hoteller til sommerferien med happydays
cd top arrow
    Aktuellt - små historier från Happydays
    Blog oprettet: 29-03-2017 Blogindlæg i alt: 100 Antal kommentarer: 0 Antal følgere: 4 Følg denne blog 
Hemlagade gräddbullar
02-03-2015

Det är ingen hemlighet att vi gillar sötsaker på Happydays!

Våga prova att baka gräddbullar du också, det är enklare än vad man tror. Passa på att göra något extra läckert till påsk eller när du har lust. :-)

Det var också ett gäng glada och förväntansfulla kollegor, som i förra veckan deltog i personalföreningens gräddbullekurs, där det blev producerat hemlagade gräddbullar i olika smakvarianter.

Har du lust att prova, skall du helt klart prova vårt recept. Det har en liten dansk touch, gräddbullarna är gjorda med marsipanbotten, det är nämligen så gräddbullar - eller flödeboller som det heter i Danmark - görs i vårt kära grannland. 

Recept gräddbullar - cirka 30 stycken

Klicka HÄR för en utförlig steg för steg-vägledning till hur man gör gräddbullarna.

Beräknad tid för förberedelser och tillverkning: drygt 1 timme.

Ingredienser:

500 gram marsipan

300 gram socker

1 dl vatten

150 gr. pastöriserade äggvitor

250 gram mörk choklad 55 % eller vit choklad

Olika smaksättare, t.ex. hallon-, lakrits- eller chilipulver.

1. Skär den runda marsipanlängden i 30 skivor, lägg på bakplåtspapper och grädda i 180 graders värme i cirka 5 minuter.

2. 300 gram socker och 1 dl vatten kokas upp och får koka i 2 minuter. 150 gram pastöriserade äggvitor piskas lätt och sockerlagen tillsätts långsamt. Fyllningen vispas styv med en elektrisk visp vid medelhastighet i cirka 15 minuter.

3. Lägg fyllningen i en plastpåse, klipp ett litet hål och spritsa ut på marsipanbottnarna. Därefter penslas gräddbullarna med vattenbadssmält mörk eller vit choklad.

4. Strö lite lakrits-, hallon- eller chilipulver direkt efter att du har penslat på chokladen för en extra smaksättning.

Tips: Sockerlagen är klar när den är gyllene i kanten. Om inte fyllningen är styv nog att penslas med choklad, grädda då gräddbullarna med botten i 5 minuter på 180 graders värme, så får de en fastare yta. Hållbarhet är cirka 3 dagar vid 10-12 graders värme, kan dock frysas utan problem.

Trevligt nöje - smakar himmelskt gott!

 

 

Tags på indlægget

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.

Seneste kommentar

Tom Sørensen
Vi havde en dejlig tur til Stralsund Hotel Baltick ...
Grethe Jensen
På en biltur til Alsace forrige sommer overnattede vi i en hyggelig lille by, hvor den lokale vinbonde om aftenen stillede an til vinsmagning i hotellets vognport. Der var ikke stor søgning, så da min mand og jeg gik hen for at kigge, blev vi budt på nogle ret store prøver af hans 6 vine. Vi levnede ikke, og blev nok en smule omtågede, men også lidt bløde om hjertet, for hvor synd, at han intet fik solgt. Vi overkom sprogvanskelighederne ved at række to fingre i vejret og pege på 3 fla...
Grethe Jensen
Ude ved stranden, 6-7 km fra vores bopæl, er der en hyggekrog, omkranset af hyld, tjørn og mirabelletræer og med udsigt ud over havet. Der står et rundt bord- og bænkesæt med et lille messingskilt i bordpladen med teksten "Oles bord". Historien - som er sand - handler om to mennesker, som mødte hinanden i en sen alder, og kun nåede få år sammen, før han døde. I sin sorg ansøgte hun kommunen - og fik tilladelse til - at opsætte bord og bænk til minde om alle de gode stunder, de hav...

Populære tags

cookie icon Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere