept gräddbullar - cirka 30 stycken

Klicka HÄR för en utförlig steg för steg-vägledning till hur man gör gräddbullarna.

Beräknad tid för förberedelser och tillverkning: drygt 1 timme.

Ingredienser:

500 gram marsipan

300 gram socker

1 dl vatten

150 gr. pastöriserade äggvitor

250 gram mörk choklad 55 % eller vit choklad

Olika smaksättare, t.ex. hallon-, lakrits- eller chilipulver.

1. Skär den runda marsipanlängden i 30 skivor, lägg på bakplåtspapper och grädda i 180 graders värme i cirka 5 minuter.

2. 300 gram socker och 1 dl vatten kokas upp och får koka i 2 minuter. 150 gram pastöriserade äggvitor piskas lätt och sockerlagen tillsätts långsamt. Fyllningen vispas styv med en elektrisk visp vid medelhastighet i cirka 15 minuter.

3. Lägg fyllningen i en plastpåse, klipp ett litet hål och spritsa ut på marsipanbottnarna. Därefter penslas gräddbullarna med vattenbadssmält mörk eller vit choklad.

4. Strö lite lakrits-, hallon- eller chilipulver direkt efter att du har penslat på chokladen för en extra smaksättning.

Tips: Sockerlagen är klar när den är gyllene i kanten. Om inte fyllningen är styv nog att penslas med choklad, grädda då gräddbullarna med botten i 5 minuter på 180 graders värme, så får de en fastare yta. Hållbarhet är cirka 3 dagar vid 10-12 graders värme, kan dock frysas utan problem.

Trevligt nöje - smakar himmelskt gott!

 

 

Tags på indlægget

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Seneste kommentar

Ole Gran-Jacobsen
Jeg kan tilslutte mig ovenstående indlæg om Alte Dorfschänke, selv om det er skrevet af en ansat ved Happydays. Vi ankom ultimo maj 2017 i strålende sol, 26-28 grader hele ugen. Kiggede forbavset ved ankomsten, hotellet markedsføres som "bikerhotel" - altså specielt for motorcykler, om der holdt da også flere store motorcykler foran hotellet. Det var dog en fordel. Undervejs var vi kørt gennem en myggesværm og uden for hotellet stod et bord med alle tænkelige rengøringsmidler til mot...
eva johansen
kan godt lide italienske vine...
Elsebeth Vraabøl
For en del år siden- i vores yngre dage - var min mand og jeg på en dejlig rejse til Riva ved Gardasøen. Vi boede på "Hotel Centrale", hvor værten var lidt emsig med at man skulle købe samtligedrikkevarer på hotellet. Men pengene var små, så vi smuglede en flaske Spumante forbi den sure hotelvært. Oppe på værelset skulle min mand åbne flasken, som var blevet godt rystet under transporten. Proppen sprang med et BRAG op i loftet, fortsatte ud gennem det åbne vindue og ramte den sure...

Populære tags

cookie icon Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere