rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
rejseinspiration
cd top arrow
    Smaklökarna  - Happydays receptblogg
    Blog oprettet: 19-09-2014 Blogindlæg i alt: 45 Antal kommentarer: 0 Antal følgere: 4 Følg denne blog 
Paj utan botten med kyckling och bacon
10-06-2015

Brieost ger karaktär och krämighet till denna kycklingpaj, som Matklubben kastade sig över i onsdags. Och som ett extra plus kan den tillagas direkt i stekpannan. yes

Mat till 4 personer - arbetstid cirka 1 timme

Pajdeg
Ca. 2 dl. grahamsspeltmjöl (eller liknande mjöl)
75 gram smör

Mixa och tillsätt vatten (matsked) tills det binder.

Sätt på kylning i 30 minuter

(gör ev. lite extra deg)

Fyllning:

1 paket bacon, 140 gram
1 gul paprika
1 röd paprika
Köttet från 1 grillad kyckling, ca 400 gram
200 gram brieost
½ kruka färsk timjan
1 ägg till pensling
Ca 3 msk blandat av havssalt, citronpeppar, krossad rosépeppar och hackad färsk timjan
Olja till stekning

Så här gör du:

1) Sätt ugnen på 200 graders värme

2) Kör alla ingredienserna till pajdegen i en matberedare tills det har bildats en deg. Knåda ihop det sista snabbt för hand. Låt vila i kyl cirka 30 minuter. Kavla ut ett runt lock, cirka 28 cm i diameter, som är lika stort som en stekpanna.

3) Tärna baconet och dela paprikorna i mindre bitar. Stek det mjukt i lite olja. Lägg baconet, paprikan och kycklingköttet i en gjutjärnspanna eller en rund ugnsform, ca 28 cm i diameter. Skiva brieosten och fördela över blandningen. Hacka timjan och strö över.

4) Lägg pajlocket över formen och tryck ner kanterna på degen innanför formens kant. Pensla med ett uppvispat ägg. Strö över en blandning av havssalt, citronpeppar, krossad rosépeppar och färsk timjan.

5) Baka mitt i ugnen i ca 25 minuter.

Smaklig måltid!

Tags på indlægget

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
07-05-2015skrev Britt-Marie Påhlsson
Vilken jättegod paj!! Eftersom jag hade planerat paj till ikväll, hoppade jag på denna när jag såg receptet. Och det ångrar jag inte!

Seneste blogindlæg

Rieslingsuppen fra Rhinen
Torben fra Hotel Anker laver verdens bedste Rieslingsuppe! Vi kastede vores kærlighed på den, da vi besøgte hotellet, hvor Torben og hans kone Karen er værtspar, på vores studietur til Rhinen og Mosel – og vi fik heldigvis også opskriften med hjem.

Riesling og Rhinen hører uløseligt sammen – og vi var overraskede over, hvor elegant denne egns vinspecialitet klæder en anden tysk klassiker på bordet: Suppen, som med en sjat tør Riesling pludselig får en helt anden kar...
0 Kommentarer
Vinn en korg med tyska godsaker
I vårt samarbete med ”Tyskland – det vänliga semesterlandet” och kampanjen ”Tyska Städer” kan du just nu uppleva Tyskland till en riktigt bra pris! Vi kan komma på många goda skäl till att besöka Tyskland: Där finns t.ex. konst, kultur, mode - och de blygsamma specialiteterna, som skämmer bort smaklökarna.

Men vad tycker DU är så bra med Tyskland?

Berätta det för oss i kommentarfältet härunder, så är du med i tävlingen om en hel korg ...
0 Kommentarer
Vind en kurv med tyske godter
Lige for tiden kan du komme på Ein Smuttur til Tyskland til en rigtig god pris – det har vi sørget for i samarbejde med Rejselandet Tyskland, der om nogen kan remse gode grunde til at besøge Tyskland op: Der er for eksempel kunsten, kulturen og de uhøjtidelige specialiteter, der forkæler smagsløgene.

Men hvad med dig – hvad synes DU er lækkert ved Tyskland?

Fortæl os det i kommentarfeltet herunder – så er du med i konkurrencen om en hel kurv fuld af l...
0 Kommentarer

Seneste kommentar

Karin
Et skønt område! Og det lyder slet ikke dårligt at få en gratis guide til gode vingårde, når man alligevel er i området....
Ulla
Jag älskar detta land helst tyrolen kolsassberg det var mycket fina ...
Ulla
Jag älskar detta land helst tyrolen kolsassberg det var mycket fina ...

Populære tags

cookie icon Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere