rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration

blog_image
Välkommen till vår tävlingsblogg. Då och då hittar vår kreativa avdelning på en rolig tävling, där du skall skriva en kommentar till ett blogginlägg för att delta. Och det är just här som du hittar denna typ av tävling. Så kom ihåg att abonnera på inlägg från denna blogg, om du vill hålla dig uppdaterad med dessa tävlingar i framtiden. Du har också möjlighet för att se tillbaks på tidigare tävlingsinlägg med tillhörande kommentarer. Det är inte någon tråkig läsning.  Lycka till
  • Happydays tävlingsblogg
  • Blog oprettet: 17-12-2014
  • Blogindlæg i alt: 20
  • Antal kommentarer: 2
  • Antal følgere: 53
  • Følg denne blog 
Vill du till Österrike?
06-02-2015

NOTERA: TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD

Tävling vecka 6

Ta chansen och vinn en semestervistelse i Österrike - landet med frisk luft, snöklädda alptoppar och underbara vandringsmöjligheter. Vi väljer en vinnare bland de bidrag som kommer in under veckan.

Så här gör du:

  1. Klicka och läs mer om veckans vinst till Österrike längst ned på sidan.
  2. Övertyga oss om varför du älskar Österrike och varför just du ska vinna denna vistelse, i kommentarfältet på denna blogg.

Delta i tävlingen här

Tags på indlægget

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
11-02-2015skrev Gertrud
Österrike är helt underbart!
11-02-2015skrev Camilla Lundberg
Min mamma och pappa var i Österrike två gånger, de åkte på bussresor dit. De förälskade sig i landet, underbart vackert. Senaste gången de var där var aug 2005 - då hade min pappa ganska långt framskriden cancer men de kunde ändå njuta av resan. Sedan avled min pappa i nov 2005. Nu efter några år säger min mamma ofta att hon längtar så efter att åka dit och jag skulle verkligen vilja bjuda henne på detta, att vi skulle kunna åka men har inte riktigt råd - varken hon eller jag. Hon är 72 år nu - skulle vilja åka med henne innan hon blir för gammal!
09-02-2015skrev Agneta Thulin
Att resa med Happydays är vår favorit byrå. Min särbo och jag firar alltid vår alldeles egna och gemensamma semestervecka i slutet av juli. Som egenföretagare så jobbar jag mycket och med fyra barn, så blir det inte mycket egentid för oss två. Men denna vecka är årets höjdpunkt. Vi har haft förmånen att besöka bl a Schladming, Piemonte och i fjol blev det Ronnums Herrgård. Denna vecka fyller alltid min kära sambo år. I år fyller han 50 år, och vilken dröm det vore att få bjuda honom på denna födelsedagsresa! Han är min stöttepelare i ur och skur. Att leva som särbor med flera mils avstånd, år efter år är inte lätt. Men för varje år som går så blir barnen större och snart är vi vid vårt mål, att bli sambor! Önskar att resan till Österrike blir vår. trots min höjdrädsla vill jag att vi tillsammans på alptoppen står, och firar min älskade 50 år!
09-02-2015skrev Tove Thuresson
Har aldrig varit i östrike, hade varit kul att få vandra och uppleva lite av detta land. Lite avkoppling i denna kultur vill jag gärna få lite grann
09-02-2015skrev Örjan
Mot Österrike vi tåga, på radion kanske någon ny landsplåga Vi sikta mot syd och Hofgastein och på Autobahn rulla fram En varm källa med utsikt över fjälla. Det är det jag vill för oss föreställa
08-02-2015skrevAnna Lövsén
Edelweiss, kallt und heiss, super-najs ;) Semmelknödel, vandringsgördel, alplufts-fördel. Språkförvirring, se oss kring, wurst med sting. Alles klar, för envar, landet wunderbar!
08-02-2015skrev Helen
Vi har varit i Österrike två gånger som familj, och det finns mycket att se och göra, t.ex. vandra. Att få koppla av i Wellnes-avdelningen skulle vara ännu go'are!
08-02-2015skrev Ove Victorsson
I och omkring Bad Hofgastein finns rikt utbud på olika upplevelser. Härliga vandringsvägar nås enkelt med linbanor eller med bil till Sportgasteinområdet. Fantastiskt att i frisk luft få vandra med vitklädda alptoppar runt om. Ja att vandra i de Österrikiska alperna kan göra vem som helst hänförd. Underbart att efter vandringen koppla av i Hotel Alte Posts Wellnes-avdelning. Många intressanta speciella sevärdheter nås med bil inom en timme. Häftigt att besöka värdens största isgrotta - Eisrieesenwelt. Vandra i den vackra o unika bergsravinen Liechtensteinklamm är ett måste. Åka på Grossglockner Hochalpstrasse är en höjdare i dubbel bemärkelse. Salzburg erbjuder många möjligheter till olika kulturupplevelser. Efter en vecka på Hotel Alte Post Bad Hofgastein lever man länge på en massa härliga minnen.
08-02-2015skrev Ida
Vad underbart att få besöka Österrike med Happydays. '
08-02-2015skrev Pia Andersson
Att få resa till detta underbara land som har berg, vatten och god mat och mänsklig värme. En atmosfär där jag känner välbehag. Att få andas frisk luft gör själen gott Ja det finns något som tilltalar mig. Något för alla inget saknas. Så låt drömmen bli verklighet för mig och min familj. Har själv besökt landet men inte mina barn de har hört allt gott om detta land. Så låt oss få njuta av välbehag för några dagar och sen få ha med oss detta i drömmen när vi återvänder till vardagens arbete.
08-02-2015skrev Moa
Att få besöka detta land vore rena drömmen. Vem vill inte besök samma land som man har sett Sune och hans familj besökte.
08-02-2015skrev Magnus A
Att åter igen besöka det fantastiska land med deras underbara natur och speciellt människorna som alltid är så hjälpsamma. Det absolut bästa med Österrike är den fantastiska vandringsmiljö det slår absolut allt.
08-02-2015skrev Lena Toftby Wetterlind
"Gör om - gör rätt" 2008 planerade vi för första "riktiga" gemensamma semester - bilresa till Österrike! Juli skulle vi åka - i maj fick jag besked om bröstcancer. Operation i början på juni! Jo, vi åkte - men så här i efterhand så var väl inte det det mest optimala! Mycket, mycket som upptog tankarna - så att kunna "tanka in" Österrike med ALLT som tillhör kunde inte göras!!! Önskar därför att kunna få återkomma och göra en resa på tu-man-hand med min älskade make som är min store stöttepelare och trygghet! Få göra Österrike som man ska ........
08-02-2015skrev Lena Toftby Wetterlind
"Gör om - gör rätt" 2008 planerade vi för första "riktiga" gemensamma semester - bilresa till Österrike! Juli skulle vi åka - i maj fick jag besked om bröstcancer. Operation i början på juni! Jo, vi åkte - men så här i efterhand så var väl inte det det mest optimala! Mycket, mycket som upptog tankarna - så att kunna "tanka in" Österrike med ALLT som tillhör kunde inte göras!!! Önskar därför att kunna få återkomma och göra en resa på tu-man-hand med min älskade make som är min store stöttepelare och trygghet! Få göra Österrike som man ska ........
08-02-2015skrevDiana Andersson
Med stadiga kängor och öppna sinnen, vill jag vandra i Österrike och skapa fina minnen!
07-02-2015skrevHans Erik Mathiesen
Å kunne komme tilbake til Österrike ville värt en dröm. Tenk om vi kunne få se våre 3 fadderbarn fra SOS barneby i Seekirchen, nå i voksen alder. Oj for en tanke. Fantastisk land og mennesker. Ett gjensyn ville värt fantastisk.
07-02-2015skrev Kenth Lund
Hej,det vore skönt att komma tillbaka och få träffa min kusin Cristina Steiner som bor i Kufstein,det blir ju inte så ofta då man är pensionär,att få komma till detta underbart vackra land,och få dricka en kopp te med stoh rom,,
07-02-2015skrev Agneta Yngvesson
Finns inget vackrare än Österrike
07-02-2015skrev jan åberg
Silvretta på cyckel vill jag gärna uppleva
07-02-2015skrev echi åberg
Vandra och cyckla i den vackra Österikiska naturen är fantastiskt och gärna en gång till-
07-02-2015skrev Anna Andersson
Att vandra i Alperna gör gott för både kropp och själ! Med Happydays uppfylls önskemålen gott och väl! Om jag skulle vinna blir jag världens lyckligaste kvinna!
07-02-2015skrev Anneli Rhedin
En liten tant ville till Österrike fara Packa bilen och så är vi klara Fantastiskt och underbart Njuta av vin och mat såklart Skicka gubben o mig, snälla rara.
07-02-2015skrevRose-Marie Svensson
Min bror och svägerska var där för ett par somrar sedan. De visade bilder och man tror knappt det är sant att vi har något så vackert så nära Sverige. Måste nog upplevas innan det är för sent😀
07-02-2015skrev Elisabeth Svensson
Vi har gjort många bilresor genom åren till stora delar av Tyskland, Frankrike och Italien men aldrig till Österrike. Vi tycker om att åka i de underbara bergstrakterna. Små pittoreska landsbyar o se vad det har att erbjuda. Därför hoppas vi att vi får en möjlighet att kunna utforska även Österrike o se vad detta land har att erbjuda. Vi kommer garanterat att inte bli besvikna efter alla vackra bilder vi har sett av olika delar av österrike. Vi håller tummarna att vinsten hamnar hos oss.
06-02-2015skrevPierre Sandström
Tänka att ta bilen på en långfärd i sommartid med familjen att se världen vid som livet med toppar och dalar vi få och med alpluft vi alla toppen må
06-02-2015skrevAnna Larsson
Det vore en dröm att länga till utan dess like till Österrike och alpernas rike det vore vårt första möte med detta vackra land att ska nya minnen med familjen i hand
06-02-2015skrev Erling Thell
Min fru ligger på knä och ber, låt oss resa och lyssna på Hansi Hinterseer, en resa till Österrike med vandring och sång vill man uppleva mången gång.
06-02-2015skrev Catarina Williamsson
Har varit där tre gånger men varje år får jag en längtan om att få komma tillbaka. Vore underbart att åka dit igen till denna plats som man inte kan beskriva med ord.
06-02-2015skrevAnders Sikström
Österrike vore en höjdare och toppenresa!
06-02-2015skrevGöte Winberg
Att ströva omkring i denna underbara natur gör mig till en hel människa till både ande kropp och själ
06-02-2015skrevCurth
Österrike är absolut det bästa. Vi hoppas på turen.
06-02-2015skrev Eva Andersson
Jag vill via München för min man, visa var jag gick i skolan 1972, visa var jag såg olympiastadion växa fram, visa var jag åt lunch, visa var jag festade i Schwabing!
06-02-2015skrev Göran Pihlgren
Jag vill ännu en gång vandra i Österrikes fantastiska alpvärld och inandas den friska alpluften. Äta den utsökta och nyttiga maten, smaka på det goda vinet och träffa dessa underbara och hjälpsamma Österrikare.
06-02-2015skrevSylvia Thostrup
Denna plats ser HELT underbar ut !!!! Självklart önskar jag komma dit för att njuta av denna sköna, storslagna natur och allt övrigt man kan uppleva där !
06-02-2015skrev Anna Johansson
Åkte med er till Fieberbrunn i somras med min man och våra två barn samt en familj till, BÄSTA SEMSETERN EVER!! Våra familjer blev helt förälskade i Österrike och längtade tillbaka redan samma dag vi åkte hem! Skulle älska att få överraska familjen med en ny resa till våra drömmars land!
06-02-2015skrev Monika Larsson
Jag längtar verkligen till Alperna och speciellt Österrike med de fantastiska blomsterängarna i början av juli och litet senare sluttningarna täckta av alprosor, till de små byarna med vackra hus och fantastiska blomlådor.Jag har vandrat där i många år men pga olycka för fyra år sedan har jag inte kommit iväg, men nu känner jag mig redo.
06-02-2015skrevEeva Riikonen
Vill gärna resa vackra Österrike tillsammans med mitt barnbarn 13 år -Jag var sjuk nära döden när jag fick hjärtinfarkt . Nu är jag frisk igen och vill göra roligt resa tillsammans med barnbarn .
06-02-2015skrev IngaLill Nyman
Man smälter som smör inför Österrikes fantastiska exteriör. Den både berör och förför. Här vill helt solklart maken och jag, med största behag få chansen att fira vår stundande stora Jubileums-dag!
06-02-2015skrev Kjell Svenningsson
Österrike är min sambos stora dröm. Skulle vara så roligt att kunna få bjuda med henne dit. Önskar verkligen att turen står på min sida i denna tävling.
06-02-2015skrev Zsuzsanna Beregszászy
Lyckliga minnen, hyrde hus och bodde vid Mondsee tillsammans med min man, mina föräldrar och gravid med vårt första barn. Jag kan fortfarande känna doften av det kristallklara vattnet och blundar jag kan jag se den underbar vackra naturen. Jag har alltid längtat tillbaka till detta vackra sagoland. Och kanske visa mina tre barnbarn, de kommer bli förälskade i vackra Österrike som jag är.
06-02-2015skrev Adele Pettersson
När jag var 20-25 år gammal liftade jag hem till mina föräldrar i Sverige på semester från Italien där jag jobbade. Aldrig någonsin i mitt 68-åriga liv har jag känt mig så harmonisk som när jag satt på en sten vid vägkanten i närheten av Zell am See och njöt av solen och tittade på dom snätäckta bergen i fjärran. Ett par gånger har jag sedan åkt med bil snabbt genom Österrike för att komma till eller ifrån Italien. Jag skulle vilja vinna denna tävling och kunna njuta av alperna en vecka med min sambo. Kanske skulle vi även ta med oss mina barnbarn.
06-02-2015skrev Adele Pettersson
När jag var 20-25 år gammal liftade jag hem till mina föräldrar i Sverige på semester från Italien där jag jobbade. Aldrig någonsin i mitt 68-åriga liv har jag känt mig så harmonisk som när jag satt på en sten vid vägkanten i närheten av Zell am See och njöt av solen och tittade på dom snätäckta bergen i fjärran. Ett par gånger har jag sedan åkt med bil snabbt genom Österrike för att komma till eller ifrån Italien. Jag skulle vilja vinna denna tävling och kunna njuta av alperna en vecka med min sambo. Kanske skulle vi även ta med oss mina barnbarn.
06-02-2015skrevJan-Olov Dahm
Österrike landet med underbart vacker natur och dess alper. Mozarts vackra hemstad Salzburg. Wien med alla sina sevärdheter. Kulturen,folket och dess underbart goda mat gör att man gärna besöker detta land
06-02-2015skrev Marianne Bjenning
I år fyllerler jag 50 år precis som filmen Sound of Music. Den filmen blev tidigt min favoritfilm. !973 var familjen på semester i Salzburg och upplevde då filmens underbara miljöer. Det skulle vara min dröm att återigen få resa till detta vackra land.
06-02-2015skrev Kristina Ottosson
Det lilla landet i hjärtat av Europa med allt man kan önska sig. Det vackra lanskapet som gör att hjärtat slår lite extra var gång jag ser något program eller bara en bild av Alperna, de varma och hjäplsamma människorna, det underbara österrikiska köket, alla äventyr detta sport och friluftsälskande folk, erbjuder, och inte minst den underbart klara och friska luften som gör att man känner att man är i himmelriket!
06-02-2015skrevHåkan Westlin
Österrike har allt jag önskar mig. Snö, sol och bad, berg och dalar, frodig grönska och karg natur. Äventyr med upplevelser och lata dagar. God mat och öl och vin. Fantastiska människor och kultur. Ja en sommar semester i Österrike är en dröm som gärna får gå i uppfyllelse. Please Happydays - make my day happy!
06-02-2015skrev Ann-Britt Magnusson
Till Österrike vi gärna vill fara där vi helst så länge som möjligt vill vara. I bergen få vandra hand i hand med varandra och inandas alpluften den rena och klara.
06-02-2015skrev Per Eklund
I Österrike fick jag veta att jag skulle bli pappa, har åkt skidor o vandrat, men har senaste tio åren längtat till fler vandringar. Luften o naturen känns nyttigare och vackrare än någon annan stans, man lever bättre i Österrike! Njutning av öl o vin förbättrar vandringspauser och måltider, speciellt Riesling o Gruner Veltliner! Av höjden blir man hög!
06-02-2015skrevClaes Birgestrand
Vill gärna komma till detta vackra land med sina prunkande balkonger med hängande pelargonior på nästan alla hus!
06-02-2015skrev maria skoog
Min högsta önskan har alltid varit att få åka till Österrike på sommaren. Min favorit film sen jag var barn är Sound of music.Har alltid varit ute i naturen och att få uppleva Österikes natur vore en dröm.
06-02-2015skrev Birgitta Tunmarker
Wien, Wien, nur du allein, soll stets die Stadt meiner Träume sein...men jag har inte varit där sen 1994 och inte vandrat i Alperna sen 80-talet. Efter ballongsprängning i ett kranskärl kan jag gå som vanligt igen och vad skulle vara mer underbart än att få göra det i mitt älskade Österrike?!
06-02-2015skrev Jessika
JAG längtar varje år till Österrike, men har tyvärr inte kunnat åka dit sedan jag var 16 år (är nu 35). För mig betyder Österrike så mycket! Många barndomsminnen ifrån bilresor runt i Österrike! Otroligt vacker natur och god mat. Österrike betyder lugn för mig. Något många av oss behöver i dagens klimat. Hoppas på tur och önskar snart att resan om att komma till Österrike igen inte bara förblir en dröm.
06-02-2015skrev Lotta Gullander
Ena dagen i ett underbart alplandskap, kanske t o m lite sommarskidåkning och sen nästa dag vid en varm badsjö, toppat med en dag i Salzburg eller Wien. Lägg därtill österrikarnas vänlighet och charm. Mycket mer kan man inte begära. Grüss Gott9
06-02-2015skrev Nadia Sjöberg
Har aldrig varit där men jag har hört så mycket positivt om landet. Jag skulle vilja uppleva det vackra landet och kanske blir det ett nytt favorit resmål!!!
06-02-2015skrev Ewa Bard
Fick en resa av min man när jag fyllde 50 år.Då reste vi till alla kända skidorter.Körde runt och njöt i 14 dagar sommartid. Det var den bästa resa vi gjort.Nu har 18 år gått och det skulle vara underbart att komma dit igen och njuta av allt det vackra och goda.
06-02-2015skrevHåkan Gullander
Sommar i Österrike - varma sjöar, vackra bergstrakter och sen toppat med Salzburg eller Wien. Bättre kan en semester knappast bli.
06-02-2015skrevAgneta Sundberg
Med Happydays i mobilen och på glada fötter, skulle jag älska att i Österrike hitta mina släktingars rötter. Älskar Österrikes vackra alptoppar, vattendrag och vackra natur. Deras spännande mat samt fascinerande och intressanta kultur. En resa för alla sinnen som ger underbara minnen!
06-02-2015skrev Jörgen Stuxgren
Inte svårt att motivera varför man vill komma till Österrike, finns ingen plats där himlen är så blå och naturen så grön och frisk som just i Österrike. Här är det gött att leva.
06-02-2015skrev Kristina Karlström
Har inte varit Österrike på 10 år, längtar tillbaka för att se om det är lika vackert som sist.
06-02-2015skrevannica falkentorp
Firade milleniumet i Österrike sen har jag ej vart där mer, skulle vara underbart att resa dit igen höga berg o djupa dalar.
06-02-2015skrev Ulf Karlsson
1987 lärde jag känna den person som 8 år senare skulle bli min fru Lotta. Vi kommer båda från samma stad men det var först i Österrike som vi träffades. Vi hade båda valt St.Anton och Österrike för en säsongs skidåkning. Den 1 juli 1995 gifte vi oss. Idag har vi 2 underbara barn 18 & 15 år gamla som liksom vi älskar skidåkning och Österrike. Den 1 juli i år blir det alltså porslinsbröllop! Porslin kan liksom äktenskap vara både vackert och skört. Det gäller att vara rädd om det om man ska få behålla det vackra. Tänk att få överraska min fru med en sommarresa, i samband med vårt porslinsbröllop, till det land där vi lärde känna varandra för så många år sedan. Det vore magiskt!
06-02-2015skrev Michael Reichel
För 6:e året I rad avser vi åka till vårt favoritland, Österrike, där vi vandrar uppe bland molnen, gör utflyckter tilla alla mysiga byar, städer, och övriga utdlyktsmål. Samtliga gånger har vi rest med Happy Days. Vore himla kul att detta år få en bonus resa, för då vet vi att årets semsterkassa kan användas till att åka 2016.
06-02-2015skrev Leif Sondell
Här finns allt det jag gillar ! Ett härligt landskap med allt från höga berg / alper till bördiga dalar med härlig grönska . Wien som har så mycket av kultur ,musik och nöjen . Trevliga människor och god mat ! Vad kan man mer önska sig !
06-02-2015skrev Hans Olsson
Vill visa den jag älskar vad kärlek är.
06-02-2015skrev helena högberg
Har aldrig varit i Österrike men varje år när jag tittar på skidåkning och ser naturen runtomkring suckar jag och säger till min man "Åh dit skulle jag vilja åka". Kanske kan det bli min tur nu att bestämma resmål!?
06-02-2015skrevUlf Rohdin
Mitt favorit land. Där laddar jag batteriet. Får ro i själen och hämtar kraft. Finns det något bättre ? När man vandrar och tittar ut mot de fantastiska vyerna. Blir aldrig mätt på detta.
06-02-2015skrev Ann-Louise Castor
Jag vill gärna komma till Österrike o vandra med min man. Han är så duktig o renoverar vårt hus så det hade varit roligt att överaska honom med en resa till favoritlandet.

Seneste blogindlæg

Nordfriesland - så är vi här igen
Vi har precis kommit fram till Hotel Arlau-Schleuse i Hattstedtermarch som ligger precis intill den näst yttersta vallen. Platsen är verkligen fascinerande, och hotellet ligger längst ut i ensamt majestät med sitt jättestora stråtäckta tak. Vi har varit här förut, och lovade då varandra att vi skulle komma tillbaka. Nu är vi här och sträcker automatiskt armarna i luften och tar ett djupt andetag av den friska luften. Vi är lyckligt lottade och får ett rum på första våningen med den mest underbara utsikt över naturen och det rika fågellivet. På markerna och på de branta vallarna ser vi hundratals får som alla säkert har varit lamm här i påsk. Vi upplever Nordfriesland i stormande kuling idag och vi är glada för att få uppleva naturens krafter. Före middagen besökte vi Hamburger Hallig som ligger 7 km från hotellet, en plats som vi tycker mycket om. Vi ska inte helt ut till den yttersta punkten idag, vi parkerar bilen längs vägen och går upp på toppen av diket och kikar ut över Hamburger Hallig. När man står här uppe på toppen och vrider kroppen 360 grader runt upplever man marsklandskapet så långt ögat kan nå och det med olika slags väder. Vi såg en himmel så blåsvart att vi aldrig hade upplevt något liknande, samtidigt sken solen i ett annat väderstreck. I en tredje riktning såg vi ett våldsamt regnoväder och på en annan plats svävade de mest otroliga moln på himlen. Det hela kulminerade med en jätteregnbåge på himlen. Nu fick vi uppleva det som konstnären Emil Nolde har målat så många gånger, det ombytliga vädret i marsken. Hans museum och konst kan upplevas i Niebüll, 25 km från hotellet. Vi ser fram emot nya naturupplevelser imorgon, väderleksrapporten utlovar en solig dag. Trine H. Resbloggare för Happydays
0 Kommentarer
Celle,- afslutningen på " En kongelig affære "..........
Vores ferie lakker mod enden og de tre sidste dage, skal tilbringes på Althoff Hotel Fürstenhof. Stedet ligger fantastisk, oprindeligt adelspalads fra omkring 1680. 5 stjerner kan hotellet bryste sig af og med rette, her er der mulighed for at blive forkælet. Servicen er i top, morgenbuffeten i særklasse. Skal du afkøles, er der swimmingpool i kælderen og andre wellnessting. Altstadt, den gamle bydel i Celle, ligger 10 min. gang fra hotellet. Det berømte Herzogschloss og slotsparken ligge ligeså i gåafstand, og det var her på slottet, at "En kongelig affære" tog sin afslutning. En film som mange har set, omhandlende Kong Christian den 7. og hans unge hustru Caroline Mathilde. Et turbulent forhold, da kongen var mentalt utilregnelig og uinteresseret i sin hustru. Kongen får tillid til Struensee og bliver hans livlæge og senere også meget deltagende i statsanliggender, da kongen rent faktisk ikke magtede opgaven. Struensee kommer tættere på familien, og mellem Caroline Mathilde og Struensee, opstår en hed kærlighedsaffære, som til sidst får fatale følger. Kongen kræver Struensee halshugget. Dronningens bror Georg lll, som er kurfyrste i Hannover hertugdømme, kommer til landet og kræver søsteren udleveret. Det accepteres, dog uden at hun kan få sine børn med sig. Dronningen kommer til at bo resten af sit korte liv på slottet i Celle, som den gang var slået sammen med Hannover. I dag kan slottet besøges, dog ikke i sit oprindelige udseende indendørs, da slottet bliver brugt til forskellige udstillinger. Dog er der udstilling om Caroline Mathilde i hendes oprindelige stuer, og det er da lidt specielt at tænke sig, at her har hun gået rundt for ca. 250 år siden. Tæt ved slottet, inde i Altstadt, ligger Stadtkirche hvor Caroline Mathilde ligger begravet. Vi kunne ikke selv finde stedet, men fik oplyst at hun lå nede i fyrstekrypten under kirkegulvet. Det viste sig, at vi dagen efter kl. 16 kunne se krypten med kisterne, med nogle af de betydeligste fyrster og deres familier for Celle og så Caroline Mathilde. Kordegnen fortalte levende om familierne og selvfølgelig den skæbnesvangre historie omkring Caroline Mathilde. Hotellet ligger ligeså ved siden af den franske have, Caroline Mathildes yndlingspark, som hun ofte spadserede i. I 1784 blev der oprettet et mindesmærke for hende, som kan ses når man går tur i haven. En spændende historie, hvor alt der relaterer sig til hendes liv, ligger inden for gåafstand. Altstadt i sig selv, er en meget yndig by. Mange meget gamle bindingsværkshuse, ligger skulder ved skulder og vi taler om huse der er 400-500 år gamle. Byen har et rigt forretningsliv med butikker af enhver art, som smelter fint sammen med alt det gamle. Trænger man til ro, er der indtil flere parker omkring Celle, som er ganske smukke. Celle, en flot finale på en dejlig sommerferie, hvor både friluftsliv og byliv, er gået op i en højere enhed. Vejrmæssigt, fra + 30 til - grader på bjergtoppen, der deler Østrig og Schweiz.
0 Kommentarer
Ischgl,- et paradis for naturelskere......
Her står vi så, 1400 m.o.h, nærmere bestemt Ischgl. Solen skinner, selvom dramatiske skyer driver hen over himlen. Byen ligger helt fantastisk, omkranset af store bjergmassiver, hvor sneen endnu kan anes på toppen af bjergene. Lyden af konstant rislende vand, fra Trisanna, der løber gennem byen. Luften er bemærkelsesværdig frisk og utrolig behagelig, og selvom temperaturen ligger på 17-20 grader, føles det meget varmere, når solen står højt på himlen. Hotel Castel er en meget positiv overraskelse, vi blev taget meget venligt imod, blev grundigt informeret og alt praktisk blev ordnet med det samme. Vi fik et helt prospekt med alt aktuelt informationsmateriale for området, og så fik vi udstedt Silvretta kortet, som får en til at føle sig meget priviligeret. Med dette kort i hånden, kan du komme op i samtlige bjergbaner og stolelifte i Ischgl og nabobyerne. Busserne kan frit benyttes, og masser af andre oplevelser er gratis med kortet. Hotellet har skønne værelser, de fleste med balkon, så de store bjergmassiver kan opleves på afstand. Selv holder vi utroligt meget af at komme op i bjergene, så der gik ikke lang tid efter ankomst, før vi stod oppe i sneen. Vi tog Silvrettabahn op, som ligger i gåafstand fra hotellet. Turen er delt op i to stationer, og der er mulighed for at springe af ved Mittlestation eller blive siddende og fortsætte til Idalp ( 2320 m. o.h.). Herfra udgår et utal af traveture, af forskellige længder og sværhedsgrader. Et godt råd, beregn altid rigelig ekstratid i forhold til det skrevne, da de angivne tider, er for trænede østrigere. Turene er ofte lange, men syner ikke langt, når man skuer ud over området i den klare alpeluft. Vores korte første besøg på toppen, blev en tur til en endnu usmeltet sneklat, hvor der selvfølgelig skulle tages fotos. Næste dag besluttede vi os for at gå Idalp rundt og det skulle snart vise sig, at ruten var spærret pga. anlægsarbejde. Der skulle så tænkes alternativt og vi besluttede at gå ned til Mittlestation, da vi mente det måtte være overkommeligt for os. Erlebnisweg, som stien hedder, kom til at overrumple os fuldstændigt, ved at den var meget stejl og ujævn at gå på. Vi var koncentrerede om ikke at falde og godt vi havde vores gangstænger ( kan helt sikkert anbefales ved bjergturene ). Vi nåede målet, trætte, men faktisk også lidt stolte over, at vi havde klaret turen. Området vi bor i, er meget specialiseret omkring vintersport, men bestemt også friluftsliv omkring vandreture. Byerne lever af hoteldrift, så her er mange hoteller og ikke mange butikker ( dog sportsbutikker ). Har man brug for mere almindelige butikker, er Landeck et godt bud ( 35 km fra hotellet ). Fredag er regnvejrsdag, sådan én er der altid. Vi trodsede regnen, det kølige vejr, de tungthængende skyer, ved at tage ud mod Galtür ( 8 km herfra ), hvor vi kørte vi op i 1800 m.o.h., hvor Kops Staussee lå. En stor opdæmmet sø, som sammen med Silvretta Stausee og Vermunt Stausee, er udlagt til ret avanceret kraftanlæg. Kops Stausee ligger under trægrænsen, hvilket gør at en stor del af søen, går igennem rene eventyrstier, med masser af vækst og blomster.Turen er ca. 5 km. lang. En våd men meget dejlig tur. Smuglerruten til Schweiz til byen Samnaun-Dorf, det lyder interessant, men hvordan er det lige man kommer derover. Jo, 5 seilbahns skal man med og turen tager 1,5 time, hver vej. Vi sprang ud i projektet, selvom temperaturen den dag, kun var 5 grader. Godt med tøj på, og trygt og godt op med Silvrettabanen i de lukkede gondoler. Næste 3 ekspeditioner skulle foregå i åbne gondoler, op til 3000 m. højde og grænsen til Schweiz. Det skulle vise sig at vi pludselig stod i snevejr, det var sjovt og koldt. Sidste tur foregik til gengæld i områdets største gondol, der kunne rumme op til 125 mennesker. Nu kunne smuglerriet med de toldfri varer begynde. Men,- kyndige sønderjyder på hotellet havde advaret og sagt at priserne ved den dansk/tyske grænse, sagtens kunne konkurrere. Der ligger 50 butikker, mange med meget lækre og udsøgte varer. Når det er sagt, så er de 5 ture i seilbahns en helt fantastisk og lidt skræmmende naturoplevelse, i de store højder. Solen skinner, det er søndag og vores sidste dag i Ischgl. Vi er blevet anbefalet at tage til Silvretta Stausee og det gør vi. Turen dertil er helt vidunderlig, - man kører op ad Hochalpenstrasse, og pludselig ligger den store sø på venstre hånd. Rundturen tager 3 timer med frokostpause m.m. Let tur, med enkelte stigninger. 7 dage er gået, og vi har fået så mange indtryk, som kun har været positive. Man kan roligt sige, at det har været et eldorado af muligheder, hvis naturen betyder noget for én. Hotel Castel kan helt sikkert anbefales, lækker frühstuck og aftensmad.
0 Kommentarer

Seneste kommentar

Finn Møller
Flotte billeder. Flot opsætning. Man er jo klar til at rejse så snart man klikker sig ind på jeres side.
Villy madsen
God og nem at overskue
Anna Nilsson
Vi hittade The Cottage av en slump för några år sedan via Happydays. Sen dess har vi nog återvänt minst 10-15 ggr. Maten är helt underbar. Omgivningarna är som gjorda för långpromenader och personalen med Marianne i spetsen är absolut bäst! Rummen är inte toppmoderna, men där är man ju bara när man sover. En promenad ner till hamnen eller ner till stranden, eller varför inte ner till byn för att köpa smörrebröd hos den lokala slaktaren. Här kopplar vi av!

Populære tags

Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere