hoteller til sommerferien med happydays
cd top arrow
    Smaklökarna  - Happydays receptblogg
    Blog oprettet: 19-09-2014 Blogindlæg i alt: 47 Antal kommentarer: 0 Antal følgere: 4 Følg denne blog 
Paj utan botten med kyckling och bacon
10-06-2015

Brieost ger karaktär och krämighet till denna kycklingpaj, som Matklubben kastade sig över i onsdags. Och som ett extra plus kan den tillagas direkt i stekpannan. yes

Mat till 4 personer - arbetstid cirka 1 timme

Pajdeg
Ca. 2 dl. grahamsspeltmjöl (eller liknande mjöl)
75 gram smör

Mixa och tillsätt vatten (matsked) tills det binder.

Sätt på kylning i 30 minuter

(gör ev. lite extra deg)

Fyllning:

1 paket bacon, 140 gram
1 gul paprika
1 röd paprika
Köttet från 1 grillad kyckling, ca 400 gram
200 gram brieost
½ kruka färsk timjan
1 ägg till pensling
Ca 3 msk blandat av havssalt, citronpeppar, krossad rosépeppar och hackad färsk timjan
Olja till stekning

Så här gör du:

1) Sätt ugnen på 200 graders värme

2) Kör alla ingredienserna till pajdegen i en matberedare tills det har bildats en deg. Knåda ihop det sista snabbt för hand. Låt vila i kyl cirka 30 minuter. Kavla ut ett runt lock, cirka 28 cm i diameter, som är lika stort som en stekpanna.

3) Tärna baconet och dela paprikorna i mindre bitar. Stek det mjukt i lite olja. Lägg baconet, paprikan och kycklingköttet i en gjutjärnspanna eller en rund ugnsform, ca 28 cm i diameter. Skiva brieosten och fördela över blandningen. Hacka timjan och strö över.

4) Lägg pajlocket över formen och tryck ner kanterna på degen innanför formens kant. Pensla med ett uppvispat ägg. Strö över en blandning av havssalt, citronpeppar, krossad rosépeppar och färsk timjan.

5) Baka mitt i ugnen i ca 25 minuter.

Smaklig måltid!

Tags på indlægget

Kommentarer
Skriv en kommentar
Happydays forbeholder sig retten til at slette kommentarer af anstødelig karakter.
07-05-2015skrev Britt-Marie Påhlsson
Vilken jättegod paj!! Eftersom jag hade planerat paj till ikväll, hoppade jag på denna när jag såg receptet. Och det ångrar jag inte!

Seneste kommentar

Elsebeth Vraabøl
For en del år siden- i vores yngre dage - var min mand og jeg på en dejlig rejse til Riva ved Gardasøen. Vi boede på "Hotel Centrale", hvor værten var lidt emsig med at man skulle købe samtligedrikkevarer på hotellet. Men pengene var små, så vi smuglede en flaske Spumante forbi den sure hotelvært. Oppe på værelset skulle min mand åbne flasken, som var blevet godt rystet under transporten. Proppen sprang med et BRAG op i loftet, fortsatte ud gennem det åbne vindue og ramte den sure...
Helle Severini
Min bedste vinoplevelse er klart min første vinsmagninging, hvor vi fik at vide, at det slet ikke er så svært med vine! Der er nemlig kun to slags - dem, man kan lide, og dem, man ikke kan lide :-) ...
Tom Sørensen
Vi havde en dejlig tur til Stralsund Hotel Baltick ...

Populære tags

cookie icon Vi bruger cookies
Happydays indsamler information via cookies efter gældende lovgivning. Information lagres anonymt og bruges til at huske dine indstillinger samt målrette og forbedre hjemmesiden. Læs mere