rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration

blog_image
Välkommen till vår tävlingsblogg. Då och då hittar vår kreativa avdelning på en rolig tävling, där du skall skriva en kommentar till ett blogginlägg för att delta. Och det är just här som du hittar denna typ av tävling. Så kom ihåg att abonnera på inlägg från denna blogg, om du vill hålla dig uppdaterad med dessa tävlingar i framtiden. Du har också möjlighet för att se tillbaks på tidigare tävlingsinlägg med tillhörande kommentarer. Det är inte någon tråkig läsning.  Lycka till
  • Happydays tävlingsblogg
  • Blog oprettet: 17-12-2014
  • Blogindlæg i alt: 20
  • Antal kommentarer: 2
  • Antal følgere: 53
  • Følg denne blog 
Vill du till Sydtyskland?
23-01-2015

NOTERA: TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD

Tävling vecka 4

Ta chansen och vinn en semestervistelse i Sydtyskland - regionen som är känd för sin sköna natur, mat och kultur. Vi väljer en vinnare bland de bidrag som kommer in under veckan.

Så här gör du:

  1. Klicka och läs mer om veckans vinst till Sydtyskland längst ned på sidan.
  2. Övertyga oss om varför du älskar Sydtyskland och varför just du ska vinna denna vistelse, genom att skriva en kommentar i kommentarfältet på denna blogg.

I vecka 5 offentliggör vi vinnaren i vårt nyhetsbrev.

Se vinsten här

6 dagars vårsemestervistelse för 2 vuxna, ankomst i perioden 29/3–21/6 2015.

Lycka till!

Vi tar förbehåll för att eventuellt använda oss av dina kommentarer i vår marknadsföring.

Tags på indlægget

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
29-01-2015skrevSylvia Thostrup
Sydtyskland imponerar med sin skönhet och glans har varit där förr men lockar helt klart igen Vyerna med bergen, dalarna och mysiga byar lite varstans ger mersmak för mig och min gubbe, min bästa resvän !
27-01-2015skrev Yvonne Nilsson
Att få uppleva och njuta av Sydtyskland vore helt fantastiskt, när vänner och bekanta åkt ditåt med sina föräldrar så har jag varit hemmavid och drömt mig bort,nu som vuxen och egen familj så skulle jag så innerligt vilja ge mig och familjen chansen att själv få se allt det vackra jag endast hört talas om och sett foton utav. Detta för mig vore en barndomsdröm som skulle gå i uppfyllelse om turen står oss bi.
27-01-2015skrev Yvonne Nilsson
Att få uppleva och njuta av Sydtyskland vore helt fantastiskt, när vänner och bekanta åkt ditåt med sina föräldrar så har jag varit hemmavid och drömt mig bort,nu som vuxen och egen familj så skulle jag så innerligt vilja ge mig och familjen chansen att själv få se allt det vackra jag endast hört talas om och sett foton utav. Detta för mig vore en barndomsdröm som skulle gå i uppfyllelse om turen står oss bi.
27-01-2015skrevKjell Nordhus
Vi reser varje år någonstans i Tyskland och har rest med er ett flertal ggr alltid lika bra ,det känns skönt med ordnade förhållanden när man kommer fram , då kan vistelsen bara bli den bästa.
27-01-2015skrev Från Elisabeth Svensson
Denna chans vill jag ta för att jag vill göra min gubbe go o glad så han får äta o dricka gott varje dag
26-01-2015skrevGunn Uddh
Nä nu tusan vill jag fara till södra Tyskland det underbara, till allt det vackra som här bjuds få må gott och bara njuta. Ha,ha jag är ju nybliven pensionär och jag har hört att då får man göra vad man vill, till Tysklan är precis vad JAG VILL!
25-01-2015skrev Mathias Eiderhed
Flyga är inte vår stil, men gärna en sväng i Europa med bil. Till Sydtyskland vi ställer färden, för att upptäcka den nya världen. På Hotell Sonnerhof med stjärnor fyra, finns massa att göra som att cyklar hyra. Men även golf, biljard, badminton och tennis, står redo var dag i dess alpnatur. Och barnklubb det finns så att ingen blir sur. En kilometers promenad och du kommer lätt, till staden Lam där glasverstäder ligger tätt. Och åter för barn blir det fest sen, när vi åker till Pullman City, vilda västen. Och skulle du mot förmodan till ett annat land känna drag, så åk två timmar och du kommer till Prag. Som du ser så finns det något för alla, och då har ännu inte poolen kommit tal. Så i sommar kan vi alperna tralla, för Hotell Sonnerhof blir vårat val.
25-01-2015skrev Åke Karlsson
Vill gärna kolla hur mycket som har förändrats sedan jag förra gången år 1966 bilade genom Sydtyskland.
25-01-2015skrevAl margareta Andersson
Med natur så magnifik, denna resan blir unik. Mat och kultur, en resa helt i dur. Härlig atmosfär, hoppas jag får ta med maken på denna färd!
25-01-2015skrev Kerstin Hornung-Klingberg
Åh jag och min man älskar Bayern, dess natur, fina miljöer och fantastiskt god mat! Det vore så fint att få åka dit igen!
25-01-2015skrevBjörn Wahlgren
Har bara varit i norra Tyskland på semester och skulle super vilja överaska frun med en vecka i syd Tyskland för det är hon värd.
25-01-2015skrev jouko Häkkilä
Jag kommer troligtvis gå och se fotboll dricka dunkel öl, och njuta. Är det så att min sambo följer med.. Då blir det mindre av den sorten. Då är det plan B,äta gott njuta av omgivningen å sevärdheterna. Så i vilket fall kan det inte blir fel.
25-01-2015skrev peter ryding
Skulle gärna vilja vinna den här resan.Har alltid tyckt det sett fint ut nere i sydtyskland och nere i alperna .Det vore perfekt med en sån resa för mej o min nästan utbrända fru .
25-01-2015skrev Inger Andersson
Underbar natur, trevliga människor, fantastiskt god mat och inte allra minst väldigt god bier!
25-01-2015skrevMarita Carlsson
Har varit i Sydtyskland en gång på semester och vi bokade resan genom Happydays. Tyckte det var jättefint med en härlig natur och mycket att uppleva. Skulle gärna åka dit med min man igen och ser er som ett jättebra resebolag.
24-01-2015skrev Annica
Till Sydtyskland vill jag fara tar med allra kärestan min I en fin miljö bara få vara äta god mat och dricka gott vin
24-01-2015skrev Susanne Lundströn
Min älskling har inte varit i Tyskland så det vore kanon att få överraska honom med en resa och en underbar upplevelse.
24-01-2015skrev Emelie
Mammas minnesbilder från ungdomens besök i Tyskland är "ingemansland" med uniformerade vakter med skarpskjutande gevär och schäferhundar.Otäckt och skrämmande tyckte hon det var! Skulle som tysktalande översättare vilja visa henne att idag finns det ett " himmelrike" där hon upplevde ett "helvete".
24-01-2015skrev Eva Olsson
Planerar en tripp till Unimogmuseum i Gaggenau, vad vore bättre än att sedan kunna styra kosan österut till Bayern och dess härliga landskap!
24-01-2015skrevGun-britt Valby
En resa till Sydtyskland är en önskedröm med vacker natur och trevligt folk. Jag bara längtar dit!
24-01-2015skrev Eva Olsson
Bayern har allt tusenfalt. Skönhet, gästfrihet och god mat. Dit vill jag alltid återkomma snart.
24-01-2015skrev Susanne Ehrnbring
Till Tyskland vill vi fara. Äta, dricka, och bara vara. En utflykt eller två kan vi göra. För Romantiska vägen vill vi gärna köra.
24-01-2015skrev Marek R.Stanowski
Kom nyligen från en månads resa - Bodenska sjön/17 grader varm/ Österrike och hela södra Tyskland - ville gärna uppleva den underbara utsikten av vita Alp topparna
24-01-2015skrev Kerstin Johansson
Nu har vi vart i nordtyskland många gånger. Dags för nya intryck. Sydtyskland väntar på att upptäckas
24-01-2015skrev lisbeth ernstsson
Avkoppling och rekreation är vad alla behöver, kanske en vandring i naturen innan kvällen, Något för minman och mig, ladda batterierna innan vardagen tar över.
24-01-2015skrev Reina Leverén
Schwartzwald, Kaiserstuhl, Zugspitze, sagoslott, Romantiska vägen med alla underbara små städer, ringlande floder och böljande vinfält tillfredsställer allt man vill se och göra. Till detta kommer sköna sängar, fantastisk mat och vin. Vad mer kan man önska sig tillsammans med den man älskar.
23-01-2015skrevEivor Sjöholm
Det verkar vara ett spännande och för mig outforskat område av Tyskland,med en massa gemytliga utflykts mål, fantastiskt med den naturen och trevligt boende
23-01-2015skrev Maria Blomquist
Vi har blivit nergraderade i familjen, vi var fyra, nu är vi tre då pappa/make Roger dog i cancer. Vi vill gärna uppgraderas med en resa i Happydays regi. Happydays var alltid vårt förstaval, låt det så förbli!
23-01-2015skrevHans Erik Mathiesen
Fra HELL i Tröndelag, Norge til HIMMELRIKET i Bayern, Tyskland. For en reise.
23-01-2015skrev Margareta
Med Happydays vi gärna far, där har vi alltid finfint mått. De reseminnen som vi spar, kan samlas i vår pärm med GOTT. I väst, sydväst, sydost och syd, vi fått se sånt som mersmak gett. Nog vill vi resa mer med er, att få en chans känns härligt RÄTT!
23-01-2015skrev ingridbsv@hotmail.com
Spännande att möta nya resmål. Nordtyskland har vi besökt många gånger men har aldrig varit i den södra delen.
23-01-2015skrev Marita Abrahamsson
Har längtat att få stanna upp och uppleva Sydtysklands vackra natur, som jag bara sett på TV, bl a programmet om doktorn i Schwarzwald. Där vill jag vandra och njuta.
23-01-2015skrevIng-Marie Eriksson
Sydtyskland triggar reslusten stark Fram tills nu obruten mark Kan fungera som personlig avspark!
23-01-2015skrevUlf Rohdin
Underbara Tyskland lockar och drar, även för mig som inte så mycket pengar har. Hoppas på tur att få uppleva Bayern i dur.
23-01-2015skrev Ingela rohdin
Jag var 52 år första gången jag bilade ner genom Tyskland. Tyckte det var helt underbart. Fantastiska små städer besökte vi. Nu pratar vi om att göra det igen.
23-01-2015skrev Ingela rohdin
Jag var 52 år första gången jag bilade ner genom Tyskland. Tyckte det var helt underbart. Fantastiska små städer besökte vi. Nu pratar vi om att göra det igen.
23-01-2015skrev Jannie Borg Larsen
Jag har aldrig varit i sydtyskland, men min man har goda barndomsminnen därifrån och säger att där är väldigt vackert. Det vore roligt att uppleva sydtysklands skönhet tillsammans!
23-01-2015skrevEvy Andersson
Jag har bara åkt genom sydtyskland .Det var vackert och jag vill gärna åka dit igen.
23-01-2015skrev Rune Westerlund
För två arbetssökande vore det underbart att få ladda upp våra batterier. Att få allt serverat vore en önskedröm.
23-01-2015skrevChristina stuhr
Klart jag vill till sydtyskland. Ett land med god mat, god dryck och fin natur!! Jag tar mannen med mig och njuter av semestern på tu man hand!!
23-01-2015skrev Ulrika Söderberg
För 30 år sen bodde o jobbade jag som au pair i Schwarzwald. För mig är södra Tyskland lite hemma och det är ett underbart landskap med underbar natur, älskar maten, de goda bakverken etc. Var ett tag sen sist o vill gärna dit igen.
23-01-2015skrevKristin Ström
Detta är en del av Tyskland som jag aldrig besökt. Klart at man gärna vill åka till detta vackra ställe. Koppla av och äta gott. Se sig omkring och njuta av lite Spa.
23-01-2015skrev Orjan.ahl
Tänk att få se Lahm och resten av gänget, der borde vara möjligt där nere i Bayern. Ett par lederhosen och lyssna till "guten morgen deutscland"
23-01-2015skrevLars Ohlson
Brukar semestra i norra Tyskland,mycket fint. Försök övertyga mig att södra är bättre
23-01-2015skrevArnold Thomsen
Har aldrig varit i Sydtyskland, som väl är ganska annorlunda mot vad Norrtyskland är båda kultur och natur skiljer sig har jag hört, skulle bli himla lycklig att få komma ditt, Kan man hoppas på tur???
23-01-2015skrev Lars Moquist
1972 åkte jag med min då 64-årige far till OS i München och hann med mycket annat som Hitlers Örnnäste. Tänk villken upplevelse det vore att få återuppleva Sydtyskland med fru och nya generationer.
23-01-2015skrev Andreea hultin
Vi älskar att vara ute i naturen och i skogen med våra 3 barn. Men vi skulle så gärna vilja komma iväg på ett annorlunda äventyr och få upp leva deras natur, kultur och deras underbara vackra miljö.vi skulle njuta 100% tillsammans.
23-01-2015skrevEvaMarie Widholm
Det vore helt underbart att få komma iväg på en semester till Bayern....jag längtar till denna fina natur och upplevelser som en resa dit med min man kan ge mig....jag längtar redan...:-)
23-01-2015skrevsusanne Carlson-Lindgren
Mellan sonen tar studenten och vi har tänkt överraska med att återuppleva Sydtyskland. Gustavs kära flickvän Emma, har inte varit utomlands . Vi erbjuder plats i bilen men tänk om hon/vi vann resan.... då skulle hon kunna följa med både till Tyskland och Österrike. Senaste minnet från Sydtyskland och Happy days var då vi fick polis eskort till hotellet GPS visade vägen rakt ner i ett stort hål i gatan. Jag skrev några rader om det på er hemsida. Dags för nya äventyr !
23-01-2015skrev Willum Svendsen
Har 5 tomme kasser med tyske ølflasker købt på Trink Gut i Harzen , dem vil jeg frygtelig ned og have fyldt op igen.
23-01-2015skrev Per Gottfriedz
Vore härligt att få återuppleva Schwangau, Oberammergau och Örnnästet med sin fantastska natur och vänliga människor samt god mat o dryck.
23-01-2015skrev Ann-Kristin Isaksson
Sydtyskland - så nära och så underbart vackert. Här ligger sevärdheterna tätt. Naturen och människorna tar emot med öppen famn. Bättre kan det inte bli! Min dröm är att få återvända hit.
23-01-2015skrevWerner Jonson
Till underbara Sydtyskland skulle jag vilja fara o uppleva den underbara naturen och människorna!
23-01-2015skrev gunnar gustafsson
enligt bilden ovan, kan det bli bättre än att uppleva Bayern med spegeblank sjö, härligt utsikt, sen mycket god mat och dryck
23-01-2015skrevDaniel Höglund
Varit i Bayern flera gånger genom jobb, men skulle vara härligt att tillsammans med frun (nu glada pensionärer) få tid att närmare utforska denna intressanta o inbjudande provins.
23-01-2015skrev Jessika
När jag var liten bilade jag mkt i Europa och vägen gick ofta via Tyskland! Minns väldigt väl "Den romantiska vägen" otroligt vacker. Hade varit kul att åka ner igen tillsammans med min man och för första gången på flera år lämna våra egna barn hemma och bara umgås på tu man hand ‹3
23-01-2015skrev Holger Ryderberg
Som linjebusschaufför på linjen Göteborg - München fick jag bara se autobahn. Som pensionär skulle jag gärna vilja se alla "pärlor" som passerats under arbetet.
23-01-2015skrev Sonny Larsson
I lederhosen och på knopfen en filthatt samt en härlig tre-rätters efter golfrundan. Kan man komma närmre himmelriket då.
23-01-2015skrev Marie Kindblom
Vem vill inte till Sydtyskland med Happydays?
23-01-2015skrevGun Persson
Vore fint att få fira vårt guldbröllop där! Vi har varit gifta i 50 år till midsommar.! Kanske en försenad bröllopsresa!
23-01-2015skrevMaria Johansson
Så underbart det skulle vara att till detta ställe få fara Njuta av god mat och fin natur Jag och min gubbe skulle även ta en golftur.
23-01-2015skrev ann-kristin tufvesson
himmelreich här vill man hit, njuta, bada, vandra och spela golf och äta en liten bit. Underbarare kan det inte bli för Olle och mig.
23-01-2015skrev Per Langley
att köra omkring i en Morgan på fantastiska vägar mellan vingårdarna, njuta av landskapet, maten och vinet , kan man få det bättre?
23-01-2015skrev Tina
Jag skulle vilja ta med min mamma som fyller 80 år i år. Vi har inte varit på semester tillsammans sen 1997 och det skulle vara så kul om jag kunde fira henne genom att få åka till södra Tyskland som är så vackert.
23-01-2015skrev Anders Sikström
Efter fjolårets mångfald i Berlin vill jag gärna uppleva himmelriket i Sydtyskland.
23-01-2015skrev Erik Werner
I Bayern finns allt. Från storstäder och högteknologi till vacker natur, god mat ,härliga människor, ett gott liv och det bästa av Tyskland.
23-01-2015skrev Leif
Vi gillar vad vi ser..... I princip varje år kör vi bil söderut och passerar södra Tyskland. Har inte gett oss tiden att stanna och uppleva området. En vinst i utlottningen skulle ge oss glädjen och möjligheten att i lugn och ro ta till oss omgivningarna. Att det dessutom ges möjlighet till golf är avgjort ett plus. Vi går för vinst.......
23-01-2015skrev Dennis
Min fru och jag fira 30-årig bröllopsdag i år och denna vistelse vore underbar att dela med henne.
23-01-2015skrev Helen
Jag skulle så gärna vilja överraska min man med denna resan! Han har länge försökt övertala mig ( och barnen) att följa med på bilsemester i Tyskland men av någon anledning inte lyckats?? När jag nu läst om resemålet och sett bilder på de ljuvliga miljöerna så tror jag att han haft rätt, jag skulle gilla att vara där!
23-01-2015skrevConny Nielsen
Bayern, alperna, ja det finns inget som går upp mot den naturen.... Det skulle vara kombinationen av naturen, de härliga människorna, den goda maten och de goda dryckerna! Helheten... har allt!
23-01-2015skrev Jörgen Stuxgren
Tyskland är absolut underskattat som resmål själva åker vi dit så ofta vi kan med just Happy Days som har många både prisvärda och fina erbjudanden. Här får du alltid ett härligt bemötande och kalasmat i alla lägen. Just därför skulle jag gärna prova även detta resmålet.
23-01-2015skrevRoger Nicklasson
Efter att de senaste åren bara varit i de norra delarna av Tyskland, skulle det vara mycket spännande att besöka den södra delen och vidga våra vyer.
23-01-2015skrev Lars A Carlson
För ett antal år sedan bilade jag och fästmön i norra Tyskland. Det var spännande att beskåda de gamla Hansastäderna. Vore därför fantastiskt roligt att i sommar kunna göra en rundtur i Sydtyskland med samma tjej, min under våren blivande fru! Landskapet ser sagolikt vackert ut och aktiviteterna i/utanför hotellet skulle passa oss bra! Resan/vistelsen blir en otroligt bra inledning på en honeymoon! HAPPY DAYS are coming....!
23-01-2015skrev Jenny Elgström
Tänk att med min mor till Tyskland få fara, dricka öl, umgås och bara vara. Njuta i Himmelriket varenda minut, vi skulle båda önska att det aldrig tog slut.
23-01-2015skrevMaria Stade
Jag tågluffade genom Europa 1978 och stannade några dagar i Innsbruck och Salzburg. Det var sagolikt vackert! Det vore underbart att än en gång få uppleva denna del av Europa, den här gången tillsammans med min 7 åriga supersladdis Joshi!
23-01-2015skrevAnneli Rhedin
Himmelriket i Sydtyskland - rubriken som säger allt. En lyxsemester för dig och dina kära.
23-01-2015skrevgeorg öberg
Klart att man vill vinna fint hotell efter en golfrunda spa och massage det är gott och sen god middag det är himmelriket
23-01-2015skrev s eriksson
Passar perfekt vandra i bergen spa glasblås någon annan får spela golf!
23-01-2015skrevJan-olof Nilsson
Sydtyskland har lockat mih men jag har inte stannat där förut
23-01-2015skrev Helena Högberg
Drömmer om att köra die Weinstrasse ner genom Tyskland under sparris-tiden och sedan landa i Bayer på någon mysig Biergarten och bara njuta!
23-01-2015skrev Lisbeth
Vi har besökt många fina platser i Tyskland. I den här delen har vi inte varit. Det skulle vara riktigt härligt att vinna en resa hit. Vilken natur! Vilket hotell! Vilken mat! Vilken resa!
23-01-2015skrevMikael Schroeder
Ser fantastiskt ut! Halvvägs till himmelen! Gästfria Bayern är alltid lika trevligt att komma till!
23-01-2015skrev Birgitta Nyström
Två glada pensionärer, som tycker om att resa och åka bil. att bila i Tyskland är så mysigt, vackert landskap, man får se så mycket, och god mat och många små trevliga boende. Vi vill passa på innan vi blir för gamla, för sen är det försent. Hoppas att just vi hat turen med oss, det är isåfall inte första gången vi åker med Happydays.
23-01-2015skrev Monica Andersson
Efter en höst och vårvinter med både jobb och studier skulle det vara helt underbart att få resa bort och bli lite bortskämd. Har länge velat uppleva sydtyskland och uppleva naturen och kulturen.
23-01-2015skrevJan Fors
Efter en tung höst och vinter med sjukdom i familjen vore detta en perfekt början på en ny tid. Tyskland ligger oss varmt om hjärtat och vi njuter av landskap, god och mycket mat och öl!
23-01-2015skrevAnnika Olsson
Var i Bertesgaden för flera år sen och det var nog bland det vackraste jag sett i omgivningarna där omkring. Har alltid sagt att jag vill tillbaka men det blir aldrig av. Sydtyskland är underbart! Jag vill ha chansen att komma dit igen!
23-01-2015skrev Pia Larsson
Skulle älska att ta med barnen på en semester till Bayern, var här för några år sedan och älskar området - det är så fint!
23-01-2015skrev Jessika
När jag var liten bilade jag mkt i Europa och vägen gick ofta via Tyskland! Minns väldigt väl "Den romantiska vägen" otroligt vacker. Hade varit kul att åka ner igen tillsammans med min man och för första gången på flera år lämna våra egna barn hemma och bara umgås på tu man hand ‹3
23-01-2015skrev Christina
Himmelriket! Det ser ju underbart ut, dit vill jag gärna resa. :-)
23-01-2015skrev Jessika
När jag var liten bilade jag mkt i Europa och vägen gick ofta via Tyskland! Minns väldigt väl "Den romantiska vägen" otroligt vacker. Hade varit kul att åka ner igen tillsammans med min man och för första gången på flera år lämna våra egna barn hemma och bara umgås på tu man hand ‹3
23-01-2015skrev Linda Almqvist
Klart jag vill till Bayern! Här finns natur, god mat och dryck, upplevelser för hela familjen.
23-01-2015skrev Sara Gullfeldt
Vore underbart att få komma bort och se något nytt.

Seneste blogindlæg

3 tips til den mest praktiske bilferie
At tage på bilferie, er måske ikke altid lige så let som man tror. Bilferier kan være kedelige, dyre og alt for langtrukne, men det kan også være et godt middel til at slappe af, og få brugt tiden på noget man sætter pris på. For at få den mest velovervejede bilferie, og for at få det bedste ud af bilferien, er der her 3 tips til en praktisk bilferie.

Før i rejser
Bilferier kan til tider godt blive dyre. Man skal sørge for benzin, overnatning og restaurantbesøg, som i sidste ende godt kan løbe ud i mange penge. Men for at spare, der hvor man nu kan, kan man overveje at tage de ressourcer med, som man allerede har liggende derhjemme. Til turen kunne man fx tage termokander med, så man kan lave nudler, drikke en kop kaffe, eller lave suppe-i-en-kop. Her kan man spare på pengene, samtidigt med at det går så nemt som smurt.

Mens i rejser
Når man så endelig er kommet af sted, kan det være en god ide, hvis man planlægger ens pauser, så godt man nu kan, ud fra hvor tit der er behov for at stoppe. Man kan nemlig risikere at skulle stoppe flere gange end nødvendigt, som egentlig bare sluger ens tid. Udover det praktiske ved selve køreturen, kan man også fokusere på at få det arbejde lavet, som man skal have lavet. Det kan være alt fra skoleopgaver, til at besvare mails eller noget helt tredje. Her kan man nemlig slå tiden ihjel, med at være produktiv.

Efter rejsen
Ved ens ende destination, er der stor sandsynlighed for, at bilen ikke er lige så ren som den var før selve rejsen. Her kan det være en god ide at rydde op i bilen, så hurtigt som overhoved muligt, inden bilen skal tages i brug igen. For når bilen så skal bruges igen, står den klar og lige til at køre i.
0 Kommentarer
Nordfriesland - så är vi här igen
Vi har precis kommit fram till Hotel Arlau-Schleuse i Hattstedtermarch som ligger precis intill den näst yttersta vallen. Platsen är verkligen fascinerande, och hotellet ligger längst ut i ensamt majestät med sitt jättestora stråtäckta tak. Vi har varit här förut, och lovade då varandra att vi skulle komma tillbaka. Nu är vi här och sträcker automatiskt armarna i luften och tar ett djupt andetag av den friska luften. Vi är lyckligt lottade och får ett rum på första våningen med den mest underbara utsikt över naturen och det rika fågellivet. På markerna och på de branta vallarna ser vi hundratals får som alla säkert har varit lamm här i påsk. Vi upplever Nordfriesland i stormande kuling idag och vi är glada för att få uppleva naturens krafter. Före middagen besökte vi Hamburger Hallig som ligger 7 km från hotellet, en plats som vi tycker mycket om. Vi ska inte helt ut till den yttersta punkten idag, vi parkerar bilen längs vägen och går upp på toppen av diket och kikar ut över Hamburger Hallig. När man står här uppe på toppen och vrider kroppen 360 grader runt upplever man marsklandskapet så långt ögat kan nå och det med olika slags väder. Vi såg en himmel så blåsvart att vi aldrig hade upplevt något liknande, samtidigt sken solen i ett annat väderstreck. I en tredje riktning såg vi ett våldsamt regnoväder och på en annan plats svävade de mest otroliga moln på himlen. Det hela kulminerade med en jätteregnbåge på himlen. Nu fick vi uppleva det som konstnären Emil Nolde har målat så många gånger, det ombytliga vädret i marsken. Hans museum och konst kan upplevas i Niebüll, 25 km från hotellet. Vi ser fram emot nya naturupplevelser imorgon, väderleksrapporten utlovar en solig dag. Trine H. Resbloggare för Happydays
0 Kommentarer
Celle,- afslutningen på " En kongelig affære "..........
Vores ferie lakker mod enden og de tre sidste dage, skal tilbringes på Althoff Hotel Fürstenhof. Stedet ligger fantastisk, oprindeligt adelspalads fra omkring 1680. 5 stjerner kan hotellet bryste sig af og med rette, her er der mulighed for at blive forkælet. Servicen er i top, morgenbuffeten i særklasse. Skal du afkøles, er der swimmingpool i kælderen og andre wellnessting. Altstadt, den gamle bydel i Celle, ligger 10 min. gang fra hotellet. Det berømte Herzogschloss og slotsparken ligge ligeså i gåafstand, og det var her på slottet, at "En kongelig affære" tog sin afslutning. En film som mange har set, omhandlende Kong Christian den 7. og hans unge hustru Caroline Mathilde. Et turbulent forhold, da kongen var mentalt utilregnelig og uinteresseret i sin hustru. Kongen får tillid til Struensee og bliver hans livlæge og senere også meget deltagende i statsanliggender, da kongen rent faktisk ikke magtede opgaven. Struensee kommer tættere på familien, og mellem Caroline Mathilde og Struensee, opstår en hed kærlighedsaffære, som til sidst får fatale følger. Kongen kræver Struensee halshugget. Dronningens bror Georg lll, som er kurfyrste i Hannover hertugdømme, kommer til landet og kræver søsteren udleveret. Det accepteres, dog uden at hun kan få sine børn med sig. Dronningen kommer til at bo resten af sit korte liv på slottet i Celle, som den gang var slået sammen med Hannover. I dag kan slottet besøges, dog ikke i sit oprindelige udseende indendørs, da slottet bliver brugt til forskellige udstillinger. Dog er der udstilling om Caroline Mathilde i hendes oprindelige stuer, og det er da lidt specielt at tænke sig, at her har hun gået rundt for ca. 250 år siden. Tæt ved slottet, inde i Altstadt, ligger Stadtkirche hvor Caroline Mathilde ligger begravet. Vi kunne ikke selv finde stedet, men fik oplyst at hun lå nede i fyrstekrypten under kirkegulvet. Det viste sig, at vi dagen efter kl. 16 kunne se krypten med kisterne, med nogle af de betydeligste fyrster og deres familier for Celle og så Caroline Mathilde. Kordegnen fortalte levende om familierne og selvfølgelig den skæbnesvangre historie omkring Caroline Mathilde. Hotellet ligger ligeså ved siden af den franske have, Caroline Mathildes yndlingspark, som hun ofte spadserede i. I 1784 blev der oprettet et mindesmærke for hende, som kan ses når man går tur i haven. En spændende historie, hvor alt der relaterer sig til hendes liv, ligger inden for gåafstand. Altstadt i sig selv, er en meget yndig by. Mange meget gamle bindingsværkshuse, ligger skulder ved skulder og vi taler om huse der er 400-500 år gamle. Byen har et rigt forretningsliv med butikker af enhver art, som smelter fint sammen med alt det gamle. Trænger man til ro, er der indtil flere parker omkring Celle, som er ganske smukke. Celle, en flot finale på en dejlig sommerferie, hvor både friluftsliv og byliv, er gået op i en højere enhed. Vejrmæssigt, fra + 30 til - grader på bjergtoppen, der deler Østrig og Schweiz.
0 Kommentarer

Seneste kommentar

Finn Møller
Flotte billeder. Flot opsætning. Man er jo klar til at rejse så snart man klikker sig ind på jeres side.
Villy madsen
God og nem at overskue
Anna Nilsson
Vi hittade The Cottage av en slump för några år sedan via Happydays. Sen dess har vi nog återvänt minst 10-15 ggr. Maten är helt underbar. Omgivningarna är som gjorda för långpromenader och personalen med Marianne i spetsen är absolut bäst! Rummen är inte toppmoderna, men där är man ju bara när man sover. En promenad ner till hamnen eller ner till stranden, eller varför inte ner till byn för att köpa smörrebröd hos den lokala slaktaren. Här kopplar vi av!

Populære tags

Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere