rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
cd top arrow
    Aktuellt - små historier från Happydays
    Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 113 Antal kommentarer: 0 Antal følgere: 4 Følg denne blog 
Hemlagade gräddbullar
02-03-2015

Det är ingen hemlighet att vi gillar sötsaker på Happydays!

Våga prova att baka gräddbullar du också, det är enklare än vad man tror. Passa på att göra något extra läckert till påsk eller när du har lust. :-)

Det var också ett gäng glada och förväntansfulla kollegor, som i förra veckan deltog i personalföreningens gräddbullekurs, där det blev producerat hemlagade gräddbullar i olika smakvarianter.

Har du lust att prova, skall du helt klart prova vårt recept. Det har en liten dansk touch, gräddbullarna är gjorda med marsipanbotten, det är nämligen så gräddbullar - eller flödeboller som det heter i Danmark - görs i vårt kära grannland. 

Recept gräddbullar - cirka 30 stycken

Klicka HÄR för en utförlig steg för steg-vägledning till hur man gör gräddbullarna.

Beräknad tid för förberedelser och tillverkning: drygt 1 timme.

Ingredienser:

500 gram marsipan

300 gram socker

1 dl vatten

150 gr. pastöriserade äggvitor

250 gram mörk choklad 55 % eller vit choklad

Olika smaksättare, t.ex. hallon-, lakrits- eller chilipulver.

1. Skär den runda marsipanlängden i 30 skivor, lägg på bakplåtspapper och grädda i 180 graders värme i cirka 5 minuter.

2. 300 gram socker och 1 dl vatten kokas upp och får koka i 2 minuter. 150 gram pastöriserade äggvitor piskas lätt och sockerlagen tillsätts långsamt. Fyllningen vispas styv med en elektrisk visp vid medelhastighet i cirka 15 minuter.

3. Lägg fyllningen i en plastpåse, klipp ett litet hål och spritsa ut på marsipanbottnarna. Därefter penslas gräddbullarna med vattenbadssmält mörk eller vit choklad.

4. Strö lite lakrits-, hallon- eller chilipulver direkt efter att du har penslat på chokladen för en extra smaksättning.

Tips: Sockerlagen är klar när den är gyllene i kanten. Om inte fyllningen är styv nog att penslas med choklad, grädda då gräddbullarna med botten i 5 minuter på 180 graders värme, så får de en fastare yta. Hållbarhet är cirka 3 dagar vid 10-12 graders värme, kan dock frysas utan problem.

Trevligt nöje - smakar himmelskt gott!

 

 

Tags på indlægget

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Seneste blogindlæg

Vinn en korg med tyska godsaker
I vårt samarbete med ”Tyskland – det vänliga semesterlandet” och kampanjen ”Tyska Städer” kan du just nu uppleva Tyskland till en riktigt bra pris! Vi kan komma på många goda skäl till att besöka Tyskland: Där finns t.ex. konst, kultur, mode - och de blygsamma specialiteterna, som skämmer bort smaklökarna.

Men vad tycker DU är så bra med Tyskland?

Berätta det för oss i kommentarfältet härunder, så är du med i tävlingen om en hel korg ...
0 Kommentarer
Vind en kurv med tyske godter
Lige for tiden kan du komme på Ein Smuttur til Tyskland til en rigtig god pris – det har vi sørget for i samarbejde med Rejselandet Tyskland, der om nogen kan remse gode grunde til at besøge Tyskland op: Der er for eksempel kunsten, kulturen og de uhøjtidelige specialiteter, der forkæler smagsløgene.

Men hvad med dig – hvad synes DU er lækkert ved Tyskland?

Fortæl os det i kommentarfeltet herunder – så er du med i konkurrencen om en hel kurv fuld af l...
0 Kommentarer
Spicy græskarsuppe
Hold influenzaen fra døren: Lav en hed og krydret græskarsuppe, der varmer i maven her i den mørke, kolde tid – og få et par tips til sidegevinster med opskriften. Denne suppe kan man sætte helt sit eget præg på alt efter smagsløgene. Her er f.eks. brugt tikka-karry, som har sin helt egen karakter, ingefær, der giver bid og kraft samt citron- og limesaft, der giver perfekt syre til græskarrets sødme – og MASSER af løg og chili. Man kan også tilsætte flåede tomater, hvis man...
0 Kommentarer

Seneste kommentar

Karin
Et skønt område! Og det lyder slet ikke dårligt at få en gratis guide til gode vingårde, når man alligevel er i området....
Ulla
Jag älskar detta land helst tyrolen kolsassberg det var mycket fina ...
Ulla
Jag älskar detta land helst tyrolen kolsassberg det var mycket fina ...

Populære tags

cookie icon Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere